BLM protesti

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14014 times
Been thanked: 23256 times
Status: Offline

Re: Američka policija upucala crnca dok su mu djeca bila u automobilu

Post by Fuddo » 26 Aug 2020, 00:29

insomnia wrote: 25 Aug 2020, 23:19 Image
Dje lavlje da ga turi u onu kategoriju poremecenih
Nek ga istetovira na rame
Sa sve rupama
Po njemu

Dozvolite da se obratimo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 26 Aug 2020, 01:04

Fuddo wrote: 25 Aug 2020, 06:56Jedan dan poziva svijetinu da odbija bubrege migrantima, drugi dan za nju nema mjesta medju -izmima.
To naravno nije istina. Samo sam protiv nasilja prema djevojkama, zenama i staricama kom su se okrenuli neki od migranata. To sam na temi ponovila minimum 3-5 puta, ali i kad bih bila najveca mirotvorka ikad, ti to ne bi mogao spoznati.

Tema je tu, pa ko zeli moze citati: viewtopic.php?f=65&t=28952
Na stranu sto zivis u zemlji u kojoj se jos uvijek otkopavaju masovne grobnice, i na najvecem djelu iste vlada otvoreni nacizam kojim se dobar dio komsiluka ponosi.

I da, prosjecan americki crnac jos uvijek ima puno bolji zivotni standard od tebe, i uziva puno vise sloboda od tvog sunarodnjaka u Banjaluci. Crnacka djeca ne ulaze na sporedna vrata u skolu, kao sto to moraju bosnjacka u nekim dijelovima tvoje zemlje, pod istim krovom; jel.

NeS ti meni -izama na rende.
Pa tebi ne moze niko nista reci. Sto se tice ulazenja na sporedna vrata (nisam to znala) i nacizma, obrati se Bakiru Izetbegovicu i njegovoj sviti i pitaj ga kako moze mirno spavati kad se takva vrsta diskriminacije cini neduznoj djeci u 2020 godini.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 26 Aug 2020, 01:41

MarlboroGold wrote: 25 Aug 2020, 00:04 Ja stvarno ne znam o čemu neki ovdje razmišljaju.

Mogli su lika upucati u nogu čim je krenuo prema auto ako već tasere nisu imali ili nisu upotrijebili. Pustili ga da dođe do auta (nije trčao), a onda su mu hladno zabili 6 metaka u leđa pred djecom. Zašto 6? Zar nije 1 bio dovoljan? Vrlo moguće je da će ta djeca imati traume zbog toga, a i mogu razviti mržnju prema samoj policiji i sumnju u pravni sistem zbog takvog poteza. Ne samo djeca, već i ostali svjedoci toga. Nevjerovatno da se policija ponaša na takav način bez ikakvog promišljanja o mogućim posljedicama takvog djelovanja, a to nije prvi takav primjer. Američka policija pretjeruje u brutalnosti i to je jasno skoro svima osim njima samima.
Nije bez promišljanja.

Obama je potpisao, a Vrhovni sud poslije odbio žalbu na potpisanu uredbu koja kaže da se vojska može koristiti u civilnim stvarima. Do tada je sveto slovo bilo da se vojska koristi isključivo protiv vanjske prijetnje, nikada za policijske poslove. I vojska može uhapsiti civila bez razloga i nemaju obavezu da bilo koga obavijeste da su uhapsili, zašto i gdje drže uhapšenog.

Od Klintona već SAD polako ali sigurno idu ka klasičnoj diktaturi. Prvo se mijenjaju ustavne zaštite sloboda građana. Interesantno je da su veliki, ako ne i najveći broj takvih tihih izmjena ustava potpisali demokratski predsjednici, Klinton i Obama.

To nije slučajno.

Tako da nije da to njihovoj policiji nije jasno, to policija radi namjerno, sistematski i planski.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14014 times
Been thanked: 23256 times

Post by Fuddo » 26 Aug 2020, 04:54

Lavlje_srce wrote: 26 Aug 2020, 01:04
Fuddo wrote: 25 Aug 2020, 06:56Jedan dan poziva svijetinu da odbija bubrege migrantima, drugi dan za nju nema mjesta medju -izmima.
To naravno nije istina. Samo sam protiv nasilja prema djevojkama, zenama i staricama kom su se okrenuli neki od migranata. To sam na temi ponovila minimum 3-5 puta, ali i kad bih bila najveca mirotvorka ikad, ti to ne bi mogao spoznati.

Tema je tu, pa ko zeli moze citati: viewtopic.php?f=65&t=28952
Na stranu sto zivis u zemlji u kojoj se jos uvijek otkopavaju masovne grobnice, i na najvecem djelu iste vlada otvoreni nacizam kojim se dobar dio komsiluka ponosi.

I da, prosjecan americki crnac jos uvijek ima puno bolji zivotni standard od tebe, i uziva puno vise sloboda od tvog sunarodnjaka u Banjaluci. Crnacka djeca ne ulaze na sporedna vrata u skolu, kao sto to moraju bosnjacka u nekim dijelovima tvoje zemlje, pod istim krovom; jel.

NeS ti meni -izama na rende.
Pa tebi ne moze niko nista reci. Sto se tice ulazenja na sporedna vrata (nisam to znala) i nacizma, obrati se Bakiru Izetbegovicu i njegovoj sviti i pitaj ga kako moze mirno spavati kad se takva vrsta diskriminacije cini neduznoj djeci u 2020 godini.

Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9718 times
Been thanked: 11457 times

Post by Krokodil Behko » 26 Aug 2020, 10:12

Dorian wrote: 26 Aug 2020, 01:41
MarlboroGold wrote: 25 Aug 2020, 00:04 Ja stvarno ne znam o čemu neki ovdje razmišljaju.

Mogli su lika upucati u nogu čim je krenuo prema auto ako već tasere nisu imali ili nisu upotrijebili. Pustili ga da dođe do auta (nije trčao), a onda su mu hladno zabili 6 metaka u leđa pred djecom. Zašto 6? Zar nije 1 bio dovoljan? Vrlo moguće je da će ta djeca imati traume zbog toga, a i mogu razviti mržnju prema samoj policiji i sumnju u pravni sistem zbog takvog poteza. Ne samo djeca, već i ostali svjedoci toga. Nevjerovatno da se policija ponaša na takav način bez ikakvog promišljanja o mogućim posljedicama takvog djelovanja, a to nije prvi takav primjer. Američka policija pretjeruje u brutalnosti i to je jasno skoro svima osim njima samima.
Nije bez promišljanja.

Obama je potpisao, a Vrhovni sud poslije odbio žalbu na potpisanu uredbu koja kaže da se vojska može koristiti u civilnim stvarima. Do tada je sveto slovo bilo da se vojska koristi isključivo protiv vanjske prijetnje, nikada za policijske poslove. I vojska može uhapsiti civila bez razloga i nemaju obavezu da bilo koga obavijeste da su uhapsili, zašto i gdje drže uhapšenog.

Od Klintona već SAD polako ali sigurno idu ka klasičnoj diktaturi. Prvo se mijenjaju ustavne zaštite sloboda građana. Interesantno je da su veliki, ako ne i najveći broj takvih tihih izmjena ustava potpisali demokratski predsjednici, Klinton i Obama.

To nije slučajno.

Tako da nije da to njihovoj policiji nije jasno, to policija radi namjerno, sistematski i planski.

Jel Roćko tvoj klon?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2719 times
Been thanked: 8471 times

Post by Duminjo » 27 Aug 2020, 10:13

Kaul je dao sve detalje o istrazi koja je u toku. U saopćenju ministarstva pravosuđa navodi se da je policija stigla na mjesto događaja u Kenoshi nakon telefonskog poziva žene koja je rekla da je kod nje "muškarac koji tu ne bi smio biti".

Policajci su potom izašli na teren i bezuspješno pokušavali da uhapse Blakea pomoću elektrošokera. Blake ih je tada upozorio da kod sebe ima nož. Nakon što je Blake otvorio vrata svog automobila, policajac Rusten Sheskey ispalio je sedam metaka u njegova leđa
.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9718 times
Been thanked: 11457 times

Post by Krokodil Behko » 27 Aug 2020, 10:22

Pih, u leđa

Image

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 27 Aug 2020, 12:12

Haha.

Cuj bezuspjesno pokusavali da ga uhapse sa elektrosokerom.

Eto on je otporan na elektrosokove pa ga nisu uspjeli oboriti na zemlju.
Jasta, lakse je pustiti ga da obidje cijeli auto i otvori vrata, a ti onda saspes sarzer u ledja.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 27 Aug 2020, 12:34

MunDzi wrote: 27 Aug 2020, 12:12 Haha.

Jasta, lakse je pustiti ga da obidje cijeli auto i otvori vrata, a ti onda saspes sarzer u ledja.
Nije otporan, nego elektrosoker je ne bas toliko pouzdan u nekim situacijama. Taser ima patrone u kojim su igle, a te igle cesto ne probiju odjecu, pogtovo deblju poput jakne. I glavno je to sto bol od tasera traje samo nekoliko sekundi. Papper spray je puno ucinkovitiji jer duze je osoba onesposobljena.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 27 Aug 2020, 13:08

CikCikCikPogodi wrote: 27 Aug 2020, 12:34
MunDzi wrote: 27 Aug 2020, 12:12 Haha.

Nije otporan, nego elektrosoker je ne bas toliko pouzdan u nekim situacijama. Taser ima patrone u kojim su igle, a te igle cesto ne probiju odjecu, pogtovo deblju poput jakne. I glavno je to sto bol od tasera traje samo nekoliko sekundi. Papper spray je puno ucinkovitiji jer duze je osoba onesposobljena.
Moguce, ali vidim na snimku da je lik uspio da odseta s jedne strane kola do druge strane kola bez ikakvog pokusaja da ga se zaustavi.

Meni to nije normalno

Lakse sacekati pijanu ili ludu ili uzrujanu budalu da otvori vrata pa da onda imas "razlog" zasto si sasuo sarzer u ledja.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 27 Aug 2020, 13:20

Znaci, ovi sto su napravili istragu, lažu?

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 681 times
Been thanked: 1056 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 27 Aug 2020, 14:15

Najgore je sto se nikad ovoliko crnci nisu digli a nece da priznaju da je odnos prema njima takav zbog velikog broja geta, vandala, naoruzanih budala kojima je dio bucket liste provesti 20 godina u zatvoru za ubistvo. Najlakse je ubistvo kriminalca nazvati rasizmom. Zasto nisu plakali kad onaj u australiji pobi 70 ljudi ja mislim, sto ne rekose 'kme kme rasizam, white lives matter'

S druge strane zao mi ih je nesto, iako nisam dio tog drustva, ogroman je to pritisak ne pasti na te zamke ulice, kriminala i sl. Lahko je palamudit na tastaturi, jeben je to zivot bajo moj kad se rodis u afro porodici i cim progledas gledas jad i ugrozenost crnaca oko sebe, pitas sto je ovo ovako i od malih nogu te doje pricom o rasizmu.
Nemos ti to ni krivit, tako su zadojeni.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 27 Aug 2020, 14:21

MunDzi wrote: 27 Aug 2020, 13:08
CikCikCikPogodi wrote: 27 Aug 2020, 12:34

Moguce, ali vidim na snimku da je lik uspio da odseta s jedne strane kola do druge strane kola bez ikakvog pokusaja da ga se zaustavi.

Meni to nije normalno

Lakse sacekati pijanu ili ludu ili uzrujanu budalu da otvori vrata pa da onda imas "razlog" zasto si sasuo sarzer u ledja.
Pogledaj malo blize snimak, imo je nesto u gacama pa izvadio prije otvaranja vrata od auta.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 27 Aug 2020, 14:23

tuzlak1212 wrote: 27 Aug 2020, 14:15 Najgore je sto se nikad ovoliko crnci nisu digli a nece da priznaju da je odnos prema njima takav zbog velikog broja geta, vandala, naoruzanih budala kojima je dio bucket liste provesti 20 godina u zatvoru za ubistvo. Najlakse je ubistvo kriminalca nazvati rasizmom. Zasto nisu plakali kad onaj u australiji pobi 70 ljudi ja mislim, sto ne rekose 'kme kme rasizam, white lives matter'

S druge strane zao mi ih je nesto, iako nisam dio tog drustva, ogroman je to pritisak ne pasti na te zamke ulice, kriminala i sl. Lahko je palamudit na tastaturi, jeben je to zivot bajo moj kad se rodis u afro porodici i cim progledas gledas jad i ugrozenost crnaca oko sebe, pitas sto je ovo ovako i od malih nogu te doje pricom o rasizmu.
Ja ne vidim ovdje BLM grupu zanima zivot ljudi koji zive u kvartovima sa videa.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 27 Aug 2020, 14:23

tuzlak1212 wrote: 27 Aug 2020, 14:15 Najgore je sto se nikad ovoliko crnci nisu digli a nece da priznaju da je odnos prema njima takav zbog velikog broja geta, vandala, naoruzanih budala kojima je dio bucket liste provesti 20 godina u zatvoru za ubistvo. Najlakse je ubistvo kriminalca nazvati rasizmom. Zasto nisu plakali kad onaj u australiji pobi 70 ljudi ja mislim, sto ne rekose 'kme kme rasizam, white lives matter'

Kako god okrenes zajebana situacija.. A što kazes, najlakse je biti sudija preko Tastature..

Eto, što kreten nije stao kad su ga zaustavljali? Zasto se moras odupirati hapšenju?

Kad sam čito ovu vijest, kroz glavu mi je proslo "jebeno je biti ovdje policajac"
j... ti njega.. Ono sto Mi gledamo svaki dan prasinare oko sebe i ove sitne ulicne lopove je nula u odnosu sta se tamo desava..

I kontam, da sam eto nekim slucajem bio policajac na ovome mjestu, sigurno bih i ja pucao.. Dal bih jedan, dal bih sedam, ne znam jer bog zna bil me ufatio strah ili bih se kontroliso.

I ovaj drot, ako je htio da ga ubije, zasto mu nije puco u glavu i zdravo..

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by CikCikCikPogodi » 27 Aug 2020, 14:27

Duminjo wrote: 27 Aug 2020, 14:23

Kako god okrenes zajebana situacija.. A što kazes, najlakse je biti sudija preko Tastature..

Eto, što kreten nije stao kad su ga zaustavljali? Zasto se moras odupirati hapšenju?

Kad sam čito ovu vijest, kroz glavu mi je proslo "jebeno je biti ovdje policajac"
j... ti njega.. Ono sto Mi gledamo svaki dan prasinare oko sebe i ove sitne ulicne lopove je nula u odnosu sta se tamo desava..

I kontam, da sam eto nekim slucajem bio policajac na ovome mjestu, sigurno bih i ja pucao.. Dal bih jedan, dal bih sedam, ne znam jer bog zna bil me ufatio strah ili bih se kontroliso.

I ovaj drot, ako je htio da ga ubije, zasto mu nije puco u glavu i zdravo..
Pito sam jednog naseg, kaze da bi on puco da se ovako nesto desi kod nas, pa sta bude bude.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 27 Aug 2020, 14:48

CikCikCikPogodi wrote: 27 Aug 2020, 14:21
MunDzi wrote: 27 Aug 2020, 13:08

Meni to nije normalno

Pogledaj malo blize snimak, imo je nesto u gacama pa izvadio prije otvaranja vrata od auta.
E mal ne rekoh sta je imao u gacama.
Da je imao u gacama ista drugo od onoga sto mu je majka priroda dala, potrcali bi svi da se uhvate tog oruzja ko pijan plota.
Jel izaslo ista u zvanicnim izjavama?

Zemlja municije.
Naucili svi da s lakocom upucavaju jedni druge.
Da je svaki covjek razuman da stoji mirno dok te policija hapsi, onda bi sve na zemaljskoj kugli bilo divno i bajno.
Ali eto, ima i nerazumnih ljudi.
Neko je napusen.
Neko je pijan.
Neko je jednostavno lud, mentalno puko.
Neko ovo, neko ono.
Neko je zestoki kriminalac koji ce te ucmekati cim ugleda sansu.
Itd, itd.

Ali nije normalno da se i policija ponasa kao klasicni kriminalac.
Opasan posao, da.
Plati ih suhim zlatom, istreniraj maksimalno, daj mu super beneficije i super penziju, ali mu postavi i mjere da ne moze bahato ubijati.
Ne primaj u redove policije olako ko god se prijavi, kao da si nafato onako s foruma likova koji su se ko djeca volili igrati kauboja i indijanaca, pa odrasli sa neispunjenim zeljama da i oni nekog ukokaju.
Postoji nesto sto se zove reasonable force.
Ovo sto vidjamo nije reasonable.
Policija ima assassination pristup "problemu", jer im se moze, jer je to dio americke kulture, .....

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 27 Aug 2020, 14:56

Trebali du ga pustiti da upada ženama po kućama..

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22181 times
Been thanked: 20267 times

Post by Masamune » 27 Aug 2020, 14:59

Jbg Ustav im je to omogućio da se uvijek mogu braniti od pokušaja tiranije u vlastitoj zemlji... a to što oružje koriste u druge svrhe puno više nego nego u drugim demokratijama svijeta je čista zloupotreba Ustava.

Ima ona... Amerikancu možeš dirati sve, ali mu ne diraj njegovo oružje. Ranije sam naveo bolest. Ta bolest upravo proizilazi iz Ustava koji je pogrešno shvaćen i na koji se pozivaju i kad useru stvar.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 27 Aug 2020, 15:05

Zato sto vec postoji potjernica za njim i sto ce u zatvor
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Post Reply

Return to “Svijet”