To nije kruzni tok. Kruzni sa vise traka obicno i ima vise traka na izlazu pa nema potrebe za prestrojavanjem, izazis pratevci svoju trakuBeni wrote: 01 Oct 2020, 10:25Jel ti logicno ovo:Blink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:20 To sto si napisao mi nema logike nikakve... al hajd.
Jos jednom vanjskom trakom bi se trebali kretati samo ako cemo na prvom izlazu izaci iz kruznog.. da se toga ljudi pridrzavaju puno bi lakse svima bilo al eto![]()
Ides glavnom sobracajnicom sa tri trake kao kod nas u sarajevu, kreces se lijevom trakom uz tramvasjke sine iz pravce ilidze prema Centru, eh ti sad hoces da skrnes iz lijeve krajnje trake prema Grbavici, jesu li svi ucesnici saobracaja koji se nalaze u srednjoj i desnoj traci duzni tebi stati da bi mogla skrenuti ili ces se ti postebeno prestrojiti da bi mogla skrenuti prema Grbavici ?
Ko su bolji vozači-žene ili muškarci?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ko su bolji vozači-žene ili muškarci?
Cemu onda uopce unutrasnja traka? Sta je njenja funkcija? Sto uopce postoji ako se mozemo kretari vanjskom kako god.. ne kontam 
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Zato što bi u tom slučaju napravila gužvu na ulazu u kružni.Blink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:06 Zasto onda postoje kruzni sa 2 trake, sto nisu svi sa jednom? Bilo bi tako svima lakse![]()
Svi bi morali u jednu traku.
Svi mi se morete obratit
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2311 times
- Been thanked: 5641 times
Evo sta ADAC kazeBlink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:26To nije kruzni tok. Kruzni sa vise traka obicno i ima vise traka na izlazu pa nema potrebe za prestrojavanjem, izazis pratevci svoju trakuBeni wrote: 01 Oct 2020, 10:25
Jel ti logicno ovo:
Ides glavnom sobracajnicom sa tri trake kao kod nas u sarajevu, kreces se lijevom trakom uz tramvasjke sine iz pravce ilidze prema Centru, eh ti sad hoces da skrnes iz lijeve krajnje trake prema Grbavici, jesu li svi ucesnici saobracaja koji se nalaze u srednjoj i desnoj traci duzni tebi stati da bi mogla skrenuti ili ces se ti postebeno prestrojiti da bi mogla skrenuti prema Grbavici ?![]()
Fuck you a friendly note to start the day
Pa to je izgleda bolje nego da ima vise traka nama ovdje u BiH, lakse bi nam biloFufe wrote: 01 Oct 2020, 10:31Zato što bi u tom slučaju napravila gužvu na ulazu u kružni.Blink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:06 Zasto onda postoje kruzni sa 2 trake, sto nisu svi sa jednom? Bilo bi tako svima lakse![]()
Svi bi morali u jednu traku.
- Taare
- greatest

U njemačkoj u kružnom toku sa dvije i više traka važi pravilo desni prije lijevog.Blink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:23 Treba pitat ove sto zive u Americi, Kanadi, Australiji, Njemackoj kako oni voze u kruznom![]()
Dakle, ako si u unutrašnjoj traci, moraš propustiti onoga što je u vanjskoj.
Jer kružni tok ima više izlaza. Možda čovjek neće da izađe na prvom nego na drugom.
Svi mi se morete obratit
E eto vidis u Kanadi drugacije. Uredu sve to ali meni nije jasno zasto ljudi voze iskljucivo vanjaskom trakom, npr puni krug kad naprave? Zbunjuje one koji hoce da se ukljuce u kruzni, kontas izaci ce kad on samo produzi dalje..Fufe wrote: 01 Oct 2020, 10:35U njemačkoj u kružnom toku sa dvije i više traka važi pravilo desni prije lijevog.Blink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:23 Treba pitat ove sto zive u Americi, Kanadi, Australiji, Njemackoj kako oni voze u kruznom![]()
Jer kružni tok ima više izlaza. Možda čovjek neće da izađe na prvom nego na drugom.
Kod nas je kruzni sa jednom ili dvije trake..
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Samo za Spejsicu 
- Beni
- Fuck you

- Mood:
Zato sto su idioti za volanomBlink♡Once wrote: 01 Oct 2020, 10:38E eto vidis u Kanadi drugacije. Uredu sve to ali meni nije jasno zasto ljudi voze iskljucivo vanjaskom trakom, npr puni krug kad naprave? Zbunjuje one koji hoce da se ukljuce u kruzni, kontas izaci ce kad on samo produzi dalje..Fufe wrote: 01 Oct 2020, 10:35
U njemačkoj u kružnom toku sa dvije i više traka važi pravilo desni prije lijevog.
Kod nas je kruzni sa jednom ili dvije trake..
- Taare
- greatest

Ako ti je teško, vrati se na neki od mojih prethodnih postova i pogledaj šta sam predložio.
Dakle, zamjena vozače za mjesečnu kartu
Vožnja je tako jednostavna i opuštajuća aktivnost
Vožnja je tako jednostavna i opuštajuća aktivnost
Svi mi se morete obratit
Kome?Fufe wrote: 01 Oct 2020, 10:40 Ako ti je teško, vrati se na neki od mojih prethodnih postova i pogledaj šta sam predložio.
Vožnja je tako jednostavna i opuštajuća aktivnost![]()
Joj jel sad mislis da ne znam voziti?
Pogresni smajli
Ja se nikad bocno nisam parkirala, nikako da dodjem u priliku tako da se parkiram
Last edited by Ariel on 01 Oct 2020, 10:46, edited 1 time in total.
Iskreno nikad mi nije bio stres voziti se kruznim, i generalno se voziti.
Kad sam tel polozila jeste, sad vise ne, voznja ko voznja
Kad sam tel polozila jeste, sad vise ne, voznja ko voznja
- Taare
- greatest

Svima kojima je vožnja napor.
Naravno. Ja sam za to da se usvoji zakon koji bi pooštrio kriterije za žene kada je u pitanju vozačka dozvola.
Dupli broj časova i uvećanje za dodatnih 20 ako instruktor osjeti nesigurnost.
Od svih žena koje upoznah, samo za dvije mogu kazati da su odlični vozači.
Svi mi se morete obratit
Gdje sam napisala da je voznja napor?Fufe wrote: 01 Oct 2020, 10:47Svima kojima je vožnja napor.
Naravno. Ja sam za to da se usvoji zakon koji bi pooštrio kriterije za žene kada je u pitanju vozačka dozvola.
Dupli broj časova i uvećanje za dodatnih 20 ako instruktor osjeti nesigurnost.
Od svih žena koje upoznah, samo za dvije mogu kazati da su odlični vozači.
Pa niko od nas nije savrsen vozac i kako ti mozes da ocjenjujes ko je dobar a ko los vozac ako nisi sjeo sa tom osobom u autu i vozio se...
Prvo se provozaj sa mnom pa onda pricaj jel znam ili ne znam voziti
- Taare
- greatest

Čim te smara neš jednostavno poput kružnog, znam koliko je sati.
Nema potrebe da se vozamo
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9999 times
- Been thanked: 16888 times
Jos i na njemackom
Eto, vidis, niko ne zna pravila u kruznom toku, sta se i ja imam stresirat oko toga
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Sinoć navratila u Cazin, pa niz čaršiju prema Ćupriji pa ka Bingu da kupim bombone,
išla kao i uvijek, kad nakon skretanja prema Bingu policija i stop ...
Zabrana skretanja
izađem iz auta i izvinem se policajcima i vratim se nazad da vidim šta to ima novo.
Kad ono kružni tok
malo veći od tepsije a saobraćani znakovi k'o tave za jedno jajae na oko ...
I to sam policiji rekla, da nisam registrovala taj kružni tok, ne vidi se
i pozvala se na umor
i malo u zezu s njima,
i pitam ih zašto su mini znakovi, kad će jedan policajac: " Da je znak veći ne bi se vidio kružni tok."
Bili su fini
nisu me kaznili ... 

išla kao i uvijek, kad nakon skretanja prema Bingu policija i stop ...
Zabrana skretanja
Kad ono kružni tok
I to sam policiji rekla, da nisam registrovala taj kružni tok, ne vidi se
i pitam ih zašto su mini znakovi, kad će jedan policajac: " Da je znak veći ne bi se vidio kružni tok."
Bili su fini

Kao sta sam vec napisala nikad nisam imala problema u kruznom toku, ovdje samo komentarisem i iznosim svoje misljenje.Fufe wrote: 01 Oct 2020, 10:53Čim te smara neš jednostavno poput kružnog, znam koliko je sati.
Nema potrebe da se vozamo![]()
I ne smara me uopce samo pricam, ispade ne smije covjek ni o cemu pricati.
I da mene je tata kojeg smatram odlicnim vozacem i eto boljim vozacem od tebe, ima vise godina iskustva voznje naucio (pored instruktora) pravila voznje u kruznom toku i njeme vjerujem i to sto mi je on rekao mi ima najvise smisla.
Last edited by Ariel on 01 Oct 2020, 11:00, edited 1 time in total.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)