Hrvatska - aktuelnosti

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13434 times
Been thanked: 22042 times
Status: Offline

Re: Anti-korona protesti u Zagrebu: Demonstranti ne nose maske, ministar Beroš zgrožen

Post by Fuddo » 06 Sep 2020, 13:42

Lavlje_srce wrote: 06 Sep 2020, 13:29
Fuddo wrote: 06 Sep 2020, 13:09Tuga,
A sto ti ne daju kad lijepo pise da mozes podijeliti 10 do 20 tekstova mjesecno? :oo
:roll

Zato sto nisam pretplacena na FT, ali sam uspjela otvoriti taj clanak tako sto sam uklonila Adblocker. Te informacije su common knowledge. :tjesi

1. Visa (52-percent profit margin) 2. Microsoft (33-percent profit margin) 3. Pfizer (31-percent profit margin) 4. Intel (30-percent profit margin) 5. Facebook (~28-percent profit margin)

Microsoft saw the highest percentage of change in profits, according to the report. It also ranked at No. 2 for the most successful pre-pandemic companies behind Apple and ahead of Google and Facebook.

https://www.foxbusiness.com/markets/mos ... oronavirus

Meanwhile, Amazon doubled its profit as more people ordered delivery to their homes: $5.2 billion this quarter, from $2.6 billion last year. And Apple, which had many of its stores closed for chunks of the quarter, still made $11.25 billion in profit as people bought devices to entertain themselves.
t’s worth remembering that tech companies — including ones that didn’t report earnings today, such as Microsoft, which is also having a profitable pandemic — responded quickly to COVID-19 by closing offices and stores. Google said Monday it doesn’t expect its workers back in the office until July 2021 at the earliest; Facebook said in May it expected to have a larger remote staff as a permanent feature. Most Apple employees will work from home until 2021, CEO Tim Cook told Bloomberg.

If other workplaces follow this trend, Big Tech is composed of precisely the companies that stand to benefit from remote work. Amazon, for instance, was buoyed by the video chat client Zoom, since its cloud services division AWS hosts a chunk of Zoom. AWS even earned a shout-out in the Zoom earnings call! Because of the rapid uptick in Zoom use during the pandemic, the company couldn’t scale its own data centers quickly enough. Zoom CEO Eric Yuan thanked AWS in his prepared remarks for “provisioning the majority of the new servers we needed, sometimes adding several thousands a day for several days in a row.”

https://www.theverge.com/2020/7/30/2134 ... ple-amazon
Wow
Sad pises kako postujes zakon i neces da dijelis njihove tekstove, jer je to njihovo pravilo, sad kazes kako si uklonila nakav add blocker i zajebala ih.
Znas li ti uopste sta je add blocker? :D.
Al u redu, da te vise ne peglam, dovoljno si se spetljala, a ja imam dusu. :oo
I sta si ti skontala iz tog teksta kojeg si iskopala na fox business poratalu? Amazon, apple i druge kompanije su profitirali jer je narod bio po kucama, kupovali na internetu, ubijao vrijeme po internetu ( sve ti lijepo nacrtano)...da su te kompanije ustvari oligarhije koje su nam podmetnule virus zarad profita?
Ozbiljno? :D.
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2624 times
Been thanked: 21887 times

Re: Anti-korona protesti u Zagrebu: Demonstranti ne nose maske, ministar Beroš zgrožen

Post by HAVANA » 06 Sep 2020, 13:42

Fufe wrote: 06 Sep 2020, 12:52
HAVANA wrote: 06 Sep 2020, 11:34 Zajebavali su se u belgiji na pocetku sa tim, pa im se uvuklo u staracke domove.Znaci poharalo.Imali su tad najvecu stopu smrtnosti na svijetu.Da je toliko strasan,nije.Da se lako siri i da je strasan za odredjene ljude,jeste.E haj budi pametan.Nit pusti sve,nit zatvori. :123
Ovo je paradni primjer kako se kroz medije širi laž.
Napiši jednu ili dvije istine, dodaj isto toliko laži i ta vijest će proći i ide ko hladno pivo uz vrelu janjetinu.

Laž je da se brzo širi. Narodnim rječnikom, korona je vrlo lijen virus. To dokazuju studije dostupne i na internetu.
Postoji bezbroj primjera gdje se u jednom domaćinstvu zarazi recimo otac, a žena i djeca ne zaraze.
Čak i 15 minuta možeš biti u kontaktu sa oboljelim bez straha da ćeš se zaraziti.

Ps.
Nema potrebe da mi odgovaraš. Ovo sam citirao zbog drugih. Tvoje mišljenje mi je bitno ko i fudino. Dakle, nikako.
Dobro ba jarane. Imas najvecu kitu, najbolji poso, znas sve o koroni, guzis ko oni s ekrana... Svaka cast. :ok Ja nake nebulozne potrebe da vazi i drzi govor. Ti si trebo hodza bit il nesta. :lupa
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2624 times
Been thanked: 21887 times

Post by HAVANA » 06 Sep 2020, 13:46

Ja se prvi ne cuvam, kontaktiram sa jako puno ljudi, grijesim jbg al ne mogu drugacije. Sto stvari na pameti i dobro me ovo ujebalo, al da ja tvrdim da znam, kako i sta treba... Pa bio bi doktor i lijecio ljude. Ne bi jebavo svoju mater sa trgovinama... Al fufe zna. Sve. Od picica do viruscica.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8573 times
Been thanked: 5307 times

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 14:38

Ovdje ljudi hoce da nema Korone.
Nekako taj zakljucak se namece.

Pametniji im pjevac Cetinski nego doktor Đikić.
The Dark Side Of The Forum...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2408 times
Been thanked: 4202 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova » 06 Sep 2020, 14:44

Pa naravno da bi ljudi htjeli da nema korone.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 14:48

Jedno je sta bi htjeli a drugo je realnost.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 06 Sep 2020, 14:49

Fuddo wrote: 06 Sep 2020, 13:42Wow
Sad pises kako postujes zakon i neces da dijelis njihove tekstove, jer je to njihovo pravilo, sad kazes kako si uklonila nakav add blocker i zajebala ih.
Znas li ti uopste sta je add blocker? :D.
Al u redu, da te vise ne peglam, dovoljno si se spetljala, a ja imam dusu. :oo
Nisam se uopce spetljala jer sam napisala istinu. Uklonila sam bloker reklama i clanak se otvorio. Sad insistiras na tom nebitnom podatku samo da bi diskreditirao moje misljenje, sto je samo i iskljucivo jadno. Vodeci se time, nisam sigurna za tvoju dusu (niti me zanima), ali da imas ogroman ego, to je nepobitna cinjenica. Saplici se samo o njega kao sto sam sigurna da se svakodnevno saplices, meni je ovo samo jedna u cijelom nizu tema koje me zanimaju.
I sta si ti skontala iz tog teksta kojeg si iskopala na fox business poratalu? Amazon, apple i druge kompanije su profitirali jer je narod bio po kucama, kupovali na internetu, ubijao vrijeme po internetu ( sve ti lijepo nacrtano)...da su te kompanije ustvari oligarhije koje su nam podmetnule virus zarad profita?
Ozbiljno? :D.
To nigdje nisam napisala, ti si dosao do tog zakljucka koji meni imputiras. To je takodje crta tvog karaktera koju sam primjetila. Bahatost, drskost, mjestimicna sklonost otvorenom, brutalnom vrijedjanju, nekakva besmislena arogancija i opetovani pokusaji ismijavanja. Jadno. Dosta stvari koje su se izdesavale za ovih 5-6 mjeseci nisu imale logike i smisla. Ti mozes koristiti bilo koju metodu internetskog 'ratovanja', ali to primjecuju mnogi.

Nisi mi odgovorio zbog cega nije bilo drakonskih mjera u Australiji prosle godine i u 2017 kada je od gripa umrlo vise ljudi nego od korone?
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 14:54

Gripa nije zarazna kao Korona i ne izaziva tako teske komplikacije.
Simptomi su slicni ali posljedice nisu.

Ja ne znam sta vama vise nije jasno?

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Sep 2020, 14:56

Mister No wrote: 06 Sep 2020, 14:54 Gripa nije zarazna kao Korona i ne izaziva tako teske komplikacije.

:grana

Zar smrtnost nije dokaz letalnosti? Ako ti napisem zvanicni podatak da je gripa pobila vise ljudi od korone 2 godine, a ti napises sta si napisao, to je samo dokaz da je ispiranje mozgova zavrseno.

Niko vec sest mjeseci ne umire od invarkta, karcinoma, cerebrovaskularnih oboljenja itd. Sve ih pojela korona. :grana :grana :grana
Last edited by Lavlje_srce on 06 Sep 2020, 15:01, edited 2 times in total.
Memento Mori

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46132 times
Been thanked: 8254 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 06 Sep 2020, 14:59

Moremo mi prebijat kolko hocemo al ja prvi ne bih volio da fasujem oto, kae moguce da osteti srce i jos sta. Ti kofol prebolovo ali fasujes procenat na rad n organa 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 15:03

Lavlje_srce wrote: 06 Sep 2020, 14:56
Mister No wrote: 06 Sep 2020, 14:54 Gripa nije zarazna kao Korona i ne izaziva tako teske komplikacije.

:grana

Zar smrtnost nije dokaz letalnosti?
Smrtnost kod Korone je 10-tak x veca nego kod obicne gripe.
To su neki uvodni podaci jer je potrebno vremena i usporedno istrazivanje na određenom prostoru da bi mogli precizno dati taj podatak.
Ovih cca 10x su izvukli istrazivanjem iz jedne oblasti u Italiji.

Broj mrtvih od gripe u svijetu je tako velik jer je daleko veci broj ljudi koji se njome zarazi od Korone.
Zato i nastoje Koronu da drze pod kontrolom koliko mogu.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 06 Sep 2020, 15:05

Pa sad si reko da gripa nije zarazna ko korona
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 15:08

Sad ja ne znam sta ti hoces da kazes?

Korona je neusporedivo, znaci neusporedivo, zaraznija od gripe sto ne znaci da gripa nije zarazna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Sep 2020, 15:10

Kazes korona je neuporedivo zaraznija a onda kako je broj umrlih od gripe toliki jel se vise ljudi zarazi gripom

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 06 Sep 2020, 15:10

Evo francuzi kazu kako je karanten od 14 dana nepotreban. Kaze pet do sedam dana mjera i hajd na poso 😂😂

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Sep 2020, 15:11

Mister No wrote: 06 Sep 2020, 15:03Smrtnost kod Korone je 10-tak x veca nego kod obicne gripe.
To su neki uvodni podaci jer je potrebno vremena i usporedno istrazivanje na određenom prostoru da bi mogli precizno dati taj podatak.

Broj mrtvih od gripe je svijetu je tako velik jer je daleko veci broj ljudi koji se njome zarazi od Korone.
Nije 10x nego 30-40x. Grip 0.1% versus korona 3-4% <--- ovo treba uzeti sa zadrskom, jer je smrtnost mnogo manja u odredjenim zemljama nego u drugim, nije sasvim jasno zbog cega. Jedan od razloga bi mogla biti starija populacija (veca smrtnost), mutiranje virusa koji samim tim oslabljuje (manja smrtnost), itd.

Iznad si napisao da je korona zaraznija, sad kazes da je grip zarazniji.

Jasno je da svi nastoje drzati infekciju pod kontrolom (to radim i sama), ali je nejasno zbog cega pritom dolazi do ekstremnog narusavanja ljudskih prava u Australiji npr., koja je daleko od zemalja sa najvecim procentom oboljelih.
Memento Mori

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4678 times
Been thanked: 6242 times

Post by ina » 06 Sep 2020, 15:19

Neodgovorna gomila budaletina..

A da se u slučaju zaraze nekih od njih odbije liječiti?
Šta bi tad..
Svijest ima sidrište.

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 15:20

Ako neces da vidis drvo od šume to je ok.
Svaki dan je oko 300 zarazenih od Korone na prostoru BiH sa prosjekom 10-tak umrlih.

Onaj bajramski klaster iz Živinica i Suhe je dosao na naplatu.
Gripa na ove prostore dolazi sa kasnom jeseni, sad je nema.
Druga stvar vec ih x znam sto su prebolovali, i ako mi neko od njih kaze da je najebo kao nikad i da ovo nema veze sa gripom onda nemam razloga da sumnjam.

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 15:22

ina wrote: 06 Sep 2020, 15:19 Neodgovorna gomila budaletina..

A da se u slučaju zaraze nekih od njih odbije liječiti?
Šta bi tad..
Plakali.

Svi su hrabri dok ne fasuju onda počnu korutat očima.

Mister No

Post by Mister No » 06 Sep 2020, 15:24

Lavlje_srce wrote: 06 Sep 2020, 15:11
Mister No wrote: 06 Sep 2020, 15:03Smrtnost kod Korone je 10-tak x veca nego kod obicne gripe.

Broj mrtvih od gripe je svijetu je tako velik jer je daleko veci broj ljudi koji se njome zarazi od Korone.
Nije 10x nego 30-40x. Grip 0.1% versus korona 3-4% <--- ovo treba uzeti sa zadrskom, jer je smrtnost mnogo manja u odredjenim zemljama nego u drugim, nije sasvim jasno zbog cega. Jedan od razloga bi mogla biti starija populacija (veca smrtnost), mutiranje virusa koji samim tim oslabljuje (manja smrtnost), itd.

Iznad si napisao da je korona zaraznija, sad kazes da je grip zarazniji.

Jasno je da svi nastoje drzati infekciju pod kontrolom (to radim i sama), ali je nejasno zbog cega pritom dolazi do ekstremnog narusavanja ljudskih prava u Australiji npr., koja je daleko od zemalja sa najvecim procentom oboljelih.
Gdje si to pročitala?

Diskutujte ozbiljno bez gluposti i podmetanja.

Post Reply

Return to “EX YU”