BLM protesti

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21907 times
Been thanked: 19963 times
Status: Online

Re: Američka policija upucala crnca dok su mu djeca bila u automobilu

Post by Masamune » 25 Aug 2020, 00:32

Nominujem ratnike sa foruma.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times
Status: Offline

Post by MunDzi » 25 Aug 2020, 00:36

Ja vec mogu izlistati 6.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 25 Aug 2020, 00:36

Ima lavlje. Ona ih je blatila po forumu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 25 Aug 2020, 00:38

Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 00:16
Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:12

A imaš li išta protiv rase? Možeš li objasniti ovu prozivku po boji kože.
Ne mozes biti rasist prema nekome ko dijeli tvoju boju koze. :grana :grana :grana Uvecaj ovu recenicu na size 200, mozda je zapamtis.
Ne znam boju tvoje kože.

Rasističke izjave ti tako dobro stoje, što po pitanju "bijelih babuskara", kako ti reče, tako i po pitanju migranata.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 25 Aug 2020, 00:42

Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:38

Ne mozes biti rasist prema nekome ko dijeli tvoju boju koze. :grana :grana :grana Uvecaj ovu recenicu na size 200, mozda je zapamtis.
Ne znam boju tvoje kože.

Rasističke izjave ti tako dobro stoje, što po pitanju "bijelih babuskara", kako ti reče, tako i po pitanju migranata.
:D. Bas si smijesan sa jeftinom provokacijom.

Zena je vec objasnila.
Sve sto treba da uradis je da procitas sa razumjevanjem.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 25 Aug 2020, 00:45

Ne znam boju tvoje kože.

Meni rasisticke izjave nikako ne mogu dobro stajati, jer nije moguce biti rasist prema nekome ko je iste boje kao ja.

One izuzetno dobro stoje tebi i likovima kao sto je insomnia, kao sto ste nam predocili na temi.

Kao sto ti fantasticno stoji smijeh na klip u kome neki majmun u uniformi djonom udara djevojku u glavu. Likovima kao sto ste ti i insomnia to je smijesno.

Kad su u pitanju migranti, citiracu sama sebe jer vrijedi procitati. Postoji 0.0001% sanse da nesto naucis.

Sa teme o migrantima, odgovor na Norin post:
U vecini napisanog si u pravu. Moja frustracija se odnosila iskljucivo na slucajeve nasilja prema zenama, a od diskriminacije sam daleko svjetlosnim miljama i gnusam je se po bilo kom osnovu - religije, boje koze (na ovo sam posebno osjetljiva), muskog sovinizma, svih podjela koje nisu podjele na osnovu rada, zalaganja, znanja i sposobnosti. To su jedine podjele koje priznajem jer su objektivno pozitivne i podstrekuju zdravu konkurenciju. Medjutim, ako nesto ne podnosim vise od diskriminacije kao takve, onda je to nasilje. Pridji mi fino i dusu cu ti dati, takva sam. Nedavno sam zeni dala 100KM jer me je dusa zaboljela zbog nje, a nista mi nije ni trazila. Toliko sam joj dala jer vise nisam imala uza se, a da jesam ispraznila bih novcanik do zadnje pare. Takva sam bila i prema migrantima do slucajeva nasilja (i to prema osobama koje to nisu zasluzile ni jedan jedini promil). 'Oprosti im Boze, oni ne znaju sto cine'.

U pravu si i za segregaciju; ne mozes im zabraniti da udju u radnju jer ce tu prije ili kasnije doci do nasilja, razbice izlog, ubosce nozem zastitara, nesto. S druge strane razmisli da li bi ti krala da ti je hladno. Koliko sam te uspjela upoznati kroz postove, skoro sam sigurna da ne bi. Ne bih ni ja 100%. Radila bih bilo sta, i zaradila svoj novac posteno. Ima Second hand shopova gdje se budzasto mogu obuci, a Boga mi je i to za ljude. Kradju ne opravdavam nikad, nigdje.

Onda kazes da su znali skupiti i po 200KM za dan prodajuci maramice. Prostom matematikom dolazimo do ogromne cifre od 6000KM za mjesec dana (+/- ako je nedjeljom promet nizi). Ja bih od toga sacuvala minimum 2/3 da sam u njihovoj situaciji, pretpostavljam i ti pa ne bih imala egzistencijalnih problema.

Suma summarum - nema opravdanja za kriminalna djela, bez obzira na to sto je ovo itekako politicko pitanje koje se samo tako moze i rijesiti. Bojim se da ovdje uz standardnu domacu politicku impotentnost ima i mentaliteta odredjenih grupica. Obraz se ne gubi kad je tesko - upravo je suprotno; obraz se tada ili sacuva ili zauvijek izgubi. Mnogi su bili migranti; samo rijetki su se okrenuli kriminalu i to se mora osuditi.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 25 Aug 2020, 00:59

Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 00:45

Ne znam boju tvoje kože.

Meni rasisticke izjave nikako ne mogu dobro stajati, jer nije moguce biti rasist prema nekome ko je iste boje kao ja.

One izuzetno dobro stoje tebi i likovima kao sto je insomnia, kao sto ste nam predocili na temi.

Kao sto ti fantasticno stoji smijeh na klip u kome neki majmun u uniformi djonom udara djevojku u glavu. Likovima kao sto ste ti i insomnia to je smijesno.

Kad su u pitanju migranti, citiracu sama sebe jer vrijedi procitati. Postoji 0.0001% sanse da nesto naucis.
Ne mora ti boja kože biti drugačija da bi bila dio mašinerije rasizma.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 25 Aug 2020, 01:12

Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 00:59Ne mora ti boja kože biti drugačija da bi bila dio mašinerije rasizma.
Postidis li se nekad besmislica koje ispisujes? Mislim ne smeta meni, pitam cisto informativno.

Evo da ti priblizim; rase kao koncept ne priznajem. Za mene postoji samo 1 rasa - ljudska, a u toj rasi ljudi i neljudi. Izmedju prvih i drugih se konstatno vodi arhetipska borba izmedju Dobra i Zla. Ta borba se odvija uvijek i svugdje (uvecaj ovaj dio na size 1500 molim te).

Rasizam izricito zabranjuje i moja vjera.

To je sve sto sam imala reci na ovu temu.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 25 Aug 2020, 02:06

Lavlje_srce wrote: 25 Aug 2020, 01:12 To je sve sto sam imala reci na ovu temu.
I previše.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 25 Aug 2020, 03:59

Američka djeca upucala automobil dok su crnci i policajci gledali what the fuck is happening.
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13911 times
Been thanked: 22901 times

Post by Fuddo » 25 Aug 2020, 06:56

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2020, 23:31
MunDzi wrote: 24 Aug 2020, 23:23U strahu su velike oci.

Zamisli ako su oni ugledali pucaljku koju je on posao dohvatiti.

A vec pistolj uperen u njega. Zacas ispaliti 5-6 metaka kad guza stisne.

Trebali su ga zaustaviti prije taserom.
Nisu, jer se covjek instinktivno pocne povlaciti kad vidi oruzje. Ovo je bila egzekucija.
PS. Nemoj ti ici u Ameriku.
Ja mogu.
Necu se opirati i bicu mirna kao bubica. :D.
Bila sam, i kad sam vidjela na sta su sveli Native Americans, kako tretiraju Crnce i Meksikance (citaj getoi) - rekla sam da moja noga tu vise nece krociti. Rasizam i slicni -izmi i ja ne obitavamo u istom prostoru.
Jedan dan poziva svijetinu da odbija bubrege migrantima, drugi dan za nju nema mjesta medju -izmima.
Na stranu sto zivis u zemlji u kojoj se jos uvijek otkopavaju masovne grobnice, i na najvecem djelu iste vlada otvoreni nacizam kojim se dobar dio komsiluka ponosi.

I da, prosjecan americki crnac jos uvijek ima puno bolji zivotni standard od tebe, i uziva puno vise sloboda od tvog sunarodnjaka u Banjaluci. Crnacka djeca ne ulaze na sporedna vrata u skolu, kao sto to moraju bosnjacka u nekim dijelovima tvoje zemlje, pod istim krovom; jel.

NeS ti meni -izama na rende.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9594 times
Been thanked: 11343 times

Post by Krokodil Behko » 25 Aug 2020, 09:11

Fuddo wrote: 25 Aug 2020, 06:56
Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2020, 23:31

Nisu, jer se covjek instinktivno pocne povlaciti kad vidi oruzje. Ovo je bila egzekucija.

Bila sam, i kad sam vidjela na sta su sveli Native Americans, kako tretiraju Crnce i Meksikance (citaj getoi) - rekla sam da moja noga tu vise nece krociti. Rasizam i slicni -izmi i ja ne obitavamo u istom prostoru.
Jedan dan poziva svijetinu da odbija bubrege migrantima, drugi dan za nju nema mjesta medju -izmima.
Na stranu sto zivis u zemlji u kojoj se jos uvijek otkopavaju masovne grobnice, i na najvecem djelu iste vlada otvoreni nacizam kojim se dobar dio komsiluka ponosi.

I da, prosjecan americki crnac jos uvijek ima puno bolji zivotni standard od tebe, i uziva puno vise sloboda od tvog sunarodnjaka u Banjaluci. Crnacka djeca ne ulaze na sporedna vrata u skolu, kao sto to moraju bosnjacka u nekim dijelovima tvoje zemlje, pod istim krovom; jel.

NeS ti meni -izama na rende.

Mensečini, ne živi ona u Bejhi, ili bar prije nije živila.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 25 Aug 2020, 09:19

Eh da, izgleda da će preživiti.
Jebeš američku municiju, kad ni sa sedam metaka, ne možeš ubiti nekoga i to s jednog metra odstojanja.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 25 Aug 2020, 09:37

Da ga ne dokrajce ovi sto su ga vec sa’ranili

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 633 times
Been thanked: 990 times

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2020, 09:45

Sad ce Lavlje pisati kako su hladnokrvni toliko da nisu se potrudili ni ubit covjeka nego ga muce, cisti sadizam i rasizam :ccc

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 25 Aug 2020, 10:17

tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2020, 09:45 Sad ce Lavlje pisati kako su hladnokrvni toliko da nisu se potrudili ni ubit covjeka nego ga muce, cisti sadizam i rasizam :ccc

Prije će mene napasti, zbog narušavanja privatnosti, jer sam rekao da MOŽDA ne živi u bejhi.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7802 times
Been thanked: 18392 times

Post by Maja » 25 Aug 2020, 11:49

A zasto se po medijima pise da je bio nenaoruzan a vi kazete da je posao da uzme oruzje. Valjda bi i mediji spomenuli da je krenuo po oruzje :hm

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 25 Aug 2020, 12:05

Maja wrote: 25 Aug 2020, 11:49 A zasto se po medijima pise da je bio nenaoruzan a vi kazete da je posao da uzme oruzje. Valjda bi i mediji spomenuli da je krenuo po oruzje :hm
Pa tehnicki u tom trenutku nije ali ne mogu oni gatati po sta on ide u auto. Osim toga lik vec ima istoriju nasilnickog ponasanja, cak je aktivna potjernica za njim

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21907 times
Been thanked: 19963 times

Post by Masamune » 25 Aug 2020, 12:11

I još da uzme oružje a djeca mu u autu. Samo bi teška budala uzela oružje da puca na druge pred vlastitom djecom, a pogotovo na policiju.

Čim je krenuo prema autu tad su se trebali baciti na njega, a po potrebi iskoristiti taser ili upucati jednom u nogu i slično, a ne upucati ga poput životinje kad je već sjeo u auto jebenih 6-7 puta u leđa.

Američka policija često i sama traži razlog da primijeni prekomjernu silu. Ovo su činjenice.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 25 Aug 2020, 12:17

MarlboroGold wrote: 25 Aug 2020, 12:11 I još da uzme oružje a djeca mu u autu. Samo bi teška budala uzela oružje da puca na druge pred vlastitom djecom, a pogotovo na policiju.

Čim je krenuo prema autu tad su se trebali baciti na njega, a po potrebi iskoristiti taser ili upucati jednom u nogu i slično, a ne upucati ga poput životinje kad je već sjeo u auto.

Američka policija često i sama traži razlog da primijeni prekomjernu silu.
Pa onda im ga jednostavno ne das. Lik je vec imo slucaj kad nije htio izaci iz auta pa su morali poslati psa da ga izvadi. Kasnije su nasli i pistolj u autu. A mislim da neko ko je vise puta hapsen zbog nasilja u porodici bas ni ne razmislja o djeci.
Ne znam za nas ali u Hr npr je pri pokusaju bjega dozvoljeno upucati lice koje je napotjernici ako je za KD zbog kojeg je trazen propisana kazna od 10+ godina

Post Reply

Return to “Svijet”