gospođa Brams wrote: 06 Sep 2020, 12:17
Duminjo wrote: 06 Sep 2020, 12:09
Distanca
Pa protiv cega ljudi protestuju a ni masku ne moraju nositi na otvorenom?
Ovo vam je bgm neko iz opozicije podmetnuo. A narod se bezveze upalio..
Nije krsen nikakav zakon. Distanca je preporuka, nema zakonsku snagu. Da bi te mjere bile na razini zakona sukladno Zakonu o zastiti pucanstva, drzava mora proglasiti izvanredno stanje. Izvanredno stanje nije proglaseno i to nije zakonska obaveza koliko god se oni trudili prikazati suprotno. To je i jos jedan razlog zasto ljudi prosvjeduju, jer prave budale od nas a ne zele preuzet odgovornost jer proglasavanje izvanrednog stanja njima ne ide u prilog pa to izbjegavaju.
Imas linkove o razlozima prosvjeda pa citaj. Ne da mi se ponavljati ko papiga pogotovo nekome tko odbija shvatiti.
Samo molim te ne siri dezinformacije kako prosvjednici krse nekakav zakon.
Jedino sto si pisala je lockdowb i gubljenje poslova.
Zato ovih protesti nemaju nikakvo opravdanje jer ne postoji lockdown. Ljudi se vracaju na poslove i skoro svi rade koji imaju posao.
Jucer sam pitao dva puta evo i sada cu. Zasto nisu izašli na proteste u Aprilu ili Maju kad je bio lockdown? Zasto onda nisu iznijeli misljenje?
Sva steta, koju ti navodis oko posla i ekonomije, rezultat je desavanja iz aprila i Maja. Hrvatska je mudro odradila posao sa testiranjima. Testirali su skoro najmanje u cijeloj evropi kako bi se prikazali kao sigurna zona u Augustu za turiste. Uspjeli ste i spasili ste sezonu koliko toliko bez obzira što ste zadnjih dana postali skoro Najveci izvosnik Virusa u evropu.
I opet se neko buni a vlasti, skupa sa stožerom, zajebali pola evrope..
Zato mi nije jasno i pitam se sta to KONKRETNO posvjednici žele od vlasti i stožera? Nekoga ko bi pustio da virus procvjeta pa da u Augustu Imate nocenja kao u Aprilu?
Suplja i manipulacija. Vasa vlada i stozer su odradili skoro najbolji poso u cijelom svijetu i samo budala moze nesto reci protiv istih. Spasili sezonu kad je svuda sve bankrotiralo, nemate skoro nikakva ogranicenja. Dobicete 20 milijardi € od EU od kojih 10 necete morati vratiti..
Stvarno ne kontam..