Hrvatska - aktuelnosti

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 594 times
Been thanked: 885 times
Status: Offline

Re: Anti-korona protesti u Zagrebu: Demonstranti ne nose maske, ministar Beroš zgrožen

Post by tuzlak1212 » 06 Sep 2020, 10:35

gospođa Brams wrote: 06 Sep 2020, 10:04
tuzlak1212 wrote: 06 Sep 2020, 03:27
Ja bih zabranio ovakvim budalama pravo na respirator

Nidje veze poredit virus sa alkoholom i cigarama :grana
Srecom pa te nitko nista ne pita
Cuj on bi ljudima uskracivao zdravstvene usluge koje placaju
Sta ti mislis tko si ti?

I ne shvacas uopce princip. Ako bi ovima zabranio zdravstveno zato sto smatras da ugrozavaju svoje i tude zdravlje onda trebas biti dosljedan pa to primijeniti na sve koji to rade. A ljudi svjesno ugrozavaju svoje i tude zdravlje svakodnevno na razlicite nacine, al vas boli briga za to, nego ste sad s koronom odjednom otkrili brigu za druge. Smijesno.
Za tvoju info, vecina operacija i tretmana na jetri svakako nisu pod osiguranjem a rak pluca se ne lijeci

Al uredu je, iz bez toga si rekla s kim sam se zaletio kucat. Sorry :mase

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 193 times
Been thanked: 842 times

Re: Anti-korona protesti u Zagrebu: Demonstranti ne nose maske, ministar Beroš zgrožen

Post by gospođa Brams » 06 Sep 2020, 10:37

tuzlak1212 wrote: 06 Sep 2020, 10:35
gospođa Brams wrote: 06 Sep 2020, 10:04

Srecom pa te nitko nista ne pita
Cuj on bi ljudima uskracivao zdravstvene usluge koje placaju
Sta ti mislis tko si ti?

I ne shvacas uopce princip. Ako bi ovima zabranio zdravstveno zato sto smatras da ugrozavaju svoje i tude zdravlje onda trebas biti dosljedan pa to primijeniti na sve koji to rade. A ljudi svjesno ugrozavaju svoje i tude zdravlje svakodnevno na razlicite nacine, al vas boli briga za to, nego ste sad s koronom odjednom otkrili brigu za druge. Smijesno.
Za tvoju info, vecina operacija i tretmana na jetri svakako nisu pod osiguranjem a rak pluca se ne lijeci

Al uredu je, iz bez toga si rekla s kim sam se zaletio kucat. Sorry :mase
Rak pluca je jedan od karcinoma koji imaju najgoru prognozu, ali otkud ti to da se ne lijeci? U familiji su mi dvije osobe umrle od raka pluca i itekako su bile operirane i lijecene na teret zdravstvenog osiguranja.
somehow I manage

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2517 times
Been thanked: 4359 times

Post by Nora Ibsenova » 06 Sep 2020, 10:38

A koje to mjere su tako teške da ih se ne može ispoštovat.

Vid onom transparenta : korona je laž :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3614 times
Been thanked: 6643 times
Status: Online

Post by Matan » 06 Sep 2020, 10:44

Pa kad pogledamo realno, prije samo 150 godina, nas je bilo 1,5 milijardi
na ovoj planeti..a danas..
zbog nekontrolisanog razmnozavanja i napredne medicine nas ima skoro 8 milijardi..
nema prirodne selekcije..
pogadja nas smrt i nekog tamo na drugom kraju svijeta, a
gubimo iz vida da cemo svi umrijeti..danas, sutra...
ova corona bi trebala samo regulisati nasu populaciju..
ali ne, daj spasi babu od 102 godine..
u Hrvatskoj, nedavno naletim na vijest, umrla baba od corone 102 godine..
i to je vijest, cuj baba od 102 godine umrla od corone..
medijsko ludilo i pranje mozga..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 06 Sep 2020, 10:48

I kako bi ti definirao koga ćeš prepustit prirodnoj selekciji.

Starije od 60? Bolesne?

Hoćel to važit za sve statuse, ili će samo obični puk imati tu čast i privilegiju?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 06 Sep 2020, 10:52

Nebitno da li je korona odmazda ljudi il nije, ne treba sebi
dozvolit lakomislenost i postavit se naivno prema njoj

I ovi protesti su glupost ako ce svaki treci zivotno ugrozit roditelja kad se vrati kuci

Najlakse je kukat, negirat i igrat se igrama poredjenja i umisljati da si doktor, al u praksi nista od ovog ne pije vode

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 06 Sep 2020, 10:54

Zizi505 wrote: 06 Sep 2020, 10:15 Ja spadam u ove iz osjetljive kategorije i onda mi je bitno da se dobro informišem i razumijem šta se dešava.
Čuvaj se, ali ne dozvoli da te izlude kroz medije.
Mjere koje će ti sigurno pomoći su vrlo lahke.
Recimo da se ne diraš po licu i da redovno pereš ruke.
Nosaj malu bočicu sredstva za dezinfekciju.
Drži distancu i nemoj ići tamo gdje se na vrlo malom mjestu okupi veća grupa ljudi.
U supermarketima nosi masku.
To je sve.
Svi mi se morete obratit

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 06 Sep 2020, 10:54

Nora Ibsenova wrote: 06 Sep 2020, 10:48 I kako bi ti definirao koga ćeš prepustit prirodnoj selekciji.

Starije od 60? Bolesne?

Hoćel to važit za sve statuse, ili će samo obični puk imati tu čast i privilegiju?
Valjda oni kojima je napredovala medicina u zadnja 2 stoljeca uspjela tu i tamo spasit i produzit zivot

Njih je zaobisla prirodna selekcija

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 06 Sep 2020, 10:58

Fufe wrote: 06 Sep 2020, 10:32
Lavlje_srce wrote: 06 Sep 2020, 09:59

Nisam mogla naci te tvrdnje. Ovdje sam gledala: https://www.charite.de/en/clinical_center/
Naći ću ti ja kad uhvatim vremena. Treba gledati u njihovoj arhivi koja nije na oficijelnoj stranici.
Radi se o vijestima starim par godina.

Ali, ono što imam dostupno jeste istraživanje više stručnjaka sa raznih klinika, između ostalih charité, univerzitetske klinike iz ulma i dr., koji su radili sa metadonom u kombinaciji sa drugim lijekovima.
Imali su odlične rezultate.
Problem je što metadon košta 12 eura kvartalno.
Dakle, nema zarade.
Ono što donosi zaradu jeste, između ostalih, i rosheov avastin koji kvartalno košta 25000 eura.
Iako je dokazano da avastin ne pomaže i da u kliničkoj studiji nije imao bolje rezultate od placeba, ipak se koristi.

Ova doktorica je krenula još 2008. godine sa istraživanjima. Pomogli su joj razni stručnjaci sa poznatih klinika...prošlo je punih 12 godina i još uvijek nisu okončane kliničke studije.
Mislim da znaš zašto.

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/ ... n-Methadon
Nazalost nista od metadona, ali u svakomm slucaju hvala.

'Currently, there are no data available from randomized, controlled and well‐powered clinical trials evaluating the antineoplastic efficacy of d,l‐methadone.'

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/ful ... /ijc.31356
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 06 Sep 2020, 11:00

Sestra od moje kolegice na poslu je organizovala nedavno svadbu u restoranu na Ilidži sa oko 80 zvanica.
Vrlo brzo nakon svadbe će se ispostavit da je kuharica bila zaražena koronom, i od te korone će mladoj umrijeti otac, majka završit na respiratoru i brat oboljeti sa lakšom kliničkom slikom. Nije mi nabrajala za ostale članove familije.

I nakon 7 dana, će njena prijateljica, koja je bila na toj svadbi, u istom tom restoranu organizovati svadbu sa 100 zvanica i jedino što ju je brinulo je "šta će ako inspekcija naiđe u toku svadbe" pa je gazda lokala razuvjerio da ima štelu i da se ne brine.

I da mi sutra bude žao što je neko od tih 100 ljudi obolio? Ne pada mi na pamet.

Ne znam stvarno kakve to mjere ne mogu se poštovat i zbog kakvih se to mjera protestuje.

Eto, moraš nosit masku, držat odstojanje, i ne može ti se ovo ljeto guzica sunčati na hrvatskom primorju. Wau.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 06 Sep 2020, 11:00

Nora Ibsenova wrote: 06 Sep 2020, 10:48 I kako bi ti definirao koga ćeš prepustit prirodnoj selekciji.

Starije od 60? Bolesne?

Ma ne..
ali ne mozes pripisati coroni smrt babe od 102 godine..
koga bi prepustio..
ne bi nikoga..
ali bi namlatio one koji nekontrolisano radjaju djecu..
pa ih gledaju kako se pate..
a prije su, razne bolesti, ratovi..kontrolisali populaciju..
kao i kod zivotinja..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 06 Sep 2020, 11:03

animals wrote: 06 Sep 2020, 11:00

Starije od 60? Bolesne?

Ma ne..
koga bi prepustio..
ne bi nikoga..
kao i kod zivotinja..
Pa onda ti je komentar besmislen.

Prirodna selekcija i šta ... pa ništa, opet nam je borit se sa tim.

A da je ova prča oko umrlih i slično napuhana, jest. Al' se ipak ne treba zajebavat sa nekim protestiranjem, a da ih pištaš pojedinačno zbog čega protestvuju veze ni oni sami nemaju.

Život će se, to je neminovno, nastaviti. Neće ništa ba stat, neće više bit nikakvih lockdowna, moraćemo naučit živjet s tim i to je sve.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 06 Sep 2020, 11:04

Nora Ibsenova wrote: 06 Sep 2020, 10:38 A koje to mjere su tako teške da ih se ne može ispoštovat.

Imam osjecaj da ljudi misle da se prosvjeduje samo zato sto je eto nekom tesko stavit masku, ali uopce nije stvar u tome.
Ovo je sa sluzbene stranice organizatora festivala:

Koja je poruka Festivala?
🔸 OČEKUJEMO da se postavi pitanje koje posljedice ostavljaju ove mjere na naš život, jer o tome se ne raspravlja u tijelima vlasti i medijima.
🔸 TVRDIMO da ljudsko zdravlje treba promatrati s ukupnog psihofizičkog i emocionalnog aspekta, a ne samo s aspekta korona virusa.
🔸 TVRDIMO da nije prihvatljivo donošenje odluka i mjera na temeljima panike i propagande, jednostrano i bez preispitivanja, već treba razmatrati različite aspekte.
🔸 OČEKUJEMO da se poslušaju različita mišljenja, različitih stručnjaka – doktora, znanstvenika, pravnika, sociologa, psihologa. To dosad još nismo vidjeli u javnoj raspravi, jer takve rasprave i razmatranja nije ni bilo.

Vise na: https://inicijativa.hr/

Po meni su sve ovo pitanja na mjestu, nesto o cemu itekako treba razgovarati u javnom diskursu.
O tome se pricalo jucer na festivalu.

A ne poricem da se tamo u publici naslo svakakvih budala, no to ne umanjuje vaznost postavljenih pitanja.
somehow I manage

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 06 Sep 2020, 11:05

Nora Ibsenova wrote: 06 Sep 2020, 11:03
animals wrote: 06 Sep 2020, 11:00

Ma ne..
koga bi prepustio..
ne bi nikoga..
kao i kod zivotinja..
Pa onda ti je komentar besmislen.

Prirodna selekcija i šta ... pa ništa, opet nam je borit se sa tim.

A da je ova prča oko umrlih i slično napuhana, jest. Al' se ipak ne treba zajebavat sa nekim protestiranjem, a da ih pištaš pojedinačno zbog čega protestvuju veze ni oni sami nemaju.

Život će se, to je neminovno, nastaviti. Neće ništa ba stat, neće više bit nikakvih lockdowna, moraćemo naučit živjet s tim i to je sve.
A ko da su ostali smisleni..
oj Noro... :place

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 06 Sep 2020, 11:05

tuzlak1212 wrote: 06 Sep 2020, 10:52 I ovi protesti su glupost ako ce svaki treci zivotno ugrozit roditelja kad se vrati kuci
Ako je po tvome, najkasnije za 15 dana zagrebačke bolnice će biti pune pacijenata. Možemo očekivati slike poput onih iz italije.

Ipak se okupilo preko 10.000 demonstranata.
Kad uzmeš u obzir da svaki od njih ima dva roditelja te ostalu porodicu među kojima je dosta starijih osoba, možemo očekivati kolaps hrvatskog zdravstva.

To je ono što se da izvući iz tvog upisa.
Ok, čekamo kraj septembra. Može i kraj oktobra.
Svi mi se morete obratit

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 06 Sep 2020, 11:06

gospođa Brams wrote: 06 Sep 2020, 11:04
Nora Ibsenova wrote: 06 Sep 2020, 10:38 A koje to mjere su tako teške da ih se ne može ispoštovat.

Imam osjecaj da ljudi misle da se prosvjeduje samo zato sto je eto nekom tesko stavit masku, ali uopce nije stvar u tome.

🔸 OČEKUJEMO da se postavi pitanje koje posljedice ostavljaju ove mjere na naš život, jer o tome se ne raspravlja u tijelima vlasti i medijima.
🔸 TVRDIMO da ljudsko zdravlje treba promatrati s ukupnog psihofizičkog i emocionalnog aspekta, a ne samo s aspekta korona virusa.
🔸 TVRDIMO da nije prihvatljivo donošenje odluka i mjera na temeljima panike i propagande, jednostrano i bez preispitivanja, već treba razmatrati različite aspekte.
🔸 OČEKUJEMO da se poslušaju različita mišljenja, različitih stručnjaka – doktora, znanstvenika, pravnika, sociologa, psihologa. To dosad još nismo vidjeli u javnoj raspravi, jer takve rasprave i razmatranja nije ni bilo.

Po meni su sve ovo pitanja na mjestu, nesto o cemu itekako treba razgovarati u javnom diskursu.

A ne poricem da se tamo u publici naslo svakakvih budala, no to ne umanjuje vaznost postavljenih pitanja.
Pa sta moze grupica ljudi pokrenuti..
nista..eto sad ce neka grupica ljudi u Zagrebu pokrenuti tocak povijesti..
bas ce..ovdje je ukjucena svjetska masinerija..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 06 Sep 2020, 11:07

gospođa Brams wrote: 06 Sep 2020, 11:04

pa evo, koje su to tačno mjere koje ostavljaju posljedice?
Šta im je to tačno naređeno pa ostavlja posljedice na njihovo psihofizičko zdravlje?

Evo fkt ne znam :D.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 06 Sep 2020, 11:08

gospođa Brams wrote: 06 Sep 2020, 11:04 A ne poricem da se tamo u publici naslo svakakvih budala, no to ne umanjuje vaznost postavljenih pitanja.
Tačno, ali će mass mediji učiniti da slike tih budala obiđu regiju i ispravni protest slobodnih ljudi koji razmišljaju vlastitom glavom prikažu kao skup idiota.
Svi mi se morete obratit

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 06 Sep 2020, 11:09

Starije od 60? Bolesne?

Draga moja, prilicno si naivna za pametnu osobu. Obicni puk je svemu vise izlozen od ostalih.

O svemu ostalom cemo razgovarati za godinu dana otprilike. Ovakvo stanje je neodrzivo, ekonomski, psiholoski, kako hoces.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams » 06 Sep 2020, 11:11

Nora Ibsenova wrote: 06 Sep 2020, 11:07

pa evo, koje su to tačno mjere koje ostavljaju posljedice?
Šta im je to tačno naređeno pa ostavlja posljedice na njihovo psihofizičko zdravlje?

Evo fkt ne znam :D.
Pa evo recimo sticenici starackih domova su psihicki na rubu jer vec pola godine ne mogu izaci iz zgrade i ne mogu se normalno podruziti sa svojim najmilijima
Bilo je dosta clanaka na tu temu, ljudi su ocajni a osoblje jako zabrinuto jer je situacija sve gora iz dana u dan
A to su ti cije zdravlje pokusavamo sacuvati. Al pretpostavljam da mentalno zdravlje ljudi nije bitno.
somehow I manage

Post Reply

Return to “EX YU”