Prodavači/ce u tržnim centrima,robnim kućama,buticima...
Moderator: Krokodil Behko
Re: Prodavači/ce u tržnim centrima,robnim kućama,buticima...
Vecinom su neljubazne jer uglavnom rade tu zato sto ne mogu naci drugi posao, jako je malo onih koji su zavrsili trgovacku skolu.
Bas mi ide na zivce kad krene hodati za mnom, shvatam ja da vjerovatno ima onih koji kradu ali necu strpati trosjed u torbu.
A kada npr. dodjes na odjel bijele tehnike prodavac ti nema pojma o peci, tv-u koje su karakteristike. I mislim da bi tim gazdama bilo pametnije edukovati svoje radnike nego tjerati da hodaju za kupcima.
Jednom mi se samo desilo kad sam bas pec kupovala da je momak znao hiljadu i jednu osobinu istog. Ma mogao mi je prodati svemirski brod da je imao.
Bas mi ide na zivce kad krene hodati za mnom, shvatam ja da vjerovatno ima onih koji kradu ali necu strpati trosjed u torbu.
A kada npr. dodjes na odjel bijele tehnike prodavac ti nema pojma o peci, tv-u koje su karakteristike. I mislim da bi tim gazdama bilo pametnije edukovati svoje radnike nego tjerati da hodaju za kupcima.
Jednom mi se samo desilo kad sam bas pec kupovala da je momak znao hiljadu i jednu osobinu istog. Ma mogao mi je prodati svemirski brod da je imao.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7785 times
- Been thanked: 18313 times
- Status: Offline
Meni se desavalo da podjem nesto kupiti a prodavac me odvrati od toga
uz ono...meni je u interesu da prodam, ali to i to cesto reklamisu, brzo
se kvari. Ima i postenog svijeta

-
- Inventar foruma
ja sam ti takav. samo sto je i to taktika jbg. vole ljudi 'iskrenost' 

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ovdje nemaMaja wrote:Meni se desavalo da podjem nesto kupiti a prodavac me odvrati od toga

ali posto je ovdje musterija zakon, ja prodavacie s osmjehom odbijem cim zauste da pitaju mogu li pomoc.
vecinom su guske.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Maja
- Administrator
Sta, kad te neka pozove u krevet iskreno joj kazes da nisi nesto?Spanac_113 wrote:ja sam ti takav. samo sto je i to taktika jbg. vole ljudi 'iskrenost'
- Maja
- Administrator
I onda one fascinirane tvojom iskrenoscu kazu nema veze.
Španac, to je dobra taktika kod prodavaca, navedu te "finoćom" da kupiš još tri proizvoda i ostaviš bakšiš za iskrenost. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
- Inventar foruma
to je bilo privatno Majo, jesi supakMaja wrote:Sta, kad te neka pozove u krevet iskreno joj kazes da nisi nesto?Spanac_113 wrote:ja sam ti takav. samo sto je i to taktika jbg. vole ljudi 'iskrenost'

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14350 times
- Been thanked: 9946 times
Spanac, ko ti dirka gacice?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
- Inventar foruma
pa ja i cijene formuliram tako da uvijek imam dva- tri poskupa imanja na koja mogu klijentima 'sapnut' da je mozda bolje ako se odluce za nesto drugo ili uz onu pricu kako je cijena stvarno nerealna, im dam popusta 'od mene'Lebowski wrote:Španac, to je dobra taktika kod prodavaca, navedu te "finoćom" da kupiš još tri proizvoda i ostaviš bakšiš za iskrenost.

salju mi razglednice i slike sa odmora

- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Kazem kad udjdjem u butik da ću zvati kad razgledam,ne volim kad mi neko visi nad glavom 
Ostalo je cutanje.
U manjim prodavnicama su uglavnom ljubazne i tu su "pri ruci", što mi je i drago jer uvijek imam pitanja u vezi cijene, artikla i slično, dok u većim prodavnicama ili tržnim centrima većinom i ne vidim nikoga od prodavača, sve do kase
Ako mi nešto treba moram prepješačiti par odjela i kad konačno "uhvatim" neku prodavačicu i postavim joj pitanje, ona uvijek kaže da nije sa tog odjela ... to mi je vječita misterija

Ako mi nešto treba moram prepješačiti par odjela i kad konačno "uhvatim" neku prodavačicu i postavim joj pitanje, ona uvijek kaže da nije sa tog odjela ... to mi je vječita misterija

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
Nice try wrote: 31 Aug 2020, 09:18 U manjim prodavnicama su uglavnom ljubazne i tu su "pri ruci", što mi je i drago jer uvijek imam pitanja u vezi cijene, artikla i slično, dok u većim prodavnicama ili tržnim centrima većinom i ne vidim nikoga od prodavača, sve do kase![]()
Ako mi nešto treba moram prepješačiti par odjela i kad konačno "uhvatim" neku prodavačicu i postavim joj pitanje, ona uvijek kaže da nije sa tog odjela ... to mi je vječita misterija![]()
Bome, u "mom" Bingu svaka se u sve razumije, počevši od alata i tepiha, preko odjeće i kućnih potrepština, pa sve do tehnike i margarina. Ali i tu ih se teško uhvati. Najaktivnije su oko prehrane, na ostlaim odjelima ih nema.
- Hurija
- Pandora
Trebalo bi im plaćati po učinku vidio bi onda truda BehkoKrokodil Behko wrote: 16 Feb 2012, 15:26 Uglavnom losa iskustva.
Ja stvarno ne znam, je li to tako, svugdje u svijetu ili samo kod nas.
Mislim da se prodavaci/ce u navedenim objektima, ne razlikuju mnogo od onih sa pijace. Cim pridjem standu, odmah skoci pijacar/ka i pita: Izvolite sta zelite?
A ja zapravo, kao i sav normalan svijet, samo zelim prvo, dobro da razgledam robu i vidim, sta sve ima u ponudi. takvi me smjesta odbiju od sebe, kao potencijalnu musteriju. Isti takvi dosadnjakovici, rade i u trznim centrima. U tom nastupu, cisto osjetim, kako mi skoce na novcanik. kad ce vec jednom, shvatiti, da se nemaju sta plasiti, da ce im musterija izmaci, ako imaju u ponudi, dobru robu, po prihvatljivim cijenama. Ili prihvatljivim ratama ako je o kreditu rijec.
Ostalo je cutanje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
Hurija wrote: 01 Sep 2020, 18:14Trebalo bi im plaćati po učinku vidio bi onda truda BehkoKrokodil Behko wrote: 16 Feb 2012, 15:26 Uglavnom losa iskustva.
Ja stvarno ne znam, je li to tako, svugdje u svijetu ili samo kod nas.
Mislim da se prodavaci/ce u navedenim objektima, ne razlikuju mnogo od onih sa pijace. Cim pridjem standu, odmah skoci pijacar/ka i pita: Izvolite sta zelite?
A ja zapravo, kao i sav normalan svijet, samo zelim prvo, dobro da razgledam robu i vidim, sta sve ima u ponudi. takvi me smjesta odbiju od sebe, kao potencijalnu musteriju. Isti takvi dosadnjakovici, rade i u trznim centrima. U tom nastupu, cisto osjetim, kako mi skoce na novcanik. kad ce vec jednom, shvatiti, da se nemaju sta plasiti, da ce im musterija izmaci, ako imaju u ponudi, dobru robu, po prihvatljivim cijenama. Ili prihvatljivim ratama ako je o kreditu rijec.![]()
Da znaš. Svi ljudi vole prvo malo razgledati, a ne da ih neko ometa i gleda im preko ramena.
Više volim pričati sam sa sobom, nego s trgovcima

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2543 times
- Been thanked: 4397 times
Ja Najvolim kad me ostave na miru.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Hurija
- Pandora
Mene razgledaju radovno ,bude mi i nezgodno
,malo šale nista mi mrze nema snego kad me sa vrata onako odmah dočekaju sa rječima Dobar Dan izvolite ,uvjek rade iste radnje da se opkladino u devedeset odsto slučajeva ,nema savjeta recimo oko boje ,nekog popusta ,prijedloga da sa nečim ide komad odjeće ,ničeg
Ostalo je cutanje.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8841 times
- Been thanked: 5606 times
Svaka njima cast u ovom kijametu sto rade.
Svijet se zakljuco po kucama a one za pultevima cekaju da im priđe ko hoce.
One na kasama kao na streljani.
Svijet se zakljuco po kucama a one za pultevima cekaju da im priđe ko hoce.
One na kasama kao na streljani.
The Dark Side Of The Forum...
- Hurija
- Pandora
Rizik posla šta bi rekao za prijemne sestrice u hitnoj ,ili policajce sto rade recimo sa migrantima ,graničare 
Ostalo je cutanje.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2543 times
- Been thanked: 4397 times
Mislim da mnogi ljudi ne kontaju da vam prodavačicr ne prilaze sa dobar dan izvolite što vas vole nego što im nekom nad vratom kljuca da se to mora 
A i da vam ne viču dobar dan, ovdje bi se žalili sa: neće ni da pozdrave aman.

A i da vam ne viču dobar dan, ovdje bi se žalili sa: neće ni da pozdrave aman.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.