BLM protesti
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21907 times
- Been thanked: 19963 times
- Status: Online
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
- Status: Offline
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: Američka policija upucala crnca dok su mu djeca bila u automobilu
Ima lavlje. Ona ih je blatila po forumu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Ne znam boju tvoje kože.Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 00:16Ne mozes biti rasist prema nekome ko dijeli tvoju boju koze.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:12
A imaš li išta protiv rase? Možeš li objasniti ovu prozivku po boji kože.![]()
![]()
Uvecaj ovu recenicu na size 200, mozda je zapamtis.
Rasističke izjave ti tako dobro stoje, što po pitanju "bijelih babuskara", kako ti reče, tako i po pitanju migranata.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:38Ne znam boju tvoje kože.Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 00:16
Ne mozes biti rasist prema nekome ko dijeli tvoju boju koze.![]()
![]()
Rasističke izjave ti tako dobro stoje, što po pitanju "bijelih babuskara", kako ti reče, tako i po pitanju migranata.

Zena je vec objasnila.
Sve sto treba da uradis je da procitas sa razumjevanjem.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Meni rasisticke izjave nikako ne mogu dobro stajati, jer nije moguce biti rasist prema nekome ko je iste boje kao ja.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:38Ne znam boju tvoje kože.Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 00:16
Ne mozes biti rasist prema nekome ko dijeli tvoju boju koze.![]()
![]()
One izuzetno dobro stoje tebi i likovima kao sto je insomnia, kao sto ste nam predocili na temi.
Kao sto ti fantasticno stoji smijeh na klip u kome neki majmun u uniformi djonom udara djevojku u glavu. Likovima kao sto ste ti i insomnia to je smijesno.
Kad su u pitanju migranti, citiracu sama sebe jer vrijedi procitati. Postoji 0.0001% sanse da nesto naucis.
Sa teme o migrantima, odgovor na Norin post:
U vecini napisanog si u pravu. Moja frustracija se odnosila iskljucivo na slucajeve nasilja prema zenama, a od diskriminacije sam daleko svjetlosnim miljama i gnusam je se po bilo kom osnovu - religije, boje koze (na ovo sam posebno osjetljiva), muskog sovinizma, svih podjela koje nisu podjele na osnovu rada, zalaganja, znanja i sposobnosti. To su jedine podjele koje priznajem jer su objektivno pozitivne i podstrekuju zdravu konkurenciju. Medjutim, ako nesto ne podnosim vise od diskriminacije kao takve, onda je to nasilje. Pridji mi fino i dusu cu ti dati, takva sam. Nedavno sam zeni dala 100KM jer me je dusa zaboljela zbog nje, a nista mi nije ni trazila. Toliko sam joj dala jer vise nisam imala uza se, a da jesam ispraznila bih novcanik do zadnje pare. Takva sam bila i prema migrantima do slucajeva nasilja (i to prema osobama koje to nisu zasluzile ni jedan jedini promil). 'Oprosti im Boze, oni ne znaju sto cine'.
U pravu si i za segregaciju; ne mozes im zabraniti da udju u radnju jer ce tu prije ili kasnije doci do nasilja, razbice izlog, ubosce nozem zastitara, nesto. S druge strane razmisli da li bi ti krala da ti je hladno. Koliko sam te uspjela upoznati kroz postove, skoro sam sigurna da ne bi. Ne bih ni ja 100%. Radila bih bilo sta, i zaradila svoj novac posteno. Ima Second hand shopova gdje se budzasto mogu obuci, a Boga mi je i to za ljude. Kradju ne opravdavam nikad, nigdje.
Onda kazes da su znali skupiti i po 200KM za dan prodajuci maramice. Prostom matematikom dolazimo do ogromne cifre od 6000KM za mjesec dana (+/- ako je nedjeljom promet nizi). Ja bih od toga sacuvala minimum 2/3 da sam u njihovoj situaciji, pretpostavljam i ti pa ne bih imala egzistencijalnih problema.
Suma summarum - nema opravdanja za kriminalna djela, bez obzira na to sto je ovo itekako politicko pitanje koje se samo tako moze i rijesiti. Bojim se da ovdje uz standardnu domacu politicku impotentnost ima i mentaliteta odredjenih grupica. Obraz se ne gubi kad je tesko - upravo je suprotno; obraz se tada ili sacuva ili zauvijek izgubi. Mnogi su bili migranti; samo rijetki su se okrenuli kriminalu i to se mora osuditi.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Ne mora ti boja kože biti drugačija da bi bila dio mašinerije rasizma.Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 00:45Meni rasisticke izjave nikako ne mogu dobro stajati, jer nije moguce biti rasist prema nekome ko je iste boje kao ja.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:38
Ne znam boju tvoje kože.
One izuzetno dobro stoje tebi i likovima kao sto je insomnia, kao sto ste nam predocili na temi.
Kao sto ti fantasticno stoji smijeh na klip u kome neki majmun u uniformi djonom udara djevojku u glavu. Likovima kao sto ste ti i insomnia to je smijesno.
Kad su u pitanju migranti, citiracu sama sebe jer vrijedi procitati. Postoji 0.0001% sanse da nesto naucis.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Postidis li se nekad besmislica koje ispisujes? Mislim ne smeta meni, pitam cisto informativno.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:59Ne mora ti boja kože biti drugačija da bi bila dio mašinerije rasizma.
Evo da ti priblizim; rase kao koncept ne priznajem. Za mene postoji samo 1 rasa - ljudska, a u toj rasi ljudi i neljudi. Izmedju prvih i drugih se konstatno vodi arhetipska borba izmedju Dobra i Zla. Ta borba se odvija uvijek i svugdje (uvecaj ovaj dio na size 1500 molim te).
Rasizam izricito zabranjuje i moja vjera.
To je sve sto sam imala reci na ovu temu.
Memento Mori
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Američka djeca upucala automobil dok su crnci i policajci gledali what the fuck is happening.
. . . . . . . . .
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13911 times
- Been thanked: 22901 times
Jedan dan poziva svijetinu da odbija bubrege migrantima, drugi dan za nju nema mjesta medju -izmima.Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2020, 23:31Nisu, jer se covjek instinktivno pocne povlaciti kad vidi oruzje. Ovo je bila egzekucija.MunDzi wrote: 24 Aug 2020, 23:23U strahu su velike oci.
Zamisli ako su oni ugledali pucaljku koju je on posao dohvatiti.
A vec pistolj uperen u njega. Zacas ispaliti 5-6 metaka kad guza stisne.
Trebali su ga zaustaviti prije taserom.
Bila sam, i kad sam vidjela na sta su sveli Native Americans, kako tretiraju Crnce i Meksikance (citaj getoi) - rekla sam da moja noga tu vise nece krociti. Rasizam i slicni -izmi i ja ne obitavamo u istom prostoru.PS. Nemoj ti ici u Ameriku.
Ja mogu.
Necu se opirati i bicu mirna kao bubica.
Na stranu sto zivis u zemlji u kojoj se jos uvijek otkopavaju masovne grobnice, i na najvecem djelu iste vlada otvoreni nacizam kojim se dobar dio komsiluka ponosi.
I da, prosjecan americki crnac jos uvijek ima puno bolji zivotni standard od tebe, i uziva puno vise sloboda od tvog sunarodnjaka u Banjaluci. Crnacka djeca ne ulaze na sporedna vrata u skolu, kao sto to moraju bosnjacka u nekim dijelovima tvoje zemlje, pod istim krovom; jel.
NeS ti meni -izama na rende.
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9594 times
- Been thanked: 11343 times
Fuddo wrote: 25 Aug 2020, 06:56Jedan dan poziva svijetinu da odbija bubrege migrantima, drugi dan za nju nema mjesta medju -izmima.Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2020, 23:31
Nisu, jer se covjek instinktivno pocne povlaciti kad vidi oruzje. Ovo je bila egzekucija.
Bila sam, i kad sam vidjela na sta su sveli Native Americans, kako tretiraju Crnce i Meksikance (citaj getoi) - rekla sam da moja noga tu vise nece krociti. Rasizam i slicni -izmi i ja ne obitavamo u istom prostoru.
Na stranu sto zivis u zemlji u kojoj se jos uvijek otkopavaju masovne grobnice, i na najvecem djelu iste vlada otvoreni nacizam kojim se dobar dio komsiluka ponosi.
I da, prosjecan americki crnac jos uvijek ima puno bolji zivotni standard od tebe, i uziva puno vise sloboda od tvog sunarodnjaka u Banjaluci. Crnacka djeca ne ulaze na sporedna vrata u skolu, kao sto to moraju bosnjacka u nekim dijelovima tvoje zemlje, pod istim krovom; jel.
NeS ti meni -izama na rende.
Mensečini, ne živi ona u Bejhi, ili bar prije nije živila.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Eh da, izgleda da će preživiti.
Jebeš američku municiju, kad ni sa sedam metaka, ne možeš ubiti nekoga i to s jednog metra odstojanja.
Jebeš američku municiju, kad ni sa sedam metaka, ne možeš ubiti nekoga i to s jednog metra odstojanja.
- insomnia
- Rđav kurac
Da ga ne dokrajce ovi sto su ga vec sa’ranili
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 633 times
- Been thanked: 990 times
Sad ce Lavlje pisati kako su hladnokrvni toliko da nisu se potrudili ni ubit covjeka nego ga muce, cisti sadizam i rasizam 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2020, 09:45 Sad ce Lavlje pisati kako su hladnokrvni toliko da nisu se potrudili ni ubit covjeka nego ga muce, cisti sadizam i rasizam![]()
Prije će mene napasti, zbog narušavanja privatnosti, jer sam rekao da MOŽDA ne živi u bejhi.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7802 times
- Been thanked: 18392 times
A zasto se po medijima pise da je bio nenaoruzan a vi kazete da je posao da uzme oruzje. Valjda bi i mediji spomenuli da je krenuo po oruzje 

- insomnia
- Rđav kurac
Pa tehnicki u tom trenutku nije ali ne mogu oni gatati po sta on ide u auto. Osim toga lik vec ima istoriju nasilnickog ponasanja, cak je aktivna potjernica za njimMaja wrote: 25 Aug 2020, 11:49 A zasto se po medijima pise da je bio nenaoruzan a vi kazete da je posao da uzme oruzje. Valjda bi i mediji spomenuli da je krenuo po oruzje![]()
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21907 times
- Been thanked: 19963 times
I još da uzme oružje a djeca mu u autu. Samo bi teška budala uzela oružje da puca na druge pred vlastitom djecom, a pogotovo na policiju.
Čim je krenuo prema autu tad su se trebali baciti na njega, a po potrebi iskoristiti taser ili upucati jednom u nogu i slično, a ne upucati ga poput životinje kad je već sjeo u auto jebenih 6-7 puta u leđa.
Američka policija često i sama traži razlog da primijeni prekomjernu silu. Ovo su činjenice.
Čim je krenuo prema autu tad su se trebali baciti na njega, a po potrebi iskoristiti taser ili upucati jednom u nogu i slično, a ne upucati ga poput životinje kad je već sjeo u auto jebenih 6-7 puta u leđa.
Američka policija često i sama traži razlog da primijeni prekomjernu silu. Ovo su činjenice.
- insomnia
- Rđav kurac
Pa onda im ga jednostavno ne das. Lik je vec imo slucaj kad nije htio izaci iz auta pa su morali poslati psa da ga izvadi. Kasnije su nasli i pistolj u autu. A mislim da neko ko je vise puta hapsen zbog nasilja u porodici bas ni ne razmislja o djeci.MarlboroGold wrote: 25 Aug 2020, 12:11 I još da uzme oružje a djeca mu u autu. Samo bi teška budala uzela oružje da puca na druge pred vlastitom djecom, a pogotovo na policiju.
Čim je krenuo prema autu tad su se trebali baciti na njega, a po potrebi iskoristiti taser ili upucati jednom u nogu i slično, a ne upucati ga poput životinje kad je već sjeo u auto.
Američka policija često i sama traži razlog da primijeni prekomjernu silu.
Ne znam za nas ali u Hr npr je pri pokusaju bjega dozvoljeno upucati lice koje je napotjernici ako je za KD zbog kojeg je trazen propisana kazna od 10+ godina