O Madjarima drugom prilikom

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
U sustini to je drzava Azerbejdzan i mislim da je to neka neprohodna planincuga, sukobi i jesu poceli u momentu kada je nekako Armenska vojska se uzverala na te planincuge (tudju drzavu) to su Azeri shvatili kao ratno stanje jer nemos to radit jbg i vrlo brzo su ih eto razbacali odatle i sad nemam pojma ni sta se desava dalje. Valjda je neki domino efekt oko ovog jer se ovi Armenci na ovoj Azer-teritoriji malo prepali, uzeli nozeve u ruke i poceli prijetit da ce sjec dalekovodeKoraci_u_noci wrote: 30 Sep 2020, 12:03 Zna li iko ko kontrolise onaj pojas teritorije izmedju Nagorno Karabaha i Armenije. Koliko sam vidio nema direktne granice, tako da Armenci moraju proc kroz dio Azerbejdzana da dodju do tog okupiranog dijela. Ako to mogu bez problema, onda je i jos veci dio priznate teritorije Azejberdzana van kontrole Bakua
Izgleda da su rusi napravili sranje kada se sssr raspado.tuzlak1212 wrote: 30 Sep 2020, 21:03U sustini to je drzava Azerbejdzan i mislim da je to neka neprohodna planincuga, sukobi i jesu poceli u momentu kada je nekako Armenska vojska se uzverala na te planincuge (tudju drzavu) to su Azeri shvatili kao ratno stanje jer nemos to radit jbg i vrlo brzo su ih eto razbacali odatle i sad nemam pojma ni sta se desava dalje. Valjda je neki domino efekt oko ovog jer se ovi Armenci na ovoj Azer-teritoriji malo prepali, uzeli nozeve u ruke i poceli prijetit da ce sjec dalekovodeKoraci_u_noci wrote: 30 Sep 2020, 12:03 Zna li iko ko kontrolise onaj pojas teritorije izmedju Nagorno Karabaha i Armenije. Koliko sam vidio nema direktne granice, tako da Armenci moraju proc kroz dio Azerbejdzana da dodju do tog okupiranog dijela. Ako to mogu bez problema, onda je i jos veci dio priznate teritorije Azejberdzana van kontrole Bakua
Navijaju Al ne smiju biti baš glasni.. Sjete se, po njima, njihove pokrajine KiM pa se ugrizuKrokodil Behko wrote: 30 Sep 2020, 21:22 Ako Srbi navijaju za Armeniju, onda mi tu imamo pojednostavljen izbor.
Ukratko, jebe mi se za Armene.
Duminjo wrote: 30 Sep 2020, 22:05 E sad bih volio vidjeti neke Karte Armenije prije nego su ih osmanlije napale, prije prvog svjetskog rata, izmedju dva rata. Poslije drugog sv rata i poslije raspada sssr.a
Zanimljivo bi bilo usporediti jer mislim da se teritorij Armenije smanjio mnogo. Samo da je naletiti na zvanicne karte sa priznatim granicama. Na internetu milion nekih koje lijepe svi po želji![]()
Jer, sebi ovo dosta vise prate i ovo sto znam, znam skoro sve sa njihovih portala koji mi nisu bas pouzdani![]()
Armenski jezik je jedan od najstariji na planeti..Julia-Klara wrote: 30 Sep 2020, 22:29 Zanimljiva istorija
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Armenia
Yerevan je najatariji grad na svijetu, a Armenija je priznala krscanstvo 10 godina prije rimskog carstva