Silovanja

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2890 times
Been thanked: 5131 times
Status: Offline

Re: IZRAEL: 30 muškaraca silovalo 16-godišnju djevojčicu u hotelu

Post by Nora Ibsenova » 22 Aug 2020, 19:39

tuzlak1212 wrote: 22 Aug 2020, 19:13 Meni su i silovanje i razgoliceno hodanje primitivna ponasanja... Primitivizam za sobom vuce i provocira iskljucivo nista drugo osim primitivizma
Ako u 21u vijeku ljudi ne shvataju da ne nosaju odjecu samo zbog hladnoce onda nismo nidokle dogurali
Ti silovanje i razgolićeno hodanje svrstavaš pod isto?
OK, može tebi biti "primitivno ponašanje" hodati razgolićen, silovanje je zločin.

Čuj "vuče za sobom i provocira"...
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4136 times
Been thanked: 3105 times

Post by Lavlje_srce » 22 Aug 2020, 19:40

Merlin246 wrote: 22 Aug 2020, 14:23Sto puta sam dozivjela i osjetila i kad sam zakopcana do grla i najnormalnije obucena poglede odvratnih starih muskaraca i pedofila od kojih samo pozelim da bjezim sto dalje jer vidis odmah da nisu normalni. Znaci ne radi se o mom ponasanju i oblacenju, nego manijacima treba uliti nekako strah u kosti za nenormalno ponasanje i takva djela.. Pa ako imas hrabrost i takvu potrebu da silujes i napadas zene budi spreman na smrtnu kaznu.

Za takva djela trebaju se uvesti najstrozije kazne i treba svi da osudjujemo takvo ponasanje i zlocine.
Ne samo da sam osjetila poglede odvratnih starih muskaraca, nego i onih koji idu s djevojkom ili zenom. Milion puta. Naravno da ih treba najstrozije kazniti, ali dovoljno je visestruko poostriti kazne. Smrtnoj se ne nadaj. Smrtnu treba ustanoviti za silovatelje i ubice djece.
animals wrote: 22 Aug 2020, 14:47 Koliko ima silovanja , koja se nikada ni ne otkriju,
ili zrtva se boji reagovanja okoline, pa i ne prijavi nikad.
To je upravo zato sto se krive zrtve jer su 'trazile vraga'; citaj mini suknja, hodanje po mracnom kvartu (jer si bila s frendicama i moras se vratiti kuci, je li) i tako dalje i tome slicno.

Prestrasan je podatak da se u 2020 na globalnoj razini svega 10% slucajeva silovanja prijavi nadleznim institucijama.
Čarobni wrote: 22 Aug 2020, 15:12Ovo je loše konstruisano, to što je neko u dobnoj skupini 16-24 godine, ne eliminiše ni uticaj alkoholiziranosti ni odjevenosti, jer takve osobe mogu biti i alkoholizirane i oskudno odjevene.
Zakon ne moze reci: 'olaksavajuca okolnost silovatelju je ta sto je zrtva bila izazovno odjevena', jer time bi prihvatio da nekima vlada nagon a ne razum. Onda bi se nasli neki koji bi pozeljeli da te kojima vlada nagon uklone iz civiliziranih zajednica. Zakonu je lakse da to ne uzima u obzir, a povecana stopa silovanja osoba s invaliditetom, kao i silovanje kao ratno oruzje za porobljavanje tijela i srozavanje duha zena, nam dokazuje da to uopce nije glavni faktor kod silovanja. Alkoholiziranost posebno nije faktor, jer time samo ukazujes da je osoba psihopat koji u svrhu zadovoljenja seksualnog nagona iskoristava osobu koja nije pri punoj svijesti.
vila wrote: 22 Aug 2020, 16:56Ono sto je problematicno je upravo to da se u slucaju silovanja ti argumenti koriste kao neke olakotne okolnosti kojima se pokusava umanjiti odgovornost za silovanje
Npr.sta je radila sama vani u ta doba (rizicno ponasanje) ..sta je trazila to i dobila(izazovna odjeca)
Ako to radimo onda stavljamo na zrtvu teret krivice a to je nedopustivo
Pa naravno. To je dio nadaleko i nasiroko rasirenog mita o silovanju, koji u najvecem broju slucajeva nema bilo kakve veze s istinom. Poznajem vise zrtava silovanja i pokusaja silovanja. Ni kod jedne grijeh nije bio sto su bile izazovno obucene niti alkoholizirane. Osnovna zajednicka crta im je ta sto su sve lijepe.

Eto, nemojte biti lijepe.
Last edited by Lavlje_srce on 22 Aug 2020, 19:41, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

MrH
22 bez glave
22 bez glave
Has thanked: 1698 times
Been thanked: 1394 times

Post by MrH » 22 Aug 2020, 19:41

Mister No wrote: 22 Aug 2020, 10:08 Za svako silovanje bi trebalo uvesti kazne od minimum 20 god pa na vise, a za grupna od 40.
Za ponavljače u zlocinu kastraciju i dozivotnu, kad vec nema smrtne.
Odmah kastracija buraz, odmah. Nema ponavljanja ;)
11/11/22

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica » 22 Aug 2020, 19:42

Lijepe..i same
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10163 times
Been thanked: 12041 times

Post by Krokodil Behko » 22 Aug 2020, 19:49

vila wrote: 22 Aug 2020, 16:56 Naravno da neodgovorno ponasanje nosi sa sobom veci rizik ...ne samo u slucaju silovanja nego i u svim drugim situacijama
A neogovorno je piti i dovesti se u situaciju koju ne mozes kontrolirati
Neodgovorno i rizicno je naci se u situaciji u kojoj ti nema tko pomoci

Ono sto je problematicno je upravo to da se u slucaju silovanja ti argumenti koriste kao neke olakotne okolnosti kojima se pokusava umanjiti odgovornost za silovanje
Npr.sta je radila sama vani u ta doba (rizicno ponasanje) ..sta je trazila to i dobila(izazovna odjeca)

Pa nisam ja to ni naveo kao olakotne okolnosti. Čak nisam ni pomenuo način odjevanja. U principu, rekao sam ono što si i sama iznad napisala. Mora postojati preventiva protiv svakog zločina i ona NE UKLJUČUJE način odijevanja, nego uključuje mozak. Svako veče, pred spavanje, provjerim da li sam zaključao kuću.
Tako je i ta djevojka trebala razmisliti, prije nego što se sama odlučila rušiti čaše, s ko zna koliko muških oko sebe.

Znači, govorim o preventivi.
Neko je gore pozivao, da se postavimo u ulogu roditelja te cure.
Evo, sjetio bih se da je savjetujem, pošto je žensko, da ne pije alkohol, dok je maloljetna, da pazi s kim izlazi u grad i kud se kreće, kao i da mi nekako javi mobitelom, ako nanjuši neku nevolju.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal » 22 Aug 2020, 19:50

Dorian wrote: 22 Aug 2020, 19:08
arzuhal wrote: 22 Aug 2020, 19:02

Ovo je jedan od pravih prijedloga.
Nažalost, ili nasreću, nije moj, neko je pogrešno citirao :hihi
Izvinjavam se i tebi i Lavljem_srcu, njen je prijedlog.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal » 22 Aug 2020, 19:52

Dorian wrote: 22 Aug 2020, 19:15
tuzlak1212 wrote: 22 Aug 2020, 19:13 Meni su i silovanje i razgoliceno hodanje primitivna ponasanja... Primitivizam za sobom vuce i provocira iskljucivo nista drugo osim primitivizma
Ako u 21u vijeku ljudi ne shvataju da ne nosaju odjecu samo zbog hladnoce onda nismo nidokle dogurali
Bog nas je napravio gole. Odjeća je bogohuljenje.
Što ne mogu ovih religijskih fanatika više...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1387 times

Post by tuzlak1212 » 22 Aug 2020, 20:07

Nora Ibsenova wrote: 22 Aug 2020, 19:39
OK, može tebi biti "primitivno ponašanje" hodati razgolićen, silovanje je zločin.

Procitaj ponovo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2953 times
Been thanked: 24428 times

Post by HAVANA » 22 Aug 2020, 20:13

Cekaj ba. Eno mi cerke dvije na moru. Stepeni 35.Njima 18 i 22 godine. Sta god da obuku u tim godinama i na toj temperaturi, oskudno su obucene i dobro izgleda. Izadju, popiju vino, pivu, nesta... I sta sad treba obuci da je niko ne siluje? Da se u deku umota il sjedi u kuci i hekla, rjesava ukrstene rijeci...? Kakve veze ima uopste kako je neko obucen? Ova iz clanka da je gola hodala ne smije je niko silovati. :cudi Ne kontam o cemu se ovde prica. Kakva garderoba?
Last edited by HAVANA on 22 Aug 2020, 20:13, edited 1 time in total.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Aug 2020, 20:13

Samo da se Almir ne pojavi na temi, skupa sa Venerom :pst

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 8834 times

Post by Duminjo » 22 Aug 2020, 20:13

vila wrote: 22 Aug 2020, 16:56 Naravno da neodgovorno ponasanje nosi sa sobom veci rizik ...ne samo u slucaju silovanja nego i u svim drugim situacijama

Ono sto je problematicno je upravo to da se u slucaju silovanja ti argumenti koriste kao neke olakotne okolnosti kojima se pokusava umanjiti odgovornost za silovanje
Neko to vidi kao pravdanje a neko kao prevenciju.

Svi smo mi, manje vise, zreli ljudi koji bi trebali znati da je proslo vrijeme proslo i da, poslije silovanja, za zrtvu pravde nema pa kakva god presuda da se donese.

Zreli ljudi pricaju o buducnosti i samo su oprezni.. Ko god vidi bilo kakvo pravdanje silovatelja, na ovoj temi, neka se vrati i malo bolje procita..

Preventiva je majka. Kasnije kad se nesto desi, dzaba nam suze i kletve.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 22 Aug 2020, 20:17

tuzlak1212 wrote: 22 Aug 2020, 20:07
Nora Ibsenova wrote: 22 Aug 2020, 19:39

Procitaj ponovo
I da procita 125 puta, zakljucak je isti. Napisao si da su ti i 'silovanje i razgoliceno hodanje' - primitivno ponasanje. :zid

Zamisli sad da ti je ne daj Boze silovana draga osoba. Da li bi joj joj rekao, citiram: 'Primitivizam za sobom vuce i provocira iskljucivo nista drugo osim primitivizma'? Kako ti nije jasno da se svi mogu oblaciti kako zele - od niqaba do onog sto ti podrazumijevas pod 'razgolicavanjem', samo to nikome ne daje pravo da narusava njihov tjelesni integritet.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 8834 times

Post by Duminjo » 22 Aug 2020, 20:19

Ne mogu se svi oblaciti kako žele.. Ne lupajte

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 22 Aug 2020, 20:21

HAVANA wrote: 22 Aug 2020, 20:13Cekaj ba. Eno mi cerke dvije na moru. Stepeni 35.Njima 18 i 22 godine. Sta god da obuku u tim godinama i na toj temperaturi, oskudno su obucene i dobro izgleda. Izadju, popiju vino, pivu, nesta... I sta sad treba obuci da je niko ne siluje? Da se u deku umota il sjedi u kuci i hekla, rjesava ukrstene rijeci...? Kakve veze ima uopste kako je neko obucen? Ova iz clanka da je gola hodala ne smije je niko silovati. :cudi Ne kontam o cemu se ovde prica. Kakva garderoba?
Objasni to svojim 'rodjama', ne moras nama.
Memento Mori

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2953 times
Been thanked: 24428 times

Post by HAVANA » 22 Aug 2020, 20:24

Ih, sad bi ja moro citat 10 strana. Ne mogu bogme.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 22 Aug 2020, 20:24

O čemu vi ovdje diskutujete?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 22 Aug 2020, 20:24

jelena... wrote: 22 Aug 2020, 13:17 Ako je bilo šta....pa je vidiš omamljenu i polumrtvu - zvaćeš hitnu valjda?
Pa zvacu ja. Ali na mene dolazi onaj jedan sto nece. Pa sad na koga naleti. Pogledaj onaj eksperiment koji je vrhbosnica postavila. Jako, jako poucan. Svima im se iz govora tijela vidi sta ce se dogoditi ako podje sa njima. Uzmi u obzir da se sve dogadja na javnom mjestu po danu. Zamisli sad mrakacu nekog kluba i pijane ove muskarce
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 22 Aug 2020, 20:25

Lavlje_srce wrote: 22 Aug 2020, 20:21
HAVANA wrote: 22 Aug 2020, 20:13Cekaj ba. Eno mi cerke dvije na moru. Stepeni 35.Njima 18 i 22 godine. Sta god da obuku u tim godinama i na toj temperaturi, oskudno su obucene i dobro izgleda. Izadju, popiju vino, pivu, nesta... I sta sad treba obuci da je niko ne siluje? Da se u deku umota il sjedi u kuci i hekla, rjesava ukrstene rijeci...? Kakve veze ima uopste kako je neko obucen? Ova iz clanka da je gola hodala ne smije je niko silovati. :cudi Ne kontam o cemu se ovde prica. Kakva garderoba?
Sta da nam objasni? Da postoje rizicna ponasanja? Da postoje osobe pored kojih nije dobro zaustaviti se a kamo li uci u neku interakciju sa njima? Piti sa njima? Zna on to vrlo dobro
Objasni to svojim 'rodjama', ne moras nama.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 22 Aug 2020, 20:28

Duminjo wrote: 22 Aug 2020, 20:13

Neko to vidi kao pravdanje a neko kao prevenciju.

Svi smo mi, manje vise, zreli ljudi koji bi trebali znati da je proslo vrijeme proslo i da, poslije silovanja, za zrtvu pravde nema pa kakva god presuda da se donese.

Zreli ljudi pricaju o buducnosti i samo su oprezni.. Ko god vidi bilo kakvo pravdanje silovatelja, na ovoj temi, neka se vrati i malo bolje procita..

Preventiva je majka. Kasnije kad se nesto desi, dzaba nam suze i kletve.
E al zato ce njih karati u zatvoru. Not
Jos jedna ubleha za smirivanje savjesti.
Ismet je svojevremeno odlezo silovanje u Zenici postoji li neko ko misli da su ga karali?
Postoji li neko ko misli da upravo karaju Tasima?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Aug 2020, 20:28

Dori wrote: 22 Aug 2020, 20:24 O čemu vi ovdje diskutujete?

O tome da li bi trebalo voditi preventivu protiv silovanja, a da se to ne tretira kao pronalaženje olakotnih okolnosti, za silovatelje.

Npr, muški kažu da je bila neoprezna, a ženske im odmah polijepe tikete pravdatelja silovanja, isl..
Ok ima i onih cura koje primjete, da treba postojati preventiva

Post Reply

Return to “Drustvo”