insomnia wrote: 22 Aug 2020, 20:28
Duminjo wrote: 22 Aug 2020, 20:13
Neko to vidi kao pravdanje a neko kao prevenciju.
Svi smo mi, manje vise, zreli ljudi koji bi trebali znati da je proslo vrijeme proslo i da, poslije silovanja, za zrtvu pravde nema pa kakva god presuda da se donese.
Zreli ljudi pricaju o buducnosti i samo su oprezni.. Ko god vidi bilo kakvo pravdanje silovatelja, na ovoj temi, neka se vrati i malo bolje procita..
Preventiva je majka. Kasnije kad se nesto desi, dzaba nam suze i kletve.
E al zato ce njih karati u zatvoru. Not
Jos jedna ubleha za smirivanje savjesti.
Ismet je svojevremeno odlezo silovanje u Zenici postoji li neko ko misli da su ga karali?
Postoji li neko ko misli da upravo karaju Tasima?
Ma ja ne razmisljam uopste o stvarima poslije (ako od tih stvari nemam nikakve koristi)
Neko iznlati buraza i kazu uhapsili ga, u zatvoru.. Sta ja imam od toga sto je on u zatvoru a buraz mi premlacen?
Nije mozda za poredjenje a mozda i jeste.. Radi se o naivnosti o vjerovanju ljudi u ljudska prava ili o vjerovanju ljudi u druge ljude. Jebes ga, vratimo se na rat.. Nece oni, mi smo jugosloveni, braca, nece evropa do pustiti.. Bla Bla.. Hiljadu nekih laganja samom sebi umjesto da se svijet pogleda svojim ocima i nista vise.
I sta mi imamo od ovih presuda poslije rata? Presudise komšijama UZP i primiše ih u EU a nas gledaju ko Talibane.. Odoh malo široko Al to ti dodje negdje tako. Naivno vjerujemo u nesto sto postoji na papiru, u nesto cega se pridrzava velika većina normalnih ljudi a zaboravljamo da ima i onih drugacijih koji ipak HOĆE kad im se pruzi prilika. Dal ubit, dal silovat, dal opljackat.. Oni hoce ako su u prili a na nama je da to pokušamo sprijeciti koliko mozemo. Nekad i mozemo. Nekad ispadnemo nakvni i kasnije nam ostane samo da placemo. Pravda je na nasoj strani, zakon, sve je na nasoj strani ali smo opet donji..