Kako se osjećate trenutno?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: Kako se osjećate trenutno?

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 17:35

Zanki wrote: 04 Sep 2020, 17:28
jelena... wrote: 04 Sep 2020, 17:24 Jest ovo kod Merlin malo neprofesionalno od tog lika, ali dešava se... :oo

Ja, recimo, imam problem....ako sjedim okružena ljudima i nešto im govorim, više gledam u one koji su mi s lijeve strane, nego u one s desne dok pričam i svjesna sam toga, ali ne mogu to baš tako lako da ispravim. :cudi
Ja tako ne jeben desni retrovizor😕
Ja isto, ne znam da sam u zivotu dva puta pogledala desni retrovizor :valja Ko da ga Bog nije ni dao :valja
Nit se ja znam tako parkirati kad gledam u retrovizor :D.
Pogotovo taj desni.. di li on di li ja :D.
Ja se okrenem pa razgledam dobro odmjeravam i uparkiram se super ko da sam na retrovizor gledala :hihi

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2918 times
Been thanked: 24168 times

Post by HAVANA » 04 Sep 2020, 17:37

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:10 Kako glupa ispadnem nekada sama sebi se ne mogu nacuditi :cudi
Znaci jucer doslo vrijeme za predaju smjene i kaze voditelj odjela ima on nesto vazno da kaze prije nego sto krenemo i poceo da prica.. Nesto mnogo vazno je bilo i upozoravao kako ne smiju neke stvari da se desavaju i i dok je prvu stvar objasnjavao cijelo vrijeme je gledao u mene.. I ja sam to tako shvatila osobno a nikad to ne radim sto je pricao i bas me uvrijedilo, nista mi nije bilo jasno sto gleda u mene kad ja to nikad nisam uradila. Opce nijednom nije skrenuo pogled, znaci prica kao za sviju opcenito za cijeli odjel, nije mi se niti jednom osobno obratio al ja sam to osobno shvatila jer je samo u mene gledao a 15 ljudi je bilo tu. Ja sam bila bas nasuprot njega al opet mi nije bilo jasno sto samo u mene bulji :cudi
I zavrsila i predaja smjene i sve, ja govorim kolegici sta je njemu sto je samo mene gledao kad ja veze s tim nemam, znam sta radim i kako a i ostale kolege sve znaju nitko nije blesav.. Kaze ona pa lakse je tako mu pricati mozda nego da u sviju gleda, nije se obracao tebi licno sigurno kao..Al dzaba, ja se nesto sjebala skroz, bas mi je cijeli dan pokvario kako sam se lose i glupo osjecala..Kontam dal da ga pitam al opet glupo da pitam sto si u mene gledao :D. Nista s nicim..
Kad danas opet Übergabe on sjedio dalje od mene ja sjela namjerno na drugo mjesto i opet on prica i samo u mene gleda. Kad upita nesto nekog drugog pogleda kratko u tu osobu al kad objasnjava bilo sta ja imam osjecaj da se samo meni obraca jer ne skrece pogled.. :grana
Meni je toliko to cak neugodno malo, htjela sam mu reci jel pricas samo meni il svima koji ti je k.... vise gledaj u nekog drugog :D.
I haj nekako sam izdrzala i skontala da nista nisam jucer pogrijesila nego eto ocito mu najlakse tako pricati kad se na jednu osobu fokusira🤔
Sutra kontam da sjednem njemu iza ledja :valja
I danas kolegica ta kojoj sam jucer to pricala pogleda u mene i smije se jer je i ona skuzila.. I poslije smjene bas to komentirale njoj isto to cudno :cudi
Sretno,nadam se da je fin.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 17:41

Mister No wrote: 04 Sep 2020, 17:27 Na obuci za predavače se sugerise onima koji su nesigurni u sebe, ili koji imaju tremu, da se prilikom predavanja pokusaju fokusirati na jednu osobu.
Na taj nacin zanemaruju grupu i psihicki lakse podnose pritisak
On ima problema sa javnim izlaganjem zato se fokusira na Merlinku ili je vidio dobre sise.
A jest bas sam primjetila da mu fali samopouzdanja malo.. Jako je pametan i fino prica njemacki i fino izgleda, stvarno ne znam sto bi imao nesigurnost :cudi
Al primjecujem malo po pokretima po nesigurnosti nekada kad nesto skupa radimo.. On ima npr puno vise iskustva i znanja nego ja al kad nesto radimo imam osjecaj da mu je prvi dan na poslu i da ne zna gdje udara nekada :cudi

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9179 times
Been thanked: 5868 times

Post by Mister No » 04 Sep 2020, 17:45

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:41
Mister No wrote: 04 Sep 2020, 17:27 Na obuci za predavače se sugerise onima koji su nesigurni u sebe, ili koji imaju tremu, da se prilikom predavanja pokusaju fokusirati na jednu osobu.
Na taj nacin zanemaruju grupu i psihicki lakse podnose pritisak
On ima problema sa javnim izlaganjem zato se fokusira na Merlinku ili je vidio dobre sise.
A jest bas sam primjetila da mu fali samopouzdanja malo.. Jako je pametan i fino prica njemacki i fino izgleda, stvarno ne znam sto bi imao nesigurnost :cudi
Al primjecujem malo po pokretima po nesigurnosti nekada kad nesto skupa radimo.. On ima npr puno vise iskustva i znanja nego ja al kad nesto radimo imam osjecaj da mu je prvi dan na poslu i da ne zna gdje udara nekada :cudi
Nema to veze.
Dosta ljudi ima probleme pri obraćanju na javnim skupovima i sl., nevezano za godine, znanje i iskustvo.
Neki se nikad i ne naviknu na to.
Nisu javni istupi tako jednostavni kako djeluju.

Nepisani savjet takvima je da popiju 2-3 čašice alkohola prije javne prezentacije.
Last edited by Mister No on 04 Sep 2020, 17:46, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 17:45

I on npr pored nekih novih kolega koji su tu tek par dana djeluje kao amater, neki pocetnik..Neki tu nemaju nista iskustva, nit nekog znanja a djeluju sto puta obrazovanije i iskusnije od njega.. stvarno je to samopouzdanje cudna stvar 🤔

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 55217 times
Been thanked: 9850 times

Post by ElTriconi » 04 Sep 2020, 17:46

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:10 Kako glupa ispadnem nekada sama sebi se ne mogu nacuditi :cudi
Znaci jucer doslo vrijeme za predaju smjene i kaze voditelj odjela ima on nesto vazno da kaze prije nego sto krenemo i poceo da prica.. Nesto mnogo vazno je bilo i upozoravao kako ne smiju neke stvari da se desavaju i i dok je prvu stvar objasnjavao cijelo vrijeme je gledao u mene.. I ja sam to tako shvatila osobno a nikad to ne radim sto je pricao i bas me uvrijedilo, nista mi nije bilo jasno sto gleda u mene kad ja to nikad nisam uradila. Opce nijednom nije skrenuo pogled, znaci prica kao za sviju opcenito za cijeli odjel, nije mi se niti jednom osobno obratio al ja sam to osobno shvatila jer je samo u mene gledao a 15 ljudi je bilo tu. Ja sam bila bas nasuprot njega al opet mi nije bilo jasno sto samo u mene bulji :cudi
I zavrsila i predaja smjene i sve, ja govorim kolegici sta je njemu sto je samo mene gledao kad ja veze s tim nemam, znam sta radim i kako a i ostale kolege sve znaju nitko nije blesav.. Kaze ona pa lakse je tako mu pricati mozda nego da u sviju gleda, nije se obracao tebi licno sigurno kao..Al dzaba, ja se nesto sjebala skroz, bas mi je cijeli dan pokvario kako sam se lose i glupo osjecala..Kontam dal da ga pitam al opet glupo da pitam sto si u mene gledao :D. Nista s nicim..
Kad danas opet Übergabe on sjedio dalje od mene ja sjela namjerno na drugo mjesto i opet on prica i samo u mene gleda. Kad upita nesto nekog drugog pogleda kratko u tu osobu al kad objasnjava bilo sta ja imam osjecaj da se samo meni obraca jer ne skrece pogled.. :grana
Meni je toliko to cak neugodno malo, htjela sam mu reci jel pricas samo meni il svima koji ti je k.... vise gledaj u nekog drugog :D.
I haj nekako sam izdrzala i skontala da nista nisam jucer pogrijesila nego eto ocito mu najlakse tako pricati kad se na jednu osobu fokusira🤔
I danas kolegica ta kojoj sam jucer to pricala pogleda u mene i smije se jer je i ona skuzila.. I poslije smjene bas to komentirale njoj isto to cudno :cudi
Nije to nista kako ja znam napravit situaciju tries puta neugodniju za publiku, kae mi jedan kolega nema me sta vidjet a tako sam grub u obracanju drugima :D.

Da vidis kad jamijem nekog ko muca nema boga da covjek progovori sta hoce kolko ga unervozim :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 17:46

Mister No wrote: 04 Sep 2020, 17:45
Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:41

Nema to veze.
Dosta ljudi ima probleme pri obraćanju na javnim skupovima i sl., nevezano za godine, znanje i iskustvo.

Nepisani savjet takvima je da popiju 2-3 čašice alkohola prije javne prezentacije.
Pa gdje ce on piti na poslu sta ti je :D.
odmah bi otkaz dobio

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 04 Sep 2020, 17:48

Kae mi kolega imam grub glas, nekad vako zapjevam kae mi zvucis isto oni uz gusle popovi sto pjevaju 🙈☺️

Mister No

Post by Mister No » 04 Sep 2020, 17:49

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:46
Mister No wrote: 04 Sep 2020, 17:45

Nema to veze.

odmah bi otkaz dobio
Sakrije se u špajz kao svi normalni. :oo

Alkohol otpusta, zato ga preporučuju u manjoj kolicini onome koga drma trema.

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 17:50

ElTriconi wrote: 04 Sep 2020, 17:46
Nije to nista kako ja znam napravit situaciju tries puta neugodniju za publiku, kae mi jedan kolega nema me sta vidjet a tako sam grub u obracanju drugima :D.

Da vidis kad jamijem nekog ko muca nema boga da covjek progovori sta hoce kolko ga unervozim :D.
To je bas zlobno :dole

Na nemocnijima od sebe znaci tako se pravis fakin jel :roll

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 17:51

Mister No wrote: 04 Sep 2020, 17:49
Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:46

odmah bi otkaz dobio

Kakvo opustanje uz alkohol brate u medicini jesi ti ikako normalan :valja

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 04 Sep 2020, 17:51

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:50
ElTriconi wrote: 04 Sep 2020, 17:46

To je bas zlobno :dole

Na nemocnijima od sebe znaci tako se pravis fakin jel :roll
To je kod mene normalno ali eto, cesto unervozim ljude 🤔

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 04 Sep 2020, 17:52

Najbolje bi bilo da mala kae jesam li ja nju unervozio kolko je ona mene 🙈🤗

Mister No

Post by Mister No » 04 Sep 2020, 17:55

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:51
Mister No wrote: 04 Sep 2020, 17:49

Kakvo opustanje uz alkohol brate u medicini jesi ti ikako normalan :valja
Opuste se ljudi i u saobracaju, kakva medicina.
Doduse znaju sletit s mosta, al sve opusteno.

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 » 04 Sep 2020, 18:05

ElTriconi wrote: 04 Sep 2020, 17:52 Najbolje bi bilo da mala kae jesam li ja nju unervozio kolko je ona mene 🙈🤗
Sto te unervozila? 😍

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 04 Sep 2020, 18:10

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 18:05
ElTriconi wrote: 04 Sep 2020, 17:52 Najbolje bi bilo da mala kae jesam li ja nju unervozio kolko je ona mene 🙈🤗
Sto te unervozila? 😍
Jest mene tesko unervozit :ooo

A kad se unervozim izgubim se ko abdest :plavi

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... » 04 Sep 2020, 18:40

Merlin246 wrote: 04 Sep 2020, 17:32
jelena... wrote: 04 Sep 2020, 17:24 Jest ovo kod Merlin malo neprofesionalno od tog lika, ali dešava se... :oo

Ja, recimo, imam problem....ako sjedim okružena ljudima i nešto im govorim, više gledam u one koji su mi s lijeve strane, nego u one s desne dok pričam i svjesna sam toga, ali ne mogu to baš tako lako da ispravim. :cudi
Ja kome se obracam u tu osobu gledam.. Ako pricam nesto opcenito svima onda gledam u svakoga pomalo i svuda po prostoriji zvirlam :D.
Kaze sestra to je kao nesvjesni neki govor tijela da najvise gledas u onoga koga najvise simpatiziras :hm
Al to mi isto nije jasno jer ima kolega s kojima je sto puta bolji nego samnom, tako da bas ne kontam.. bice da je nesvjesno i da se tako fokusira na ono sta hoce da kaze🤔
Tako i treba...posvetiti pažnju govorom tijela svakom sagovorniku, a ne samo fiksirati jednog jer time se vrlo lako može poslati pogrešna poruka.

Lijepa si žena i normalno je da se osjeća prijatno dok te gleda, plus...sad se i malo više sređuješ jer ti se pojavio onaj naš novi kolega :obrve i to je sigurno dodatni izazov za ovog što gleda....pretpostavljam. :oo

Kako god, nemoj sad našeg zaboravit i zanemarit :auf mi svi za njega navijamo. :ooo :srce

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 05 Sep 2020, 01:03

:jupi :ples

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 05 Sep 2020, 06:06

I bolji se kopaju :plavi

Svi vec kucama a ja evo zuljam izvjestaj sam samcijat ... i kontam ostah uskoro sam ovdje na Borneu, bez zemljaka. :(
Vlada im odbila produziti radne vize, kazu zbog korone ima vise nezaposlenih. A ako nam ode inzinjer Zlaja koji je jedini radio na novoj tehnologiji koju smo predstavili, cijeli taj projekat ce zapast u krizu ... :grana
Uz to kcerkica ide kuci za dvije sedmice ... bolje za nju a ja ostah sam. :(

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 05 Sep 2020, 07:11

Good, good!

Post Reply