Ali se najcesce ispostavi tracenjem vremena; na to ukazujem od samog pocetka.Lavlje_srce wrote:Najvise i najvrijednije sto mozemo dati drugom covjeku je nasa paznja i vrijeme. A upravo to ljudi daju jedni drugima kada se upoznaju na netu.IM_ex wrote: Itekako ima; a da ima, uvjerices se igrajuci loto a ne izglavivsi ni uplatu listica, najcesce
D3: Ljubav na forumu/netu
Re: D3: Ljubav na forumu/netu
E sad necu ni kako ja hocu
krajnja glupost.
svi smo tu da ubijemo vijeme a ne da se zaljubljujemo
svi smo tu da ubijemo vijeme a ne da se zaljubljujemo
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
- Status: Offline
Kakav noz u ledja? Zasto bi neko koga si upoznao preko neta bio vise sklon da te iznevjeri od nekoga koga si upoznao u zadimljenom kaficu/disko klubu?blento59 wrote:i onda noz u ledja
Ljudi te mogu iznevjeriti bilo kada i bilo gdje. Ili ne. Nacin na koji si ih upoznao ne pravi razliku.
Fina, romanticna, puna ceznje i derta. Slicna onoj zbog koje je Santic pisao Emini, zbog koje je Sekspir pisao sonete, zbog koje su nastajala najljepsa poetska i knjizevna djela.daj molim te kakva ljuvbav preko netya
Nista u zivotu ne dolazi sa garancijom osim ves masine i frizidera i to na godinu dana. Ljudi se rastave nakon dvadeset godina braka - jesu li oni tracili vrijeme?IM_ex wrote:Ali se najcesce ispostavi tracenjem vremena; na to ukazujem od samog pocetka.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Hm. Ako se dvoje upozna uzivo, i prorade leptirici (uz pripomoc alkohola) pa se sutra pokaju, sta je to bilo?blento59 wrote:ljubav na prvi pogled
hmmm
do drugog pogleda
Alkoholna deluzija? Sta ima stvarno u takvom nacinu upoznavanja u poredjenju sa svjesnim izborom da s nekim ko nam je drag provodimo vrijeme online?
Memento Mori
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9994 times
- Been thanked: 11875 times
Samo da dopunim... Skoro pročitah statistički podatak. Veća je vjerovatnoća da će čovjek umrijeti u redu čekajući da uplati loto nego da dobije na lotu. Dakle tolika je gužva na internetu oko te ljubavi da je i "dobitak" u vezi iste ravan potpunim maštarijama. Eto tu je i statistikaIM_ex wrote:Itekako ima; a da ima, uvjerices se igrajuci loto a ne izglavivsi ni uplatu listica, najcesceLavlje_srce wrote:Ali upoznavanje osobe na netu nema nikakve veze s lotom.IM_ex wrote:
Djevojko draga, kolko ih redovno igra lotto, a kolko je glavnih zgoditaka
Hajd' da i ja kazem koju na ovu temu.
I pravo i krivo, ha...ko ce narodu ugoditi !
Ovako...Mislim da nije red popljuvati totalno nesto ( net) cime se ljudi sluze. Ljubavi, susreta, prijateljstava, drugarskih razmjena postova je bilo i bice. Bilo je i onih koji su ocajnicki trazili ljubav na netu, onih kojima se to sve strmoglavilo niz brdo, a boga mi, bilo je i onih koji su dosli u sretne veze, cak su mnogi i vezu krunisali brakom.
Mislim, za slobodne, sto da ne ?
Ako ne igras, ne mozes niti da dobijes, a niti da izgubis ! Bas kao i sa loto listicima !
Ne vrludaju samo neto ocajnici, manijaci i sta ti ja znam koje sve svita, ima tu izmedju trnja i predivnih ruza.
Svi mi na neki nacin i ovim vidim komunikacije ( na forumu) sami napravimo sebi neku selekciju po tome ko nam je blizak po stavovima, volimo citati necija razmisljanja, razmijenjivati iskustva.
Tako da...u biti uopste nisam protiv. Ne zavise nasi stavovi , nasa ponasanja i razmisljanja od virtuale, niti od reale, nego kako smo mi formirani kao licnosti i kako se nosimo s pojedinim situacijama.
Nema tu razlike.
Za slobodne - sto da ne...citav zivot je prepun iskusenja !
Za zauzete- eeee, to mi je vec neki nedostak u samom braku, mozda bi takve osobe trebale poraditi na problemima svog braka, jer ruku na srce, ja bi bila vrlo zabrinuta kad bi moj muz sjedio na chatu i zachatavao se sa zenama, bilo slobodnim ili udatim.
PS: Znam za veze preko neta koje su krahirale, a znam za veze koje su krunisane i brakom, cak im je i roda donijela mali zavezljaj.
Dakle, nista razlicito od reale... stvar sudbine , a ne loto zgoditka !
I pravo i krivo, ha...ko ce narodu ugoditi !
Ovako...Mislim da nije red popljuvati totalno nesto ( net) cime se ljudi sluze. Ljubavi, susreta, prijateljstava, drugarskih razmjena postova je bilo i bice. Bilo je i onih koji su ocajnicki trazili ljubav na netu, onih kojima se to sve strmoglavilo niz brdo, a boga mi, bilo je i onih koji su dosli u sretne veze, cak su mnogi i vezu krunisali brakom.
Mislim, za slobodne, sto da ne ?
Ako ne igras, ne mozes niti da dobijes, a niti da izgubis ! Bas kao i sa loto listicima !
Ne vrludaju samo neto ocajnici, manijaci i sta ti ja znam koje sve svita, ima tu izmedju trnja i predivnih ruza.
Svi mi na neki nacin i ovim vidim komunikacije ( na forumu) sami napravimo sebi neku selekciju po tome ko nam je blizak po stavovima, volimo citati necija razmisljanja, razmijenjivati iskustva.
Tako da...u biti uopste nisam protiv. Ne zavise nasi stavovi , nasa ponasanja i razmisljanja od virtuale, niti od reale, nego kako smo mi formirani kao licnosti i kako se nosimo s pojedinim situacijama.
Nema tu razlike.
Za slobodne - sto da ne...citav zivot je prepun iskusenja !
Za zauzete- eeee, to mi je vec neki nedostak u samom braku, mozda bi takve osobe trebale poraditi na problemima svog braka, jer ruku na srce, ja bi bila vrlo zabrinuta kad bi moj muz sjedio na chatu i zachatavao se sa zenama, bilo slobodnim ili udatim.
PS: Znam za veze preko neta koje su krahirale, a znam za veze koje su krunisane i brakom, cak im je i roda donijela mali zavezljaj.
Dakle, nista razlicito od reale... stvar sudbine , a ne loto zgoditka !
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
meni je bas drago, sto, zahvaljujuci netu svako ima sansu da se pokaze u stvari onakav kakv je... ja sam bas kroz forume vidjela koliko ljudi, za koje sam smatrala da su ok i pametni, ima totaolno krkanski nacin razmisljanja... a neki su me poizitvno iznenadili...
upravo na forumima, gdje se pise o razlicitim temama, vidis kako ljudi razmisljaju, kakvi su kad se sukobe s nekim.. s vremenom se pokaze karakter...
kad upoznas nekog preko neta, ne igra ti ulogu njegov fizicki izgled, nego njegov intelekt i tako i oni, koji cesto na prvu budu odbijeni zbog fizickog izgleda imaju sansu...
upravo na forumima, gdje se pise o razlicitim temama, vidis kako ljudi razmisljaju, kakvi su kad se sukobe s nekim.. s vremenom se pokaze karakter...
kad upoznas nekog preko neta, ne igra ti ulogu njegov fizicki izgled, nego njegov intelekt i tako i oni, koji cesto na prvu budu odbijeni zbog fizickog izgleda imaju sansu...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
ovo je zaista tacnoMaja wrote:Krokodil Behko wrote: Ljudi se ne mogu dovoljno upoznati preko interneta.
Forum je dobra stvar za malo bolje upoznavanje ali ipak live je live. .
Preko interneta najprije upoznaš osobu iznutra, a tek onda fizički. Čitaš ga šta piše, kroz postove vidiš kakva mišljenja ima o raznim stvarima. Ako ste se upoznali na chatu ili nekoj stranici za upoznavanje popričate, razgovarate opušteno, jer nema one treme ni ustručavanja kao kad se s nekim prvi put vidiš. Poznato je da se svi lakše otvaramo ovako kad smo anonimni. Nije džaba ni u crkvi onaj paravan između svećenika i grešnika u ispovjedaonici
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
u cijoj si ti ekipi i za koga navijaskomsija wrote:ovo je zaista tacnoMaja wrote:Krokodil Behko wrote: Ljudi se ne mogu dovoljno upoznati preko interneta.
Forum je dobra stvar za malo bolje upoznavanje ali ipak live je live. .
Preko interneta najprije upoznaš osobu iznutra, a tek onda fizički. Čitaš ga šta piše, kroz postove vidiš kakva mišljenja ima o raznim stvarima. Ako ste se upoznali na chatu ili nekoj stranici za upoznavanje popričate, razgovarate opušteno, jer nema one treme ni ustručavanja kao kad se s nekim prvi put vidiš. Poznato je da se svi lakše otvaramo ovako kad smo anonimni. Nije džaba ni u crkvi onaj paravan između svećenika i grešnika u ispovjedaonici
na netu svi lazemo i nema sanse da nekoga upoznamo na taj nacin
sve istine i sve lazi mogu se procitati iz ociju a ne pisanog teksta
Da se ponovo vratimo na naziv teme i to na prvu riječ u nazivu a to je ljubav.Ljubav preko foruma/neta- da ili ne?
Kako je to divna riječ, a kako je samo lijepo nekog voljeti i biti voljen. Gdje će se desiti ljubav manje je važno, hoće li to biti u tramvaju, autobusu u školskoj klupi, na zabavi ili rođendanskoj proslavi manje je važno od toga da se ljubav rodila i da traje.
Forum je idealno mjesto za početak ljubavi jer se tu sastaju svi naši divni Bosanci i Hercegovci: oni koji su ovdje i oni koji su zbog raznih razloga otišli iz domovine ali je ponijeli u srcu.
Forum (internet) je mjesto gdje se istovremeno mogu naći osobe iz nekoliko generacija koje komuniciraju tako opušteno i prirodno da je to nešto neopisivo lijepo, gdje se pušta muzika raznih izvođača, a da to nikom ne smeta. Još kad se tome pridoda da su skupa na jednom mjestu i muškarci i žene, oženjeni i neoženjeni, vjernici i nevjernici, visokoobrazovani i srednjoškolci...i druge različite osobe. Oni koji zloupotrijebe sve ovo pa lažima pokvare sve, takvi budu brzo otkriveni i otpremljeni sa foruma. Laž je kao kašalj ne može se sakriti.
Neka mi neko nađe još jedno mjesto sa ovakvim mogućnostima kao forum, ako može!
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8227 times
- Been thanked: 19375 times
Da, internet je dobar i za naše dijasporce. Bez obzira koliko se uklopili tamo gdje su i koliko tolerantni bili, opet žele oženiti našu.
I gdje će ih drugo upoznati već na internetu gdje mogu mjesecima da "ćosaju", jer šta imaju od onih 15 dana koliko budu u BiH na odmoru? To im je taman dovoljno da uživo upoznaju net ljubovicu, a ne da love neku novu.
I gdje će ih drugo upoznati već na internetu gdje mogu mjesecima da "ćosaju", jer šta imaju od onih 15 dana koliko budu u BiH na odmoru? To im je taman dovoljno da uživo upoznaju net ljubovicu, a ne da love neku novu.
lijepo sroceno ali ne pije hladne vode
ljubav bez kontakta "oci u oci" je samo iluzija

ljubav bez kontakta "oci u oci" je samo iluzija

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9994 times
- Been thanked: 11875 times
Djeluješ mi prilično samouvjereno. Pretpostavljam da imaš neki statistički podatakMaja wrote:Da, internet je dobar i za naše dijasporce. Bez obzira koliko se uklopili tamo gdje su i koliko tolerantni bili, opet žele oženiti našu.
o tim stvarima pa zato.
ma prica o necemu u sta ni sama ne vjeruje
pa gdje su joj toliki prosci , ako je to tacno
pa gdje su joj toliki prosci , ako je to tacno
Malo zivlji dokaz smo ja i Jaca upoznali smo se na jednom drugom forumu prije jedno dvije i pol godine .Prvo smo se salili zatim dopisivali pa onda je islo sve svojim tokom vec dvije godine smo u vezi sretali se za divno cudo jos se dopadamo jedno drugom i srecni smo zbog toga cmvt12
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE
eto upravo dokazujes da preko neta ne valjavisper wrote:Malo zivlji dokaz smo ja i Jaca upoznali smo se na jednom drugom forumu prije jedno dvije i pol godine .Prvo smo se salili zatim dopisivali pa onda je islo sve svojim tokom vec dvije godine smo u vezi sretali se za divno cudo jos se dopadamo jedno drugom i srecni smo zbog toga cmvt12
da li se jaca slaze sa ovim sto si napisao
znaci sretali ste u zivo i to je ojacalo vasu vezu ili ljubav a ne internet
E jesi bljentav pa mi se voljemo i preko neta i telepatije i teljefona al je sve pocelo uz ljimunad na net pohakontasblento59 wrote:eto upravo dokazujes da preko neta ne valjavisper wrote:Malo zivlji dokaz smo ja i Jaca upoznali smo se na jednom drugom forumu prije jedno dvije i pol godine .Prvo smo se salili zatim dopisivali pa onda je islo sve svojim tokom vec dvije godine smo u vezi sretali se za divno cudo jos se dopadamo jedno drugom i srecni smo zbog toga cmvt12
da li se jaca slaze sa ovim sto si napisao
znaci sretali ste u zivo i to je ojacalo vasu vezu ili ljubav a ne internet
A evo sad ce i ona uci pa ces vidjeti da sam u pravu
- Jaca
- Inventar foruma

evo ja sam usla i mada je to protiv pravila debate potvrdjujem sve sto je visper napisao ...ja bih po tom pravilu trebala da budem protiv 
bolje biti malo lud nego malo pametan
izdaja
ekipo imamo petu kolonu u redovima
ekipo imamo petu kolonu u redovima