DEBATA 2: Parovi sa velikom razlikom u godinama

Moderator: Krokodil Behko

Locked
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25284 times
Been thanked: 28083 times
Status: Offline

Re: DEBATA 2: Parovi sa velikom razlikom u godinama

Post by Shadow » 25 Sep 2020, 23:08

Nora Ibsenova wrote: 25 Sep 2020, 22:59

- Velika je šansa da ćete nadživjeti svog partnera. Ko još želi ostati rano bez partnera?

:zubi
Niko :pusa
Onaj koji ne voli, mozda.
Acta non Verba

Saga
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 17 times

Post by Saga » 25 Sep 2020, 23:13

Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:07
Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:01

Ne mora to uopće biti 20 god, evo izuzet ću sex uopće. Nije uopće važan broj godina nego generacijski jaz. Može li sad jedan muškarac od 40 godina shvatiti 30 godišnjakinju koja je influencerica, visi na fb od 0-24, objavljuje na tik toku svake dvije min a doma ne zna di joj je kuhača :oo Pa kad njegovi prijatelji dođu njima doma a ona priča na nešto kaže sup (jer joj je odlično) ili pola na eng a niko ju ne razumi...a njemu neugodno :ooo
A to su samo sitnice, a gdje životni ciljevi ? Njemu/njoj cilj dobit 10 000 pratitelja ili 100 lajkova po objavi a njemu napredovanje , karijera, stan i sl. RAzlika u generaciji donosi nerazumijevanje, nejednake životne ciljeve u istom vremenu.
Tako isto mozemo navesti razliku uzmedju ljudi koji zive u gradu i onog ko živi na selu. Razlicite Individue sa skroz razlicitim iskustvima i shvatanjima zivota.

I zasto ti u ovom primjeru i muškarac nije ovaj Internet ratnik ko i ona pa da imaju nesto zajednicko? Navodis običan primjer ljudi koji su čista suprotnost i koji, bez obzira na godine, ne mogu biti u nekoj duzoj vezi..

Lutaš jebla te beba 🙈
Ma šta lutam...pa sad si potvrdia sve što ja pričan. :cool NE PODRŽAVAŠ razlike, a razlika je objektivno prisutna. Sam si uporedia da su različite osobe s različitam iskustvima i shvatanjima života, to je ustvari ta generacijska razlika.
Ja ti upravo tvrdim da će razlika u godinama dovesti do suprotnosti u karakteru, doživaljavanju okoline, navikama, promišljanjima.
Glede ovog potonjeg, di si ti vidia influencera s 40 god ? :ooo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2875 times
Been thanked: 5111 times

Post by Nora Ibsenova » 25 Sep 2020, 23:16

I ja dalje neću učestvovat, nemam kad od brisanja offa. :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Bobi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 737 times
Been thanked: 1409 times

Post by Bobi » 25 Sep 2020, 23:16

Odlična je Nora, prava inzinjerka :D
:gitara

Saga
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Saga » 25 Sep 2020, 23:21

asti, iman spurijus da će Dadojević sad napisat 5 kartica teksta :valja

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 25 Sep 2020, 23:25

Da za Noru😂
Ostalo je cutanje.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1315 times
Been thanked: 4266 times
Status: Online

Post by Laser » 25 Sep 2020, 23:27

Imam krunski dokaz da prevelika razlika u godinama ne može izaći na hajr.

Eno onaj francuski debil Makron. Njemu 43 godine, njoj 67. Stariji pastorak ima 46 godina, a mlađi 44 godine.

Kako će to bit normalno? Domaćin, a najmlađi u kući. :lupa
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Saga
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Saga » 25 Sep 2020, 23:27

spori ste, odo ja ća :123

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 8828 times

Post by Duminjo » 25 Sep 2020, 23:33

Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:13
Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:07

Tako isto mozemo navesti razliku uzmedju ljudi koji zive u gradu i onog ko živi na selu. Razlicite Individue sa skroz razlicitim iskustvima i shvatanjima zivota.

I zasto ti u ovom primjeru i muškarac nije ovaj Internet ratnik ko i ona pa da imaju nesto zajednicko? Navodis običan primjer ljudi koji su čista suprotnost i koji, bez obzira na godine, ne mogu biti u nekoj duzoj vezi..

Lutaš jebla te beba 🙈
Ma šta lutam...pa sad si potvrdia sve što ja pričan. :cool NE PODRŽAVAŠ razlike, a razlika je objektivno prisutna. Sam si uporedia da su različite osobe s različitam iskustvima i shvatanjima života, to je ustvari ta generacijska razlika.
Ja ti upravo tvrdim da će razlika u godinama dovesti do suprotnosti u karakteru, doživaljavanju okoline, navikama, promišljanjima.
Ako smo utvrdili i ako znamo a dobro znamo, da zene sazrijevaju mnogo prije nego muskarci, onda ova generacijska razlika ti ne pije nikakve vode. Pije ako se deda zapije u kafani sa unucima pa im se razlikuje muzicki ukus.

Znas li neku zenu koja u 25-oj ne misli o porodici i djeci?
A znas li nekog muškarca koji se u toj dobi brine hoce li i kada ce imati djecu?

Jednostavno ste brze za muskarce istih godina. Hocete, kako vi to volite reci, ostvarenog muškarca a ne balavca.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 25 Sep 2020, 23:35

Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:27 spori ste, odo ja ća :123
O tome ti pricam :djed

Dok on skonta sta i kako želi u životu, ona ode onome ko to vec zna ili ima

Saga
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Saga » 25 Sep 2020, 23:43

Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:33
Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:13

Ako smo utvrdili i ako znamo a dobro znamo, da zene sazrijevaju mnogo prije nego muskarci, onda ova generacijska razlika ti ne pije nikakve vode. Pije ako se deda zapije u kafani sa unucima pa im se razlikuje muzicki ukus.

A znas li nekog muškarca koji se u toj dobi brine hoce li i kada ce imati djecu?

Jednostavno ste brze za muskarce istih godina. Hocete, kako vi to volite reci, ostvarenog muškarca a ne balavca.
Joj koliko ti imaš godina ? :ooo
Danas ti niti jedna s 25 ne pomišlja o braku. Tek je fax završila, želi malo ludavat, lumpovat, bit sama bez dice. Kažem ti rodne uloge su otišle k vragu. Nema toga više. Svi gledaju samo sebe i nemaju muškarci samo prioritet bit nedorasli i djetinjasti. NE triban ti ni govoriti koliko žena sada ne želi brak, ne žele dicu jer je to ipak obveza. :oo
Da se vratin na temu. Ne dovodin u pitanje početni impuls. Sigurno se curicam od 20 god čini zanimljiv neki ostvareni 35godišnjak. No, što nakon početnog impulsa. On se srami jer je ona još neostvarena glupačica, a njoj se ne daju tolike obveze ko će joj brinut oko diteta, kuće, ručka. Netko s 20 ipak ima samo 20 može parit ka da ima 25 al ne 35 sigurno.
Ta fama oko ženske zrelosti u odnosu na muškarce pije vodu kod dice u pubertetu, kasnije to i nije neka razlika izuzev u slučaju ako je netko infantilan.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 26 Sep 2020, 00:17

Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:43
Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:33

Joj koliko ti imaš godina ? :ooo
Danas ti niti jedna s 25 ne pomišlja o braku. Tek je fax završila, želi malo ludavat, lumpovat, bit sama bez dice. Kažem ti rodne uloge su otišle k vragu. Nema toga više. Svi gledaju samo sebe i nemaju muškarci samo prioritet bit nedorasli i djetinjasti. NE triban ti ni govoriti koliko žena sada ne želi brak, ne žele dicu jer je to ipak obveza. :oo
Da se vratin na temu. Ne dovodin u pitanje početni impuls. Sigurno se curicam od 20 god čini zanimljiv neki ostvareni 35godišnjak. No, što nakon početnog impulsa. On se srami jer je ona još neostvarena glupačica, a njoj se ne daju tolike obveze ko će joj brinut oko diteta, kuće, ručka. Netko s 20 ipak ima samo 20 može parit ka da ima 25 al ne 35 sigurno.
Ta fama oko ženske zrelosti u odnosu na muškarce pije vodu kod dice u pubertetu, kasnije to i nije neka razlika izuzev u slučaju ako je netko infantilan.
33 :pusi

Danas se niko ne pari na brak ni na djecu a ja u kolektivu imam 20 zena. Deset ih je mladje od 30 godina i samo JEDNA nema djecu. Ona ima 21. To kako se zene ne pare na djecu, muža, brak i porodicu, mačku o rep :kafa

I ni jedan 35-ogodisnjak se nece sramiti neostvarene gluoacice nego ce je drustvu predstavljati kao trofej.

Ono što je zadnjih godina moderno, vidljivo i cesto jesu razvodi. Ima ih kao nikad i sve su cesci. Danas se sve cesce u brak ulazi kao u neku obicnu zajednicu i sam brak ne predstavlja instituciju ni blizu kao sto je to nekad bilo. Sam im tim, mnogi mladi ulaze u brak svjesni da isti nije ni blizu cvrst kao prije i svjesni da bracnog partnera mogu zamijeniti lakse nego cipele na pijaci. Ljudi zive za trenutak, za danas i sutra.. Udaju se za 20 godina starijeg jer to sada funkcionise i sada im je dobro a ne razmisljaju uopste sta ce biti nakon 30 godina braka kada bi mozda moglo doci do toga da neko ne može svaki dan. Meni to nije uredu, nije mi lijepo jer sam malo tradicionalan. Al je to stvarnost danasnja kao i mnoge druge stvari na koje ne možemo uticati.
Zato, hocel neka biti 15 godina mladja ili starija, apsolutno mi nije bitno jer brak ionako danas puca zbog poguzvane majice a ne zbog godina. Pogotovo ne zbog onih kada jedno od partnera udje u 60-e. Do tad, ko živ ko mrtav :ooo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 26 Sep 2020, 00:23

Oj jebemga.. Iskrivih prste bezveze. Fudo, nemoj nas vise zastupat 😂

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28699 times
Been thanked: 32842 times

Post by Zanki » 26 Sep 2020, 00:33

Dobro Dofu ide sa nami u ekipi i to je to
Caveat emptor

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8341 times
Been thanked: 19657 times

Post by Maja » 26 Sep 2020, 03:13

Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:53
Istina je i da uzimate stalno ovu granicu od 20 godina a ne ovu od 10.. Ako cemo pricati o "starijima", onda je njemu 50 a njoj 40 i to je nesto najnormalnije i cak je redovna pojava 😎
A sta ako je obrnuto.
Njoj 50 a njemu 40.
I recimo udju u ozbiljnu vezu ili brak, on zeli dijete i imao bi ga bez problema da je ozenio zenu od 35 godina. Ali njegovoj je 50. Ne moze. Ne kazem da zene s 50 ne mogu roditi (mada jest tesko) ali pitanje je zele li to. Razloga je mnogo. Prvo njene godine i fizicko zdravlje, pomisao da ce je se to dijete sramiti kad mu dodje na roditeljski a jednom je nogom u penziji itd itd.
Jel ok da se muskarac neostvari kao otac? Mozda ce ispocetka uvjeravati sam sebe da je OK, al s vremenom ce ga to poceti muciti pa ce se kajati sto nije s njom prekinuo na vrijeme.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8341 times
Been thanked: 19657 times

Post by Maja » 26 Sep 2020, 03:21

Fuddo wrote: 26 Sep 2020, 00:32
Duminjo wrote: 26 Sep 2020, 00:29

Trenutno nišanim tri.. Dvije po 21 i jedna 22 😂
Sve je to stoB reko bozo ljubic
Legitimno
Al rodjo, na duge staze to je zesca zajebancija.
Prvo, haj nek ti mores i zitgu i to
Jebat ga, ima viagre
Al ima i generacijski jaz
Ona voli instagram
A ti se sjecas gramofona na navijanje
Onog sto je eva braun guslala okolo
Nema smisla
Zaista
Jel se ti pravis malo lud ili si bas lud?
Receno ti je da je ovo DEBATA s odredjenim pravilima. A to je da ti, ciji nick pocinje s F, moras biti ZA parove s velikom razlikom u godinama jer su ZA svi s nickovima koji pocinju slovima od A do L.
Nemoj da te moram banovati.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14511 times
Been thanked: 24595 times

Post by Fuddo » 26 Sep 2020, 04:46

Maja wrote: 26 Sep 2020, 03:21
Fuddo wrote: 26 Sep 2020, 00:32

Sve je to stoB reko bozo ljubic
Legitimno
Al rodjo, na duge staze to je zesca zajebancija.
Prvo, haj nek ti mores i zitgu i to
Jebat ga, ima viagre
Al ima i generacijski jaz
Ona voli instagram
A ti se sjecas gramofona na navijanje
Onog sto je eva braun guslala okolo
Nema smisla
Zaista
Jel se ti pravis malo lud ili si bas lud?
Receno ti je da je ovo DEBATA s odredjenim pravilima. A to je da ti, ciji nick pocinje s F, moras biti ZA parove s velikom razlikom u godinama jer su ZA svi s nickovima koji pocinju slovima od A do L.
Nemoj da te moram banovati.
Izvinjavam se, nisam procitao uvodni post.
ZA
Dozvolite da se obratimo

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 26 Sep 2020, 04:55

Samo da kazem da sam za a i protiv. Seksati sa mladjim, ali biti u vezi sa sebi blizom generacijom i svi zadovoljni dok veza ne provali. :valja

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 26 Sep 2020, 04:58

ZA si da bludničiš odraaz hejj ti si nasuprot sa agrumetima,nemoze🌝
Ostalo je cutanje.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 26 Sep 2020, 04:58

Maja wrote: 26 Sep 2020, 03:13
Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:53
Istina je i da uzimate stalno ovu granicu od 20 godina a ne ovu od 10.. Ako cemo pricati o "starijima", onda je njemu 50 a njoj 40 i to je nesto najnormalnije i cak je redovna pojava 😎
A sta ako je obrnuto.
Njoj 50 a njemu 40.
I recimo udju u ozbiljnu vezu ili brak, on zeli dijete i imao bi ga bez problema da je ozenio zenu od 35 godina. Ali njegovoj je 50. Ne moze. Ne kazem da zene s 50 ne mogu roditi (mada jest tesko) ali pitanje je zele li to. Razloga je mnogo. Prvo njene godine i fizicko zdravlje, pomisao da ce je se to dijete sramiti kad mu dodje na roditeljski a jednom je nogom u penziji itd itd.
Jel ok da se muskarac neostvari kao otac? Mozda ce ispocetka uvjeravati sam sebe da je OK, al s vremenom ce ga to poceti muciti pa ce se kajati sto nije s njom prekinuo na vrijeme.
U skladu sa uslovima debate ja sam PROTIV da je zena starijia od muskarca. :cool

Locked

Return to “Debate”