Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Zanki wrote: 01 Oct 2020, 11:02
Najbolji je ovaj taxista sta me upravo vozi samo cekam da metne rotaciono plavo na krov
Joj ima taksista voze katastrofa, te brzo, te naglo skrece, naglo koci, isprepadam se ziva
Tako ja u jednim espadrilama
Vise ne vozim u njima, isto kao na obuci, samo se cimam, tam - vam. A ne kontam zasto samo u njima. Dosla od Kulen Vakufa do kuce vozeci u japankama bez ikakvog trzanja, a u njima haos
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Znači raspravljamo o tome svaki put kad tu prolazim.
Naime, ne vidi se na slici, ali ima tu sa lijeve strane znak za sporedni put (tu je škola, i put sa lijeve praktično tu i završava). Ja koliko znam na teoriji su mi govorili da se u tom slučaju smatra da je sporedan i ovaj put zdesna. Da nije znaka onda bi bilo pravilo desne strane, što bi promijenilo stvari i prednost bi imali ovi vozači zdesna.
Fun fact: tu sam vozala sa instruktorom nikad me nije upozorio da gledam desno, vazda bih samo prošla. Valjda je to zato. Imaju tu i ležeći policajci na obje ulice, pa auta obično svakako dovoljno uspore...
EDIT: Sad sam skontala da ima zaustavna linija. Imaju prednost ovi s desne
numiz wrote: 01 Oct 2020, 16:00
Znači raspravljamo o tome svaki put kad tu prolazim.
Naime, ne vidi se na slici, ali ima tu sa lijeve strane znak za sporedni put (tu je škola, i put sa lijeve praktično tu i završava). Ja koliko znam na teoriji su mi govorili da se u tom slučaju smatra da je sporedan i ovaj put zdesna. Da nije znaka onda bi bilo pravilo desne strane, što bi promijenilo stvari i prednost bi imali ovi vozači zdesna.
Fun fact: tu sam vozala sa instruktorom nikad me nije upozorio da gledam desno, vazda bih samo prošla. Valjda je to zato. Imaju tu i ležeći policajci na obje ulice, pa auta obično svakako dovoljno uspore...
EDIT: Sad sam skontala da ima zaustavna linija. Imaju prednost ovi s desne
imas zaustavnu liniju s desne strane
I da u pravu si pravilo desne strane al to raja na ovoj raskrsnici ne jebe ni 2% jos ovi koji dolaze s desna im uredno stanu da prodju ja to nikad ne radim
Onda ova što ide pravo je u prednosti, znači nije pravilo desne strane. Nema šta drugo biti. Gleda se znak, ako ima znak ideš po znaku.
Ako imaš znak na jednoj strani raskrsnice, to vrijedi i za suprotnu stranu tj. za 180°. Bar su to govorili sad kad sam ja polagala, jeste da je meni glupo nazirati ima li (naopačke okrenut) znak na drugoj strani.
Sorry Beni, trebao bi ti stati ako dolaziš zdesna. Na stranu pravila i sve, ali ono što sam ja skontala, je da se od drveća stvarno slabo vidi, i da je teško skontati dolazi li ti neko zdesna. Vidiš u zadnjem momentu. Pa pazi kako ulijećeš...
numiz wrote: 01 Oct 2020, 16:38
Onda ova što ide pravo je u prednosti, znači nije pravilo desne strane. Nema šta drugo biti. Gleda se znak, ako ima znak ideš po znaku.
Ako imaš znak na jednoj strani raskrsnice, to vrijedi i za suprotnu stranu tj. za 180°. Bar su to govorili sad kad sam ja polagala, jeste da je meni glupo nazirati ima li (naopačke okrenut) znak na drugoj strani.
Sorry Beni, trebao bi ti stati ako dolaziš zdesna. Na stranu pravila i sve, ali ono što sam ja skontala, je da se od drveća stvarno slabo vidi, i da je teško skontati dolazi li ti neko zdesna. Vidiš u zadnjem momentu. Pa pazi kako ulijećeš...
Nema znaka ima samo znak zabranjeno zaustavljane i parkiranje