SociologBosmal wrote: 21 Sep 2020, 23:05
Melek wrote: 21 Sep 2020, 21:23
Istina da nisam tamo već više od 20 godina ali ti to ne daje povoda da vrijedjaš mjesto da normalno odgovoriš na postavljeno pitanje.
Kad budes zivio ovdje i dijelio muku i probleme ljudi koji zive ovdje, i bore se s svakodnevnim kako da prezive i ugriju se, onda " filozofiraj" o ekoloskim standardima.
Ubuduce, dijasporac, Ignorisi moje postove!
Pazi, ja imam pravo da diskutujem ovdje šta hoću i koliko hoću bez da mi ti drčno popuješ o bilo čemu a ponajviše nemaš pravo da me nazivaš pogrdnim imenima. Ekološki standardi nisu predmet filozofije već jedna od osnovnih ljudskih potreba i imam pravo da iznesem svoj stav i svoje mišljenje. Nije moj problem što nisam znao tvoj mentalni sklop, sad ga znam.
Kad dobiješ nasušnu kintu od “dijaspore” da kako veliš, preživiš i ugriješ se onda (i samo onda) je dijaspora dobra, a inače je predmet tvog baliluka, kako vidim.
Cijela centralna bosna već odavno ima epitet dimne mahale i kancer-sredine i tome se sav razuman svijet smije.
A ako niste u stanju (već kako vidim decenijama) takvu jednu trivijalnu stvar da regulišete, naročito u Sarajevu, koje je, zamisli, u samom vrhu najzagadjenijih svjetskih gradova, onda nemate mozga ni sekunde. Ne gledate vi kako da preživite već kako da sebi skratite život mutavim životarenjem na koje ste očito ponosni, jer je to tabu tema.
Evo, sam ovaj post ti je dokaz da ne kopčaš triivijalne stvari. Ti na jednom forumu ko fol ne daš da ti neko nešto piše.
Hajd sad naćumuraj pa preživi. Ostavi se forumanja kad nisi za toga.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.