Fufe wrote: 08 Sep 2020, 23:32Nije tačno. Kao što rekoh, nefs je ono što nastane spajanjem ruha i tijela.
Otkud onda potvrda u Ezelu? Ja govorim po Kur'anu i hadisu daj sad ti argument.

Fufe wrote: 08 Sep 2020, 23:32Nije tačno. Kao što rekoh, nefs je ono što nastane spajanjem ruha i tijela.

To sam i mislio.Mutevelija wrote: 08 Sep 2020, 23:38Fufe wrote: 08 Sep 2020, 23:32
Nije tačno. Kao što rekoh, nefs je ono što nastane spajanjem ruha i tijela.
Otkud onda potvrda u Ezelu? Ja govorim po Kur'anu i hadisu daj sad ti argument.

Ne govoriš. Ne znam ja odakle crpiš te podatke.Mutevelija wrote: 08 Sep 2020, 23:38 Otkud onda potvrda u Ezelu? Ja govorim po Kur'anu i hadisu daj sad ti argument.
Adem je djecu dobio na zemlji.Mutevelija wrote: 08 Sep 2020, 23:28 Ajet glasi: I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Ademovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe

vrhbosnica wrote: 08 Sep 2020, 23:36ovo cu sutra da gledam..nebi pred spavanjeFufe wrote: 08 Sep 2020, 23:09 https://amp.infranken.de/ratgeber/das-a ... rt-3175218
Evo sta nauka kaže šta se desi u prvih par minuta nakon što duša napusti tijelo.
Zapara mi uši to što kažu da umrli registruje ono što se dešava oko njega.
I to se poklapa sa islamskim učenjem.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
okej..ide playFufe wrote: 09 Sep 2020, 00:04![]()
Ma nije ništa strašno.
Uglavnom, i nauka je potvrdila ono što mi već odavno znamo kroz ispravne hadise, a to je da umrli čuju žive.

jesam..bjez ba...

U ezelu je to bilo.Fufe wrote: 09 Sep 2020, 00:02Ne govoriš. Ne znam ja odakle crpiš te podatke.Mutevelija wrote: 08 Sep 2020, 23:38 Otkud onda potvrda u Ezelu? Ja govorim po Kur'anu i hadisu daj sad ti argument.
Uzmeš ajet koji govori o jednom i pokušavaš da ga predstaviš kao da govori o nečemu drugom.
Adem je djecu dobio na zemlji.Mutevelija wrote: 08 Sep 2020, 23:28 Ajet glasi: I kad je Gospodar tvoj iz kičmi Ademovih sinova izveo potomstvo njihovo i zatražio od njih da posvjedoče protiv sebe
Kada mufesiri tefsire ovaj ajet, kažu da se potvrda odnosi na djela tj djelima će potvrditi i kao primjer navode ajet iz sure tevbe:
"Ma kane lil mušrikine ej-ja'muru mesadžidAllahi šahidine ala enfusihim bil kufr ulaike habitat a'maluhum ve fi-n-nari hum halidun"
"Mnogobošci nisu dostojni Allahove džamije graditi, kad sami priznaju da su nevjernici"
Oni to ne priznaju riječima. Njihovo priznanje se ogleda u djelima.

Čuješ potomke kako ti skidaju prstenje s ruku.vrhbosnica wrote: 09 Sep 2020, 00:10jesam..bjez ba...
3minute znaci cujes sta ti pricaju i sta se desava![]()

Pa to nema veze sa drugim zivotom..vrhbosnica wrote: 09 Sep 2020, 00:10jesam..bjez ba...
ha ha ..joke is on them..Bego wrote: 09 Sep 2020, 00:13Čuješ potomke kako ti skidaju prstenje s ruku.vrhbosnica wrote: 09 Sep 2020, 00:10
jesam..bjez ba...

Nemoj me jebat..

Dok god ih nisi propila, dobro je.vrhbosnica wrote: 09 Sep 2020, 00:14ha ha ..joke is on them..
ja ne volim prstenje, ne nosim ih nikad![]()

Tamo je dobio djecu iz čijih kičmi je Allah izveo potomstvo i tražio da posvjedoče?