MunDzi wrote: 26 Aug 2020, 00:12
Nora Ibsenova wrote: 25 Aug 2020, 23:49
Otkucala sam odgovor i izbaci me forum, ne da mi se ponovo.
Moje iskustvo lično jeste da su u prosjeku dijasporci češće i više bahati od ostalih mušterija, a možete me svi do ujutru ubjeđivat u drugačije, iskustvo na terenu meni to govori. Ako sam jedina sa takvim iskustvom, dobro je, odlično.
A i više puta sam rekla da to nije ništa toliko krupno da bih odgovorila bezobrazno takvoj mušteriji, mušterija jeste uvijek u pravu sviđalo se to nekom ili ne. Ustvari, nije, ali moraš se ponašati kao da jeste ako hoćeš da budeš u plusu.
Mozemo svi pricati o svojim raznoraznim iskustvima.
Mozemo i o iskustvima dijaspore u raznoraznim usluznim djelatnostima u BiH.
Kamenovali bi vi nas da o tome pocnemo pisati.
Shvatite jednom da covjek koji zivi 20+ godina u sistemu koji ima jako dobru usluznu djelatnost jednostavno shvati te poslovne odnose na jedan drugaciji nacin.
I nisu ljudi bahati kad dodju ili nazovu da pitaju moze li odredjena usluga tada i tada.
To je legitimno pitanje, sasvim uredno pitanje.
Do usluzne djelatnosti je da kaze moze ili ne.
Ako se nadju na sredini da odrade biznis, odrade.
Ako ne, svako svojim putem.
Vama to izgleda bahato, a znam i zasto.
Zato sto se kod nas valjda u ljekare i stomatologe gleda kao u boga.
Nije dovoljno platiti uslugu, nego valjda treba jos da ti koljena klecaju kad oni prosetaju u svojim klompama i mantilima, pa ga moras od dozdo gledati i trepkati da mu ukazes postovanje.
Pa ja samo i pričam o svom iskustvu i o onome sa čime se ja susrećem.
Evo primjer, traži žena neku haljinu veličine L, ja provjerim u sistemu, ima jedna, ali ne stoji sa ostalim haljinama.
Zamolim je da sačeka dok potražim gdje je, nema je nigdje na radnji, pitam je ima li vremena da odem u magacin da je nađem, kaže da ima, nema je u magacinu.
I za mene je sasvim legitimno što od mene očekuje da to uradi, i sasvim je sigurno da ću to sve i uraditi jer želim da joj prodam tu haljinu kad već želi da je kupi.
Kad nastupa bahatost?
Napokon nađem haljinu, u rezervacijama, piše ime osobe koja je rezervisala i datum do kojeg je rezervisala. Taj datum još nije istekao. Objasnim to kupcu (jer zahtjeva da zna zašto na stanju ima haljina, a ovamo je nema - sa pravom) i on od mene zahtjeva da mu je prodam iako je neko rezervisao do datuma koji još nije istekao. Ona od mene traži da kupca koji dođe po svoju rezervaciju koju očekuje da će naći, vratim kući jer ona želi tu haljinu. Jer se njoj žuri. Jer će ona otići iz Bosne, a dolaziće opet roba, pa nek taj drugi kupac sačeka novu isporuku, ona nema vremena da čeka.
E o takvim sitnim bahatostima pričam.
Nije ni vila rekla da je bahato što neko traži termin, nego je bahato što neko zahtjeva termin SUTRA i neće da se pomiri sa tim da termina sutra jednostavno nema.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.