Sulejman Veličanstveni | Muhtesem Yuzyıl
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7443 times
- Been thanked: 17295 times
- Status: Offline
Re: Sulejman Veličanstveni | Muhtesem Yuzyıl
dugo joj je trebaloIM_ex wrote:Hatidze me napokon naprosto odusevila - njena ljubav prema Ibrahimu je neizmjerna; nakon svega, onako se zrtvovati i pomoci mu u izvrsenju zadatka, a da bi konacno ugledao svoju kcerkicu, naprosto me odusevila

Živ, živcat sam zabradatio, brada mu skoro do pupka i kod njega i kod Sulejmana.Maja wrote:Šta boni? I u 73. epizodi Ibrahim živ

- Maja
- Administrator
Ma bježi ba....... Svašta. Ja kontala da je umro u drugoj sezoni.
Neka siMaja wrote:Ma bježi ba....... Svašta. Ja kontala da je umro u drugoj sezoni.

E sad necu ni kako ja hocu
Ibrahim (zmija) kako ga u jednoj epizodi nazva Hurrem ima 9 života kao mačka.
Neda se on tako lako. Ipak će mu Hurrem dohakati na kraju, carica. 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10874 times
Re: MUŠKARAC zbog kojeg su brkovi opet u modi
Ženi se Bali-beg
U seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ Burak Ozcivit (27) glumi Bali-bega. Gledateljice diljem svijeta padaju u trans kad ga vide na malim ekranima, a kad saznaju što uskoro planira učiniti sigurno će biti očajne. Markantni se Turčin, naime, planira oženiti sa Ceylan Capom (25), piše Gloria.

‘Golupčići’ Burak i Ceylan nisu ni potvrdili ni opovrgnuli napise o skoroj svadbi, no ‘otkucao’ ih je prijatelj. Glazbenik Bulent Ersoy gostovao je u televizijskoj emisiji koju vodi Izzet Capa, Ceylanin stric. Kad ga je voditelj pitao što misli o Buraku rekao je da mu se sviđa i ‘izlanuo’ se da je jako sretan što će se u u siječnju oženiti s Ceylan.
Burak i Ceylan skupa su manje od godinu dana, no u vezi su jako ozbiljni. On je ljetos s njenim roditeljima krstario Mediteranom. Ceylanina je obitelj jako imućna, a Burakov je otac kebabdžija pa njeni isprva nisu odobravali vezu. Kad su se mediji raspisali da je Burak homoseksualac svim su se silama trudili kćer nagovoriti da ga ostavi, no nisu uspjeli i on ju je uskoro zaprosio.
U seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ Burak Ozcivit (27) glumi Bali-bega. Gledateljice diljem svijeta padaju u trans kad ga vide na malim ekranima, a kad saznaju što uskoro planira učiniti sigurno će biti očajne. Markantni se Turčin, naime, planira oženiti sa Ceylan Capom (25), piše Gloria.

‘Golupčići’ Burak i Ceylan nisu ni potvrdili ni opovrgnuli napise o skoroj svadbi, no ‘otkucao’ ih je prijatelj. Glazbenik Bulent Ersoy gostovao je u televizijskoj emisiji koju vodi Izzet Capa, Ceylanin stric. Kad ga je voditelj pitao što misli o Buraku rekao je da mu se sviđa i ‘izlanuo’ se da je jako sretan što će se u u siječnju oženiti s Ceylan.
Burak i Ceylan skupa su manje od godinu dana, no u vezi su jako ozbiljni. On je ljetos s njenim roditeljima krstario Mediteranom. Ceylanina je obitelj jako imućna, a Burakov je otac kebabdžija pa njeni isprva nisu odobravali vezu. Kad su se mediji raspisali da je Burak homoseksualac svim su se silama trudili kćer nagovoriti da ga ostavi, no nisu uspjeli i on ju je uskoro zaprosio.
- Maja
- Administrator
Gledateljice diljem svijeta padaju u trans kad ga vide na malim ekranima, a kad saznaju što uskoro planira učiniti sigurno će biti očajne.

Kako je ovo meni smiješno. Ovako pišu za svakog ljepuškastog lika koji objavi da je gej ili da će se ženiti. Šta žene imaju od toga?
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
ma da pusti i one poirot brcice bio bi
prezgodan je

prezgodan je

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Maja
- Administrator
Zadnja epizoda bješe zanimljiva. Baš je bilo dirljivo kad Nigar plače a Daje joj dolazi i tješi je... govori joj budi sretna što nećeš završiti kao ja već ćeš imati dom i djecu. I ta hladna kornjača Daje zaplaka, a Nigar joj pade u zagrljaj. Bi dirljivo i kako je Gul aga gledao Nigar dok je odlazila. A prije toga se napio u onoj birtiji i kao on će pozvai Matrakčija da izađu
Konačno sam i ja pogledala ovaj dio
[ytube][/ytube]
Baš bi neobično čuti naš jezik u seriji. Sad mi objasnite ko je ova žena, zašto ova pjesma... Otkud je kao Nigar ustvari? Znam da u seriji nije Turkinja.
A jadni Matrakči, kako ga Ibrahim nasamari. Vidjelo se na njemu da mu je drago što će oženiti kalfu. Znači ovo njihovo vjenčanje je bilo samo paravan. Ustvari, Ibrahim i Nigar će biti ljubavnici?
Konačno i neko zanimljivo lice u seriji, ona mala Ajbigan, kako li joj je ime. Čim sam vidjela da je u pantalonama, da glumi pred Bali begom, znala sam da će se poslije slagati s Hurem.
A Hurem i krune
previše brate
Mahidevran se pravo prohelaćila od kako su se Sulejman i Hurem vjenčali. Umjesto da se pomiri sa sudbinom ona jadna još vjeruje da može nešto promijeniti...zar zaista vjeruje da će je Sule ikad više pogledati?

[ytube][/ytube]
Baš bi neobično čuti naš jezik u seriji. Sad mi objasnite ko je ova žena, zašto ova pjesma... Otkud je kao Nigar ustvari? Znam da u seriji nije Turkinja.
A jadni Matrakči, kako ga Ibrahim nasamari. Vidjelo se na njemu da mu je drago što će oženiti kalfu. Znači ovo njihovo vjenčanje je bilo samo paravan. Ustvari, Ibrahim i Nigar će biti ljubavnici?
Konačno i neko zanimljivo lice u seriji, ona mala Ajbigan, kako li joj je ime. Čim sam vidjela da je u pantalonama, da glumi pred Bali begom, znala sam da će se poslije slagati s Hurem.
A Hurem i krune

Mahidevran se pravo prohelaćila od kako su se Sulejman i Hurem vjenčali. Umjesto da se pomiri sa sudbinom ona jadna još vjeruje da može nešto promijeniti...zar zaista vjeruje da će je Sule ikad više pogledati?
Mislim da je Nigar Kalfa Ukrajinka ili Ruskinja , ne znam dokle si došla sa glednjem ali znam potome jer je ona prevodila dnevnik od Lea koji je tako kompromitovao HurremMaja wrote:Zadnja epizoda bješe zanimljiva. Baš je bilo dirljivo kad Nigar plače a Daje joj dolazi i tješi je... govori joj budi sretna što nećeš završiti kao ja već ćeš imati dom i djecu. I ta hladna kornjača Daje zaplaka, a Nigar joj pade u zagrljaj. Bi dirljivo i kako je Gul aga gledao Nigar dok je odlazila. A prije toga se napio u onoj birtiji i kao on će pozvai Matrakčija da izađu![]()
[ytube][/ytube]
A Hurem i krunepreviše brate
![]()
Matrakči je iz Visokog , možda je zbog toga pjesma na našem.

- Maja
- Administrator
Ne mislim da je zbog Matrakčija jer je to bila Nigarina veče. A opet, ko zna. Znam da je ona znala ruski jezik jer je čitala Leov dnevnik.
Nigar je Makedonka.Maja wrote:Otkud je kao Nigar ustvari? Znam da u seriji nije Turkinja.
daA jadni Matrakči, kako ga Ibrahim nasamari. Vidjelo se na njemu da mu je drago što će oženiti kalfu. Znači ovo njihovo vjenčanje je bilo samo paravan. Ustvari, Ibrahim i Nigar će biti ljubavnici?
Mislim da je svjesna da nece, odnosno, i ne misli o tome. Mahidevranin ljubavni zivot poceo je sa Sulejmanom, tad kao princom, i zapecacen je njime. Ona zivi polupraznim zivotom, od sjecanja; nema potrebu za drugim muskarcem. Kako vrijeme odmice, svjesna da je u Sulejmanovom zivotu davna, pocetnicka, i ne toliko bitna epizoda tek; Mahidevran zivi da bi sinu Mustafi zagorcavala zivot, vjerujuci da mu time, kao majka, cini dobro.
E sad necu ni kako ja hocu
Pjesmu pjeva Suzan Kardeş, glumica koja glumi Nigar je Makedonka, a ona kao lik je "od Dunava"...
Pjesma je otpjevana, ja sam uvjeren, iz čisto komercialnih razloga.
Podzrav!
Pjesma je otpjevana, ja sam uvjeren, iz čisto komercialnih razloga.
Podzrav!
- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
Samo još da pitam hoće li prinčevi biti veliki tek na početku treće sezone ili u drugoj. Vidim u najavi epizoda koje slijede na RTL-u da je Mustafa već momak, pa me interesuje je li to i RTL došao do treće sezone.
Mustafa odrasta u drugoj sezoni, a ostali Prinčevi u trećoj (Selim i Bajazit su trenutno pubertetlije), a Mehmet ima 15 godina, iako ga glumi glumac od 25.