Silovanja

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3837 times
Been thanked: 7068 times
Status: Online

Re: IZRAEL: 30 muškaraca silovalo 16-godišnju djevojčicu u hotelu

Post by Matan »

grunf wrote: 23 Aug 2020, 01:13 Koliko mentalnih redaljki je dozivjela forumska kolegica od strane saljivdjije iz Illinoisa i jos nekolicine neizivljenih i uspaljenih muskaraca srednjih godina. Cak je i bezopasni Dzordz ucestvovao u orgijama.

-Druze sudija…bio sam pijan…nisam znao sta radim

Kad si bio pijan sto nisi silovao obdarenog crnca od 130kg., a ne njeznu i pametnu djevojku koja se nije mogla braniti?
Ti si definitivno lud... :oo
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Post by MunDzi »

Postoji takodjer nesto sto se zove common sense, pa ga neko ima, a neko nikako nema.

Svi mi imamo pravo hodati i biti obuceni kako nam se cefne.
Ali ako nam nedostaje common sense, onda nas nista ne moze sprijeciti da se nadjemo u rizicnim situacijama.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9879 times
Been thanked: 11680 times

Post by Krokodil Behko »

MunDzi wrote: 23 Aug 2020, 01:36 Postoji takodjer nesto sto se zove common sense, pa ga neko ima, a neko nikako nema.

Ali ako nam nedostaje common sense, onda nas nista ne moze sprijeciti da se nadjemo u rizicnim situacijama.

Jel se ovo odnosi na sve, uključujući tu i ove što bi me nagovarali, da apačikte go, ogrnut samo gay zastavom, promarširam ponosno kroz Puračiće, Ajvatovicu, Čevljanoviće, Teheran, Čeljabinsk, itd?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

MunDzi wrote: 23 Aug 2020, 01:36 Postoji takodjer nesto sto se zove common sense, pa ga neko ima, a neko nikako nema.

Hoces reci zdrav razum
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Krokodil Behko wrote: 23 Aug 2020, 01:39
Jel se ovo odnosi na sve, uključujući tu i ove što bi me nagovarali, da apačikte go, ogrnut samo gay zastavom, promarširam ponosno kroz Puračiće, Ajvatovicu, Čevljanoviće, Teheran, Čeljabinsk, itd?
To je visoko rizican cin za atraktivne muskarce.
Cula sam vehabije vole takve da siluju.
Predlazem celicnu zastavu duginih boja sa katancem na dupeski.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Mohr wrote: 23 Aug 2020, 00:33
Socrates wrote: 23 Aug 2020, 00:19 Niti su silovatelji neka rijetkost, niti se ikako može reći da problem oko silovanja nije i sistemski.

Ako je tri od četiri djevojke na americkim univerzitetima doživjelo seksualno nasilje, o čemu mi pričamo? Ako je jedna od deset amerikanki silovana u braku, o čemu mi pričamo? Bog zna koliko ih to ne prijavi.

Ovdje se radi o kontroli muškarca nad ženom, i to jeste sistemski problem.
Pa... Vi, tamo (kao što ti često imaš običaj/naviku da kažeš "vi tamo", misleći na "nas ovamo", uglavnom pogrdno i sa, najblaže rečeno, porugom) znate o čemu se radi. I otkud sad, pobogu, taj (tako banalan) sistemski problem, u tako vajnoj demokratiji :rol

Ali neka te. Naučit češ i ti, a i krajnje ti je vrijeme, mislim, i nadam se, da ćeš konačno povesti računa o tome, kad nešto danas pišeš/govoriš, obratiti pažnju na to šta si juče trabunj'o :o

:tjesi
De ba ne provaljuj se. Problem silovanja je u svakoj zemlji značajan problem. Apsolutno svakoj, uključujući bivše socijalističke zemlje. Uključujući zemlje gdje su žene pokrivene samo da im oči vire. Zapadne zemlje navodim jer su precizne u statistikama, a sam Bog zna sta bi se pronašlo u zemljama gdje se većina slučajeva gurne pod tepih.

Povezan je sa dominantnom kulturom, promicanjem muške dominacije.

Dakle, čovjek upotrebljava silu kad je jači, kad hoće da uzme ono što misli da mu pripada, kad hoće da ponizi, uprlja dostojanstvo, kad hoce da dominira.

Nerijetko, silovatelji su ljudi kojima nije problem ostvariti normalne seksualne kontakte.
Last edited by Socrates on 23 Aug 2020, 01:59, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

vrhbosnica wrote: 22 Aug 2020, 21:11 Image

The approved text stops short of making expressed consent a condition for sex but states that passivity is not a sign of agreeing to sex.

"If a person wants to engage in sexual activities with someone who remains inactive or gives ambiguous signals, he or she will therefore have to find out if the other person is willing."

Under the previous legislation, prosecutors had to prove that the perpetrator had used violence or that the victim had been exploited in a vulnerable condition, such as under the influence of alcohol, in order to secure a rape conviction.
Takodje u Svedskoj
Image
Svedski sud odbio protjerati migranta koji je silovao dijete vise od sto puta
Pa onda
Image
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Socrates wrote: 23 Aug 2020, 01:55
Mohr wrote: 23 Aug 2020, 00:33

Pa... Vi, tamo (kao što ti često imaš običaj/naviku da kažeš "vi tamo", misleći na "nas ovamo", uglavnom pogrdno i sa, najblaže rečeno, porugom) znate o čemu se radi. I otkud sad, pobogu, taj (tako banalan) sistemski problem, u tako vajnoj demokratiji :rol

Ali neka te. Naučit češ i ti, a i krajnje ti je vrijeme, mislim, i nadam se, da ćeš konačno povesti računa o tome, kad nešto danas pišeš/govoriš, obratiti pažnju na to šta si juče trabunj'o :o

:tjesi
De ba ne provaljuj se. Problem silovanja je u svakoj zemlji značajan problem. Apsolutno svakoj, uključujući bivše socijalističke zemlje. Uključujući zemlje gdje su žene pokrivene samo da im oči vire.

Dakle, čovjek upotrebljava silu kad je jači, kad hoće da uzme ono što misli da mu pripada, kad hoće da ponizi, uprlja dostojanstvo, kad hoce da dominira.

Nerijetko, silovatelji su ljudi kojima nije problem ostvariti normalne seksualne kontakte.
Kakva gomila feministickih gluposti
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

insomnia wrote: 23 Aug 2020, 01:58
Socrates wrote: 23 Aug 2020, 01:55

De ba ne provaljuj se. Problem silovanja je u svakoj zemlji značajan problem. Apsolutno svakoj, uključujući bivše socijalističke zemlje. Uključujući zemlje gdje su žene pokrivene samo da im oči vire.

Kakva gomila feministickih gluposti
Hoćeš i tu statistiku da ti vadim. Eto jučer osudjen Golden State Killer. Normalan čovjek, čak i u braku. Većina serijskih ubica koji su silovali su bili u braku.

Većina silovatelja po koledžima su popularni momci, a ne neki inceli.
. . . . . . . . .
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Socrates wrote: 23 Aug 2020, 01:55 Problem silovanja je u svakoj zemlji značajan problem. Apsolutno svakoj, uključujući bivše socijalističke zemlje. Uključujući zemlje gdje su žene pokrivene samo da im oči vire. Zapadne zemlje navodim jer su precizne u statistikama, a sam Bog zna sta bi se pronašlo u zemljama gdje se većina slučajeva gurne pod tepih.

Dakle, čovjek upotrebljava silu kad je jači, um die kad hoće da uzme ono što misli da mu pripada, kad hoće da ponizi, uprlja dostojanstvo, kad hoce da dominira.

Svaka ti cast za svaki post na ovoj temi.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22549 times
Been thanked: 20689 times

Post by Masamune »

Image

O nečemu bi se ovdje dalo diskutovati, ali uglavnom je poprilično jasno. Ovdje se mogu prepoznati i pojedini forumaši. Ne volim ni je neke segmente radikalnih feminizama, ali kad je u pitanju silovanje stvari su poprilično jasne.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

Piramida zlostavljanja je izvrsna. :ok Sad nam jos samo objasni gdje si vidio 'radikalni feminizam' na temi? :grana
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24657 times
Been thanked: 6438 times
Status: Online

Post by Veca »

...imam dvojicu, ja sam ih odgajala i o silovanju s njima pricala kad je bilo doslo vrijeme, da se i to spomene...nadam se da nikad nece zaboraviti ono sto sam im rekla, a to je :djed kad zensko kaze nein da je to i stvarno Nein! :stop ....................i ned'o bogo da to od njih dozivim, ja bih im presudila, tu ne priznajem neki drugi sud! ...to sam im rekla, smrtno-ozbiljno!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Ne moze se bas lakonski govoriti o 'vecini' silovatelja koji su ovakvi ili onakvi.

Uputnije je govoriti o razlicitim tipovima silovatelja. Evo sta o tipovima silovatelja kaze Associate Professor of Psychology Gordon Nagayama Hall:

Tip br. 1 - pod utjecajem devijantnog seksualnog uzbudjenja koje se desava kada ima misli o nasilju nad zenama. Ovaj tip je najvjerovatnije ekstremno impulsivan.

Tip br.2 - motiviran kognitivnim distorzijama ili greskama u razmisljanju; on pogresno interpretira dogadjaje, ili informacije interpretira na drugaciji nacin nego sto bi to uradili drugi muskarci. Vjeruje da neke zene uzivaju biti silovane ili zele biti silovane. Za ovaj tip, silovanje je dio osvajanja, nacin demonstracije muskosti. :grana Vecina tzv. Date silovatelja su tip 2.

Tip br. 3 - motiviran bijesom ili nedostatkom kontrole emocija. Ovi muskarci su toliko bijesni posebno na zene, da je jedini nacin da se rijese bijesa da cine seksualne delikte. Nije iznenadjujuce da je ovaj tip najnasilniji i najopasniji.

Tip br. 4 - serijski siledzija. On je najvjerovatnije bio fizicki ili seksualno zlostavljan u djetinjstvu. On ima problem ostvariti trajne veze i ima historiju kronicnih problema u skoli ili u porodici. Tip br. 4 rusi raznolika pravila, seksualnog i neseksualnog ponasanja.

https://www.psychologytoday.com/gb/arti ... nd-rapists

Uvjetno govoreci - tip 1, 3 i 4 imaju karakteristike Antisocijalnog Poremecaja Licnosti, a tip 2 je vise u skladu sa Narcisistickim Poremecajem Licnosti.
Memento Mori

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

U koji tip spada lik koji je ili popio, ili nafiksan, ili nije pod uticajem opijata ali tako mu se digao na jednu da ludi, ona neda, i on je siluje? Ne da bi dokazao nešto, muškost, moć itd, ne da bi nad njom učinio nasilje jer je mrzi, ili mrzi žene itd, nego mu je svejedno šta će biti, mora je imati. I to baš nju, ne bilo koju. A silovanje samo po sebi ga baš i ne pali.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Cim on nesto mora bolestan je 100 gradi.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Dorian wrote: 23 Aug 2020, 15:47 U koji tip spada lik koji je ili popio, ili nafiksan, ili nije pod uticajem opijata ali tako mu se digao na jednu da ludi, ona neda, i on je siluje? Ne da bi dokazao nešto, muškost, moć itd, ne da bi nad njom učinio nasilje jer je mrzi, ili mrzi žene itd, nego mu je svejedno šta će biti, mora je imati. I to baš nju, ne bilo koju. A silovanje samo po sebi ga baš i ne pali.
Ima najvise elemenata Tipa br. 2.

Ako ti nije jasan efekat, jednostavno je - zamisli da je taj lik gay i zeli samo tebe pa te obuzet tom zeljom siluje.
Memento Mori

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Lavlje_srce wrote: 23 Aug 2020, 16:38
Dorian wrote: 23 Aug 2020, 15:47 U koji tip spada lik koji je ili popio, ili nafiksan, ili nije pod uticajem opijata ali tako mu se digao na jednu da ludi, ona neda, i on je siluje? Ne da bi dokazao nešto, muškost, moć itd, ne da bi nad njom učinio nasilje jer je mrzi, ili mrzi žene itd, nego mu je svejedno šta će biti, mora je imati. I to baš nju, ne bilo koju. A silovanje samo po sebi ga baš i ne pali.
Ima najvise elemenata Tipa br. 2.

Ako ti nije jasan efekat, jednostavno je - zamisli da je taj lik gay i zeli samo tebe pa te obuzet tom zeljom siluje.
Lako bi bilo kada bi se sve moglo kategorisati i staviti u odgovarajuće ladice. Ali nije baš tako.

Taman pomisliš kako imaš odgovore, kad ono...
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Dorian wrote: 23 Aug 2020, 16:44Lako bi bilo kada bi se sve moglo kategorisati i staviti u odgovarajuće ladice. Ali nije baš tako.

Slazem se da se ne moze sve strpati u ladice, mozemo imati samo neke smjernice.

Vidim nisi zadovoljan odgovorom, a ja ne znam citati misli pa mi reci pod koji tip bi ga ti strpao?
Memento Mori

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Lavlje_srce wrote: 23 Aug 2020, 16:46
Dorian wrote: 23 Aug 2020, 16:44Lako bi bilo kada bi se sve moglo kategorisati i staviti u odgovarajuće ladice. Ali nije baš tako.

Slazem se da se ne moze sve strpati u ladice, mozemo imati samo neke smjernice.

Vidim nisi zadovoljan odgovorom, a ja ne znam citati misli pa mi reci pod koji tip bi ga ti strpao?
Ni pod jedan. U tome je stvar. Lijepo bi bilo da svo ono šta nas plaši, šta nam je monstruozno itd možemo objasniti poremećajem ličnosti po određenoj kategoriji.
Post Reply

Return to “Drustvo”