Odraz wrote: 27 Sep 2020, 05:27
navika wrote: 27 Sep 2020, 02:44
Pitanje za vas koji znate sta zelite, a i (mislite da) mozete sta zelite.
Mora biti direktorica, sama i da ne partijaneri, zgodna, da umjesto na ispijanje kafa i mahalanje ide na fitnes, da je prijatna i nenametljiva, njezna i pomalo sramezljiva.
S obzirom da je direktorica - znaci uspjesnu, s obzirom da ide u fitnes - znaci zgodnu, s obzirom da ne mahala i ne partija, znaci - pametnu. I s obzirom da je sama, znaci - slobodnu.
Odlicno.
Takva zena ima udvaraca trista. I sad ide glavno pitanje - zasto bi izmedju tih 300 izabrala mene? Hocu li je usreciti? Hocu li joj biti adekvaran pratilac u zivotu?
Kada mlada, lijepa, zgodna, i dobro uposlena cura zeli pravnika npr. tada ne izlaze njene zelje iz okvira njenih mugucnosti.
Oni ce jedno drugom biti adekvatni pratioci.
Da je npr biram, birala bi dobrog i duhovitog covjeka, koji ima neki posten posao, da ne steti ni ljudima ni prirodi, da je mojih godina ili malo stariji od mene.
Vidite mogla bi imati nekoga lahko znaci.
Ne mogu sebi dopustiti ni pravnika, ni doktora, jer nisam sigurna da li bi oni bili sretni sa mnom, a ako neko nije sa mnom, tada nisam ni ja sa njim.
Htjela sam vas, ako ste sami, i u poodmaklim godinama, navesti na razmisljanje o tome sto zelite. Da li je to ono isto sto mozete?
Da li biste bili srecni s tim?
Da li je bolje provoditi zivot zeleci to sto se ne moze imati, ili imati ono sto se moze, pa mu pokusati pomoci da postane i bolje vec sto jeste.
A svako moze bolje, ako ima dovoljno dobru motivaciju.