Koraci_u_noci wrote: 23 Sep 2020, 14:57
MarlboroGold wrote: 23 Sep 2020, 14:20
Ako se zvanično mijenja rezultat odlukom zbog nečeg onda i kod nas treba ispraviti.
Al po toj logici bi trebalo racunati i kad jedna ekipa ne nastupi, kao Celik prosle godine il ove neke ekipe zbog korone pa se utakmica sluzbeno registruje 3:0. Ko je igrao na ove druge, dobija 7 poena, iako utakmica nije ni igrana. A ovdje ipak imas regularno odigranu utakmicu, koja je naknadno dobila neki drugi rezultat za zelenim stolom.
Ne znam, gledao sam, ova nece promijeniti nijedan ishod, samo ce se gol razlika promijeniti, a valja sve ponovo izracunati
Drugo je ako neko odigra par, pa se odgodi prije početka same utakmice. Tad možemo nuditi zamjenske parove i već ih nudimo - kao što smo uradili za Zrinjski-Široki. Dumi i drugi su signalizirali da se neće igrati, pa smo na vrijeme odabrali druge parove.
Kad se već odigra utakmica, a onda se ispostavi da je jedna ekipa prekršila pravila lige/saveza i rezultat bude 3:0 za drugu ekipu onda ne može nikako biti drugačiji rezultat osim tog. Mislim može, ali to nije pravi rezultat. Najpravednije je postupiti kako postupa njihov savez, jer će biti oni koji će se ovdje žaliti na to. U ovom slučaju niko nije igrao keca na Veronu pa se niko ne žali... šta da je ovo bilo u utakmici Chelsea-Liverpool gdje su ljudi igrali i 1 i X i 2.
Liverpool dobio 3:0, a onda zamisli ispostavi se da su prekršili isto ili neko drugo pravilo i engleski FA odluči da Chelsea dobije 3:0. Kad bi ostavio rezultat dvicu oštetio bi one koji su igrali na Chelsea, jer treba kriviti ekipe koje krše takva pravila i samo njih. Pravila su jasna.
Budimo realni... ovo oko kršenja pravila se veoma rijetko dešava. Ne vidim problem da se sad ispravi tabela.