Islam
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Re: Islam
Koja je tacno svrha zivota i smrti po Islamu? Zbog cega je to odredjeno da bude u prosjeku 80-90 godina zivota? Zasto ne 300? Ima li gdje da je to objasnjeno ili je samo kako je Bog odredio?
Btw iako sam ateista nisam dosao s namjerom da provociram tako da bih volio da i vi mene ne provocirate zbog toga.
Btw iako sam ateista nisam dosao s namjerom da provociram tako da bih volio da i vi mene ne provocirate zbog toga.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Fufe u vezi covjeka i prirode covjek je davno otisao daleko od nje. Sama ljudska civilizacija od njenog nastanka pa sve do danas je anti-prirodna.
Nasa svijest, moral, etika, emocije... to priroda ne poznaje i zato bi nas lako izbrisala. Nije to zbog slabosti neke vrste osim ako ovo naprijed navedeno brojis u nase slabosti.
Nasa svijest, moral, etika, emocije... to priroda ne poznaje i zato bi nas lako izbrisala. Nije to zbog slabosti neke vrste osim ako ovo naprijed navedeno brojis u nase slabosti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Bas zanimljivo pitanje, i mene ovo interesujeMarlboroGold wrote: 11 Sep 2020, 13:17 Koja je tacno svrha zivota i smrti po Islamu? Zbog cega je to odredjeno da bude u prosjeku 80-90 godina zivota? Zasto ne 300? Ima li gdje da je to objasnjeno ili je samo kako je Bog odredio?
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Ja ne odgovaram na pitanja bRez selama.
Prvo selam.pa kelam
Prvo selam.pa kelam
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Moze li tobe jarabi?
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Sura mulk.Onaj koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati
Ovdje je sva mudrost za one koji razmišljaju.
Samo sam sebi postavi pitanje kako bi izgledalo da ljudi žive vječno, ili da 300 godina.
Svi mi se morete obratit
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Ok hvala. Pogledacu.Fufe wrote: 11 Sep 2020, 13:48Sura mulk.Onaj koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati
Ovdje je sva mudrost za one koji razmišljaju.
Samo sam sebi postavi pitanje kako bi izgledalo da ljudi žive vječno, ili da 300 godina.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Onda je kontraproduktivno, nijesi vise ateista akonreknes tobejarabi znaci da sis pokajao.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Taare
- greatest

Nemaš šta gledat. Razmisli.
Evo, banalni primjer, zamisli da su pol pot ili staljin živjeli po 300 godina.
Ili očevi aparthejda. Dzingis kan, nero(ne onaj iz vize
Zlo bi trajalo daleko duže, a dobri ne bi dobili nagradu.
Možda bi neki dobri skrenuli sa pravog puta.
Mogućnosti za razmišljanje su beskonačne. Ovdje čak ni nebo nije granica.
Svi mi se morete obratit
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Kad tad bi ih zaustavili kao sto su zaustavili Adolfa.
Nekog brze nekog sporije.
- Taare
- greatest

Oduvijek smo neki strani organizam, nešto što je uništavalo planetu.MarlboroGold wrote: 11 Sep 2020, 13:23 Fufe u vezi covjeka i prirode covjek je davno otisao daleko od nje. Sama ljudska civilizacija od njenog nastanka pa sve do danas je anti-prirodna.
Definitivno je ne možemo uništiti, ali se trudimo
Co2 je banalni primjer.
Još 80-ih je krenulo sa panikom kako ćemo za 30-ak godina uništiti zemlju.
Aman, ozon, ovo-ono...
Šta se desilo? Priroda buja kao nikad. Uskoro će i pustinje ozeleniti.
Zašto? Kasno smo shvatili da se biljke hrane sa Co2
Pogledaj šta su kinezi radili i rade sa gobija.
Posadili su stotine miliona stabala, a cilj im je da u roku 50-ak godina posade 100 milijardi drva.
Dobro, i to smo znali iz hadisa, ali nije na odmet ponoviti.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

A šteta koju bi napravili? Zaboravljaš vladare koje je samo smrt zaustavila.MarlboroGold wrote: 11 Sep 2020, 13:58 Kad tad bi ih zaustavili kao sto su zaustavili Adolfa.
Svi mi se morete obratit
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Daleko vise je kontra primjera sto se tice unistavanja prirode...
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Vjerujem da bi kad tad i oni pali. Zato sam napisao nekog brze nekog sporije.Fufe wrote: 11 Sep 2020, 14:01A šteta koju bi napravili? Zaboravljaš vladare koje je samo smrt zaustavila.MarlboroGold wrote: 11 Sep 2020, 13:58 Kad tad bi ih zaustavili kao sto su zaustavili Adolfa.
Odoh sad... nemam vise vremena. Auf wiedersehen.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3844 times
- Been thanked: 7079 times
To je tako programirano..radi sto hoces..Fufe wrote: 11 Sep 2020, 14:01A šteta koju bi napravili? Zaboravljaš vladare koje je samo smrt zaustavila.MarlboroGold wrote: 11 Sep 2020, 13:58 Kad tad bi ih zaustavili kao sto su zaustavili Adolfa.
neces, dokle hoces..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Ok
pase i Vrlo prepoznatljivo sa bakterijama i mikrobima koji zive u Nama na Nama i oko nas znaci Nista novoga Nema u ovoj cinjenici ali o bolestima Koje napadaju ljude kada dode do disbalansa sa ovim navedenim e o tome pisu ljekari u medicinskim enciklopedijama i podloznim Statistikama Koje zahtjevaju duga posmatranja upravo znanje Se treba cjeniti Ako vec postoji um koji je otvoren za nove spoznaje
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Taare
- greatest

Moram priznati da sam kao mlad čovjek imao tih unutrašnjih sukoba.
Npr., ako je Bog tako milostiv, zašto nam je ostavio bolest poput raka koja napada i staro i mlado, a za koju nema lijeka.
I onda sam našao jedan vjerodostojan hadis u kojem stoji zapisano da nije spuštena nijedna bolest a da za nju nije spušten i lijek.
Počeo sam vjerovati kako je rak neka nova boles i da lijek tek treba da bude otkriven, a onda sam pročitao kako su istražujući neku egipatsku mumiju došli do saznanja da je ta osoba umrla od raka.
Nakon toga sam se bacio na isčitavanje sve moguće literature na datu temu.
Suma sumarum, shvatio sam da su lijekovi za rak itekako otkriveni, samo što postoje određene sile koje ne žele da ti lijekovi krenu u masovnu proizvodnju.
Profit je taj koji igra primarnu ulogu.
Onda dolaziš do šokantnih otkrića poput onog da je proizvođačima lijekova profit daleko ispred ljudskih života i zdravlja.
Ciljano se plasiraju i prodaju lijekovi koji će donijeti najveće dividende za akcionare, a ne oni koji će liječiti.
Isto tako, kroz našu historiju je ostalo zabilježeno da su mnogi fini ljudi pronalazili lijekove za razne bolesti stavljajući dobro zajednice ispred vlastitog.
Takvi su bili omalovažavani, proganjani, pa čak i ubijani.
Ako zbog svih silnih zlikovaca nije dobro i poželjno da postoji dzehenem, onda stvarno ne znam.
Proglašen kraj svih tegoba.

Ovo je samo mali primjer tj jedan u moru.
Npr., ako je Bog tako milostiv, zašto nam je ostavio bolest poput raka koja napada i staro i mlado, a za koju nema lijeka.
I onda sam našao jedan vjerodostojan hadis u kojem stoji zapisano da nije spuštena nijedna bolest a da za nju nije spušten i lijek.
Počeo sam vjerovati kako je rak neka nova boles i da lijek tek treba da bude otkriven, a onda sam pročitao kako su istražujući neku egipatsku mumiju došli do saznanja da je ta osoba umrla od raka.
Nakon toga sam se bacio na isčitavanje sve moguće literature na datu temu.
Suma sumarum, shvatio sam da su lijekovi za rak itekako otkriveni, samo što postoje određene sile koje ne žele da ti lijekovi krenu u masovnu proizvodnju.
Profit je taj koji igra primarnu ulogu.
Onda dolaziš do šokantnih otkrića poput onog da je proizvođačima lijekova profit daleko ispred ljudskih života i zdravlja.
Ciljano se plasiraju i prodaju lijekovi koji će donijeti najveće dividende za akcionare, a ne oni koji će liječiti.
Isto tako, kroz našu historiju je ostalo zabilježeno da su mnogi fini ljudi pronalazili lijekove za razne bolesti stavljajući dobro zajednice ispred vlastitog.
Takvi su bili omalovažavani, proganjani, pa čak i ubijani.
Ako zbog svih silnih zlikovaca nije dobro i poželjno da postoji dzehenem, onda stvarno ne znam.
Proglašen kraj svih tegoba.

Ovo je samo mali primjer tj jedan u moru.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

"Utvrđeno je da su ekstrakti pčela izuzetno moćni", rekla je Ciara Duffy, 25-godišnja naučnica koja je vodila studiju Instituta za medicinska istraživanja Hari Perkins, objavljenu u časopisu "Nature Precision Oncology".
Testiran je otrov preko 300 medonosnih pčela i bumbara. Utvrđeno je da određena koncentracija otrova ubija ćelije raka u roku od sat, uz minimalnu štetu po ostale ćelije
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /200908109Otrov pčela uništava agresivne ćelije raka dojke, otkrili su australijski naučnici u laboratorijskim uslovima. Otrov i jedinjenje melitin koje sadrži korišteno je protiv dvije vrste karcinoma koje je inače teško liječiti.
Ima li neki naivac da vjeruje da će jedan roshe krenuti u ozbiljno istraživanje i na osnovu ovaga napraviti lijek za rak?
Ja ne vjerujem.
Svi mi se morete obratit