Kakvog muškarca žele žene?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27563 times
Been thanked: 31549 times
Status: Offline

Re: Kakvog muškarca žele žene?

Post by Zanki »

Krokodil Behko wrote: 19 Sep 2020, 14:13
Zanki wrote: 19 Sep 2020, 14:12

pono izdominira te i ti mu reces ajme kako si me izdominirao i skupa se smijete na to
takvog muskarca

slijedeci dan je red na tebe, just sayin...

nadan se da ce mu takodjer biti smijesno jer je pravi muskarac jelte
ispratiti cu se sama :sunja

Pa vi u stvari, opisujete neku idealnu vezi i pripisujete željene osobine tom muškarcu, sve i svašta, a ne može se baš sve od navedenog, spajati sa dominantnošću.
ja to nisan rekla :stop
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9752 times
Been thanked: 11490 times

Post by Krokodil Behko »

Zanki wrote: 19 Sep 2020, 14:14
Krokodil Behko wrote: 19 Sep 2020, 14:13

Pa vi u stvari, opisujete neku idealnu vezi i pripisujete željene osobine tom muškarcu, sve i svašta, a ne može se baš sve od navedenog, spajati sa dominantnošću.

Onda si vjerovatno mislila, na svakodnevne filozofske rasprave i dominantnost, unutar njih?
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Treba pustiti i druge da misle i kažu 👍
Ostalo je cutanje.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:11 I sasvim je realno i očekivano da jedna mlada, lijepa i zgodna žena poput Merlinke za partnera ne želi nekog k'o povazdan sjedi kući i smišlja razloge što ne može da radi, što ne može da uči, što ne može da se zaposli, što ne može da se napreduje, nego nekog ko će ustati i stvar uzeti u svoje ruke.

A vi joj ovdje odmah nabijate na nos kako će joj naređivat banalnosti poput nemoj obuć tu majicu i šamarat je ako ne posluša.
Na koga si ti ovdje mislila? :ooo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9752 times
Been thanked: 11490 times

Post by Krokodil Behko »

Mirelam wrote: 19 Sep 2020, 14:21
Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:11 I sasvim je realno i očekivano da jedna mlada, lijepa i zgodna žena poput Merlinke za partnera ne želi nekog k'o povazdan sjedi kući i smišlja razloge što ne može da radi, što ne može da uči, što ne može da se zaposli, što ne može da se napreduje, nego nekog ko će ustati i stvar uzeti u svoje ruke.

A vi joj ovdje odmah nabijate na nos kako će joj naređivat banalnosti poput nemoj obuć tu majicu i šamarat je ako ne posluša.

Pazi. Previše si direktan, može te opaliti čime, npr banom i sl.
grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf »

Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:11 I sasvim je realno i očekivano da jedna mlada, lijepa i zgodna žena poput Merlinke...
Namjerno si izostavila da je izuzetno pametna…i da je zbog toga sama.
Glup sam!
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Krokodil Behko wrote: 19 Sep 2020, 14:23

Pa? I to je za živa čojeka. :ooo A vidi, nisam znao da je na funkciji? :123
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2689 times
Been thanked: 4734 times
Status: Online

Post by Nora Ibsenova »

Krokodil Behko wrote: 19 Sep 2020, 14:12
Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:09

U opštem smislu, riječ dominacija vuče korjen iz latinskog jezika i znači vlast/vladanje.

U nekom širem, društvenom konceptu, dominacija je moć ili sposobnost osobe, grupe ljudi, organizacije, da vlada nad nečim ili nekim. Vladanje nad nečim ili nekim može biti i u smislu vladanja situacijom, imati konce u svojim rukama, vladati nekom važnom funkcijom i čitavom grupom ljudi.

Pa iz toga možeš izvući i šta znači biti dominantan u jednom odnosu. Nigdje se ne misli nasilje, niti bilo kakvi šamari.

Dominantna osoba će ono što joj smeta znati da ti stavi do znanja i da ti to promjeniš, nasilnik će ono što mu smeta pokušati mjenjati batinama - a to je upravo zato što NE ZNA biti dominantan. Što ne zna kako da se postavi, što ne zna kako da vlada situacijom, razgovorom, činjenicama, svojim emocijama pa samim tim i tuđim emocijama. I ne treba to mješati sa manipulacijom osjećajima jer je to druga stvar.

Dakle, dominantna osoba će znati kako da se postavi u bilo kakvoj situaciji, znaće kako da preuzme inicijativu, znaće kako da započne i vlada dijalogom, znaće kako da upravlja vremenom, što u poslovnom, što u privatnom smislu, znaće da postavi granice dozvoljenog i zabranjenog (to što neki odmah u to mješaju neke sitničave stvari tipa obukla je suknju zato što se mahom nemaju čime drugim zanimati osim sitničavim stvarima jer sjede kod kuće i glade muda dok dominantni muškarci i žene osvajaju svijet je drugo).

I moram ići pravit kafu roditeljima sad :D.

Ukratko rečeno, tražite pametnog muškarca koji je mekog srca i nije sklon nasilju?
Ovo pretpostavljam, jer sve to što si navela, neko priglup ne bi mogao demonstrirati, iz razloga što ako je dominantan, to znači da on nudu bolja rješenja i bolje uočava greške partnerke, bez želje da to na neki način kapitalizira, s ciljem totalnog odlučivanja, o svemu?
Pametnog, samosvjesnog, odraslog muškarca koji zna da vodi sam sebe i da vodi nas na tom putu. To je dominantan muškarac.

To je muškarac kojeg nije prpa to što si ti uspješna u svojoj karijeri jer je i on uspješan u svojoj. Itd.

Mnogi bi da imaju finu i poslužnu ženicu a da sjede ispred televizora sa otegnutom trbušinom i na svako njeno negodovanje je šamaraju. Tako se nema dobra i poslušna žena, tako se ima žena koja te se boji. A to ne znači da si dominantan, samo da si nasilnik. Naravno da žene žele nekoga ko nije sklon nasilju, one žene koje što zbog vlastitih psihičkih problema, što zbog životnih okolnosti upadnu u takve zamke veze sa takvim tipovima nisu reprezentativni primjerak ženskog roda, isto kao što ni ove moje gore opisane mlakonje nisu reprezentativni primjerak muškog roda.

Znam puno više muškaraca koji su uspješni u onome što rade pa makar to bilo skladištenje. Imaju incijativu, imaju stav, i znaju šta rade.

Banalni primjer:
Imali smo dosad dva skladištara.
Prvi je tako dobro obavljao svoj posao da su se čak i menadžeri bojali da mu se upliću, za vrlo kratko vrijeme je sve ostale radnike koji bi u skladištu pravili haos ustrojio. Svi smo znali njegova pravila i svi smo ih poštovali (iako niko, ama baš niko nas ne bi kaznio za nepoštivanje tih pravila). Znači 10 puta mi je očitao lekciju što sam ostavila nešto gdje ne odgovara, što sam ostavila nešto a da nisam složila, što sam mu papire ostavila u prvu laticu a ne u drugu, što nisam miš ostavila na pravo mjesto itd. Jednostavno je svim onim što sam dosad navela ostavio takav dojam na ostale radnike, pa i na menadžere, da su ga svi poštovali kao nekog ko zna šta radi, zašto to radi, ima pravila i traži da se poštuju, ali također poštuje i tuđa pravila. Vrlo brzo je otišao na drugi, bolji posao.

Drugi je katastrofa i niko ga ne zarezuje ni dva posto. Iako je nabildan, visok, razvijen, ali kome god kaže da se bilo šta treba uradi, samo :roll i idu svojim putem. Jer ne zna. Jer je i sam neorganizovan, neradnik, ne poštuje nikakva pravila, ne zna postavit granice, jedan dan pusti da radiš šta hoćeš uz osmjeh, već mu drugi dan to isto smeta. Itd.

Zašto u sve to mješate nasilje, šamaranje, naređivanje i ostalo nije mi jasno.

Ja mogu pričati i na vlastitom iskustvu. Arzo je daleko od nasilnika, ne mogu sama ni opisati koliko je nepoveziva njegova osobnost i bilo kakvo nasilje prema bilo kome i čemu, daleko je i od naređivanja, nikad mi nije rekao što si obukla to, što nisi ovako, ne smiješ izać, kad si to došla kući itd. Ali, JEDNOM mi je rekao - " Nemoj više da koristiš takve riječi u tom kontekstu " i ja to NIKAD nisam ponovila i neću. Ne zato što ga se bojim, nego zato što ga poštujem. Zato što znam da je pametna, ostvarena, neiskompleksirana, racionalna osoba koja ako kaže da nešto nije uredu, onda to stvarno nije uredu. Što ponovo ne znači da ću sve što kaže uzeti kao zakon. I to je osobina dominantne osobe. Što dozvoli da staviš pod upitnik neke stvari bez ponovno nasilne reakcije, jer je u stanju da ti dokaže da je upravu argumentima, a ne šamarima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3095 times

Post by Mutevelija »

Sto me fino izvrijedja.

Nego se vidi tam sa majom jedan ban heftu dvije na moj racun :ok
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Pa dobro sta mislis kojoj opciji je bliza sa onim ranije opisanim turcinom?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3095 times

Post by Mutevelija »

Jebes ovo i forum
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27563 times
Been thanked: 31549 times

Post by Zanki »

Krokodil Behko wrote: 19 Sep 2020, 14:16
Zanki wrote: 19 Sep 2020, 14:14

Onda si vjerovatno mislila, na svakodnevne filozofske rasprave i dominantnost, unutar njih?
ma e
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Što je najgore, ne mogu :place
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

insomnia wrote: 19 Sep 2020, 14:29

Pa dobro sta mislis kojoj opciji je bliza sa onim ranije opisanim turcinom?
E nisam upratila plaho tog Turčina sem da ne zna njemački i da je razveden?

Ja bih Turke generalno izbjegavala koliko god mogu. :stop :D.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

grunf wrote: 19 Sep 2020, 14:24
Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:11 I sasvim je realno i očekivano da jedna mlada, lijepa i zgodna žena poput Merlinke...
Pametna žena će radije i bit sama nego bit sa nekim samo da se pika da nije sama.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Merlinko, kol'ko dugo je Turčin bio u Njemačkog a nije naučio njemački? :D.
grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf »

Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:37
grunf wrote: 19 Sep 2020, 14:24

Pametna žena će radije i bit sama nego bit sa nekim samo da se pika da nije sama.
Tvoja memorija i iskrenost su danas uzele slobodan dan? :srce
Merlin246 wrote: 30 Aug 2020, 10:58 Sta se meni desilo jednom znaci uzas..
Obratite paznju malo zene :D.

Znaci bivsi i ja bili tako nazad i bilo hladno, zima bila.. i nismo ni poceli i taman se zamaglila stakla i vidim ja neki otisti ruku po prozorimaa.. I to samo na zadnjem sjedistu.. :grana
Reko sta je ovo, odakle ovi otisci.. On je sjebao, kaze pa sta odakle kako mislis? Reko otisci ruku od koga su, od mene nisu. Kaze tvoji koji ti je kao :grana
Reko mi nismo imali sex u autu ima jedno 2 mjeseca,moji nisu sigurno.
On je mene jedno pola sata ubjedjivao da su moji a nisam budala znam da nisu moji niti ja diram tako prozore :grana
Ja sam placuci otisla kuci, jedna od ruznijih veceri u mom zivotu :D.
Od tada mi nesto nije privlacan seks u autu :D.
Glup sam!
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8353 times

Post by Zizi »

greeneyes wrote: 19 Sep 2020, 08:08
Zizi505 wrote: 19 Sep 2020, 01:03

Fine obavezno zaobići. Oni se najviše pretvaraju da su nešto što nisu. :kafa
Zanimljivo. U kakve onda udaras?
Na šta se odnosi ovo udaraš?
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

grunf wrote: 19 Sep 2020, 14:54
Nora Ibsenova wrote: 19 Sep 2020, 14:37

Tvoja memorija i iskrenost su danas uzele slobodan dan? :srce
Merlin246 wrote: 30 Aug 2020, 10:58 Sta se meni desilo jednom znaci uzas..
Obratite paznju malo zene :D.

Znaci bivsi i ja bili tako nazad i bilo hladno, zima bila.. i nismo ni poceli i taman se zamaglila stakla i vidim ja neki otisti ruku po prozorimaa.. I to samo na zadnjem sjedistu.. :grana
Reko sta je ovo, odakle ovi otisci.. On je sjebao, kaze pa sta odakle kako mislis? Reko otisci ruku od koga su, od mene nisu. Kaze tvoji koji ti je kao :grana
Reko mi nismo imali sex u autu ima jedno 2 mjeseca,moji nisu sigurno.
On je mene jedno pola sata ubjedjivao da su moji a nisam budala znam da nisu moji niti ja diram tako prozore :grana
Ja sam placuci otisla kuci, jedna od ruznijih veceri u mom zivotu :D.
Od tada mi nesto nije privlacan seks u autu :D.
Kakve veze imaju moja memorija i iskrenost sa pisanjem Merlinke?

Ili stvarno misliš da ja upijam i pamtim sve što ona kaže :D.

Osvrnula sam se na tvoj ironični komentar opštom primjedbom kada su u pitanju pametne žene :D.

Ili sve to ima veze jer je tvoja zloba danas uzela puni zamah. :srce
grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf »

Dominantan muskarac radi u magacinu, Merlinka je pametna, zasto da ne.
Glup sam!
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”