BiH u ocima njene dijaspore
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2919 times
- Been thanked: 24183 times
Re: BiH u ocima njene dijaspore
Jes vala, samo je zaganja a ona fol bjezi. Poskidaju one pistolje i u sijeno. Ove nase kolo price i romantike...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14428 times
- Been thanked: 24289 times
E taj pravi kad fufe doJde
On voli te ljubavne
Dozvolite da se obratimo
Meher Baba je Bog.Heidi wrote: 25 Aug 2020, 10:39 BiH je moja domovina kojoj se rado vracam I provodim odmor. Vijesti preletim cisto da znam sta se desava, politika me ne zanima od 14.12.1995.
Volim nase ljude, mnogo su gostoprimljivi, saljivdzije (ignorisem zajedljive I proste) pravi umjetnici u prezivljavanju. Volim nase prirodne ljepote, stare gradjevine, ulice, sokake, klanac hills, ravnicu, njive pune psenice, sljive, miris hrane I piramidu.
Volim kad ustanem ujutro poljubim majku, osjetim njen miris, izletim napolje da prosetm po dvoristu, dotaknem sve biljke, otrcim do sestre I komsija preko puta usput dobaci "dobro nam opet dosla indijanac".
Udahnem duboko zraka kroz nos I izbacim kroz usta I tako odjeknem sva "kod kuce sam".
Uvijek cu se vracati.
Glup sam!
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Predložila bi ja Fufii i partnera ,ali ispašće da izazivam ,ćutaću
Ostalo je cutanje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A dusa se narodu poklat oko budalastina
Onom ko da japanac dodje a ne tetic mu
Pa mu vice haudujudu
Ojebote
Onom ko da japanac dodje a ne tetic mu
Pa mu vice haudujudu
Ojebote
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Pa eto, ostao si. Uživaj. Bori se. Ja neću. Idem gdje mi je bolje. Meni je država bosna(nadam se da znaš razliku između zemlje i države) gola karina.HAVANA wrote: 25 Aug 2020, 12:38Ako cemo vec tako pricati a sta trebam onda? Bjezati? Ostaviti sve sto volim, porodicu, zemlju, sjecanja... Za koji qrac sam onda u ratu ostao i izgubio zdravlje i mnogo dragih ljudi? Necu ba da bjezim, hocu da zivim ovde, taman crko pokusavajuci. Nosicu se sa budalastinama kako znam i umijem.Ako svi pobjegnemo, o cemu cemo onda pisati i na kojem forumu? Lijepo mi ba, volim, najdraza zemlja i najdrazi ljudi. Moje. Kakvo god je, moje je i ja tako osjecam. Sto ce ti ta prica, napravio si izbor, zivi. Ne trebas ti nama nista objasnjavati kako je ovde. Mi znamo. Ne mogu ni ja tebi objasnjavati kako je u frankfurtu, jebe mi se za frankfurt. Da mi je do frankfurta, otiso bi tamo. Tako i ti, ako ti se zivi ili radi ovde, radi ili zivi.Fufe wrote: 25 Aug 2020, 12:19
[
Da mi fadil, bake, kifla i ostali što se kaže kroje sudbinu?
Ma daj bolan.![]()
Što se mene tiče, ko god je pametan, neka ide.
To je moje mišljenje.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Jeste, do ljudi je.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 12:45
Nije to više do ljudi, nego do države.
Ne možeš obrađivat' zemlju kad te država ne štiti ni u kojem pogledu, još ti se natakari na leđa da ti ih slomi.
Znaš li koja je uzrečica kolala o bivšoj jugi?
Kaže, juga je najbolja zemlja na svijetu. U njoj imaš 20 miliona lopova koji je iz dana u dan potkradaju, a ona opet ne propada.
Tako ti je i u bosni.
Zbog ede ću se ograditi i kazati, čast izuzecima.
Što se tebe tiče, furaš spiku koju furaju i naši zemljoradnici. Država duradi nješta!
Frajo obrađuje dva hektara zemljišta i hoće toliki podsticaj da bude konkurentan na tržištu.
Ne, ne treba ti država.
Evo, daj mi ono pusto zemljište, onu visoravan iznad bihaća i garantujem da ću za četiri godine izgraditi firmu koja bi golim kešom kupila bingo.
Za šest ili sedam godina bismo uduplali bdp.
Bosna bi postala zemlja koja izvozi hranu.
Svi mi se morete obratit
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Konacno mi ce javio moj gjunficgrunf wrote: 25 Aug 2020, 13:00Meher Baba je Bog.Heidi wrote: 25 Aug 2020, 10:39 BiH je moja domovina kojoj se rado vracam I provodim odmor. Vijesti preletim cisto da znam sta se desava, politika me ne zanima od 14.12.1995.
Volim nase ljude, mnogo su gostoprimljivi, saljivdzije (ignorisem zajedljive I proste) pravi umjetnici u prezivljavanju. Volim nase prirodne ljepote, stare gradjevine, ulice, sokake, klanac hills, ravnicu, njive pune psenice, sljive, miris hrane I piramidu.
Volim kad ustanem ujutro poljubim majku, osjetim njen miris, izletim napolje da prosetm po dvoristu, dotaknem sve biljke, otrcim do sestre I komsija preko puta usput dobaci "dobro nam opet dosla indijanac".
Udahnem duboko zraka kroz nos I izbacim kroz usta I tako odjeknem sva "kod kuce sam".
Uvijek cu se vracati.
Napisi necto o tvom bogu, cejim cnati cta te pokjece. Je ji dodijnuo tvoje majo sjcujence sjadjeno
Ako te taj Mahej napucti, uvijek imac mjecto u mom sjcu
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- HAVANA
- Penzioner

To je to. BiH u ocima dijela njene dijaspore.Fala. Zivio. Pozdrav od budale na goloj karini.Fufe wrote: 25 Aug 2020, 13:09Pa eto, ostao si. Uživaj. Bori se. Ja neću. Idem gdje mi je bolje. Meni je država bosna(nadam se da znaš razliku između zemlje i države) gola karina.HAVANA wrote: 25 Aug 2020, 12:38 Ako cemo vec tako pricati a sta trebam onda? Bjezati? Ostaviti sve sto volim, porodicu, zemlju, sjecanja... Za koji qrac sam onda u ratu ostao i izgubio zdravlje i mnogo dragih ljudi? Necu ba da bjezim, hocu da zivim ovde, taman crko pokusavajuci. Nosicu se sa budalastinama kako znam i umijem.Ako svi pobjegnemo, o cemu cemo onda pisati i na kojem forumu? Lijepo mi ba, volim, najdraza zemlja i najdrazi ljudi. Moje. Kakvo god je, moje je i ja tako osjecam. Sto ce ti ta prica, napravio si izbor, zivi. Ne trebas ti nama nista objasnjavati kako je ovde. Mi znamo. Ne mogu ni ja tebi objasnjavati kako je u frankfurtu, jebe mi se za frankfurt. Da mi je do frankfurta, otiso bi tamo. Tako i ti, ako ti se zivi ili radi ovde, radi ili zivi.![]()
To je moje mišljenje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa sve su ti drzave ako gledas taj fazon, karine.Fufe wrote: 25 Aug 2020, 13:09Pa eto, ostao si. Uživaj. Bori se. Ja neću. Idem gdje mi je bolje. Meni je država bosna(nadam se da znaš razliku između zemlje i države) gola karina.HAVANA wrote: 25 Aug 2020, 12:38 Ako cemo vec tako pricati a sta trebam onda? Bjezati? Ostaviti sve sto volim, porodicu, zemlju, sjecanja... Za koji qrac sam onda u ratu ostao i izgubio zdravlje i mnogo dragih ljudi? Necu ba da bjezim, hocu da zivim ovde, taman crko pokusavajuci. Nosicu se sa budalastinama kako znam i umijem.Ako svi pobjegnemo, o cemu cemo onda pisati i na kojem forumu? Lijepo mi ba, volim, najdraza zemlja i najdrazi ljudi. Moje. Kakvo god je, moje je i ja tako osjecam. Sto ce ti ta prica, napravio si izbor, zivi. Ne trebas ti nama nista objasnjavati kako je ovde. Mi znamo. Ne mogu ni ja tebi objasnjavati kako je u frankfurtu, jebe mi se za frankfurt. Da mi je do frankfurta, otiso bi tamo. Tako i ti, ako ti se zivi ili radi ovde, radi ili zivi.![]()
To je moje mišljenje.
Ni jedna tebi nece nista dati, ona je napravljena da te ko biva stiti od druge drzave, i oporeziva za to.
Zasuci rukave i ozezi, ako hoS da nesto imas,
Sam sto neke imaju jacu ekonomiju pa je malo lakse doc do para...
Dozvolite da se obratimo
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- HAVANA
- Penzioner

Svaka cast. Bravo.Fufe wrote: 25 Aug 2020, 13:18Evo, daj mi ono pusto zemljište, onu visoravan iznad bihaća i garantujem da ću za četiri godine izgraditi firmu koja bi golim kešom kupila bingo.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 12:45
Ne možeš obrađivat' zemlju kad te država ne štiti ni u kojem pogledu, još ti se natakari na leđa da ti ih slomi.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 480 times
- Been thanked: 1468 times
HVala ti puno .... poštujem to drug mojFufe wrote: 25 Aug 2020, 13:18Jeste, do ljudi je.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 12:45
Kaže, juga je najbolja zemlja na svijetu. U njoj imaš 20 miliona lopova koji je iz dana u dan potkradaju, a ona opet ne propada.
Tako ti je i u bosni.
Što se tebe tiče, furaš spiku koju furaju i naši zemljoradnici. Država duradi nješta!
Frajo obrađuje dva hektara zemljišta i hoće toliki podsticaj da bude konkurentan na tržištu.
Ne, ne treba ti država.
Evo, daj mi ono pusto zemljište, onu visoravan iznad bihaća i garantujem da ću za četiri godine izgraditi firmu koja bi golim kešom kupila bingo.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Pjesme Ive Robica su predivne, ali nisu vise u modi.HAVANA wrote: 25 Aug 2020, 12:38 hocu da zivim ovde, taman crko pokusavajuci. Nosicu se sa budalastinama kako znam i umijem.Lijepo mi ba, volim, najdraza zemlja i najdrazi ljudi.
Glup sam!
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pusti fufeta, budalese.HAVANA wrote: 25 Aug 2020, 13:20To je to. BiH u ocima dijela njene dijaspore.Fala. Zivio. Pozdrav od budale na goloj karini.Fufe wrote: 25 Aug 2020, 13:09
Pa eto, ostao si. Uživaj. Bori se. Ja neću. Idem gdje mi je bolje. Meni je država bosna(nadam se da znaš razliku između zemlje i države) gola karina.
To je moje mišljenje.
Dobro ti je, ne mrdaj nidje.
Fufe je ljubomoran, i on bi volio kad se probudi marnit kafu sa svojima, al kurko
Doceka ga onaj hans i nesta mu promrlja ajn cvaj draj, i on odmah pobudali
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Penzioner

- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Sve ok, ali imaš li pare da potplatiš funkcionere?Fufe wrote: 25 Aug 2020, 13:18Jeste, do ljudi je.Čarobni wrote: 25 Aug 2020, 12:45
Tako ti je i u bosni.
Ne, ne treba ti država.
To zemljište ti niko neće dat', moraš ga masno platit'.
Možda ti možeš osnovat firmu za 10 miliona €, ali na to moraš spremit' još barem 15 miliona € da platiš kriminalcima. Niko nije lud da ti dozvoli da pregaziš Bingo, tu se već ide u mafijaške obračune.
Da se razumijemo, sve ovo je nemoguće za prosječnog radnika u BiH.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22824 times
- Been thanked: 20913 times
Zivi u BiH, a radi za strance. Nema boljeg posla i zivota.
U ovome IT kompanije prolaze najbolje.
U ovome IT kompanije prolaze najbolje.