Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
za koji dio Tacno Se ne slazes ?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Da su virusi nužno nešto loše za ljudsku vrstu.
Gledat ću da aBd večeras pojasnim ono što sam htio da kažem.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13878 times
- Been thanked: 22812 times
Pa i nisu,Fufe wrote: 10 Sep 2020, 15:34 Da su virusi nužno nešto loše za ljudsku vrstu.
Dok ga ne fasujes.
Logicno.
Dozvolite da se obratimo
- Calla
- Legenda foruma
Ok sacekat cu te pojacaj nam objasnjenje kada stignes !Po meni i bakterije i Virusi godinama Ubrzavaju ljudima smrt a da niko do sada ne napravi toliku hajku o Tome Koliko O Koroni !
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13878 times
- Been thanked: 22812 times
Pa ne treba bas za svaku bakteriju i virus respirator.Calla wrote: 10 Sep 2020, 15:44 Ok sacekat cu te pojacaj nam objasnjenje kada stignes !Po meni i bakterije i Virusi godinama Ubrzavaju ljudima smrt a da niko do sada ne napravi toliku hajku o Tome Koliko O Koroni !
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1631 times
- Been thanked: 3038 times
Jelde i ti kazes izmisljeno.Calla wrote: 10 Sep 2020, 15:44 Ok sacekat cu te pojacaj nam objasnjenje kada stignes !Po meni i bakterije i Virusi godinama Ubrzavaju ljudima smrt a da niko do sada ne napravi toliku hajku o Tome Koliko O Koroni !
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1631 times
- Been thanked: 3038 times
Et strucno lice anonimno kaze izmisljena korona sto dokazuje da doktori ne smiju reci da je izmisljena javno.
Znaci kljucaj temu.
Znaci kljucaj temu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Calla
- Legenda foruma
Respiratori su godinama u upotrebi i najznacajnija medicinska oprema za disanje meni licno je bilo smjesno da su ih tek sa Koronom stavili na prijestol nabavki Mozda u nerazvijenim medicinskim sektorima je to bilo nuzno potrebno da Se ispostuju standardi koji su potrebni za lijecenje intenzivnog pacijenta Pa su iskoristili Koronu u Te svrhe ! Tko god Radi u klinickom Sektoru razumije Rad intenzivne njege i anastezije bez respiratora je Rad na ovom odjelu nezamisliv !Primjer u praksi respiratori prije i poslije operacije respiratori koji su specijalno dizajnirani za novorodencad respiratori u kucnoj njezi kod lijecenja hronicnih bolesti Kao sto su apneja i hronicna opstruktivna bolest Pluca i ovi najmoderniji respiratori koji omogucuju stalni monitoring sa pracenjem frekvencije i Volumena disanja Volumen dubokog udaha frekvencija respiracije postotak kiseonika i kontinuirani pozitivni pritisak u disajnim putevima !Fuddo wrote: 10 Sep 2020, 15:49Pa ne treba bas za svaku bakteriju i virus respirator.Calla wrote: 10 Sep 2020, 15:44 Ok sacekat cu te pojacaj nam objasnjenje kada stignes !Po meni i bakterije i Virusi godinama Ubrzavaju ljudima smrt a da niko do sada ne napravi toliku hajku o Tome Koliko O Koroni !
Last edited by Calla on 11 Sep 2020, 09:43, edited 1 time in total.
- Calla
- Legenda foruma
Doktori ne Kazu da je Korona izmisljena i ja sam cekala da doktori daju svoje misljenje ceka Se na podatke Sta su sakupili ja Naravno pratim vise Rad njemackog Tima ljekara i Reci Cu da su vec neki podatci i zabiljezeniMutevelija wrote: 10 Sep 2020, 18:05 Et strucno lice anonimno kaze izmisljena korona sto dokazuje da doktori ne smiju reci da je izmisljena javno.
Znaci kljucaj temu.
- Calla
- Legenda foruma
Posto ja Radim sa Diabetes pacijentima svakodnevno Cekam i na podatke Sta Se desava sa njima u Kontaktu I Evo pronade i ovu jednu Studie iz Nantes university Hospital
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jednostavno bije bilo potrebe za tolikim respiratorima. Prije ovog sranja Francuska je imala 5000, sad su podigli na 10Calla wrote: 11 Sep 2020, 08:58Respiratori su godinama u upotrebi i najznacajnija medicinska oprema za disanje meni licno je bilo smjesno da su ih tek sa Koronom stavili na prijestol nabavki Mozda u nerazvijenim medicinskim sektorima je to bilo nuzno potrebno da Se ispostuju standardi koji su potrebni za lijecenje intenzivnog pacijenta Pa su iskoristili Koronu u Te svrhe ! Tko god Radi u klinickom Sektoru razumije Rad intenzivne njege i anastezije bez respiratora je Rad na ovom odjelu nezamisliv !Primjer u praksi respiratori prije i poslije operacije respiratori koji su specijalno dizajnirani za novorodencad respiratori u kucnoj njezi kod lijecenja hronicnih bolesti Kao sto su apneja i hronicna opstruktivna bolest Pluca i ovi najmiderniji respiratori koji omogucuju stalni monitoring sa pracenjem frekvencije i Volumena disanja Volumen dubokog udaha frekvencija respiracije postotak kiseonika i kontinuirani pozitivni pritisak u disajnim putevima !
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Calla
- Legenda foruma
Nisam sigurna da nisu iskoristeni u doba Velikog vala Njemacka je priskocila u pomoc i opskrbila nekoliko francuskih i italijanskih pacijenata sa slobodnim mjestima respiratora u DE
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9507 times
- Been thanked: 11245 times
Calla wrote: 11 Sep 2020, 08:58Respiratori su godinama u upotrebi i najznacajnija medicinska oprema za disanje meni licno je bilo smjesno da su ih tek sa Koronom stavili na prijestol nabavki Mozda u nerazvijenim medicinskim sektorima je to bilo nuzno potrebno da Se ispostuju standardi koji su potrebni za lijecenje intenzivnog pacijenta Pa su iskoristili Koronu u Te svrhe ! Tko god Radi u klinickom Sektoru razumije Rad intenzivne njege i anastezije bez respiratora je Rad na ovom odjelu nezamisliv !Primjer u praksi respiratori prije i poslije operacije respiratori koji su specijalno dizajnirani za novorodencad respiratori u kucnoj njezi kod lijecenja hronicnih bolesti Kao sto su apneja i hronicna opstruktivna bolest Pluca i ovi najmoderniji respiratori koji omogucuju stalni monitoring sa pracenjem frekvencije i Volumena disanja Volumen dubokog udaha frekvencija respiracije postotak kiseonika i kontinuirani pozitivni pritisak u disajnim putevima !
A kako to, da je Njemačka imala tih respiratora, kao ostatak kontinenta skupa? Gdje su im bili i za šta su ih koristili? Stičem utisak, da priključuju ljude na respiratore, čim se malo nahlade, itd?
- Calla
- Legenda foruma
Njemačka je bila najspremnija za ovu pandemiju jer ima jak sistem kliničkog i neklinickog liječenja dovoljan broj intenzivnih kreveta oduvjeka ,i respiratori se ne koriste za prehlađene ili bilo kakve lagane astme respiratori su se uvjek koristili kod teških kliničkih slika koja podrazumjeva pogoršano stanje pacijenta koji ne može normalno da diše uz pomoć svojih pluća i obezbjedi dovoljnu količinu kiseonika u organizmu u ovakvim slučajevima je neophodan stručan ljekar i samo on odlučuje od kada stavlja pacijenta pod vid mehaničke ventilacije znaci moramo pacijentu pomoći i dati veći protok kiseonika i u ovakvim situacijama su potrebne sekunde da pacijent dođe na vrjeme do respiratora !Pacijent ostaje onoliko dugo na respiratoru dok njegova pluća ne smogne snagu da sama opskrbe cijelo tijelo sa dovoljno kiseonika a do tada ljekari ručno povećavaju koncentraciju volumena i određenog pritiska na aparatu !
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa iskoristeni su. Kazem ti. Imali su pet i onda podigli za jos pet hiljada. Plan je bio ici na 14 000 ali kaze ovaj neki cika doktor da je to malo precerano.Calla wrote: 11 Sep 2020, 09:50 Nisam sigurna da nisu iskoristeni u doba Velikog vala Njemacka je priskocila u pomoc i opskrbila nekoliko francuskih i italijanskih pacijenata sa slobodnim mjestima respiratora u DE
Nije samo njemacka. Svicarska, luksemburg i Belgija su takodje uzeli neke pacijente
No hocu rec da u “mirnodobskim” uslovima nema potrebe za tolikim respiratorima
Last edited by insomnia on 11 Sep 2020, 13:13, edited 1 time in total.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8830 times
- Been thanked: 5597 times
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ako je njemačka bila najspremnija, ne smijem ni pomisliti kakav su jad i bijeda vladali u drugim evropskim državnim klinikama. 
Inače, njemačka je odron što se tiče stanja u bolnicama.

Svi mi se morete obratit
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2261 times
- Been thanked: 5378 times
Ako je njemacka "odron" sta li smo onda miFufe wrote: 11 Sep 2020, 13:38 Ako je njemačka bila najspremnija, ne smijem ni pomisliti kakav su jad i bijeda vladali u drugim evropskim državnim klinikama.

Fuck you a friendly note to start the day
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2261 times
- Been thanked: 5378 times
Napisah ja ovo na prosloj stranici teme
"Bosanski model odbrane od Covid 19: svaki dan se zarazi novih 350 ljudi. Da bi se prokužili svih 3,5 miliona stanovnika, potrebno je 27 godina. S EU crne liste ćemo biti skinuti 2047. Jednostavno."
Fuck you a friendly note to start the day