HAVANA wrote: 26 Aug 2020, 14:34
Kaze jaran iz berlina produzili ovaj program vlade na cekanju sa 77% plate do kraja 2022g.Kada ce kraj ovome u pm ako su oni to uradili? Sto mene cirkus snadje sa ovim.Tri posla radim, od ta tri,dva su totalno pod kljucem,stala.A treci gubitak od 4 do 7000 km mjesecno.Vec 5 mjeseci.Ja konto proci ce do proljeca,izdrzace se nekako al bogme kako ide,najbolje mandal mati.Jeftinije u kuci sjedit.
Iskren da ti budem, tradicionalno ne zabadam nos u tuđe poslove, pa ne znam čime se ko bavi, ali, ako se ne nazire zelena grana, ni za tri mjeseca, prodaj nešto od posla ili prostora, ako imaš šta i ako postoji potražnja, otplati neki kredit i čekaj, pa se onda ponovo zaduži
Ma nisam prezaduzen, nije mi to teret. Zakljucaj ovo dvoje i cao. Firma doo i troskovi su problem. Rashod velik a pad prometa 70%.Ja sam zamislio od proljeca da ce krenuti nesto bolje sa turizmom, trgovinom, nekretninama, al cisto sumnjam. I kad krene kilavo ce to ici. Sreca pa nisam prezaduzen, sta je neke ljude snaslo meni je super. Jbg, ko je ovo mogao pretpostaviti. Ludilo totalno u nekim djelatnostima. Pad prometa i do 70% a turizam, rentanje... skoro nista.Nema prometa nikako. Jbt zamisli rent a car sa 20 vozila od toga 17 na lizingu. Sve stoji. Nit prodat, nit izdat. Nit rate platit.
HAVANA wrote: 26 Aug 2020, 19:37
Ma nisam prezaduzen, nije mi to teret. Zakljucaj ovo dvoje i cao. Firma doo i troskovi su problem. Rashod velik a pad prometa 70%.Ja sam zamislio od proljeca da ce krenuti nesto bolje sa turizmom, trgovinom, nekretninama, al cisto sumnjam. I kad krene kilavo ce to ici. Sreca pa nisam prezaduzen, sta je neke ljude snaslo meni je super. Jbg, ko je ovo mogao pretpostaviti. Ludilo totalno u nekim djelatnostima. Pad prometa i do 70% a turizam, rentanje... skoro nista.Nema prometa nikako. Jbt zamisli rent a car sa 20 vozila od toga 17 na lizingu. Sve stoji. Nit prodat, nit izdat. Nit rate platit.
Proći će i dvije godine, dok se turizam vrati na nivo prije korone.
To znači i da rent a car, neće prodisati punim plućima. Možda 60%.
S nekretninama, mislim da će biti bolje. Prije neki dan čitam, cijena kvadrata u SA je skoro ista, kao i prije pandemije, ali će možda padati, jer opala je kupovna moć dijela stanovništva.
HAVANA wrote: 26 Aug 2020, 19:37
S nekretninama, mislim da će biti bolje. Prije neki dan čitam, cijena kvadrata u SA je skoro ista, kao i prije pandemije, ali će možda padati, jer opala je kupovna moć dijela stanovništva.
Ja cekam kace stanovi dol a oni nikad.
Kae nea se, kako bolan nea se a ista cjena ko prije šes mjeseci
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
Pa neće investitori ići u gubitak. Čekaju pa makar ne prodavali ništa, do nove godine
Cekaj novembar... Prvi udar je na tgovinu, turizam, automobile... Nekretnine idu kasnije. Mada nema pravila, ovo je bas nesvakidasnja situacija svakome. Nepredvidiva. Idu nekretnine, gradjevinari rade... Ali zapoceti projekti. Novih slabo... Ja prvi ne smijem. Imam zemlju al zaduziti se sad ne smijem. Jedva sam se 2008 na 2009 izvuko, ne sekiro se opet. Naradice se kad krene.
Cekaj zimu. Mada zavisi od lokacije. Neke nece padati.
HAVANA wrote: 26 Aug 2020, 20:18
Cekaj novembar... Prvi udar je na tgovinu, turizam, automobile... Nekretnine idu kasnije. Mada nema pravila, ovo je bas nesvakidasnja situacija svakome. Nepredvidiva. Idu nekretnine, gradjevinari rade... Ali zapoceti projekti. Novih slabo... Ja prvi ne smijem. Imam zemlju al zaduziti se sad ne smijem. Jedva sam se 2008 na 2009 izvuko, ne sekiro se opet. Naradice se kad krene.
Evo ti rješenja. Okači ovo u svako vozilo, pogotovo sad kad idu izbori. Para ko blata