Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2591 times
- Been thanked: 21616 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Nije samo to, i prsuta im dobra, narav, zajebancija, stil... Eeee zabari 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1684 times
- Been thanked: 1381 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8455 times
- Been thanked: 5144 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8455 times
- Been thanked: 5144 times
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
Po jus-u
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Podsjeti me, ovo s maskama...
Otišla nedavno u apoteku, da kupim jednokratnih maski, prodaju na komad... Kažem gospođi iza pulta da ću uzeti deset komada...
Ona prilazi nekoj plastičnoj posudi, otvara je, i rukama kojima je sekundu prije brojala novac, prevrće i broji meni maske... Niti ona nosi masku, niti je dezinficirala ruke, ništa...
Rekoh, ne, hvala, tako neću, samo ako imate zapakovane...

Otišla nedavno u apoteku, da kupim jednokratnih maski, prodaju na komad... Kažem gospođi iza pulta da ću uzeti deset komada...
Ona prilazi nekoj plastičnoj posudi, otvara je, i rukama kojima je sekundu prije brojala novac, prevrće i broji meni maske... Niti ona nosi masku, niti je dezinficirala ruke, ništa...

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Kupis pamucnu u dm-u, operes je lijepo i etUmihana wrote: 24 Aug 2020, 06:55 Podsjeti me, ovo s maskama...
![]()
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9419 times
- Been thanked: 15752 times
Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu. Ne znam vise sta da mislim, da li da vjerujem struci ili da vjerujem raznim teorijama. Sestra vjeruje da je lazan. Radila je seroloski, zatim brzi test, oba su bila negativna. Dijagnoza pneumonija, respiratorna insuficijencija. SPo2 78%, medikamenti intravenozno. Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Ona se osjeca dosta bolje, temperatura joj dva dana ne prelazi 37, nalazi krvi su bolji.
Inace ima 65 g, pusac 50 g, ima hronicnu opstruktivnu bolest pluca, hipertenziju i hipertireozu.
Doktori su na telefon dosta neljubazni, samo cekaju da poklope slusalicu.
Organizacija je grozna. Trijaza ocajna. U toaletima nema sapuna, dezinfekciona sredstva misaona imenica.
Ona mi je jucer javila rezultat nalaza, niko je nije pitao za kontakte, niko mene nije kontaktirao. Ja joj rekla da pita ljekare sta s nama. Rekla joj doktorica da budemo u samoizolaciji 14 dana i ako budemo imali simptome da u DZ uradimo test
Znaci, apsolutno niko se nije potrudio da dodje do ljudi s kojima je bila u kontaktu, da im se kaze i objasni dalje postupanje. Ja sam javila tim osobama, a postivanje samoizolacije prepusteno je nasoj savjesti
Ona se osjeca dosta bolje, temperatura joj dva dana ne prelazi 37, nalazi krvi su bolji.
Inace ima 65 g, pusac 50 g, ima hronicnu opstruktivnu bolest pluca, hipertenziju i hipertireozu.
Organizacija je grozna. Trijaza ocajna. U toaletima nema sapuna, dezinfekciona sredstva misaona imenica.
Ona mi je jucer javila rezultat nalaza, niko je nije pitao za kontakte, niko mene nije kontaktirao. Ja joj rekla da pita ljekare sta s nama. Rekla joj doktorica da budemo u samoizolaciji 14 dana i ako budemo imali simptome da u DZ uradimo test

Znaci, apsolutno niko se nije potrudio da dodje do ljudi s kojima je bila u kontaktu, da im se kaze i objasni dalje postupanje. Ja sam javila tim osobama, a postivanje samoizolacije prepusteno je nasoj savjesti

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1050 times
Zarazen mi je radni kolega evo sad su javili da je obustava rada sa strankama ,mislim da bi po pravilu trebali i samouzolaciju od dana kontakta sa istim,ovo je ludnica bojim se da Ce me i neko tuziti ako sam bila u kontaktu sa kliconosom a nista nisam poduzela ,iskreno bojim se i za najmilije na neke stvari jednostavno ne mozes uticati
Ostalo je cutanje.
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
punica je prelezala isto kao i mama od space, oporavila se, sve ostalo u pet deka sto tu pise, kao i neprovjeravanje kontakata i te stvari. kao da se odustalo od toga, prepustilo savjesti ljudi
. njen brat nije bio te srece, preminuo je prije par dana, u bolnicu je i stigao zapusten, odbijao je lijecenje, lijecio se sam, nije vjerovao u koronu i to,... iako su brat i sestra, nisu se zarazili istim putem (najvjerovatnije, nikad se ne zna)
Hurija, svako ko sumnja u zarazu bi morao u samoizolaciju, dok ne znas OK, ali kad je sumnja osnovana, a pogotovo kad imas simptome, ne bi se trebalo slobodno kretati

Hurija, svako ko sumnja u zarazu bi morao u samoizolaciju, dok ne znas OK, ali kad je sumnja osnovana, a pogotovo kad imas simptome, ne bi se trebalo slobodno kretati
Last edited by damir5 on 24 Aug 2020, 09:17, edited 1 time in total.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2196 times
- Been thanked: 5110 times
- Status: Online
Da se nadovezen na pljuvanje doktora u javnom sektoru, u pravu si 100% ja prosle sedmice zvao da se informisem radi kontrole malca i vakcinu da primi i sve fino ona salterusa mi na telefonu isprica a danas s doktoricom skroz druga prica, da ne pricam da je dijte u hodu pregledala stavila mu ruku na glavu i to je to et ti pregleda, nalaze KKS i Fe je procitala.spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu. Ne znam vise sta da mislim, da li da vjerujem struci ili da vjerujem raznim teorijama. Sestra vjeruje da je lazan. Radila je seroloski, zatim brzi test, oba su bila negativna. Dijagnoza pneumonija, respiratorna insuficijencija. SPo2 78%, medikamenti intravenozno. Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Znaci, apsolutno niko se nije potrudio da dodje do ljudi s kojima je bila u kontaktu, da im se kaze i objasni dalje postupanje. Ja sam javila tim osobama, a postivanje samoizolacije prepusteno je nasoj savjesti![]()
Termin za vakcinu smo dobili 17.11.2020

Ko moze neka trci privatniku. Jebo ove drzavne debile.
A mami ti zelim brz oporavak, bice to OK

Fuck you a friendly note to start the day
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 540 times
- Been thanked: 789 times
Prije 2 sedmice sam imao vrlo turbulentna iskustva s UKC Tuzla, srecom za mene da nisam ja pacijent al sam bio pratnja, nema njih ba gore, to je ratno stanje jbt, doktora ni za lijeka jedva ljudi stizu ista, a navlace im pacijente ne samo iz citavog kantona nego i iz nekih dijelova RS-a
Treba dobro razmisliti kad slj. put procitamo "odlazak doktora u Njemacku"
Treba dobro razmisliti kad slj. put procitamo "odlazak doktora u Njemacku"
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Nakon što si opisala simptome, bilo mi je čudno kada si kazala da je negativna.
Ono su bili simptomi korone i zato sam te bio i pitao.
Kojom terapijom?spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma
Sve znamBeni wrote: 24 Aug 2020, 09:15Da se nadovezen na pljuvanje doktora u javnom sektoru, u pravu si 100% ja prosle sedmice zvao da se informisem radi kontrole malca i vakcinu da primi i sve fino ona salterusa mi na telefonu isprica a danas s doktoricom skroz druga prica, da ne pricam da je dijte u hodu pregledala stavila mu ruku na glavu i to je to et ti pregleda, nalaze KKS i Fe je procitala.spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu. Ne znam vise sta da mislim, da li da vjerujem struci ili da vjerujem raznim teorijama. Sestra vjeruje da je lazan. Radila je seroloski, zatim brzi test, oba su bila negativna. Dijagnoza pneumonija, respiratorna insuficijencija. SPo2 78%, medikamenti intravenozno. Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Znaci, apsolutno niko se nije potrudio da dodje do ljudi s kojima je bila u kontaktu, da im se kaze i objasni dalje postupanje. Ja sam javila tim osobama, a postivanje samoizolacije prepusteno je nasoj savjesti![]()
Termin za vakcinu smo dobili 17.11.2020![]()
Ko moze neka trci privatniku. Jebo ove drzavne debile.
A mami ti zelim brz oporavak, bice to OK![]()

Jos nesto.
Uputnica za pulmologa. Ja bolnicu znam napamet. Pusti nas portir autom gore jer je taj odjel na vrh brda, zena ne moze hodat. Ja pozvonim, nema nikog, legla na zvono. Ide sestra, obucena k'o astronaut, gleda ona mene u cudu, gledam ja nju u cudu. Otvara prozor i pita sta trebamo, ja joj kazem, prosli trijazu, brzi test i sad smo tu s uputnicom. Kaze - Ovo je covid odjeljenje, pulmologija je na urologiji

Vratimo se dole, na urologiji pise urologija

Znaci, problem je skinut tablu plucno, tamo gdje je sad covid

I jos je jadnica, satima hodala, vukla se po bolnici, odjelima, cekaonicama, a sve potpuno iscrpljena, s niskim kisikom i pod temperaturom. Potpuno nehumano.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
To je ono o čemu sam pisao.tuzlak1212 wrote: 24 Aug 2020, 09:20 navlace im pacijente ne samo iz citavog kantona nego i iz nekih dijelova RS-a
Imaju kapacitete za 800k, a godišnje dva miliona pacijenata prođe kroz ukc.
Ljudi rade na 200% mogućnosti.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma
Ona je izgubila apetit, ali nije culo ni ukusa ni mirisa. Kasalj produktivan.Fufe wrote: 24 Aug 2020, 09:36Nakon što si opisala simptome, bilo mi je čudno kada si kazala da je negativna.
Ono su bili simptomi korone i zato sam te bio i pitao.
Kojom terapijom?spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Ne znam. Napisah vec da su doktori jako neljubazni, sturo mi saopste stanje i poklope slusalicu. Znam sta je pila prije hospitalizacije, a sta je kod njih dobijala vidjet cu u otpusnom listu.
Najgore mi sad sto je sama, sto se plasi, sto misli da ce umrijet, a mi je ne mozemo vidjeti.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2196 times
- Been thanked: 5110 times
I onda se doktori i one salteruse u matilima cude kad im neko utoku trzne
Fuck you a friendly note to start the day