Zato sto se oni nikad ne zaustavljaju.Sibila wrote: 23 Aug 2020, 13:16Socrates wrote: 23 Aug 2020, 12:01 Pa sta sad ne valja, cisto dugine boje ili to što su ih tražili gejevi?
Neće gradonačelnik odobrit', sta ste se odmah nasikirali?
ja cak mislim da je moguce i da im odobri.
nisam nasekirana ali sto imaju tu potrebu uopste da to rade ?
Parada ponosa u Sarajevu
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Predloženo da se Vijećnica, Vječna vatra i relej na Humu osvijetle LGBTIQ bojama, na potezu Skaka
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Re: Predloženo da se Vijećnica, Vječna vatra i relej na Humu osvijetle LGBTIQ bojama, na potezu Skaka
Nece odobriti.Sibila wrote: 23 Aug 2020, 13:16Socrates wrote: 23 Aug 2020, 12:01 Pa sta sad ne valja, cisto dugine boje ili to što su ih tražili gejevi?
Ne znam zašto se postavljaju ta pitanja "zašto to rade". Imaju pravo, sta drugo da kazem? Ljudi, uopsteno, trebaju češće na ovakav način razgovarati sa političarima. Vidim pominje se da je to spomenik ratnim žrtvama. Pa i gejevi su bile žrtve rata, sasvim sigurno.

Anyway, da sam gradonačelnik, i ja bih vjerovatno odbio zahtjev. Ali sigurno ne sa "sta sad oni imaju to da traze". To jednostavno nije način da se razgovara.
. . . . . . . . .
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ne vidim nikakav problem da vijecnicu oboje u dugine boje.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14876 times
Iz razloga sto mi još uvijek imamo potrebu da uopste diskutujemo o tome. Nakucamo stotine stranica po forumima i hiljade komentara po portalima. I to kakvih komentara. I gay ljudi isto čitaju te komentare kao i mi. I kako se osjećaju kad vide u kakvoj zajednici žive? Osjećaju li se prihvaćenim?Sibila wrote: 23 Aug 2020, 13:16Socrates wrote: 23 Aug 2020, 12:01 Pa sta sad ne valja, cisto dugine boje ili to što su ih tražili gejevi?
Pitamo se zašto. U gradu gdje živim, na tvrđavi, Univerzitetu, javnim ustanovama, svugdje se nalaze Pride zastave. Mislite da ih je neko primjetio? Na negativan način? Komentarisao? Pitao zašto?
A dok god nama treba hiljadu policajaca da osiguraju jedan Pride u Sarajevu, treba i sto vise pričati, boriti se.....
Dok god mi ne prestanemo komentarisati i pljuvati po svemu drugačijem treba...eto zato..
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- jelena...
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Čitam komentare i kontam...je l' ovo bahati gejevi traže da se sve navedeno okreči u dugine boje...
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Vidi šta su nama uradili od vijećnice Tobe ja Rabbi....jelena... wrote: 23 Aug 2020, 13:46 Čitam komentare i kontam...je l' ovo bahati gejevi traže da se sve navedeno okreči u dugine boje...
Ali Svedi nemaju vremena da diskutuju o tome. Imaju oni većih problema. Politika, zdravstvo, socijala, iseljavanje mladih...Nije kao mi....

- Socrates
- Forum [Bot]
Stvarno ni ja ne znam zašto ljudi dižu frku oko jedne noći godišnje.
Eno gore ode 5 miliona kmova, al' nećeš ti, valja raspravljati moralne konotacije oko jedne noći duginih boja. Neće oni nama otet' heteroseksualnu BIH. Ne damo im.
Eno gore ode 5 miliona kmova, al' nećeš ti, valja raspravljati moralne konotacije oko jedne noći duginih boja. Neće oni nama otet' heteroseksualnu BIH. Ne damo im.
. . . . . . . . .
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 22051 times
- Been thanked: 20107 times
- Status: Online
Hoćeš li ti biti na prvom frontu tih napada? Samo pitam.Sibila wrote: 23 Aug 2020, 11:48Duminjo wrote: 20 Aug 2020, 00:11
Onaj ko je i prosle godine onoliko osiguranje platio citav milion markica.
Em sto se nista ne zaradjuje, još koštaju pošten narod za ovo preseravanje. Treba ih, umal ne napisah šta![]()
ma bolan...nek imaju prava nek budu gej ok .
ali sad kad ovo vidim....ma nije im trebalo pustiti nista.
treba ih osuditi ..treba ih zlostavljati ...treba ih tuci .
da zive ko i svi drugi...nek se jebu kako hoce..
ali od sta im je ovo ?
vjecnica ...halo ba ?
tako ce doci sa prijedlogom da i begovu dzamiju obiljeze u znak podrske
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2710 times
- Been thanked: 8412 times
Ja vidim ovdje Problem. Prvo, nije trebalo hiljadu policajaca jer niko nije napravio nista loše i parada je protekla u takvom miru da se mogla organizovati bez i jednog policajca. Cinjenica je da nije bilo ni jednog belaja, Napada ili bilo cega i da su policajci nagomilani kako bi se stvorila lazna slika o agresivnim sarajlijama.Dori wrote: 23 Aug 2020, 13:41Iz razloga sto mi još uvijek imamo potrebu da uopste diskutujemo o tome. Nakucamo stotine stranica po forumima i hiljade komentara po portalima. I to kakvih komentara. I gay ljudi isto čitaju te komentare kao i mi. I kako se osjećaju kad vide u kakvoj zajednici žive? Osjećaju li se prihvaćenim?Sibila wrote: 23 Aug 2020, 13:16
Pitamo se zašto. U gradu gdje živim, na tvrđavi, Univerzitetu, javnim ustanovama, svugdje se nalaze Pride zastave. Mislite da ih je neko primjetio? Na negativan način? Komentarisao? Pitao zašto?
A dok god nama treba hiljadu policajaca da osiguraju jedan Pride u Sarajevu, treba i sto vise pričati, boriti se.....
Dok god mi ne prestanemo komentarisati i pljuvati po svemu drugačijem treba...eto zato..
Drugo, te policajce (svoje osiguranje) nisu platili ucesnici parade vec si platili svi gradjani.. Ako hoces da imas osiguranje, Izvoli i plati sebi osiguranje, što mu ga ja moram placati?
I za ovo osvjetljenje, samo neka snose troskove i neka svijetli koliko god plate.
I jos jedan detalj.. Koji Vrag je ovo moralo izlazi ti u javnost da su oni poslali zahtjev za osvjetljenje? Posalje zahtjev i cekas odgovor.. Sta je cilj toga da javnost mora znati kako su oni poslali zahtjev i sta traze?
Ono sto hoces, plati i ono sto radis, radi za sebe kosto i svako normalan radi..
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Ma trebamo se boriti za tradicionalnu porodicu gdje se lome rebra ako nam se svidja neko druge vjere....To je vise prihvatljivo kod nas. Vise razumijemo te roditelje....I treba...jel’....Šta oni imaju sa “vlasima” pričati....
- Socrates
- Forum [Bot]
Ti očigledno ne poznaješ kako policija funkcionira.
Čuj država platila policijsko osiguranje i sama oštetila svoj imidž namjerno.
Pa 'dje to ima?
Pa 'dje to ima?
. . . . . . . . .
- Duminjo
- Urednik foruma
Ja odrasto u tradicionalnoj porodici, nikome rebro ne fali. Ni meni ni mojim blizim rodjacima.. Svi normalni i citavi.Dori wrote: 23 Aug 2020, 14:16 Ma trebamo se boriti za tradicionalnu porodicu gdje se lome rebra ako nam se svidja neko druge vjere....To je vise prihvatljivo kod nas. Vise razumijemo te roditelje....I treba...jel’....Šta oni imaju sa “vlasima” pričati....
A nije da nema ovih modernih zapadnih porodica gdje se djeca fino lemaju..
Last edited by Duminjo on 23 Aug 2020, 14:23, edited 1 time in total.
- Duminjo
- Urednik foruma
Svaki privatni dernek se placa.Socrates wrote: 23 Aug 2020, 14:18 Ti očigledno ne poznaješ kako policija funkcionira.
Pa 'dje to ima?
Gej populacija ja registrovana kako? Jel kao udruzenje?
I fudbalski timovi su registrovani kao neka udruzenja. I sami placaju osiguranje na stadionu a ne placa im niciji penzioner od svoje penzije..
Eto hajd prosvjetli me ko je snosio troskove osiguranja od prošle Parade i ko ce platiti sada sijalice i ovu zajebanciju?
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Nije bilo problema zato što nitko nije ima hrabrosti da uz takvo osiguranje napravi problem.Duminjo wrote: 23 Aug 2020, 14:14Ja vidim ovdje Problem. Prvo, nije trebalo hiljadu policajaca jer niko nije napravio nista loše i parada je protekla u takvom miru da se mogla organizovati bez i jednog policajca. Cinjenica je da nije bilo ni jednog belaja, Napada ili bilo cega i da su policajci nagomilani kako bi se stvorila lazna slika o agresivnim sarajlijama.Dori wrote: 23 Aug 2020, 13:41
Iz razloga sto mi još uvijek imamo potrebu da uopste diskutujemo o tome. Nakucamo stotine stranica po forumima i hiljade komentara po portalima. I to kakvih komentara. I gay ljudi isto čitaju te komentare kao i mi. I kako se osjećaju kad vide u kakvoj zajednici žive? Osjećaju li se prihvaćenim?
Drugo, te policajce (svoje osiguranje) nisu platili ucesnici parade vec si platili svi gradjani.. Ako hoces da imas osiguranje, Izvoli i plati sebi osiguranje, što mu ga ja moram placati?
I za ovo osvjetljenje, samo neka snose troskove i neka svijetli koliko god plate.
I jos jedan detalj.. Koji Vrag je ovo moralo izlazi ti u javnost da su oni poslali zahtjev za osvjetljenje? Posalje zahtjev i cekas odgovor.. Sta je cilj toga da javnost mora znati kako su oni poslali zahtjev i sta traze?
Ono sto hoces, plati i ono sto radis, radi za sebe kosto i svako normalan radi..
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Socrates
- Forum [Bot]
Javno okupljanje je ustavno pravo. Drugim riječima, ne može ga niko zabraniti.
Policija procjenjuje rizik tog okupljanja na osnovu svih raspoloživih informacija (pa čak i vaseg pisanja ovdje) i po tome se odlučuje koliko će ga policajaca obezbjedjivati.
Policija procjenjuje rizik tog okupljanja na osnovu svih raspoloživih informacija (pa čak i vaseg pisanja ovdje) i po tome se odlučuje koliko će ga policajaca obezbjedjivati.
. . . . . . . . .
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Cuj.....ovo je bilo malo naivno...Mislis stvarno da ne bi bilo belaja? Stvarno? Nije ga bilo upravo zahvaljujucu kolicini obezbjedjenja...i sto su svi "protivnici" znali da ne mogu prici povorci......Bilo je bradonja u parku, ali nisu mogli prici....Pa eno navijaci, kakve su banere imali na utakmiciprije Pride-a? Bas onako "priajteljske" poruke....Bilo bi tu svega moj Duminjo vjeruj mi.....Duminjo wrote: 23 Aug 2020, 14:14
Ja vidim ovdje Problem. Prvo, nije trebalo hiljadu policajaca jer niko nije napravio nista loše i parada je protekla u takvom miru da se mogla organizovati bez i jednog policajca. Cinjenica je da nije bilo ni jednog belaja, Napada ili bilo cega i da su policajci nagomilani kako bi se stvorila lazna slika o agresivnim sarajlijama.
Placamo mi puno gore stvari iz budzeta pa sutimoDuminjo wrote: 23 Aug 2020, 14:14Drugo, te policajce (svoje osiguranje) nisu platili ucesnici parade vec si platili svi gradjani.. Ako hoces da imas osiguranje, Izvoli i plati sebi osiguranje, što mu ga ja moram placati?
Skretanje paznje sa puno vaznijih i ozbiljnijih stvari....Duminjo wrote: 23 Aug 2020, 14:14I jos jedan detalj.. Koji Vrag je ovo moralo izlazi ti u javnost da su oni poslali zahtjev za osvjetljenje? Posalje zahtjev i cekas odgovor.. Sta je cilj toga da javnost mora znati kako su oni poslali zahtjev i sta traze?
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Referirala sam na clanak od neki dan.....Duminjo wrote: 23 Aug 2020, 14:20Ja odrasto u tradicionalnoj porodici, nikome rebro ne fali. Ni meni ni mojim blizim rodjacima.. Svi normalni i citavi.Dori wrote: 23 Aug 2020, 14:16 Ma trebamo se boriti za tradicionalnu porodicu gdje se lome rebra ako nam se svidja neko druge vjere....To je vise prihvatljivo kod nas. Vise razumijemo te roditelje....I treba...jel’....Šta oni imaju sa “vlasima” pričati....
A nije da nema ovih modernih zapadnih porodica gdje se djeca fino lemaju..
viewtopic.php?f=65&t=28976
- jelena...
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Aaaaj...Bože sačuvaj...Dori wrote: 23 Aug 2020, 13:56Vidi šta su nama uradili od vijećnice Tobe ja Rabbi....jelena... wrote: 23 Aug 2020, 13:46 Čitam komentare i kontam...je l' ovo bahati gejevi traže da se sve navedeno okreči u dugine boje...
Ali Svedi nemaju vremena da diskutuju o tome. Imaju oni većih problema. Politika, zdravstvo, socijala, iseljavanje mladih...Nije kao mi....
![]()

Vi ste gotovi. Oni su vas skroz uzeli pod svoje i vama više nema spasa.
Garant bijela kuga vlada i sve vas je manje i manje jer to im je plan.
Vrći se na obalu Save, nema ti druge.

- Socrates
- Forum [Bot]
Nigdje u svijetu troškove osiguranja legalnog javnog okupljanja ne pokriva grupa koja se okuplja.
Ako vam je toliko stalo do državnog novca, prestanite pušiti i piti jer ko će vam poliječiti tolike rakove i uništene jetre kad ostarite nego nedužni porezni obveznik poput mene.
Ako vam je toliko stalo do državnog novca, prestanite pušiti i piti jer ko će vam poliječiti tolike rakove i uništene jetre kad ostarite nego nedužni porezni obveznik poput mene.
. . . . . . . . .
- Duminjo
- Urednik foruma
Ja samo znam da nije bilo problema.. A zašto, mozemo nagadjati.dadojović wrote: 23 Aug 2020, 14:24Nije bilo problema zato što nitko nije ima hrabrosti da uz takvo osiguranje napravi problem.Duminjo wrote: 23 Aug 2020, 14:14
Ja vidim ovdje Problem. Prvo, nije trebalo hiljadu policajaca jer niko nije napravio nista loše i parada je protekla u takvom miru da se mogla organizovati bez i jednog policajca. Cinjenica je da nije bilo ni jednog belaja, Napada ili bilo cega i da su policajci nagomilani kako bi se stvorila lazna slika o agresivnim sarajlijama.
Ako cemo vec nagadjati hajmo onda ovako. Jel bilo nekih grupica odvojenih pored Rute kojom su setali i Jesul te grupice galamile, prozivale i dobacivale setačima? To su mogli uraditi pored takvog strašnog osiguranje Al opet nisu..
Ja koliko znam, nije bilo ni takvih. I koliko sam vidio, sve oko setača je bilo mnogo pusto kao da je grad prazan. Zakljucio bih, na osnovu vidjenog a ne nagadjanja, da nikoga nisu ni zanimali setači.
Cak imamo primjere mnogih ljudi koji stanuju u ulicama kuda su ovi šetali i ti ljudi su im pljeskali i davali podršku.
Apsolutna nezainteresovanost ostalih gradjana za gej paradu i bez potrebe bilo kakva prica sada šta bi bilo kad bi bilo. Dok su sirom evrope gradjani nekih Metropola divljali i premlacivali gejeve, sarajlije su im ocitale lekciju