Duminjo wrote: 04 Oct 2020, 21:03
Saga wrote: 04 Oct 2020, 20:46
Napisa si jasno i glasno svoje glediste. Ako nisi mislia tako nisi ni triba pisat, ako ne stojis iza svojih rici onda ih ne pisi.
Najlakse tako, kad gubis reci prepustam ti pobjedu.
To nije sportski.
Napisah citav post koji kaze nesto skroz drugo od onoga sto si ti izdvojila jer se tebi to svidja i uklapa za debatu. Istovremeno, taj dio sto si izdvojil, je skoro nebitan i govori skroz nesto drugo od poente cijelog posta a posto hocu da pricamo o poenti, ne o sporednim stvarima, razilazimo se. Tako onda dodjemo do ove bespotrebne rasprave i crtanja ko je sta reko umjesto da se drzimo teme.
Za mene, to je nepostivanje sugovornika.
Necu dalje i to je to
jesi ti iti na jedno moje pitanje ikako odgovoria u ovom zadnjem postu ? Vrtiš svoj film i ne obrazlažeš ga, niti mi odgovaraš na pitanja. Prigovaraš mi jer sam te uhvatila u tvrdnji koja meni odgovara. Pa, triba si pazit šta pišeš.

Nemoj sad na mene svaljivati svoju grešku. Pokušaj ju okrenuti u svoju korist ili idi dalje. Cilj debate je debatiranje. Slušanje sugovornika, prilagođavanje sugovorniku. Sigurno nije cilj da svatko od nas izvrti svoje, bez da debatiramo.
Evo krenut ću od početka. Pišeš "
Napisah citav post koji kaze nesto skroz drugo od onoga sto si ti izdvojila jer se tebi to svidja i uklapa za debatu." Jasno i glasno si napisa da ti ne smeta brak ako nema od njega štete. Nije bilo sarkastično, nije bia zarez, nije bia obrat u rečenici. JAsno, s točkom na kraju si to napisa. Znači to viruješ. Naravno da ću se na to nadovezati jer ako je to tvoja misao, a Ja TVRDIM da od takvog braka nema štete, možda te mogu uvjeriti u svoju tvrdnju (da nema štete) i onda više nećeš imati problema s istospolnim brakovima. To je naravno u idealnim uvjetima. Nadalje evo tvog cijelog posta koji je navodno isjeckan i sporan:
"Svedno mi kako ce neko i u koju zajednicu uci sve dok ne ugrožava druge. Na balkanu, uci u pedersku zajednicu, ugrožavas bogami dosta toga. O djecu ni bih ni pricao jer automatski od djece pravis glinene golubove koje vrsnjaci maltretirati i ismijavati jer mu je tata mama.
Ko kaze da tako nije, mnogo laže. Eto kad vec neces o Evropi, skoncentrisacemo se samo na Balkan, bosnu.. Nebitno"
Šta si ti konkretno navea kao problem ? Eto šta konkretno ? Reka si o djeci nećemo. Šta si izuzev dice navea. Ništa floskula do floskule.
A sad ću se vratiti na ovaj tvoj zadnji post u kojem rezignirano objašnjavaš zašto više ne želiš diskutirati: Evo šta pišeš: "
hocu da pricamo o poenti, ne o sporednim stvarima, razilazimo se" A što je poanta ako ne to što tebi brak istospolnih osoba ne smeta ako od njega nema štete. To je cijela bit. Oko toga sporimo. A štete nema. Točka.