NikoNora Ibsenova wrote: 25 Sep 2020, 22:59
- Velika je šansa da ćete nadživjeti svog partnera. Ko još želi ostati rano bez partnera?
![]()
Onaj koji ne voli, mozda.
Moderator: Krokodil Behko

NikoNora Ibsenova wrote: 25 Sep 2020, 22:59
- Velika je šansa da ćete nadživjeti svog partnera. Ko još želi ostati rano bez partnera?
![]()
Ma šta lutam...pa sad si potvrdia sve što ja pričan.Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:07Tako isto mozemo navesti razliku uzmedju ljudi koji zive u gradu i onog ko živi na selu. Razlicite Individue sa skroz razlicitim iskustvima i shvatanjima zivota.Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:01
Ne mora to uopće biti 20 god, evo izuzet ću sex uopće. Nije uopće važan broj godina nego generacijski jaz. Može li sad jedan muškarac od 40 godina shvatiti 30 godišnjakinju koja je influencerica, visi na fb od 0-24, objavljuje na tik toku svake dvije min a doma ne zna di joj je kuhačaPa kad njegovi prijatelji dođu njima doma a ona priča na nešto kaže sup (jer joj je odlično) ili pola na eng a niko ju ne razumi...a njemu neugodno
![]()
A to su samo sitnice, a gdje životni ciljevi ? Njemu/njoj cilj dobit 10 000 pratitelja ili 100 lajkova po objavi a njemu napredovanje , karijera, stan i sl. RAzlika u generaciji donosi nerazumijevanje, nejednake životne ciljeve u istom vremenu.
I zasto ti u ovom primjeru i muškarac nije ovaj Internet ratnik ko i ona pa da imaju nesto zajednicko? Navodis običan primjer ljudi koji su čista suprotnost i koji, bez obzira na godine, ne mogu biti u nekoj duzoj vezi..
Lutaš jebla te beba![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ako smo utvrdili i ako znamo a dobro znamo, da zene sazrijevaju mnogo prije nego muskarci, onda ova generacijska razlika ti ne pije nikakve vode. Pije ako se deda zapije u kafani sa unucima pa im se razlikuje muzicki ukus.Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:13Ma šta lutam...pa sad si potvrdia sve što ja pričan.Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:07
Tako isto mozemo navesti razliku uzmedju ljudi koji zive u gradu i onog ko živi na selu. Razlicite Individue sa skroz razlicitim iskustvima i shvatanjima zivota.
I zasto ti u ovom primjeru i muškarac nije ovaj Internet ratnik ko i ona pa da imaju nesto zajednicko? Navodis običan primjer ljudi koji su čista suprotnost i koji, bez obzira na godine, ne mogu biti u nekoj duzoj vezi..
Lutaš jebla te beba![]()
NE PODRŽAVAŠ razlike, a razlika je objektivno prisutna. Sam si uporedia da su različite osobe s različitam iskustvima i shvatanjima života, to je ustvari ta generacijska razlika.
Ja ti upravo tvrdim da će razlika u godinama dovesti do suprotnosti u karakteru, doživaljavanju okoline, navikama, promišljanjima.
Glede ovog potonjeg, di si ti vidia influencera s 40 god ?![]()

O tome ti pricam
Joj koliko ti imaš godina ?Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:33Ako smo utvrdili i ako znamo a dobro znamo, da zene sazrijevaju mnogo prije nego muskarci, onda ova generacijska razlika ti ne pije nikakve vode. Pije ako se deda zapije u kafani sa unucima pa im se razlikuje muzicki ukus.Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:13
Ma šta lutam...pa sad si potvrdia sve što ja pričan.NE PODRŽAVAŠ razlike, a razlika je objektivno prisutna. Sam si uporedia da su različite osobe s različitam iskustvima i shvatanjima života, to je ustvari ta generacijska razlika.
Ja ti upravo tvrdim da će razlika u godinama dovesti do suprotnosti u karakteru, doživaljavanju okoline, navikama, promišljanjima.
Glede ovog potonjeg, di si ti vidia influencera s 40 god ?![]()
Znas li neku zenu koja u 25-oj ne misli o porodici i djeci?
A znas li nekog muškarca koji se u toj dobi brine hoce li i kada ce imati djecu?
Jednostavno ste brze za muskarce istih godina. Hocete, kako vi to volite reci, ostvarenog muškarca a ne balavca.

33Saga wrote: 25 Sep 2020, 23:43Joj koliko ti imaš godina ?Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 23:33
Ako smo utvrdili i ako znamo a dobro znamo, da zene sazrijevaju mnogo prije nego muskarci, onda ova generacijska razlika ti ne pije nikakve vode. Pije ako se deda zapije u kafani sa unucima pa im se razlikuje muzicki ukus.
Znas li neku zenu koja u 25-oj ne misli o porodici i djeci?
A znas li nekog muškarca koji se u toj dobi brine hoce li i kada ce imati djecu?
Jednostavno ste brze za muskarce istih godina. Hocete, kako vi to volite reci, ostvarenog muškarca a ne balavca.![]()
Danas ti niti jedna s 25 ne pomišlja o braku. Tek je fax završila, želi malo ludavat, lumpovat, bit sama bez dice. Kažem ti rodne uloge su otišle k vragu. Nema toga više. Svi gledaju samo sebe i nemaju muškarci samo prioritet bit nedorasli i djetinjasti. NE triban ti ni govoriti koliko žena sada ne želi brak, ne žele dicu jer je to ipak obveza.![]()
Da se vratin na temu. Ne dovodin u pitanje početni impuls. Sigurno se curicam od 20 god čini zanimljiv neki ostvareni 35godišnjak. No, što nakon početnog impulsa. On se srami jer je ona još neostvarena glupačica, a njoj se ne daju tolike obveze ko će joj brinut oko diteta, kuće, ručka. Netko s 20 ipak ima samo 20 može parit ka da ima 25 al ne 35 sigurno.
Ta fama oko ženske zrelosti u odnosu na muškarce pije vodu kod dice u pubertetu, kasnije to i nije neka razlika izuzev u slučaju ako je netko infantilan.

A sta ako je obrnuto.Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:53
Istina je i da uzimate stalno ovu granicu od 20 godina a ne ovu od 10.. Ako cemo pricati o "starijima", onda je njemu 50 a njoj 40 i to je nesto najnormalnije i cak je redovna pojava![]()

Jel se ti pravis malo lud ili si bas lud?Fuddo wrote: 26 Sep 2020, 00:32Sve je to stoB reko bozo ljubic
Legitimno
Al rodjo, na duge staze to je zesca zajebancija.
Prvo, haj nek ti mores i zitgu i to
Jebat ga, ima viagre
Al ima i generacijski jaz
Ona voli instagram
A ti se sjecas gramofona na navijanje
Onog sto je eva braun guslala okolo
Nema smisla
Zaista

Izvinjavam se, nisam procitao uvodni post.Maja wrote: 26 Sep 2020, 03:21Jel se ti pravis malo lud ili si bas lud?Fuddo wrote: 26 Sep 2020, 00:32
Sve je to stoB reko bozo ljubic
Legitimno
Al rodjo, na duge staze to je zesca zajebancija.
Prvo, haj nek ti mores i zitgu i to
Jebat ga, ima viagre
Al ima i generacijski jaz
Ona voli instagram
A ti se sjecas gramofona na navijanje
Onog sto je eva braun guslala okolo
Nema smisla
Zaista
Receno ti je da je ovo DEBATA s odredjenim pravilima. A to je da ti, ciji nick pocinje s F, moras biti ZA parove s velikom razlikom u godinama jer su ZA svi s nickovima koji pocinju slovima od A do L.
Nemoj da te moram banovati.

U skladu sa uslovima debate ja sam PROTIV da je zena starijia od muskarca.Maja wrote: 26 Sep 2020, 03:13A sta ako je obrnuto.Duminjo wrote: 25 Sep 2020, 22:53
Istina je i da uzimate stalno ovu granicu od 20 godina a ne ovu od 10.. Ako cemo pricati o "starijima", onda je njemu 50 a njoj 40 i to je nesto najnormalnije i cak je redovna pojava![]()
Njoj 50 a njemu 40.
I recimo udju u ozbiljnu vezu ili brak, on zeli dijete i imao bi ga bez problema da je ozenio zenu od 35 godina. Ali njegovoj je 50. Ne moze. Ne kazem da zene s 50 ne mogu roditi (mada jest tesko) ali pitanje je zele li to. Razloga je mnogo. Prvo njene godine i fizicko zdravlje, pomisao da ce je se to dijete sramiti kad mu dodje na roditeljski a jednom je nogom u penziji itd itd.
Jel ok da se muskarac neostvari kao otac? Mozda ce ispocetka uvjeravati sam sebe da je OK, al s vremenom ce ga to poceti muciti pa ce se kajati sto nije s njom prekinuo na vrijeme.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests