Haj mi samo reci, što ti sam sebe zoveš adžo?Fufe wrote: 26 Aug 2020, 01:35 Aaa kako adžo tim bahatim prodavačicama sve fino ostavi na kasi i kulturno izađe napolje.
Znam da joj valja slagat robu
Nema šanse da meni za moje pare koluta očima.
BiH u ocima njene dijaspore
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2537 times
- Been thanked: 4380 times
- Status: Offline
Re: BiH u ocima njene dijaspore
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Zeljno i s nestrpljenjem iscekujem odgovorNora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:41Haj mi samo reci, što ti sam sebe zoveš adžo?Fufe wrote: 26 Aug 2020, 01:35 Aaa kako adžo tim bahatim prodavačicama sve fino ostavi na kasi i kulturno izađe napolje.

- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ma šta se to očekuje od prodavača? Ja ne očekujem više od običnog zdravo il dobar dan.Nora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:38 A da se razumijemo, ne podržavam ni bahatost prodavača koliko god da kupac prema njemu bio bahat. To ti je u opisu posla, i za to si plaćen. Koliko god da je malo, plaćen si i pristao si na to.
Možda nisi pristao da istovaraš krompir, ali ako si došao na razgovor za posao prodavača, znao si da je ljubaznost prema mušterijama u opisu posla.
Ali ono što ne očekujem jeste kolutanje očima i pogled kao da sam došao da mi pokloni robu, a ne da kupim.
Svi mi se morete obratit
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa eto, upravo to i kažem.Fufe wrote: 26 Aug 2020, 01:43Ma šta se to očekuje od prodavača? Ja ne očekujem više od običnog zdravo il dobar dan.Nora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:38 A da se razumijemo, ne podržavam ni bahatost prodavača koliko god da kupac prema njemu bio bahat. To ti je u opisu posla, i za to si plaćen. Koliko god da je malo, plaćen si i pristao si na to.
Možda nisi pristao da istovaraš krompir, ali ako si došao na razgovor za posao prodavača, znao si da je ljubaznost prema mušterijama u opisu posla.
Ali ono što ne očekujem jeste kolutanje očima i pogled kao da sam došao da mi pokloni robu, a ne da kupim.
Ne podržavam izgovor "mala mi je plata, teško mi je da pozdravim nekog".
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
I ja, pa da idem s Fudom u birtiju

bezveze pričam, mene niko ništa ne konta

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13881 times
- Been thanked: 22830 times
Sam je sebi amidzaNora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:41Haj mi samo reci, što ti sam sebe zoveš adžo?Fufe wrote: 26 Aug 2020, 01:35 Aaa kako adžo tim bahatim prodavačicama sve fino ostavi na kasi i kulturno izađe napolje.
Fufe je to

Dozvolite da se obratimo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa to nema ni u serijama.
Last edited by Nora Ibsenova on 26 Aug 2020, 01:46, edited 1 time in total.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Ma ti Noro lijepo komuniciras, razumijen I tebe
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Nora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:29
Eh nadošli smo.
Nije moja greška, i nije greška kupca, ako ja kao prodavač se tebi kulturno izvinim, zamolim te za pet kf, objasnim ti zašto ga nemam i zašto je to tako, a ti umjesto da kulturno kažeš da je tvoje pravo da dobiješ kusur i da sam ja dužna da imam siću ne bih rekla da si bahata.
ali ako se bahato ponašaš prema meni zbog toga, ako mi grubo odgovoriš da te ne zanima, onda si bahata
i opet se vraćamo na ono što je vrag rekao, nije stvar u onome što tražite, nego u načinu na koji to tražite
Ti za kupca predstavljas firmu, biznis za koji radis.
I sta je to bahati nacin kad ti se kaze da ih ne interesuje i da zele svoj kusur?
Jel psuju?
Sta rade, kako to kazu?
Kako to trebaju reci a da ne zvuci bahato?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
A je l' se kaže indijskim ili indijanskim kad je riječ o Indiji.
Nikad to neću zapamtit
Nikad to neću zapamtit

- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Imaš jedan sportski forum na kojem sam pisao.
Među forumašima je bilo finih bh studenata skromnog imovinskog stanja kojima sam kupovao bayernove dresove, trenerke i slao ih na tekme.
I jedan od njih je prokinuo s tim amidza.
Kasnije je njih par preuzelo od tog momka i zvali me adžom.
Eto odakle ta titula.
Last edited by Taare on 26 Aug 2020, 01:48, edited 1 time in total.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13881 times
- Been thanked: 22830 times
Realno, i jest ti najljepse sa mnom u birtijiNora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:45I ja, pa da idem s Fudom u birtiju
bezveze pričam, mene niko ništa ne konta![]()
Ovdje te niko ne konta

Dozvolite da se obratimo
Ja jednom dosla nesto u opcinu da vadim papir neki pojma nemam sta mi je trebalo.. zena lakira nokte, okrenula mi ledja prica s kolegicom.. i ja dosla, cekam,ona nece ni da me pogleda..
Matere mi da se nisam dreknula morala bih da cekam dok joj se lak osusi na noktima

Matere mi da se nisam dreknula morala bih da cekam dok joj se lak osusi na noktima

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa svejedno, ne treba bit bahat prema meni, požalit se može, pa da ja prenesem to na pravu adresu.MunDzi wrote: 26 Aug 2020, 01:47Nora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:29
Eh nadošli smo.
Nije moja greška, i nije greška kupca, ako ja kao prodavač se tebi kulturno izvinim, zamolim te za pet kf, objasnim ti zašto ga nemam i zašto je to tako, a ti umjesto da kulturno kažeš da je tvoje pravo da dobiješ kusur i da sam ja dužna da imam siću ne bih rekla da si bahata.
ali ako se bahato ponašaš prema meni zbog toga, ako mi grubo odgovoriš da te ne zanima, onda si bahata
i opet se vraćamo na ono što je vrag rekao, nije stvar u onome što tražite, nego u načinu na koji to tražite
Ti za kupca predstavljas firmu, biznis za koji radis.
I sta je to bahati nacin kad ti se kaze da ih ne interesuje i da zele svoj kusur?
Jel psuju?
Sta rade, kako to kazu?
Kako to trebaju reci a da ne zvuci bahato?
Al' to može uradit normalnim tonom, bez dernjave, bez optuživanja da imam pet feninga al hoću da ih im ukradem, jer ću bogastvo zaradit ako od njih uzmem pet feninga
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Dijasporac u Ahminoj piljari insistira na 5 feningi kusura(neće žvaku):

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Ma uzmite te zvake, nece vam glava otpast.
Podijeli malim romima sto prose.
Doduse, I oni kazu "a imas li euro, sestro"
Podijeli malim romima sto prose.
Doduse, I oni kazu "a imas li euro, sestro"

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ja sam jednom zatekla profesoricu fizike kako joj profesorica matematike u svom uredu na fakultetu, u vrijeme konsultacija sa studentima, lakira nokte na nogama a noga joj na stolu na kojem studenti spuštaju svoje indekse, ispite, torbu ...Merlin246 wrote: 26 Aug 2020, 01:48 Ja jednom dosla nesto u opcinu da vadim papir neki pojma nemam sta mi je trebalo.. zena lakira nokte, okrenula mi ledja prica s kolegicom.. i ja dosla, cekam,ona nece ni da me pogleda..![]()
Matere mi da se nisam dreknula morala bih da cekam dok joj se lak osusi na noktima![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
jeldeFuddo wrote: 26 Aug 2020, 01:48Realno, i jest ti najljepse sa mnom u birtijiNora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:45
I ja, pa da idem s Fudom u birtiju
bezveze pričam, mene niko ništa ne konta![]()
Ovdje te niko ne konta![]()

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
To su značajnije stvari od bilo koje privatne radnje.
Kako te oni tretiraju tako te država tretira.
Ima blažih primjera toga i na Zapadu, al' kad ih postrojis sve izvinjenja šalju. Ta bi za lakiranje noktiju otkaz dobila trenutno.
Kako te oni tretiraju tako te država tretira.
Ima blažih primjera toga i na Zapadu, al' kad ih postrojis sve izvinjenja šalju. Ta bi za lakiranje noktiju otkaz dobila trenutno.
. . . . . . . . .
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kako se ja nikad ne potrefimNora Ibsenova wrote: 26 Aug 2020, 01:51Ja sam jednom zatekla profesoricu fizike kako joj profesorica matematike u svom uredu na fakultetu, u vrijeme konsultacija sa studentima, lakira nokte na nogama a noga joj na stolu na kojem studenti spuštaju svoje indekse, ispite, torbu ...Merlin246 wrote: 26 Aug 2020, 01:48 Ja jednom dosla nesto u opcinu da vadim papir neki pojma nemam sta mi je trebalo.. zena lakira nokte, okrenula mi ledja prica s kolegicom.. i ja dosla, cekam,ona nece ni da me pogleda..![]()
Matere mi da se nisam dreknula morala bih da cekam dok joj se lak osusi na noktima![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman