Silovanja

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3996 times
Been thanked: 7422 times
Status: Offline

Re: IZRAEL: 30 muškaraca silovalo 16-godišnju djevojčicu u hotelu

Post by Matan » 22 Aug 2020, 20:57

Koje gluposti pojedinci pisu..
nema povoda za silovanje..
ima samo bolesni ljudi, tj.. psihicki bolesnika silovatelja..
pa sta bi trebalo da na zapadu sve zene budu silovane..
sve se izazovno oblace...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 22 Aug 2020, 20:58

Socrates wrote: 22 Aug 2020, 20:56
animals wrote: 22 Aug 2020, 20:48

A jbg , sad sve silovane, kao i ove glumice, koje se sad javljaju,
a cutile godinama..
sve bile silovane..
nisu bile silovane, vec su svjesno preko kreveta isle do slave i karijere..
Definicija silovanja je data u zakonu svake države i nemam namjeru da se raspravljam o tome.

Ove su statistike bazirane na slučajevima za koje je silovatelj osuđen pred sudom.

Nemam dalji komentar za one koji ne vjeruju sudovima.

Evo još jedan. Tri od četiri djevojke na fakultetu u Americi su žrtve neke vrste seksualnog nasilja.
Da, samo sta se sve pise pod seksualno nasilje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2890 times
Been thanked: 5133 times

Post by Nora Ibsenova » 22 Aug 2020, 20:59

Snosit posljedice :D. Oj ćabo
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 22 Aug 2020, 21:00

Šta se piše pod seksualno nasilje je definirano u stručnoj literaturi.

Nemam namjeru ni to da dalje komentarisem.
. . . . . . . . .

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 22 Aug 2020, 21:01

animals wrote: 22 Aug 2020, 20:48

A jbg , sad sve silovane, kao i ove glumice, koje se sad javljaju,
a cutile godinama..
sve bile silovane..
nisu bile silovane, vec su svjesno preko kreveta isle do slave i karijere..
Definicija silovanja je data u zakonu svake države i nemam namjeru da se raspravljam o tome.

Ove su statistike bazirane na slučajevima za koje je silovatelj osuđen pred sudom.

Evo još jedan. Tri od četiri djevojke na fakultetu u Americi su žrtve neke vrste seksualnog nasilja.
Cekaj, danas svaka glumica kaze da je bila silovana..
jel bas i vjerujes u to..
i zasto odmah ne prijave silovanja, vec tek kad ostvare karijeru..
normalno da manekenke ili ta grupa zanimanja, moraju spavati sa bogatim ljudima
ako hoce ostvariti karijeru..
to je sigurno..

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2955 times
Been thanked: 24434 times
Status: Online

Post by HAVANA » 22 Aug 2020, 21:02

Ja nikako ne kontam ovo o oblacenju. Zensko od 20 i kusur, mlado, lijepo... Sta god obuce ljeti recimo, to izgleda super i naglasava tijelo... I treba da naglasava i lijepo izgleda, ja kace? I sta sad, radi nekog imbecila bolesnog, neizivljenog, zeljnog... Treba kabanicu obuc na 30 stepeni, il skafander? Da gospodinu uskratimo povod za silovanje? Il da ne hoda, nek igra saha u mjesnoj zajednici. Dje ce u disko, zlo i naopako. Kafic, vino, muzika, ples, dernek, drustvo... Nista. Sjedi nedje u kuci. Kuhaj babi caj. :ha
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1387 times

Post by tuzlak1212 » 22 Aug 2020, 21:03

Ja stvarno nezz u kakvoj masti vi zivite :hm
U nasem kantonalnom sudu slucajeva silovanja ima na stotine... Kad bi o svakom 10tom silovanju novine pisale opet bile bi ispunjene samo o toj temi. A kamoli o svakom silovanju
Neki dan su u avazu silovanje spomenuli u onoj maloj rubrici sa strane

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10160 times
Been thanked: 17262 times

Post by spacebound » 22 Aug 2020, 21:05

Zacudjujuce dugo je trebalo da pocnemo kriviti zrtvu. Napredujemo :kafa
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 22 Aug 2020, 21:06

animals wrote: 22 Aug 2020, 21:01

Cekaj, danas svaka glumica kaze da je bila silovana..
jel bas i vjerujes u to..
i zasto odmah ne prijave silovanja, vec tek kad ostvare karijeru..
normalno da manekenke ili ta grupa zanimanja, moraju spavati sa bogatim ljudima
ako hoce ostvariti karijeru..
to je sigurno..
Da bi razumjeli sta je zakonski definirano kao silovanje morate pročitati zakon države u kojoj živite.

Da bi razumjeli koje su posljedice, psihološke i svake druge, silovanja morate pročitati stručnu literaturu.

Ako ne vjerujete ni jednom ni drugom, nego imate drugačije mišljenje možete pod;

A) nastaviti po svom, kao, recimo, ovdje

B) napisati stručni rad koji prihvata većina relevantnih stručnjaka i progurati svoje mišljenje

C) kandidirati se za neku političku funkciju i pokusati promjeniti zakone o silovanju u državi u kojoj živite
Last edited by Socrates on 22 Aug 2020, 21:09, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14545 times
Been thanked: 24678 times

Post by Fuddo » 22 Aug 2020, 21:07

HAVANA wrote: 22 Aug 2020, 20:54
tuzlak1212 wrote: 22 Aug 2020, 20:49

Al nije stvar ko sta smije nego ko sta moze, pitanje je vise vjerovatnoce nego zakona. Manja je sansa silovanja ako nije sama i ako nije provokativno obucena

A ako je neko siluje to je zlocin, treba pocinioce na vatru ali problem nije rijesen sa zakonom i kaznom. Sta bi neko imao od smiraja s tim sto je neko dobio 20 godina robije, jebote to, pa i da ga na stolicu stave, ko ce curi vratit psihu na normalu i pomoci da nastavi sa zivotom. Zivot joj unisten, prozivit ce jedan jedini svoj zivot u strahu i nikakav zakon ni kazna ne mogu to sprijecit kad pricamo o pjanim i nadrogiranim budalama

Problem se rijesava ranije, na povodu za silovanje.
Sta je povod za silovanje, ne kontam? Kako da rijesim da sam siguran da mi ih nece niko silovati?
Ama pazi, taj zlocin je vrlo jasno definisan, i kako do istog dolazi.
Imas manijaka, i priliku.
Kad mu ispadne sansa, on ce to i uraditi.
I sad mozes upozoravati, s kim ce imati posla, gdje moze obuci bikini, a gdje razgolisena izaziva sudbinu.
I niko ziv sam cin ne opravdava, al mores qrtzu svirat i pricat imam ja pravo na ovo, imam ja pravo na ono, kad se sranje desi gotovo je.
KojuS pizdu matere svoje sa 30 ludaka u nekom hotelu?
Sta si ocekivala da ce se desiti?
Da ces gladati netflix sa njima?

Al dzaba pricat, sad ce ona srcasta lupit, eno ga, voli silovanje.
Last edited by Fuddo on 22 Aug 2020, 21:08, edited 1 time in total.
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23173 times
Been thanked: 21191 times

Post by Masamune » 22 Aug 2020, 21:08

Ne kontam mnoge komentare u vezi oblačenja.

Pa ljudska civilizacija je valjda dovoljno napredovala da ne smiješ napastvovati žensku osobu na ulici bez njenog dopuštenja kako god da je obučena (barem u većini zemalja). Hajde gledanje je bezazleno mada i to zna biti bezveze ako neko baš bulji duži period.

Jeste ima budala i možeš ti x puta reći kćerkama (ili budućim) da se ne odijevaju oskudno, ali opet ima manijaka koji su spremni nešto učiniti.

Neko već reče - teret ne smije pasti na žrtvu ni pod razno. Sve ostalo je apsurdno.
Last edited by Masamune on 22 Aug 2020, 21:08, edited 1 time in total.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 22 Aug 2020, 21:08

HAVANA wrote: 22 Aug 2020, 21:02 Ja nikako ne kontam ovo o oblacenju. Zensko od 20 i kusur, mlado, lijepo... Sta god obuce ljeti recimo, to izgleda super i naglasava tijelo... I treba da naglasava i lijepo izgleda, ja kace? I sta sad, radi nekog imbecila bolesnog, neizivljenog, zeljnog... Treba kabanicu obuc na 30 stepeni, il skafander? Da gospodinu uskratimo povod za silovanje? Il da ne hoda, nek igra saha u mjesnoj zajednici. Dje ce u disko, zlo i naopako. Kafic, vino, muzika, ples, dernek, drustvo... Nista. Sjedi nedje u kuci. Kuhaj babi caj. :ha
Ma ova tema je ionako bezveze..
ja sam prije dvadeset, godina isao sa prijateljicama na jezero
i one se skinu normalno u toples..i bude ti svejedno..
mislim da je golotinja stvar navike..
nekom avganistancu je i glezanj povod da skoci na zensku..
jer covjek nikad ni zensko koljeno nije vidio..
da je vidio, ne bi mu bilo pohotno kad vidi zensku u minici..

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2955 times
Been thanked: 24434 times

Post by HAVANA » 22 Aug 2020, 21:09

Sad se sjetih kako su me zajebavali na klixu kad sam camio u sumarku i virio iz auta kada ce iz diskoteke. Prvi izlazak poslije ponoci. Javljo sam se uzivo. :haha Ima 5 godina. I izadje ona, jedva hoda, nabada... Oj matero reko eno je ubila se od alkohola. Izadjem, ko ljut ja, sacu nesta rondat fol.... Kad kaze a jebo ga cizma, pukla mi peta... :sok :lupa :plavi Hajmo kuci. Dobro je. Jebo cizmu. :ooo
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4512 times
Been thanked: 3500 times

Post by Melek » 22 Aug 2020, 21:10

30/4 = 7,5 -> 8 metaka, postrojiti marvu i likvidirati. Za primjer drugima. A onda nek ih Munkir i Nekir ispituju.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica » 22 Aug 2020, 21:11

Image

The approved text stops short of making expressed consent a condition for sex but states that passivity is not a sign of agreeing to sex.

"If a person wants to engage in sexual activities with someone who remains inactive or gives ambiguous signals, he or she will therefore have to find out if the other person is willing."

Under the previous legislation, prosecutors had to prove that the perpetrator had used violence or that the victim had been exploited in a vulnerable condition, such as under the influence of alcohol, in order to secure a rape conviction.
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4148 times
Been thanked: 3108 times

Post by Lavlje_srce » 22 Aug 2020, 21:12

Duminjo wrote: 22 Aug 2020, 20:45Naivno vjerujemo u nesto sto postoji na papiru, u nesto cega se pridrzava velika većina normalnih ljudi a zaboravljamo da ima i onih drugacijih koji ipak HOĆE kad im se pruzi prilika. Dal ubit, dal silovat, dal opljackat.. Oni hoce ako su u prili a na nama je da to pokušamo sprijeciti koliko mozemo. Nekad i mozemo. Nekad ispadnemo nakvni i kasnije nam ostane samo da placemo. Pravda je na nasoj strani, zakon, sve je na nasoj strani ali smo opet donji..
Tako je, samo je teza o zensku koje 'izaziva da bude silovana' ne samo bolesna nego vrh mizoginije.

Ljepotica se vidi i pod niqabom, jer je nemoguce sakriti drzanje i donekle figuru zene. Dakle ne postoji nacin da se sakrije osim da sjedi u kuci do kraja zivota ili dok ne bude sigurna da joj je prosla ljepota.

Osim toga, tema polako ali sigurno prelazi u 'nista joj se ne bi desilo da nije pila i nisu je prevarili' cime se donekle amnestiraju zlocinci a okrivljava zrtva. Uzas.
Fuddo wrote: 22 Aug 2020, 20:51Ali, to je tvoje pravo.
U cemu je problem?
Ne pokusavaj me navuci na tanak led, jer ova djevojka nije kriva za gangbang. Nije kriva sto se napila, nije kriva sto su je prevarom namamili u hotel, a pogotovo nije kriva za zvjerski zlocin nad njom.
tuzlak1212 wrote: 22 Aug 2020, 20:51Ako se mogu oblacit mogu i snosit posljedice
Kakve posljedice? Bicemo silovane? Kako se zensko treba oblaciti da ne bude silovano, daj objasni mi. :grana
Kad skontas da ne zivis u svijetu bajki onda me kvotaj na ovakvke teme, do tad, ocito ne gledamo na svijet i na ljude istim ocima.
Kad ti skontas da zrtva nije kriva za zlocin pocinjen nad njom, onda ti mene quotaj. Dotad me slobodno zaobidji.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2805 times
Been thanked: 8838 times

Post by Duminjo » 22 Aug 2020, 21:12

Dori wrote: 22 Aug 2020, 20:48
Duminjo wrote: 22 Aug 2020, 20:35

Dodao bih jos "preventiva koliko je moguce"..
Nekad je dzaba biti preventivan, jer budala ima i moze se naletiti na budalu iza svakog coska..
Govorimo, bar ja, da samo treba paziti koliko je to u nasoj mogućnosti (radi sebe jer poslije belaja nam nikakav zakon i kazne ne lomazu) i da treba biti svjestan kako je pijana i sama žena lak plijen/ranjiva..

I ovo nema a ma bas nikakve veze sa pravdanjem silovatelja. Cak suprotno.. Potvrdjujemo ovim oprezom da silovatelji postoje, da su tu i da se ti bolesnika treba paziti..
Znaš šta....Ja to vidim ovako. Imaš pit bulla. Ili bilo kojeg drugog psa, ali eto uzimam za primjer kao opasnog psa. Životinju sa zeznutim karakterom i mnogo manjim mozgom od ljudskog bića. Izdresiras ga, staviš mu keksić na nos i on ga ne dira dok ne kažeš da je ok.
Šta tu nije onda jasno?
Kad bi svaki cuko bio izdresiran, bilo bi dobro..
Mnogi su jednostavno ubijedjeni da zrtva nece nikad progovoriti i da se nece nikad saznati za silovanje. Na zalost, ne grijese.
Neki su pod gasom ili drogama i mozak im uopste ne funkcionise, daj sad i daj odmah.. Zaboli ga neka stvar i za zatvor sutra Fan i za zrtvu i za sve.. Daj samo njemu.
Neki su jednostavno poremeceni u glavi i ne vide uopste nista loše u tome da siluju zenu. Kao sto neki ne vide nista loše u tome da ubiju nekoga drugog..
Neki ljudi, cak i neka drustva citava, zene smatraju kao neka niža bica, kao sluge, kao zivotinje ili obicno meso iskoristavanje..

Sve je to u glavama tih ljudi i takvi ljudi postoje medju nama ili tamo negdje na ulici. Ko toga nije svjestan, ne znam sta je i gdje je živio do sada.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2805 times
Been thanked: 8838 times

Post by Duminjo » 22 Aug 2020, 21:13

Lavlje_srce wrote: 22 Aug 2020, 21:12
Duminjo wrote: 22 Aug 2020, 20:45Naivno vjerujemo u nesto sto postoji na papiru, u nesto cega se pridrzava velika većina normalnih ljudi a zaboravljamo da ima i onih drugacijih koji ipak HOĆE kad im se pruzi prilika. Dal ubit, dal silovat, dal opljackat.. Oni hoce ako su u prili a na nama je da to pokušamo sprijeciti koliko mozemo. Nekad i mozemo. Nekad ispadnemo nakvni i kasnije nam ostane samo da placemo. Pravda je na nasoj strani, zakon, sve je na nasoj strani ali smo opet donji..
Tako je, samo je teza o zensku koje 'izaziva da bude silovana' ne samo bolesna nego vrh mizoginije.

Ljepotica se vidi i pod niqabom, jer je nemoguce sakriti drzanje i donekle figuru zene. Dakle ne postoji nacin da se sakrije osim da sjedi u kuci do kraja zivota ili dok ne bude sigurna da joj je prosla ljepota.

Osim toga, tema polako ali sigurno prelazi u 'nista joj se ne bi desilo da nije pila i nisu je prevarili' cime se donekle amnestiraju zlocinci a okrivljava zrtva. Uzas.
U cemu je problem?
Ne pokusavaj me navuci na tanak led, jer ova djevojka nije kriva za gangbang. Nije kriva sto se napila, nije kriva sto su je prevarom namamili u hotel, a pogotovo nije kriva za zvjerski zlocin nad njom.
tuzlak1212 wrote: 22 Aug 2020, 20:51Ako se mogu oblacit mogu i snosit posljedice
Kakve posljedice? Bicemo silovane? Kako se zensko treba oblaciti da ne bude silovano, daj objasni mi. :grana
Kad skontas da ne zivis u svijetu bajki onda me kvotaj na ovakvke teme, do tad, ocito ne gledamo na svijet i na ljude istim ocima.
Kad ti skontas da zrtva nije kriva za zlocin pocinjen nad njom, onda ti mene quotaj. Dotad me slobodno zaobidji.
Ne citiraj me svegati 😂

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14545 times
Been thanked: 24678 times

Post by Fuddo » 22 Aug 2020, 21:16

Lavlje_srce wrote: 22 Aug 2020, 21:12

U cemu je problem?
Ne navlacim te,
Tvrdis kako imas pravo da izlazis gdje hoces i oblacis se kako hoces.
Sto ne bi malo prosetala tako Bronxom?
Mislim, o cemu brines?
U cemu je problem?
Pa imas pravo, nije zabranjeno.

Ili se mozda, bojis?
Ipak razmisljas?
Pa, fino od tebe.

Naravno da ova jadnica nije kriva, niko je ne optuzuje ni za sta, sem mozda za nedostatak pameti.
Dozvolite da se obratimo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 22 Aug 2020, 21:17

Silovanje nije nista manji problem ni u državama gdje žena "ne izaziva" zbog kulture u kojoj živi a ni u državama gdje žena ne može "izazivati" zbog zakona.
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Drustvo”