D3: Ljubav na forumu/netu

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
dacina_curica
Status: Offline

Re: D3: Ljubav na forumu/netu

22 Nov 2012, 21:47

Navijam za svoje naravno :oo Odoh masakrirati jednu tofu-turkey oliti tofurky u vashe (tj. nase) ime. :oo

:jupi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9511 times
Been thanked: 11252 times

22 Nov 2012, 21:48

dacina_curica wrote:Navijam za svoje naravno :oo Odoh masakrirati jednu tofu-turkey oliti tofurky u vashe (tj. nase) ime. :oo

Imaš i za koga navijati. Deremo ih ko onaj vampir sa portala :p

Ruana

22 Nov 2012, 22:08

Krokodil Behko wrote:
Ruana wrote: NiDJe veze a pogotovo logike.
Za tu "rucnu" net je idealan. Mozes kako hoces, i sam da odlucis koliko ces daleko otici.
Dok uzivo u danasnje vrijeme obicno sve zavrsi na seksu. I posle toga sve propadne.
Ocito nikad nisi bio u Kopenhagenu, pa ne znas da mozes da imas prvog komsiju 15 godina i da pojma nemas ko je.
Ih. Ma baš na internetu se začas dodje do hotanja i onih famoznih "pufa mawa"
fazona. Mslim da is nerealna. Internetske veze baš jesu te veze u kojima se u 99.99% slučajeva radi samo o seksu. Ispravi me ako misliš da sam pogriješio :p
Opet se vracamo na pocetak, ako neko trazi samo seks onda je svejedno reala ili virtuala.
Naravno da si pogrijesio, jer si manje od 1% ostavio masti na volju. Zar nije lijepo prvo komunicirati i pricati o svemu nego ono " joj jest dobra" a ono kad progovori jedva cekas da razgulis. Ne zna dvije sastaviti. Na netu imas vise mogucnosti, jer ne vidis i onda se prepustis masti a onda tebi na volju koliko daleko zelis ici.
Mnogo je lakse ispricati neke tajne osobi koju ne vidis nego uzivo, pa su ti tako i vece mogucnosti da osjetis o kakvoj se osobi radi.
Isto tako mislim da ko je dovoljno pametan moze i preko neta skuziti sa kim ima posla. Osim naravno ako ti nije najvazniji fizicki izgled.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2012, 22:13

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:
Za tu "rucnu" net je idealan. Mozes kako hoces, i sam da odlucis koliko ces daleko otici.
Dok uzivo u danasnje vrijeme obicno sve zavrsi na seksu. I posle toga sve propadne.
Ocito nikad nisi bio u Kopenhagenu, pa ne znas da mozes da imas prvog komsiju 15 godina i da pojma nemas ko je.
fazona. Mslim da is nerealna. Internetske veze baš jesu te veze u kojima se u 99.99% slučajeva radi samo o seksu. Ispravi me ako misliš da sam pogriješio :p
Opet se vracamo na pocetak, ako neko trazi samo seks onda je svejedno reala ili virtuala.
Naravno da si pogrijesio, jer si manje od 1% ostavio masti na volju. Zar nije lijepo prvo komunicirati i pricati o svemu nego ono " joj jest dobra" a ono kad progovori jedva cekas da razgulis. Ne zna dvije sastaviti. Na netu imas vise mogucnosti, jer ne vidis i onda se prepustis masti a onda tebi na volju koliko daleko zelis ici.
Mnogo je lakse ispricati neke tajne osobi koju ne vidis nego uzivo, pa su ti tako i vece mogucnosti da osjetis o kakvoj se osobi radi.
Isto tako mislim da ko je dovoljno pametan moze i preko neta skuziti sa kim ima posla. Osim naravno ako ti nije najvazniji fizicki izgled.
U mašti i jeste problem. Neki vješto pišu i natjeraju te da ih u mislima idealiziraš.
Kad god i što god da pomisliš uvijek zamišljaš da ta osoba neke stvari radi baš na onaj način, kako bi se tebi najviše dopalo. Sudar sa realnošću, dešava se već na prvom spoju. Instiktivno osjetiš da ta osoba nije u stanju učiniti ni 5% stvari na način koji bi se tebi najviše dopao. Uglavnom, riječ je o sve samim sitnicama ali one jedna za drugom, neumitno ruše sliku koju si stvorila o toj osobi.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7755 times
Been thanked: 18241 times
Status: Online

22 Nov 2012, 22:18

Krokodil Behko wrote:
dacina_curica wrote:Navijam za svoje naravno :oo Odoh masakrirati jednu tofu-turkey oliti tofurky u vashe (tj. nase) ime. :oo

To ti misliš dečko :sjedi

Je li lakše kontaktirati curu preko neta, njih 5, 10, 20, nego ih toliko naći u reali. Je li lakše kad ti zbog nezainteresovanosti cura ne odgovori na pp ili kad te uživo odbije, a ti se crveniš :rumenko
Je li lakše probiti led preko pp, nego uživo.
Koliko u reali uopšte možeš upoznati slobodnih žena za jedan dan, a koliko na netu.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

22 Nov 2012, 22:19

Krokodil Behko wrote:Imaš i za koga navijati. Deremo ih ko onaj vampir sa portala :p
Ono sto ti neces da razumijes je da imas cinican stav prema upoznavanjima na Netu, samo zato sto si razvio takav stav i inace.

Onaj ko laze na netu, lagace i u stvarnom zivotu, i ti neces imati nacin da to provjeris sve dok ti osoba sama ne da do znanja. Pa RL je pun afera, varanja, neiskrenosti i kojecega u tajnosti.

Tako moze biti i na netu. Ali ukoliko ne ides ciljano upoznati nekoga, nego ti se osoba svidi vremenom citajuci njegove/njene stavove na razlicitim temama na forumu, onda nema razloga za sumnju. Sumnjati da burek npr. pise nesto iskljucivo za moje oci je malo pretjerano, blizu paranoji.

Ljudi se upoznaju na razlicite nacine, i forumi i dating sajtovi su od vecine prihvaceni kao legitimni nacini upoznavanja. I sigurno da ima onih koji ce te lagati, ali to se otkrije i prije susreta ukoliko ti se ne zuri. Nije to za svakoga, ali za one koji vjeruju u ljubav itekako jeste. Zato jer odnos koji se ostvari na netu, a onda realizira u stvarnosti moze biti i prekrasan, mnogo misticniji od slucajnog upoznavanja. I mnogo ljepsi jer se vremenom razvije ceznja, zelja i toplina prema osobi.

Ali moras biti sposoban vjerovati, a to ne moze svako.

[ytube][/ytube]
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Maja
Administrator
Administrator

22 Nov 2012, 22:30

Baš su slatki :oo Mogu misliti koji je to osjećaj kad prvi put dodirneš voljenu osobu.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

22 Nov 2012, 22:33

Ako su se ovo dvoje mladih počeli upoznavati prije 5 godina i tek se sad našli ,koliko su tad imali godina , 10 ? :D
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2012, 22:33

Maja wrote:
Krokodil Behko wrote:

To ti misliš dečko :sjedi

Je li lakše kontaktirati curu preko neta, njih 5, 10, 20, nego ih toliko naći u reali. Je li lakše kad ti zbog nezainteresovanosti cura ne odgovori na pp ili kad te uživo odbije, a ti se crveniš :rumenko
Je li lakše probiti led preko pp, nego uživo.
Koliko u reali uopšte možeš upoznati slobodnih žena za jedan dan, a koliko na netu.
Fora bi bila u tome da je meni svejedno na koji ću način, dobiti korpu :cudi
Što se tiče zakona vjerovatnoće mnogo je veća vjerovatnoća da ću se "složiti" sa nekom koju znam live a ne sa nekom sa interneta a razloge sam već naveo par puta. Jednostavno riječ je o nekom filingu koji se odjednom nakon svog tog dopisivanja, treba uskladiti. Treba uskladiti sve ono što smo u glavi konstruisali sa onim što vidimo pred sobom. To je zaista težak zadatak.

Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote:Imaš i za koga navijati. Deremo ih ko onaj vampir sa portala :p
Ono sto ti neces da razumijes je da imas cinican stav prema upoznavanjima na Netu, samo zato sto si razvio takav stav i inace.
E pa eto ti si živi dokaz svemu onome što ja govorim. Svaki dan ti nekome nešto tako dobaciš sa visoka. A koliko si puta to učinila u reali? U reali se mjere prave vrijednosti.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

22 Nov 2012, 22:35

Maja wrote:Baš su slatki :oo Mogu misliti koji je to osjećaj kad prvi put dodirneš voljenu osobu.
Cista magija. :srce Zar i cijeli zivot nije takav - mnogo praznog hoda i trenuci za koje vrijedi zivjeti. :cvijece
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

22 Nov 2012, 22:41

Krokodil Behko wrote:
Fora bi bila u tome da je meni svejedno na koji ću način, dobiti korpu :cudi
Što se tiče zakona vjerovatnoće mnogo je veća vjerovatnoća da ću se "složiti" sa nekom koju znam live a ne sa nekom sa interneta a razloge sam već naveo par puta. Jednostavno riječ je o nekom filingu koji se odjednom nakon svog tog dopisivanja, treba uskladiti. Treba uskladiti sve ono što smo u glavi konstruisali sa onim što vidimo pred sobom. To je zaista težak zadatak.
To je tebi tezak zadatak, ali ne i svima. I nije to nista s visoka Behko, ljudi se razlikuju. Ne odgovara svima sve. Ali i ovaj forum je dokaz da se ljudi upustaju u veze ovim putem - znaci smatraju da to vrijedi njihove energije i vremena.

I u tome nema nista lose. :)
E pa eto ti si živi dokaz svemu onome što ja govorim. Svaki dan ti nekome nešto tako dobaciš sa visoka. A koliko si puta to učinila u reali? U reali se mjere prave vrijednosti.
To ti samo tako dozivljavas, potpuno sam ista online i offline, cak ne pravim razliku. A to sto ti prepoznajes takvim je uglavnom zezanje. :) Da mi vecina ljudi tu nisu dragi, ne bih dolazila vjeruj mi.
Memento Mori

Ruana

22 Nov 2012, 22:51

Krokodil Behko wrote:
Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:

U mašti i jeste problem. Neki vješto pišu i natjeraju te da ih u mislima idealiziraš.
Kad god i što god da pomisliš uvijek zamišljaš da ta osoba neke stvari radi baš na onaj način, kako bi se tebi najviše dopalo. Sudar sa realnošću, dešava se već na prvom spoju. Instiktivno osjetiš da ta osoba nije u stanju učiniti ni 5% stvari na način koji bi se tebi najviše dopao. Uglavnom, riječ je o sve samim sitnicama ali one jedna za drugom, neumitno ruše sliku koju si stvorila o toj osobi.
Ma ne moze neko glup, vjesto pisati. Znas i sam da se moze i reali glumiti, pa rodica mi je hodala 5 godina sa momkom iz istog su grada i razveli se nakon 3 mjeseca. Srusio joj je sve slike kad je izmlatio zato sto mu se nije svidjelo kako kuha, odjednom ne treba ici na posao itd....
Znaci po tebi moj muz i ja se nikada ne bi trebali ni svadjati ni razvesti zato sto se znamo cijeli zivot, odrasli smo zajedno. Apsurd.
Ako se "zvijezde poklope" svejedno kako ces nekoga upoznati.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2012, 22:52

To ti samo tako dozivljavas, potpuno sam ista online i offline, cak ne pravim razliku. A to sto ti prepoznajes takvim je uglavnom zezanje. :) Da mi vecina ljudi tu nisu dragi, ne bih dolazila vjeruj mi.
Nemam se ja šta prepoznavati u par riječi osobe koja o meni ne zna ama baš ništa.
Otkud znaš? Možda sam maloljetnik, vampir sa portala ili možda da sam stvarno neki krokodil? Ti to nikada ne možeš doznati pa prema tome, ne možeš ni kvalificirati niti mene niti bilo kakve moje karakterne osobine. Ti o meni znaš samo ono što ja želim da ti znaš o meni. Upamti to dobro. Ti o meni ne znaš ništa. Hvataš se za moja slova i važeš ih neznajući da se u njima nalazi ono što sam ja svojeručno napisao, daleko od tebe ili bilo kojeg drugog čovjeka na planeti. Ironija je ta da ja svima kažem svoju biografiju baš kao što pokažem slike, odam identitet i sve. Medjutim sve to ne znači ništa. Ti i dalje o meni znaš samo ono što ja želim da znaš. Istina ti je cijelo vrijeme pred očima ali je nećeš vidjeti pošto svi stručnjaci za slova vide samo ono što žele da vide. Mi smo dva svijeta. Ja postojim i branim to gledište.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2012, 22:56

Ruana wrote: Ma ne moze neko glup, vjesto pisati. Znas i sam da se moze i reali glumiti, pa rodica mi je hodala 5 godina sa momkom iz istog su grada i razveli se nakon 3 mjeseca. Srusio joj je sve slike kad je izmlatio zato sto mu se nije svidjelo kako kuha, odjednom ne treba ici na posao itd....
Znaci po tebi moj muz i ja se nikada ne bi trebali ni svadjati ni razvesti zato sto se znamo cijeli zivot, odrasli smo zajedno. Apsurd.
Narano da znam poštovana Ruana. Zaboravih ti reći jedan detaljčić. Imam nekih pozorišnih iskustava. Oh što bih ja znao odglumiti i izlevatiti neku naivnu na internetu. A šta misliš koliko je onih koji to stvarno rade? Šta misliš? Mnogo su veće šanse za realno upoznavanje nego za internetsko i to stoji.

Maja
Administrator
Administrator

22 Nov 2012, 23:02

Krokodil Behko wrote:
Nemam se ja šta prepoznavati u par riječi osobe koja o meni ne zna ama baš ništa.
Otkud znaš? Možda sam maloljetnik, vampir sa portala ili možda da sam stvarno neki krokodil? Ti to nikada ne možeš doznati pa prema tome, ne možeš ni kvalificirati niti mene niti bilo kakve moje karakterne osobine. Ti o meni znaš samo ono što ja želim da ti znaš o meni. Upamti to dobro. Ti o meni ne znaš ništa. Hvataš se za moja slova i važeš ih neznajući da se u njima nalazi ono što sam ja svojeručno napisao, daleko od tebe ili bilo kojeg drugog čovjeka na planeti. Ironija je ta da ja svima kažem svoju biografiju baš kao što pokažem slike, odam identitet i sve. Medjutim sve to ne znači ništa. Ti i dalje o meni znaš samo ono što ja želim da znaš. Istina ti je cijelo vrijeme pred očima ali je nećeš vidjeti pošto svi stručnjaci za slova vide samo ono što žele da vide. Mi smo dva svijeta. Ja postojim i branim to gledište.
Za ovo podvučeno nisi u pravu. Svi koji glume mogu glumiti jedan kraći period, ali kad tad bivaju otkriveni tj prokuženi. Džaba se neko predstavlja kao neka svetica ili frajerčina ili intelektualka itd kad se na kraju sam oda. Niko ne može biti baš tako uvjerljiv. Posebno ne duže vrijeme.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2012, 23:06

Maja wrote:
Krokodil Behko wrote:
Za ovo podvučeno nisi u pravu. Svi koji glume mogu glumiti jedan kraći period, ali kad tad bivaju otkriveni tj prokuženi. Džaba se neko predstavlja kao neka svetica ili frajerčina ili intelektualka itd kad se na kraju sam oda. Niko ne može biti baš tako uvjerljiv. Posebno ne duže vrijeme.
Sasvim sigurno nisi ni ti u pravu ako misliš da su svi ljudi isti. Neki ljudi imaju složenu
ličnost pa sasvim sigurno, malo ih je teže prokontati. Nije da će oni tebi lagati. Jednostavno oni će ti reći sve ali ti nećeš shvatiti njihove porive. Korijene njihove ličnosti. Nećeš preko dopisivanja shvatiti kakvi bi mogli biti ako su sada drugačiji.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

22 Nov 2012, 23:08

Krokodil Behko wrote:Nemam se ja šta prepoznavati u par riječi osobe koja o meni ne zna ama baš ništa.
Poznanstva preko neta mogu biti opasna ako se osoba upoznaje preko dating sajta. Tada je mogucnost manipulacije mnogo veca nego preko foruma npr.

Ali lose osobine covjeka, pa cak i psihopatija se savrseno da otkriti kroz korespodenciju ukoliko je prisutna. Tako da punoljetnu osobu koja ima iole zivotnog iskustva i nije bas lako prevariti. Kod prvog susreta se bira javno mjesto, i naravno da niko nece otputovati u Australiju da nekoga upozna.

Ali zasto se ne upoznati i ovim putem? Zar ljudi (ukoliko nemaju neke ulterior motive) ne mogu biti prijatelji cak i ukoliko ne kliknu na emotivnoj razini u stvarnosti? Zasto komplicirati bez potrebe? Stvari, bas kao i ljudi su rijetko crno-bijele.
Memento Mori

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

22 Nov 2012, 23:12

Osvrtom na potvrdjenu vrijednost izreke „Vrijeme je novac", poredjenje brojnosti mogucih sklapanja novih poznanstava, pri relacijama reala-net, samo se potvrdjuje da je poznanstvo nastalo u reali u ogromnoj prednosti u odnosu na poznanstva nastala putem neta. Cak i u slucaju da tokom dana nije palo nijedno poznanstvo u reali, a na netu ih je palo desetak, ni u tom slucaju nikakva je prednost net poznanstva.
Kako?
Ako nije palo nijedno poznanstvo, nikom nista, ima dana; vrijedi cekati na momenat kad ces u jednoj osobi, ciji pogled ti zaustavi dah, um, korak, u jednom momentu prepoznati sve ono sto si tako dugo prizeljkujes. Momenat koji izazove trenutacno budjenje leptirica u stomaku. Momenat kada ti plave oci odjenom postanu najpozeljnije oci, iako se, do samo par sekundi ranije zivjelo u ubjedjenju da je moguce voljeti samo crne oci. Ili obrnuto. U jednom momentu ovlada hemija; vidis oci, pogled, usne, osmijeh, kosu, stil odijevanja – u jednom trenu zaimas najmanje 95% odlucujucih faktora. Minimalna je vjerovatnoca da bi ono 5% moglo biti negativnog karaktera (npr. bahatost, neobrazovanje). I, ne naidje li jos dugo, bolje biti sam no se pretvarati da si sretan s nekim s kim nisi.
Kakvo je stanje sa net poznanstvima?
Kolko iziskuju vremena, kolko samokritike, od slucaja do slucaja. Uvidjas polupismenost, ali te vraska radoznalost vuce da ustrajes bar da vidis s kim pises. Uzmimo da je prolaznost po vidjenju (fotka ili cam) trojka tek, sta onda? Na vagi si, i dalje vuces taj smor od kontakta jer si pristojna osoba pa ti je neugodno reci "haj' zdravo; nije to to". Vuces bezvoljno, pritom se upustajuci testirati drugu zrtvu, gdje jako lako mozes naici na istu proceduru - na koncu, gubljenje vremena.
Last edited by IM_ex on 22 Nov 2012, 23:15, edited 1 time in total.
E sad necu ni kako ja hocu

Ruana

22 Nov 2012, 23:15

Krokodil Behko wrote:
Ruana wrote: Ma ne moze neko glup, vjesto pisati. Znas i sam da se moze i reali glumiti, pa rodica mi je hodala 5 godina sa momkom iz istog su grada i razveli se nakon 3 mjeseca. Srusio joj je sve slike kad je izmlatio zato sto mu se nije svidjelo kako kuha, odjednom ne treba ici na posao itd....
Narano da znam poštovana Ruana. Zaboravih ti reći jedan detaljčić. Imam nekih pozorišnih iskustava. Oh što bih ja znao odglumiti i izlevatiti neku naivnu na internetu. A šta misliš koliko je onih koji to stvarno rade? Šta misliš? Mnogo su veće šanse za realno upoznavanje nego za internetsko i to stoji.
E vidis kod mene je i reala i virtuala ista, ima osoba koje imaju vecu sposobnost izrazavanja pismeno, nego usmeno i mnogo vise saznas o osobi na taj nacin.
Vidi sad ovo, recimo da ti i ja sada sjedimo negdje u kafani, mozda ti uopste nemas zuba ili sam ja celava i ruzna, mala i debela, i nikada samnom ne bi raspravljao niti bi se uopste potrudio da me upoznas. A ovako pricamo pa kad se bolje upoznamo onda se vidimo i ja primjetim da ti nemas zuba, ali ipak kazem "ma on jako dobar covjek, nema veze napravice protezu"
A ti kazes Ruana je fina volimo iste stvari, samo joj treba nekoliko mjeseci zelene trave.
hahaha odoh spavati ne mogu vise puknucu.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Nov 2012, 23:17

Lavlje_srce wrote:
Krokodil Behko wrote:Nemam se ja šta prepoznavati u par riječi osobe koja o meni ne zna ama baš ništa.
Poznanstva preko neta mogu biti opasna ako se osoba upoznaje preko dating sajta. Tada je mogucnost manipulacije mnogo veca nego preko foruma npr.

Ali lose osobine covjeka, pa cak i psihopatija se savrseno da otkriti kroz korespodenciju ukoliko je prisutna. Tako da punoljetnu osobu koja ima iole zivotnog iskustva i nije bas lako prevariti. Kod prvog susreta se bira javno mjesto, i naravno da niko nece otputovati u Australiju da nekoga upozna.

Ali zasto se ne upoznati i ovim putem? Zar ljudi (ukoliko nemaju neke ulterior motive) ne mogu biti prijatelji cak i ukoliko ne kliknu na emotivnoj razini u stvarnosti? Zasto komplicirati bez potrebe? Stvari, bas kao i ljudi su rijetko crno-bijele.

A zašto samo preko dating sajta? Želiš li reći da na facebooku svi govore istinu
i da tamo nema lažnih profila? ja upoznam žensku na dating sajtu i ona meni kao neku konačnu potvrdu autentičnosti, traži link do mog profila na facebooku. dakle ko je tu lud? Ja ili ona? Njena stvarnost, zove se facebook. Umjsto da me pozove na kafu, njoj je vjerodostojniji moj profil na fb. Eto kuda to sve vodi.

Locked

Return to “Kontejner”