Sarajevo

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times
Status: Offline

Re: Neko prosuo radioaktivne izotope na Stupu Sarajevu

Post by Hurija »

Taj otpad treba da se vozi u vozilima specijalne namjene i mora biti uskladišten po propisima 🌝
Ostalo je cutanje.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51502 times
Been thanked: 9147 times

Post by ElTriconi »

Hurija wrote: 03 Sep 2020, 19:42 Taj otpad treba da se vozi u vozilima specijalne namjene i mora biti uskladišten po propisima 🌝
Treba al u paprikama :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4092 times
Been thanked: 4191 times

Post by srculence7 »

Ma šta, ogradili ga i " rešili stvar " :grana
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal »

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9732 times
Been thanked: 11469 times
Status: Online

Re: Sarajevo

Post by Krokodil Behko »

Napokon nešto i za nas frikove, koji ne zalazimo po velikim događajima, da se ne bi zarazili papanlukom i koronom.

Online doček nove godine u SA :haha

Skaka poručio da Ilidža treba biti dio grada Sarajeva te najavio online doček Nove godine

Šta čete vi obući za online doček?

Ja ču bogami u trenerci i potkošulji :cvike
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8505 times

Post by Duminjo »

Mogla bi biti dobra posjecenost 😂
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 875 times

Post by Sibila »

Beni wrote: 10 Jun 2020, 10:13
Sibila wrote: 10 Jun 2020, 10:12 ma kakva klopa.

ja hocu vaucer za masazu...depilaciju i tretman lica.

pa ni saloni nisu radili sta seru.. :o
ja bi vaucer za dandu treba i dilere pripaziti

cula sam da gandje slabo ima i da je poskupila ...

a nameracila se bila... :roll
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 875 times

Post by Sibila »

Barba wrote: 21 Oct 2019, 18:20
snowie wrote: 21 Oct 2019, 11:57 Ja sam 6 maraka platila kad sam isla na zicaru😕
Kako to!? Mora da imaš neku štelu...

vozila sam se vise puta..7 8

6 km karta...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

BeeBee romobile od danas možete voziti Sarajevom: Start plaćate 1,35 KM, a svaku minutu 27 feninga

Post by Krokodil Behko »

Image

Na ulicama Sarajeva od danas ćete moći vozati električne romobile koje unajmljujete putem BeeBee aplikacije. Kako su za portal Klix.ba kazali iz BeeBee tima, do objavljivanja ovog teksta, imali su preko 500 registracija, što je premašilo njihova očekivanja.
Iz BeeBee tima su kazali da je ovo jedan vid sasvim drugačijeg prijevoza s kojim možete stići brzo na željenu lokaciju. Kako su dodali, ideja je nastala kako bi se poboljšali uslovi života građana, ali i smanjilo zagađenje zraka.

Kako su nam pojasnili, potrebno je da se svaki korisnik registruje na BeeBee aplikaciji na kojoj će biti prikazana mapa raspoloživih električnih romobila i nakon toga skenira QR kod koji se nalazi na njima i uz plaćanje karticom ga pokrenete.

"Dakle, ako se registrujete trebalo bi da imate kreditnu karticu kao sigurnost putem koje ćete naplaćivati vožnju i s kojom ćete kupiti određeni kredit, sve to ide online putem na aplikaciji i onda prilikom vožnje se skida novca onoliko koliko dugo koristite taj romobil. Također, svaki maloljetnik se može registrovati ako posjeduje vlastitu karticu, a ako ne u obzir dolaze i kartice roditelja bez bilo kakvih problema. Građani su pokazali veliki interes za novim prijevoznim sredstvom te je korištenje BeeBee romobila prvog dana lansiranja veće od očekivanog. Već imamo više od 500 registrovanih korisnika u aplikaciji i pratimo kretanje romobila te možemo vidjeti da su korisnici aktivni.", kazali su nam iz BeeBee tima.

Ranije je isticano da će pojavom ovih romobila na ulicama Sarajevo postati prvi grad u regiji koji ima ovakvu razvijenu platformu.

BeeBee romobili su prepoznatljivo žute boje, a karakteristično za njih je da ne postoje posebno predviđene stanice na kojima će ih građani moći ostavljati i preuzimati, već će putem aplikacije biti u mogućnosti da odaberu onaj romobil koji im je u tom trenutku najbliži.

"To je možda jedan od najvećih benefita ove platforme. Dakle, kada preuzmete romobil bitno je samo da ga parkirate na onim mjestima gdje neće smetati pješacima i saobraćaju, tako da je bitno da u tom smislu bude sklonjen, a doslovno ga možete ostaviti na mjestu koje vama odgovara i zaključate ga. BeeBee romobili imaju jako sofisticirani sistem GPS-a tako da se prati i najmanje neregularno pomijeranje (ako nije otključano na propisan način). Mogu se zaključavati daljinski, napravljeni su od posebnih legura koje se ne mogu prodavati u starom gvožđu tako da je taj romobil neiskoristiv ako se pokuša zloupotrijebiti ili ukrasti. Dakle, ne može se izvaditi baterija niti se može iskoristiti softver i metal, tako da ga neko može samo uništiti ako mu je cilj", istakli su iz BeeBee tima.

Kada je riječ o cijeni korištenja električnih romobila, kazali su nam da je inicijalna cijena 30 feninga po minuti, ali da će do kraja godine važiti ona promotivna od 27 feninga.

"I uz to se naplaćuje start (otključavanje) od 1,35 KM. S obzirom na to da se za pokretanje koristi kreditna kartica bit će i određenih akcija u saradnji s bankama i bit će samim time nešto i jeftinije, ali o tome ćemo obaviještavati sve korisnike naših aplikacija", poručili su iz BeeBee tima.

Iz Beebee tima ranije naglašavali da će aplikacija biti dostupna za Android i iOS sistem.

Bitno je naglasiti da nju trenutno mogu preuzeti samo korisnici Android uređaja na ovom linku, dok će u narednom periodu to biti omogućeno i za one koji koriste iOS sistem.

Električni romobil je prevozno sredstvo za koje u BiH još ne postoji zakonski okvir za njihovo korištenje. Međutim, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je nedavno zatražio da se ovo pitanje zakonski reguliše na ovom području.

(klix)
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Re: BeeBee romobile od danas možete voziti Sarajevom: Start plaćate 1,35 KM, a svaku minutu 27 feninga

Post by vrhbosnica »

Jesu mi dodijali ovi romobili po gradu
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: BeeBee romobile od danas možete voziti Sarajevom: Start plaćate 1,35 KM, a svaku minutu 27 feninga

Post by Krokodil Behko »

To je za Zanu, kako je ne bi smarao taksista sa "sine".
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

85km/h na trotinetu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Ovo je totalna ludost pustiti na ulicu sa tom brzinom.

S druge strane, ako mogu motori moze i to.
SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal »

Ima se sad kupiti romobil koji ide 40km/h :sok

Od cengic wile , od apoteke Dine do Ilidze do centra Sare, kaze kolega za 10 minuta :cvike
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica »

MunDzi wrote: 14 Sep 2020, 20:02 Ovo je totalna ludost pustiti na ulicu sa tom brzinom.

S druge strane, ako mogu motori moze i to.
Ali ovi idu trotoarom sa pjesacima..i to nimalo sporo..
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica »

Krokodil Behko wrote: 14 Sep 2020, 19:58 To je za Zanu, kako je ne bi smarao taksista sa "sine".
Sto..meni ne smeta kad mi neko kaze sine :ooo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

vrhbosnica wrote: 14 Sep 2020, 20:05
Krokodil Behko wrote: 14 Sep 2020, 19:58 To je za Zanu, kako je ne bi smarao taksista sa "sine".

Pa eto, nek ti Zana kaže.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Ma dobro. Ni Francuzi ga nisu imali u zakonu do prije pola godine
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

SociologBosmal wrote: 14 Sep 2020, 20:03 Ima se sad kupiti romobil koji ide 40km/h :sok

Od cengic wile , od apoteke Dine do Ilidze do centra Sare, kaze kolega za 10 minuta :cvike
Porilicno je strasno voziti ga 40. Tacno vidis da ako pandes nece te lako sastaviti
A pasti je lako
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9275 times
Been thanked: 9258 times

Post by Zana »

vrhbosnica wrote: 14 Sep 2020, 20:05
Ma ne smeta ni meni nego mi bilo šega. Pusti Behka, mezi me :pusi
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Post Reply

Return to “BiH”