Preskočiću oprosti
Parada ponosa u Sarajevu
Moderator: Krokodil Behko
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Status: Offline
Re: Predloženo da se Vijećnica, Vječna vatra i relej na Humu osvijetle LGBTIQ bojama, na potezu Skaka
Ostalo je cutanje.
- Sibila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 883 times
Re: Predloženo da se Vijećnica, Vječna vatra i relej na Humu osvijetle LGBTIQ bojama, na potezu Skaka
kako ne znas ?
ubistva...pljacke ...silovanja...na sve strane...
ja definitivno sebi ima da nabavim sprej....
a nas par kontamo i za onaj el.soker....
ja ovu zimu sigurno necu bez toga biti.
Vječna vatra je spomenik antifašistima iz 2. svjetskog rata. Ne ovima iz rata 92 - 95. nego baš onima iz 2. svjetskog rata. Protivljenje prava LGBT... ljudi je svojevrstan fašizam.Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2020, 08:38 Ali fkt, zar nije malo neukusno, da ta vječna vatra bude u gej bojama?
To je spomenik žrtvama. Šta je sljedeće? Memorijalni centar Potočari?
Ima smisla. Ali i ne mora, dovoljno Vijećnica.
Da li su Potočari spomenitk antifašistima? Ili su mezarje žrtava genocida?
Pa u zavisnosti od odgovora...
Hajde da malo okrenemo. Blago vama kada vam je LGBT... populacija jedini problem pa se toliko žestoko borite da ostanu nevidljivi.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Al' mene stvarno interesuje sta je frka oko jedne noći.
Dobro hajde, ne branim osvjetljavanje Vječne Vatre. Ali...
Kažete žrtve Drugog Svjetskog Rata. Prvo, to je bila borba protiv fašizma. Fašizam je poznat i po ubijanju gejeva.
Zašto onda duginim bojama ne bi mogli osvjetliti i Vječnu Vatru? Jednu noc od 365. Ako tvrdite da tada u BIH nije bilo gejeva koji su stradali, to jednostavno nije istina.
U svakoj populaciji ima gejeva. Da li su otvoreno gejevi, to je druga stvar.
Kažete žrtve Drugog Svjetskog Rata. Prvo, to je bila borba protiv fašizma. Fašizam je poznat i po ubijanju gejeva.
Zašto onda duginim bojama ne bi mogli osvjetliti i Vječnu Vatru? Jednu noc od 365. Ako tvrdite da tada u BIH nije bilo gejeva koji su stradali, to jednostavno nije istina.
Last edited by Socrates on 23 Aug 2020, 15:57, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9869 times
- Been thanked: 11665 times
Dorian wrote: 23 Aug 2020, 15:55Vječna vatra je spomenik antifašistima iz 2. svjetskog rata. Ne ovima iz rata 92 - 95. nego baš onima iz 2. svjetskog rata. Protivljenje prava LGBT... ljudi je svojevrstan fašizam.Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2020, 08:38 Ali fkt, zar nije malo neukusno, da ta vječna vatra bude u gej bojama?
To je spomenik žrtvama. Šta je sljedeće? Memorijalni centar Potočari?
Hajde da malo okrenemo. Blago vama kada vam je LGBT... populacija jedini problem pa se toliko žestoko borite da ostanu nevidljivi.
Na čemu si ti i zašto baš mene potkači?
Dođoh do zaključka, da su antifašisti iz 2.sv.rata svi gejevi, a oni u potočarima su valjda neki tradicionalnitipovi, pa ko ih jebe.. Jesam li te dobro razumio?
- MunDzi
- Svadjalica

Pa frka je.Socrates wrote: 23 Aug 2020, 15:56 Al' mene stvarno interesuje sta je frka oko jedne noći.
Namecu se devijantske vrijednosti sa zapada.
Toga nije nikad bilo u BiH.
Sad odjednom hoce nesto.
Doslo sa americkim ambasadorom, nema sta drugo biti.
Naravno da su lakmus papir. Ali, nazvati lakmus papir "samo" je naivno.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 15:43
One su samo lakmus papir, a ne sastavni dio hemijske tvorevine koja se njime ispituje, pa tako da se malo smanji riba.
Iz EU prate šta se dešava, u vezi gej populacije u BiH, ali onako kako sam rekao. Niko ne nameće ništa u vezi njih, kao uslov prijema u NATO i EU, niti će.
To pokazuje kako bi se država kandidat ponašala prema manjinanma.
Ako si loš prema pederima, sigurno si i rasista, nećeš se baš truditi oko osoba sa poteškoćama (invalidi itd), to jeste tukneš na rasisizam, korupciju, fašizam i diktature.
A šta ćeš im takav u EU?
Tako da odnos prema LGBT... zajednici jeste lakmus papir. Ako ga ne obojiš u prave boje, znači da si kvaran.
Ili misliš da lakmus papir postoji tek tako i nema svoju vrijednost?
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ne radi mi PP MunDzi,ponoviću nebitna si mi i ne zanimaš me ,treba li da ti se nacrta ,da nisi možda zaboravila i maternji jezik kao pojedini u Inozemstvu
Ostalo je cutanje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dorian wrote: 23 Aug 2020, 16:02Naravno da su lakmus papir. Ali, nazvati lakmus papir "samo" je naivno.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 15:43
One su samo lakmus papir, a ne sastavni dio hemijske tvorevine koja se njime ispituje, pa tako da se malo smanji riba.
Iz EU prate šta se dešava, u vezi gej populacije u BiH, ali onako kako sam rekao. Niko ne nameće ništa u vezi njih, kao uslov prijema u NATO i EU, niti će.
Ako si loš prema pederima, sigurno si i rasista, nećeš se baš truditi oko osoba sa poteškoćama (invalidi itd), to jeste tukneš na rasisizam, korupciju, fašizam i diktature.
A šta ćeš im takav u EU?
Tako da odnos prema LGBT... zajednici jeste lakmus papir. Ako ga ne obojiš u prave boje, znači da si kvaran.
Ja baa.. ja
Ne, nego ako su Potočari spomenik antifašistima, a ofarbamo Vječnu vatru, možemo i njih. Ne moramo, ne moramo ni vječnu, ali možemo.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 15:59Dorian wrote: 23 Aug 2020, 15:55
Vječna vatra je spomenik antifašistima iz 2. svjetskog rata. Ne ovima iz rata 92 - 95. nego baš onima iz 2. svjetskog rata. Protivljenje prava LGBT... ljudi je svojevrstan fašizam.
Dođoh do zaključka, da su antifašisti iz 2.sv.rata svi gejevi, a oni u potočarima su valjda neki tradicionalnitipovi, pa ko ih jebe.. Jesam li te dobro razumio?
Ako su mezarje žrtvama genocida, onda su mezarje, a mezarja nećemo dirati.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dorian wrote: 23 Aug 2020, 16:05Ne, nego ako su Potočari spomenik antifašistima, a ofarbamo Vječnu vatru, možemo i njih. Ne moramo, ne moramo ni vječnu, ali možemo.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 15:59
Ako su mezarje žrtvama genocida, onda su mezarje, a mezarja nećemo dirati.
Bitno je šta objekat znači, a ne njegova namjena
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 591 times
- Been thanked: 1143 times
Odnos partizana, odnosno SFRJ - nastale na NOB-u i antifašizmu - prema homoseksualcima,
i bojenje spomenika žrtvama antifašizma duginim bojama, kao izraz neke današnje borbe protiv nekog današnjeg antifašizma, djeluje mi kao ono što je onaj mudri švapski historičar nazvao "naknadnim učitavanjem smisla u historiju".
Kao i rušenje kipova "robovlasnicima" po svijetu...
Svijet ludi sve više
i bojenje spomenika žrtvama antifašizma duginim bojama, kao izraz neke današnje borbe protiv nekog današnjeg antifašizma, djeluje mi kao ono što je onaj mudri švapski historičar nazvao "naknadnim učitavanjem smisla u historiju".
Kao i rušenje kipova "robovlasnicima" po svijetu...
Svijet ludi sve više
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- MunDzi
- Svadjalica

Velis nebitna sam ti.Hurija wrote: 23 Aug 2020, 16:03
Ne radi mi PP MunDzi,ponoviću nebitna si mi i ne zanimaš me ,treba li da ti se nacrta ,da nisi možda zaboravila i maternji jezik kao pojedini u Inozemstvu,obilazi gore te klubove gdje se druzite mila ,zadrzi autohtonost i dio Patroitizma Bosnu u srcu,ako treba odgovarat cu ti evo ,mozemo sve dok mi ne iskrsnu obaveze pa ćemo nastaviti
Bujmum
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20615 times
- Status: Online
Lakmus papir je možda nekad bio, ali odavno više nije samo to.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 15:43Šta sve čovjek neće pročitati ovdje.MarlboroGold wrote: 23 Aug 2020, 15:09 Realno BiH nema šta puno razmišljati i kalkulisati oko LGBTIQ prava i ostalog. Samo usvajati da se što prije uđe u EU i NATO.
Gej parade (davno sam rekao i lično) jesu lakmus papir za svako društvo i poželjne su.
ALI
Krasan diskutant. Pređimo svi u gejeve i budimo dobre komšije, osvjedočenim četnicima i ustašama, pa će nam biti super.
EU definiše društveno prihvatljiva ponašanja, a do samih kandidata ili potencijalnih kandidata je da rade na promjeni društvenih obrazaca, pa i same svijesti građana. Standardi EU moraju biti zadovoljeni, pa tako i u vezi ljudskih prava LGBTQ osoba.
Prava LGBTQ osoba spadaju u ljudska prava, a poštivanje istih je dio obaveza na putu EU integracija.
Pa nismo u pedesetim i šezdesetim, pa i kasnije, kad su se gayevi i lezbe ismijavale na svim nivoima društava zapadnih zemalja, pa da možemo govoriti o nekom lakmus papiru. Neozbiljan si.
Last edited by Masamune on 23 Aug 2020, 16:11, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Eto te kao Turčin.Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 16:04Dorian wrote: 23 Aug 2020, 16:02
Naravno da su lakmus papir. Ali, nazvati lakmus papir "samo" je naivno.
A šta ćeš im takav u EU?
Ja baa.. ja
Kažu im. nećete u EU dok ne prestanete zatvarati novinare (i još ponešto, naravno), a sultan, paše itd počnu plakati da ih neće u EU jer su muslimani. I nastave zatvarati novinare.
Pa, ako si Turčin, imaš dobar način da dokažeš da si u pravu: Ispuniš uslove za prijem pa ako te ne prime, onda je fakat razlog to što si musliman.
Ali, ako to to si musliman koristiš kao izgovor da neće da te prime u EU, a da bi mogao nastaviti zatvarati novinare, onda si fuj.
Tako i mi, više volimo tući pedere nego ući u EU.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Zaboravite vi lakmus papire.
Podaci su sasvim jasni. U svakoj populaciji ima gejeva. I oni su državljani BIH baš kao i vi. Plaćaju poreze.
Kao državljani BIH, oni imaju pravo da se okupljaju na legalan način. Kao i da od političara traže odgovore na pitanja oko njihovih problema.
Ako ćete samo radi EU glumiti toleranciju (mislim na zvanično Sarajevo ne na narod) onda bolje da se ne pretvaraju.
Podaci su sasvim jasni. U svakoj populaciji ima gejeva. I oni su državljani BIH baš kao i vi. Plaćaju poreze.
Kao državljani BIH, oni imaju pravo da se okupljaju na legalan način. Kao i da od političara traže odgovore na pitanja oko njihovih problema.
Ako ćete samo radi EU glumiti toleranciju (mislim na zvanično Sarajevo ne na narod) onda bolje da se ne pretvaraju.
. . . . . . . . .
- arzuhal
- Forum [Bot]
Zemlja u kojoj je - uprkos svom političkom nečinjenju Evrope tokom rata - pola ili čak i više od pola stanovništva muslimansko, ući će u EU, ali tek kada kamila pođe kroz iglene uši, da se izrazim dramatično biblijski...
Jedino ne znam da li bi primili BiH u EU ako bi se svi muslimani izjasnili kao gejevi. Barem sazada, kumovski.
Jedino ne znam da li bi primili BiH u EU ako bi se svi muslimani izjasnili kao gejevi. Barem sazada, kumovski.
- arzuhal
- Forum [Bot]
AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHADorian wrote: 23 Aug 2020, 16:10Eto te kao Turčin.
Kažu im. nećete u EU dok ne prestanete zatvarati novinare (i još ponešto, naravno), a sultan, paše itd počnu plakati da ih neće u EU jer su muslimani. I nastave zatvarati novinare.
Pa, ako si Turčin, imaš dobar način da dokažeš da si u pravu: Ispuniš uslove za prijem pa ako te ne prime, onda je fakat razlog to što si musliman.
Ali, ako to to si musliman koristiš kao izgovor da neće da te prime u EU, a da bi mogao nastaviti zatvarati novinare, onda si fuj.
Tako i mi, više volimo tući pedere nego ući u EU.
A u pčkmtrnu...