Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2591 times
Been thanked: 21616 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by HAVANA » 23 Aug 2020, 21:55

Nije samo to, i prsuta im dobra, narav, zajebancija, stil... Eeee zabari :srce
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 23 Aug 2020, 21:57

HAVANA wrote: 23 Aug 2020, 21:55 Nije samo to, i prsuta im dobra, narav, zajebancija, stil... Eeee zabari :srce
Reci, reci ovom rednecku. :pusi

MrH
22 bez glave
22 bez glave
Has thanked: 1684 times
Been thanked: 1381 times

Post by MrH » 23 Aug 2020, 21:58

Procitah negdje da je Miralem Pjanic zarazen
11/11/22

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8455 times
Been thanked: 5144 times

Post by Mister No » 23 Aug 2020, 22:00

Osto u Torinu do daljnjeg.
The Dark Side Of The Forum...

Mister No
Has thanked: 8455 times
Been thanked: 5144 times

Post by Mister No » 24 Aug 2020, 00:31

:D.
The Dark Side Of The Forum...

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10010 times

Post by insomnia » 24 Aug 2020, 01:04

Po jus-u
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Umihana
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Umihana » 24 Aug 2020, 06:55

Podsjeti me, ovo s maskama...
Otišla nedavno u apoteku, da kupim jednokratnih maski, prodaju na komad... Kažem gospođi iza pulta da ću uzeti deset komada...
Ona prilazi nekoj plastičnoj posudi, otvara je, i rukama kojima je sekundu prije brojala novac, prevrće i broji meni maske... Niti ona nosi masku, niti je dezinficirala ruke, ništa...
Rekoh, ne, hvala, tako neću, samo ako imate zapakovane...

:grana
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 269 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz » 24 Aug 2020, 08:19

Ovdje izgleda nema ga nikako. :cudi

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 24 Aug 2020, 08:23

Umihana wrote: 24 Aug 2020, 06:55 Podsjeti me, ovo s maskama...
Otišla nedavno u apoteku, da kupim jednokratnih maski, prodaju na komad... Kažem gospođi iza pulta da ću uzeti deset komada...
Ona prilazi nekoj plastičnoj posudi, otvara je, i rukama kojima je sekundu prije brojala novac, prevrće i broji meni maske... Niti ona nosi masku, niti je dezinficirala ruke, ništa...
Rekoh, ne, hvala, tako neću, samo ako imate zapakovane...

:grana
Kupis pamucnu u dm-u, operes je lijepo i et

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 24 Aug 2020, 08:33

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9419 times
Been thanked: 15752 times

Post by spacebound » 24 Aug 2020, 08:39

Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu. Ne znam vise sta da mislim, da li da vjerujem struci ili da vjerujem raznim teorijama. Sestra vjeruje da je lazan. Radila je seroloski, zatim brzi test, oba su bila negativna. Dijagnoza pneumonija, respiratorna insuficijencija. SPo2 78%, medikamenti intravenozno. Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.

Ona se osjeca dosta bolje, temperatura joj dva dana ne prelazi 37, nalazi krvi su bolji.

Inace ima 65 g, pusac 50 g, ima hronicnu opstruktivnu bolest pluca, hipertenziju i hipertireozu.

Doktori su na telefon dosta neljubazni, samo cekaju da poklope slusalicu.

Organizacija je grozna. Trijaza ocajna. U toaletima nema sapuna, dezinfekciona sredstva misaona imenica.
Ona mi je jucer javila rezultat nalaza, niko je nije pitao za kontakte, niko mene nije kontaktirao. Ja joj rekla da pita ljekare sta s nama. Rekla joj doktorica da budemo u samoizolaciji 14 dana i ako budemo imali simptome da u DZ uradimo test :lud

Znaci, apsolutno niko se nije potrudio da dodje do ljudi s kojima je bila u kontaktu, da im se kaze i objasni dalje postupanje. Ja sam javila tim osobama, a postivanje samoizolacije prepusteno je nasoj savjesti :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1050 times

Post by Hurija » 24 Aug 2020, 09:04

Zarazen mi je radni kolega evo sad su javili da je obustava rada sa strankama ,mislim da bi po pravilu trebali i samouzolaciju od dana kontakta sa istim,ovo je ludnica bojim se da Ce me i neko tuziti ako sam bila u kontaktu sa kliconosom a nista nisam poduzela ,iskreno bojim se i za najmilije na neke stvari jednostavno ne mozes uticati
Ostalo je cutanje.

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by damir5 » 24 Aug 2020, 09:10

punica je prelezala isto kao i mama od space, oporavila se, sve ostalo u pet deka sto tu pise, kao i neprovjeravanje kontakata i te stvari. kao da se odustalo od toga, prepustilo savjesti ljudi :grana . njen brat nije bio te srece, preminuo je prije par dana, u bolnicu je i stigao zapusten, odbijao je lijecenje, lijecio se sam, nije vjerovao u koronu i to,... iako su brat i sestra, nisu se zarazili istim putem (najvjerovatnije, nikad se ne zna)

Hurija, svako ko sumnja u zarazu bi morao u samoizolaciju, dok ne znas OK, ali kad je sumnja osnovana, a pogotovo kad imas simptome, ne bi se trebalo slobodno kretati
Last edited by damir5 on 24 Aug 2020, 09:17, edited 1 time in total.
Me? Wrong? Never! Image

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2196 times
Been thanked: 5110 times
Status: Online

Post by Beni » 24 Aug 2020, 09:15

spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu. Ne znam vise sta da mislim, da li da vjerujem struci ili da vjerujem raznim teorijama. Sestra vjeruje da je lazan. Radila je seroloski, zatim brzi test, oba su bila negativna. Dijagnoza pneumonija, respiratorna insuficijencija. SPo2 78%, medikamenti intravenozno. Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.

Ona se osjeca dosta bolje, temperatura joj dva dana ne prelazi 37, nalazi krvi su bolji.

Inace ima 65 g, pusac 50 g, ima hronicnu opstruktivnu bolest pluca, hipertenziju i hipertireozu.

Organizacija je grozna. Trijaza ocajna. U toaletima nema sapuna, dezinfekciona sredstva misaona imenica.
Ona mi je jucer javila rezultat nalaza, niko je nije pitao za kontakte, niko mene nije kontaktirao. Ja joj rekla da pita ljekare sta s nama. Rekla joj doktorica da budemo u samoizolaciji 14 dana i ako budemo imali simptome da u DZ uradimo test :lud

Znaci, apsolutno niko se nije potrudio da dodje do ljudi s kojima je bila u kontaktu, da im se kaze i objasni dalje postupanje. Ja sam javila tim osobama, a postivanje samoizolacije prepusteno je nasoj savjesti :grana
Da se nadovezen na pljuvanje doktora u javnom sektoru, u pravu si 100% ja prosle sedmice zvao da se informisem radi kontrole malca i vakcinu da primi i sve fino ona salterusa mi na telefonu isprica a danas s doktoricom skroz druga prica, da ne pricam da je dijte u hodu pregledala stavila mu ruku na glavu i to je to et ti pregleda, nalaze KKS i Fe je procitala.
Termin za vakcinu smo dobili 17.11.2020 :valja
Ko moze neka trci privatniku. Jebo ove drzavne debile.

A mami ti zelim brz oporavak, bice to OK :ok
Fuck you a friendly note to start the day

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 540 times
Been thanked: 789 times

Post by tuzlak1212 » 24 Aug 2020, 09:20

Prije 2 sedmice sam imao vrlo turbulentna iskustva s UKC Tuzla, srecom za mene da nisam ja pacijent al sam bio pratnja, nema njih ba gore, to je ratno stanje jbt, doktora ni za lijeka jedva ljudi stizu ista, a navlace im pacijente ne samo iz citavog kantona nego i iz nekih dijelova RS-a

Treba dobro razmisliti kad slj. put procitamo "odlazak doktora u Njemacku"

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 24 Aug 2020, 09:36

spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu.
Nakon što si opisala simptome, bilo mi je čudno kada si kazala da je negativna.
Ono su bili simptomi korone i zato sam te bio i pitao.
spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Kojom terapijom?
Svi mi se morete obratit

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 24 Aug 2020, 09:37

Beni wrote: 24 Aug 2020, 09:15
spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu. Ne znam vise sta da mislim, da li da vjerujem struci ili da vjerujem raznim teorijama. Sestra vjeruje da je lazan. Radila je seroloski, zatim brzi test, oba su bila negativna. Dijagnoza pneumonija, respiratorna insuficijencija. SPo2 78%, medikamenti intravenozno. Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.

Da se nadovezen na pljuvanje doktora u javnom sektoru, u pravu si 100% ja prosle sedmice zvao da se informisem radi kontrole malca i vakcinu da primi i sve fino ona salterusa mi na telefonu isprica a danas s doktoricom skroz druga prica, da ne pricam da je dijte u hodu pregledala stavila mu ruku na glavu i to je to et ti pregleda, nalaze KKS i Fe je procitala.
Termin za vakcinu smo dobili 17.11.2020 :valja
Ko moze neka trci privatniku. Jebo ove drzavne debile.

A mami ti zelim brz oporavak, bice to OK :ok
Sve znam :grana Moju mamu doktorica kad smo tek dosli u bolnicu pregledala na hodniku. Nije htjela da je pusti u ordinaciju.
Jos nesto.
Uputnica za pulmologa. Ja bolnicu znam napamet. Pusti nas portir autom gore jer je taj odjel na vrh brda, zena ne moze hodat. Ja pozvonim, nema nikog, legla na zvono. Ide sestra, obucena k'o astronaut, gleda ona mene u cudu, gledam ja nju u cudu. Otvara prozor i pita sta trebamo, ja joj kazem, prosli trijazu, brzi test i sad smo tu s uputnicom. Kaze - Ovo je covid odjeljenje, pulmologija je na urologiji
:sok
Vratimo se dole, na urologiji pise urologija :cudi Ja hodam, trazim neka mala slova, kad sestra na vrata, i na moj upit rece da smo na pravom mjestu.
Znaci, problem je skinut tablu plucno, tamo gdje je sad covid :lud i makar na papiru napisat to jebeno plucno, grudno, pulmologija i zalijepit na vrata uroloskog odjela :grana
I jos je jadnica, satima hodala, vukla se po bolnici, odjelima, cekaonicama, a sve potpuno iscrpljena, s niskim kisikom i pod temperaturom. Potpuno nehumano.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 24 Aug 2020, 09:41

tuzlak1212 wrote: 24 Aug 2020, 09:20 navlace im pacijente ne samo iz citavog kantona nego i iz nekih dijelova RS-a
To je ono o čemu sam pisao.
Imaju kapacitete za 800k, a godišnje dva miliona pacijenata prođe kroz ukc.
Ljudi rade na 200% mogućnosti.
Svi mi se morete obratit

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 24 Aug 2020, 09:43

Fufe wrote: 24 Aug 2020, 09:36
spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Moja mama jucer dobila pozitivan nalaz na koronu.
Nakon što si opisala simptome, bilo mi je čudno kada si kazala da je negativna.
Ono su bili simptomi korone i zato sam te bio i pitao.
spacebound wrote: 24 Aug 2020, 08:39 Otkad je u srijedu hospitalizovana, a namucili smo se do bolnice, stalno je na kisiku. Lijecili su je na grudnom odjeljenju da bi jucer kad je stigao nalaz testa bila prebacena na zarazno. U sobi je sa jos dvije covid pacijentice.
Kojom terapijom?
Ona je izgubila apetit, ali nije culo ni ukusa ni mirisa. Kasalj produktivan.

Ne znam. Napisah vec da su doktori jako neljubazni, sturo mi saopste stanje i poklope slusalicu. Znam sta je pila prije hospitalizacije, a sta je kod njih dobijala vidjet cu u otpusnom listu.

Najgore mi sad sto je sama, sto se plasi, sto misli da ce umrijet, a mi je ne mozemo vidjeti.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2196 times
Been thanked: 5110 times

Post by Beni » 24 Aug 2020, 09:46

I onda se doktori i one salteruse u matilima cude kad im neko utoku trzne
Fuck you a friendly note to start the day

Post Reply