Crna Gora

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Crna Gora

Post by jelena... »

Fuddo wrote: 04 Sep 2020, 20:04
jelena... wrote: 04 Sep 2020, 16:54
Država, naravno. Sistem koji ima institucije i mehanizme da bahate spodobe može sankcionisati i država u kojoj i Bošnjaci, iako su manjina, imaju svoje mjesto i svoje predstavnike vlasti, a to je ujedno i domovina svih njenih građana bez obzira na bilo kakvu pripadnost.

https://www.pobjeda.me/clanak/nuhodzic- ... -istrazuju

Zlu se ne podilazi i pred zlom se ne histeriše mantrama o klanju i nemogućem zajedničkom životu - ni na društvenim mrežama ni u stvarnosti.
Bahatost, vrijeđanje, zastrašivanje i govor mržnja se sankcioniše, a pametni ljudi svakodnevno pronalaze način da se sa zlom izbore i da žive normalno uprkos svim kulturološkim razlikama. Mi koji živimo na ovim prostorima...i u CG i u Sr i u HR i u BiH to vrlo dobro znamo, svako iole pametan to zna bez obzira na to gdje živi, a pripadnici manjinskih grupa pogotovo.
Sta se bona sankcionise?
U kakvom ti la la landu zivis?
Ne da mu se podilazi, citav sistem je zlo, ono je modus operandi, predsjednik drzave koja je svima okolo zagorcala zivote je sto za jednog. Isti adolf, samo nema resurse da signe adolfa.
I upravo zbog toga sto je Milo raskrstio sa tim zlom, pokusao da se otrgne od toga, okrene miru, radu, postivanju drugacijeg, upravo mu zbog toga i ruse drzavu.
Koji sistem je zlo? O kojoj državi ti pišeš i o kojem predsjedniku?

Gdje se nalaze ti uvredljivi grafiti? U kojoj državi?

Milo je još uvijek predsjednik Crne Gore, koliko je meni poznato.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14432 times
Been thanked: 24303 times

Post by Fuddo »

jelena... wrote: 04 Sep 2020, 20:46
Fuddo wrote: 04 Sep 2020, 20:04

Sta se bona sankcionise?
U kakvom ti la la landu zivis?
Ne da mu se podilazi, citav sistem je zlo, ono je modus operandi, predsjednik drzave koja je svima okolo zagorcala zivote je sto za jednog. Isti adolf, samo nema resurse da signe adolfa.
I upravo zbog toga sto je Milo raskrstio sa tim zlom, pokusao da se otrgne od toga, okrene miru, radu, postivanju drugacijeg, upravo mu zbog toga i ruse drzavu.
Koji sistem je zlo? O kojoj državi ti pišeš i o kojem predsjedniku?

Gdje se nalaze ti uvredljivi grafiti? U kojoj državi?

Milo je još uvijek predsjednik Crne Gore, koliko je meni poznato.
Mislim da se zaista bespotrebno pravis neinformisana.
Dozvolite da se obratimo
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... »

Mirelam wrote: 04 Sep 2020, 20:02
jelena... wrote: 04 Sep 2020, 19:33

Ja ovdje pišem o jednoj državi - Crnoj Gori. To je tema i to je valjda jasno. Koliko ti država u toj jednoj vidiš, niti znam niti me zanima.

Kontaktiraj nadležne pa pitaj o procesuiranim zločinima ako ti je baš toliko stalo do toga....

Pročitaj ustav, zakone, rezolucije te države i tamo ćeš pronaći odgovore na ta pitanja.

Koga to imenom i prezimenom Crna Gora smatra herojem, a treba ga procesuirati? Zar se CG sa Milom Đ. na čelu nije ogradila od zločina devedesetih i zar Milo i vladika Miraš Dedejić nisu priznali genocid... izvinili se Bošnjacima?

I ti Srbi, pogotovo ovi sa prefiksom veliko-, isto će reći kako su strašno diskriminisani i ugroženi u toj Milovoj CG... oni naročito:

ostaju bez posla jer se deklarišu kako se deklarišu, protjeruju ih, urotili se sa Albancima i Bošnjacima protiv njih pa hoće da ih otjeraju sa vjekovnih ognjišta i tome slično...ugroženi i diskriminirani do Boga i ovog posljednjeg zakona.
A sve to baš u tih posljednjih par decenija Milove vladavine o kojoj i ti govoriš i smatraš to što vidiš i kažeš nekakvim dokazom.

Lično ih poznajem nekoliko, kao i ovih koji su vjerni Milovi glasači...znam kako dišu.

Vjeruješ li ti njima da su ugroženi ovako kako oni kažu da jesu?

Vjeruješ, taman koliko i oni tebi.

A ja ti samo kažem da državni aparat, sistem...može zaštititi onog koga hoće da zaštiti i onda kad mu je to u interesu.

Ništa ni manje ni više od toga.
Mescini da je to koliko toliko uspjesno uradjeno za Milove vladavine, ali da li ce to biti moguce u buducnosti, nesto ne vjerujem obzirom da znamo o kome se radi. Postavljeni su temelji neke gradjanske drzave ali sada sa ovom pobjednickom ekipom je vjerovatna debela razgradnja. Sto kaze Nikolaidis , kada isprase ovog sarajevskog studenta u narednom periodu, preuzimaju komplet vlast i polako se vracaju na postavke iz 90-ih,
Meščini...vjerujem... može biti da će biti tako kako ti pretpostavljaš, ali i ne mora...

Nikolaidis zanimljivo piše. Dobar pisac, jedan od meni omiljenih...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 11890 times

Post by Krokodil Behko »

A čime se Dritan drogira?

Naprotiv, pozdravljam tu kovanicu, koja je zaokružila našu predizbornu kampanju. “Albanski četnik” je sinonim za borca protiv korupcije, kriminala i lopovluka. Priželjkujem da u našem društvu bude što više “albanskih četnika”!
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25321 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca »

...ne baracte mi Dritana, sta vi znate?! :haha ...bogumi ja odgleda ovo, dobra emisija! ...ova trojica nama trebaju! :djed ...vrijedi pogledati!

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Oćeraše hodžu

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Necemo mi nidje ☝️

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Na srpskim portalima, cijeli dan izvještavaju o ustašama u CG, koje nose crnogorske zastave.
Ciljaju na državno obilježje. Vučiću i Dodiku, kao da nije drago, postavljaju pitanje: Šta ako se i kod nas desi da mi padnema s vlasti?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8770 times

Post by Duminjo »

Skup u Podgorici na kojem je bilo čak 50.000 ljudi protekao bez incidenata

https://www.klix.ba/vijesti/regija/skup ... /200906100
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Duminjo wrote: 06 Sep 2020, 22:35 Skup u Podgorici na kojem je bilo čak 50.000 ljudi protekao bez incidenata

Na telegrafu javili šaka patriota i ustaške pjesme
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8770 times

Post by Duminjo »

Krokodil Behko wrote: 06 Sep 2020, 22:53
Duminjo wrote: 06 Sep 2020, 22:35 Skup u Podgorici na kojem je bilo čak 50.000 ljudi protekao bez incidenata

Na telegrafu javili šaka patriota i ustaške pjesme
Na prosvjedu u Podgorici oko 50.000 ljudi: "Crna Gora se zasitila četničke slobode"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/na- ... 10724.aspx
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mediji su otkrili i da Dritan Abazović ima brata i sestru, oboje su ljekari, žive i rade u Beogradu. Brat Džihan Abazović je ugledani specijalista iz oblasti regenerativne medicine i, kako su mediji istakli, "oženjen je Srpkinjom".

No, ovih dana u poltičkim i medijskim kuloarima u Beogradu kruži jedan stari dokument iz kojege se može još ponešto saznati o političkim korijenima i nacionalnim preferencijama (albanske) familije Abazović.

Riječ je o smrtnom listu izvjesnog Selima Abazovića, po nacionalnosti Albanca, zemljoradnika iz sela Svirce u opštini Međeđa, za kojeg se tvrdi da je djed političara Dritana. Selima Abazovića su kao pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVuO), odnosno četničkih jedinica pod komandom Draže Mihailovića, partizani strijeljali u novembru 1944. godine. Imao je 39 godina.
Image
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by jelena... »

Tako treba. Samo masovno, jasno, glasno, mirno i dostojanstveno. Svaka čast.

Ne znam kako je prošao skup na Cetinju, bio zakazan za četvrtak ako se ne varam...ali pretpostavljam da nije bilo problema i incidenata.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2327 times
Been thanked: 5767 times

Post by Beni »

Mi smo šupci koji vole negativne stvari! Prošle sedmice smo dijelili po svojim Facebook/Forum/Instagram zidovima poruke mržnje koje su drugi šupci pisali po zidovima u Crnoj Gori. Zatrpani Facebook/Forum/Instagram zidovi slikama i statusima.
Sinoć je u Crnoj Gori, tačnije u Podgorici održan skup na kojem je bilo 50.000 ljudi i s kojeg su došle jako lijepe poruke! Ohrabrujuće. Ali te poruke nećemo stavljati na svoje zidove jer mi ne volimo ništa lijepo i ljudsko!!
Fuck you a friendly note to start the day
Vladimir
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Vladimir »

HAVANA wrote: 04 Sep 2020, 14:06
Vladimir wrote: 04 Sep 2020, 13:55
:plavi Jel ti stvarno vjerujes u ovo? Pa bolan zena mi je srpkinja, komandant mi prvi bio srbin i medju prvim pogino na hrasnom brdu, najbolji drug mi srbin u ratu me spasio i prehranio ranjenog itditd... Cuj logor. Ne trebas ti meni pricati, znam ja i sto je bilo lose i prvi sam kriticar toga. Pocev od cace pa nadalje, ubijen, zlo zaustavljeno... Koga ste vi zatvorili zbog zlocina, vi njih slavite. Svijetla obraza. Vama je i batko heroj, i mladic heroj... Haj ba odjebi.
I pretpostavljam letio si nad zemljom unaokolo i vidio sve šta se dešavalo.

Ko koga slavi? Gdje je ulica Radovana Karadžića? Nema je! Gdje je ulica Alije Izetbegovića? Čovjek ima nekoliko ulica po FBiH, uključujući i Aleju! Dan opštine Srebrenica RS je ukinula, dok dan Tuzle se u Tuzli slavi i kao dan oslobođenja Tuzle (od koga, od svojih sunarodnjaka?). Na taj dan desio se pokolj nad nenaoružanim mladićima, koji su se povlačili u skladu sa dogovorom.
Vladimir
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Vladimir »

Beni wrote: 04 Sep 2020, 14:13
Čarobni wrote: 04 Sep 2020, 14:07 Dajte mi uredništvo, da vratim čovjeka u Dušanovo carstvo. :ha
Pa mentalno su takvi likovi zaostali u tom periodu
Ko je zaostao u tom periodu, vidi se po navijačkoj atmosferi, u kojoj se veliča Milova Crna Gora, iza koje stoji profašistički elementi, kad već pričamo o Mili antifašisti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Havana jedva dočeko, da odvoji malo vremena za tebe
Vladimir
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Vladimir »

HAVANA wrote: 04 Sep 2020, 14:15 Jbt oni stvarno vjeruju u ove budalastine. Popnes se na brdo, mrcvaris 4 godine citav grad, izgladnjujes, izivljavas se snajperima i granatama, silujes i pobijes po grbavici, pustis s lanca bolesnike kao batka, pobijes hiljade ljudi po srebrenici u par dana... Citav svijet to vidi i osudi. Jok. Nije tacno. Nepravda. Ja ludjih ljudi na planeti nisam vidio. Ja bi u zemlju propo od stida. Sramota me cace i par budala sto sam isti znak na uniformi nosio a ne ovo.Zivi i lazi sam sebe. j... mater. Al oplakacete na kraju, samo nastavite.
Ko je ubio srpskog svata i započeo rat u Sarajevu, pa samim tim i u BiH? Ko je držao na stotine mini-logora za Srbe po Sarajevu? Gdje su srpske ulice po Sarajevu? Ako je Sarajevo bilo pod opsadom VRS, to ne znači da je to bila jedina oružana sila koja je kontrolisala Sarajevo, pošto muslimanska Armija BiH je kontrolisala grad i pucala po srpskim položajima. Ko je bio strah i trepet i gospodar i života i smrti u Srebrenici do jula 1995, koji iza sebe ima nekoliko hiljada ubijenih Srba? Ja za razliku od tebe, ja ne prijetim nikom, samo konstantujem.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

I tema je Crna Gora.
Vladimir
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Vladimir »

Fuddo wrote: 04 Sep 2020, 14:32 Dajgle samo kad se debil vrati
Ne mogu ja da opišem druge, kako i koliko isti mogu opisati sebe, opisujući druge.
Post Reply

Return to “EX YU”