Da ponovo zarati gdje biste završili

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Da ponovo počne rat vi biste?

otišli vani (devedesetih ste bili u svojoj zemlji)
7
18%
otišli vani (devedesetih ste takođe otišli vani)
4
11%
ostali u svojoj zemlji (ostali ste i devedesetih)
11
29%
ostali u svojoj zemlji (devedesetih ste otišli vani)
0
No votes
vratili se u svoju zemlju i priključili vojsci a sad ste vani
5
13%
ostali biste vani gdje se trenutno nalazite
2
5%
ne znam, nisam skontao anketu
9
24%

Total votes: 38

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3718 times
Been thanked: 6813 times
Status: Offline

Re: Da ponovo zarati gdje biste završili

Post by Matan »

Da bogdom se vise nikad ne zaratilo..
ali cuo sam kako stari govore , djeco bjezite odavde, ovo je prokleto..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica »

animals wrote: 30 Sep 2020, 23:38 Da bogdom se vise nikad ne zaratilo..
Meni kaze tata: ovo ovako ostati nece, pitanje je vremena...za mog zivota nece, al za vaseg hoce sigurno :cudi
Ne rece da bjezimo
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

vrhbosnica wrote: 30 Sep 2020, 23:55
Meni kaze tata: ovo ovako ostati nece, pitanje je vremena...za mog zivota nece, al za vaseg hoce sigurno :cudi
Ne rece da bjezimo

Samo ti ostani i bori se..
za ideale i za mercedesa na trotoaru..
za skrenutu rijeku, ili vinograde..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9531 times
Been thanked: 11271 times

Post by Krokodil Behko »

Ne rece da bjezimo

Dobro ti je babo reko. Neće ovako stati. Nema teorije.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Raduje me priliv novih patrijota, na temi :chloe
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Krokodil Behko wrote: 01 Oct 2020, 00:10

Ne rece da bjezimo

Ajd ti objasni, sta ce se desiti u budocnosti..
na cemu nece stati..mislim da si dovoljno odrastao i pametan, da znas kako ce se odvijati situacija na ovim prostorima..
da narodi u BiH, ne odlucuju ama bas nista..
samo su pijuni u rukama veliki sila..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

animals wrote: 01 Oct 2020, 00:13

na cemu nece stati..mislim da si dovoljno odrastao i pametan, da znas kako ce se odvijati situacija na ovim prostorima..

Izgubiće oni koji budu na strani pogrešne sile, ili čak ni takvu nemaju, iza sebe.
Ovo se moglo završiti, do kraja 92. da Tuđman nije bio bacio oko na naše teritorije. Potom se moglo završiti 95. ali Klintonu se nije dalo, trebala mu je ta godina dana, za provođenje mira do njegovog reizbora. Potom se moglo završiti i 99. ali ostaviše tu neman u životu.

srpsko-hrvatske etnokratije, u BiH, mogu još samo opstruirati i blokirati, što i rade.
Možda bi im svijet i ugodio i poderao BiH, ali kad bi znal,i da će sve to proći mirno. Međutim, ako se nismo predali 92., kako bi tek sad? Svaki put, kad Dodik najavi secesiju, cijeli svijet osluškuje bošnjačku reakciju i zato ona mora biti prijeteća.

Dalekoročnije, Hrvata i Srba, u BIH skupa, ne više od 1/3. Već sad je bošnjačkih prvačića i živorođenih oko 59%. Suludo je vjerovati, da će Evropa upirati zbog petstotinjak hiljada Hrvata i Srba i da se Dayton neće mijenjati. On se morta promijeniti do kraja iduće godine, a Dodik je, naravno, već najavio opstrukcije. Toliko o tome da Evropa neće dozvoliti većinsku muslimansku državu. To JESTE tako bilo 1992. godine i bila je to prava urota, preko Kutiljerovog plana, ali smo pružili otpor i izborili slobodu krvlju. Nema slobode bez prolivene krvi. Svoja ili tuđa. Naravno, uvijek je bolje proliti tuđu krv.

Zato su mi odvratni ovi "svjetski likovi" što kažu kkao su to plemenski ratovi i oni su iznad toga. Pa koji ste se q vraćali, ako ste svjetski građani? Nema slobode bez krvi, upamti.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Krokodil Behko wrote: 01 Oct 2020, 00:22
animals wrote: 01 Oct 2020, 00:13

Izgubiće oni koji budu na strani pogrešne sile, ili čak ni takvu nemaju, iza sebe.
Ovo se moglo završiti, do kraja 92. da Tuđman nije bio bacio oko na naše teritorije. Potom se moglo završiti 95. ali Klintonu se nije dalo, trebala mu je ta godina dana, za provođenje mira do njegovog reizbora. Potom se moglo završiti i 99. ali ostaviše tu neman u životu.

srpsko-hrvatske etnokratije, u BiH, mogu još samo opstruirati i blokirati, što i rade.
Možda bi im svijet i ugodio i poderao BiH, ali kad bi znal,i da će sve to proći mirno. Međutim, ako se nismo predali 92., kako bi tek sad? Svaki put, kad Dodik najavi secesiju, cijeli svijet osluškuje bošnjačku reakciju i zato ona mora biti prijeteća.

Dalekoročnije, Hrvata i Srba, u BIH skupa, ne više od 1/3. Već sad je bošnjačkih prvačića i živorođenih oko 59%. Suludo je vjerovati, da će Evropa upirati zbog petstotinjak hiljada Hrvata i Srba i da se Dayton neće mijenjati. On se morta promijeniti do kraja iduće godine, a Dodik je, naravno, već najavio opstrukcije. Toliko o tome da Evropa neće dozvoliti većinsku muslimansku državu. To JESTE tako bilo 1992. godine i bila je to prava urota, preko Kutiljerovog plana, ali smo pružili otpor i izborili slobodu krvlju. Nema slobode bez prolivene krvi. Svoja ili tuđa. Naravno, uvijek je bolje proliti tuđu krv.

Zato su mi odvratni ovi "svjetski likovi" što kažu kkao su ot plemenski ratovi i loni su iznad toga. Pa koji ste se q vraćali, ako ste svjetski građani? Nema slobode bez krvi, upamti.
Mislis nema drzava bez krvi..
to se slazem..
ali sloboda nema veze sa tim..
vladavina prava i sloboda nema veze sa tim...
moderne drzave, se grade na mjesavini naroda, nacija ..
moderne i slobodne drzave..
one koje se grade na vladavini jednog naroda i etnickim cistim teritorijama su fasisticke drzave..
pogledaj kojim smjerom idu Evopske socijalne drzave, na mjesanju naroda i rasa..
sto je USA, davno uradila i zato i jeste najmocnije drzava na planeti..
a mi i nas glib je u rangu najjadniji zemalja ove planete i ne vidim da cemo nesto napredovati, ako ne svatimo kuda ide ovaj svijet..
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

animals wrote: 30 Sep 2020, 23:27
Blink♡Once wrote: 30 Sep 2020, 23:25 Moji su rekli da kad bi ponovo zaratilo odmah bi otisli vani ne bi cekali ko prosli put 4 godine da izadju iz BIH tako da definitivno odmah bez predomisljanja bjezat sto prije moguce
Pametno...
Naravno
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

animals wrote: 01 Oct 2020, 00:29
Krokodil Behko wrote: 01 Oct 2020, 00:22

Zato su mi odvratni ovi "svjetski likovi" što kažu kkao su ot plemenski ratovi i loni su iznad toga. Pa koji ste se q vraćali, ako ste svjetski građani? Nema slobode bez krvi, upamti.
Mislis nema drzava bez krvi..
to se slazem..
ali sloboda nema veze sa tim..
vladavina prava i sloboda nema veze sa tim...
moderne drzave, se grade na mjesavini naroda, nacija ..
moderne i slobodne drzave..
one koje se grade na vladavini jednog naroda i etnickim cistim teritorijama su fasisticke drzave..
pogledaj kojim smjerom idu Evopske socijalne drzave, na mjesanju naroda i rasa..
sto je USA, davno uradila i zato i jeste najmocnije drzava na planeti..
a mi i nas glib je u rangu najjadniji zemalja ove planete i ne vidim da cemo nesto napredovati, ako ne svatimo kuda ide ovaj svijet..

To moraš objasniti susjedima.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Pa u bosni, naravno.
Ne može mi ni iman ni nam podnijet da se krijem iza ženskih suknjica i navijam sa zapada dok dušmani kolju bosansku fukaru.

Inače, dodik tvrdi da nas se ne boji.
Ono, da je samo do nas, još večeras bi proglasio nezavisnost.
Ja bih to učinio još večeras, što se njih tiče. No, nisu oni problem, nego realni međunarodni odnosi. A zanima me i što bi učinilo Sarajevo. Evo, recimo, Izetbegović je čuo da ja i Čović ne želimo kršenje Ustava i osporavanje Daytona te povlačimo potez o izlasku iz BiH. Izetbegović ode u Predsjedništvo, tamo nema mene i ne može angažirati vojsku ni protiv Banjaluke ili Mostara. Ako bi se vojska uporabila, imali bismo posve drugu situaciju. Ne može poslati ni policiju u Mostar ili Banjaluku. Federalna policija ne može prijeći entitetsku granicu, niti iz jedne županije u drugu
Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/intervju- ... ji-1433995 - m.vecernji.hr
Svi mi se morete obratit
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

Muka me uhvati pri samoj pomisli na to da opet negdje moram biti izbjeglica, došljak, stranac i tome sličan građanin drugog reda,
ali bih otišla bez mnogo osvrtanja i sa neuporedivo manje iskrene, dječje patnje nego u prethodnom ratu.

Da li bih se nakon rata vratila u svoju zemlju, to zavisi od ''obima i površine'' koju rat zahvati...

Ako bi rat opet bio lokalnog karaktera kao devedesetih, moji lični, životni principi jasno kažu:

mrš, zatrovani, moralno zakržljali šljame ljudski, na čelu sa ološem u foteljama i odijelima, istim takvim kao što ste i vi sami, koji ovo sranje u mojoj zemlji opet niste uspjeli spriječiti i stvoriti pravno-ekonomske uslove za život dostojan čovjeka. Ja vam više ne ribala i ne čistila ono što su drugi posrali u nekakvo, bilo kakvo i bilo koje ''naše, kolektivno ime'' i ne gradila više u godinama poslije ono što su drugi, kofol braneći, samo ponovo do temelja srušili.
Ili ljepše rečeno: istrijebite se međusobno, to vam i priliči, ali bez mene - ja vam za tog posla ne trebam, niti ću vam smetati jer za mene, definitivno, nema mjesta na teritoriji koju opet rušenjem i ubijanjem od rušenja i ubijanja ''odbranite''.

I u tom slučaju nema te sile koja bi me navela da te principe pogazim i vratim se da... kme, kme umrem na svom
jer to, civilizacijiski i kulturološki, više nikad ne bi ni bilo ništa moje.

A ako bi rat bio svjetskih razmjera...tada povratak možda ne bi bio tako isključivo nemoguć, ali sumnjam i ne znam gdje bih tada uopšte mogla otići. Neka Skandinavija, nešto...to mi je najbliža opcija koja mi pada na pamet.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Znaci odmah bih se vratio. :kafa
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Fufe wrote: 01 Oct 2020, 01:53 Pa u bosni, naravno.
Ne može mi ni iman ni nam podnijet da se krijem iza ženskih suknjica i navijam sa zapada dok dušmani kolju bosansku fukaru.

Inače, dodik tvrdi da nas se ne boji.
Ono, da je samo do nas, još večeras bi proglasio nezavisnost.
Vjerujem da nas se ne boji jer nije ratovao sa nama, svercovao cigare sa Milom se u pozadini, a i ako opet zarati ima privatni avion da zbrise. :plavi :plavi :plavi
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49492 times
Been thanked: 8799 times

Post by ElTriconi »

Cuj dje, pa pod zemljom :mmm
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Ovaj put...bila bih prva na granici :kafa
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Ne rece da bjezimo

Neće :D.
Vidi se po odgovorima na temi.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

U Armiji BiH :chloe
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24624 times
Been thanked: 27246 times

Post by Shadow »

Taman imam one maskirne tole
Acta non Verba
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Shadow wrote: 01 Oct 2020, 08:59 Taman imam one maskirne tole
A šta bi ti tako nježna i krhka radila u armiji?
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Drustvo”