U braku a ašikuje na forumu

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9220 times
Been thanked: 9957 times
Status: Offline

Re: U braku a ašikuje na forumu

Post by Koraci_u_noci » 06 Oct 2020, 18:51

saint_mirad wrote: 06 Oct 2020, 18:46
Koraci_u_noci wrote: 06 Oct 2020, 18:39 Pa moras ih malo pogurat. Ja tebe, nisu dzaba postojale provodadzije
Slažem se, zato me i zanima kako ide forumski matchmaking.
Ne znam tacno, al znam da sam magnet za one koje vole rogove nabijat. Cim vide da su sa mnom, hop, odose asikovat s nekim drugim. Maja mi se zato smilovala pa me proslo sparivanje ostavila na klupi, k'o biva :sjedi odmori malo
Pobjeci sad od svega zelim

Dunjaa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 497 times
Been thanked: 1124 times

Post by Dunjaa » 06 Oct 2020, 19:16

Koraci_u_noci wrote: 06 Oct 2020, 18:39 Pa moras ih malo pogurat. Ja tebe, nisu dzaba postojale provodadzije
Ovako, govorim za sebe kako ja:

Započinjem velikom grupom sudionika i nekoliko različitih kombinacija parova. Dalje, pokušavam izgraditi dubinsko razumijevanje ko su sudionici, a to radim kroz danonoćno praćenje po temama šta pišu, kakvu muziku slušaju, šta jedu za doručak, ručak i večeru, gdje se vole nalaziti, IQ, privlačnost na pojedinim temama, gledišta na život i smrt, ranjivost, kako osoba reaguje kada nešto postane teško, koje strane teško dijele s nekim i kako to može uticati na vezu? Stavim to sve negdje u grafikon ili tabelu.
U glavi motam razne kombinacije različititih dinamika, na osnovu različitih ranjivosti ljudi. Kako će se par osjećati, hoće li biti tu jedni za druge i razumjeti se? Ljudi su vrlo različiti i ja pokušavam zamisliti kako će sve to izgledati u konačnici. Pošto je bitan i taj vizuelan dio, svaki par pošalje jedno drugome tri slike u PP, u kupaćem kostimu, narodnoj nošnji i kežual stajlu. Ako se begenišu, to je to. Behko obično udari pečat na kraju i mi smo tako reći odradili ono što je bilo do nas.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Post by saint_mirad » 06 Oct 2020, 19:19

Dunjaa wrote: 06 Oct 2020, 19:16

Ovako, govorim za sebe kako ja:

Započinjem velikom grupom sudionika i nekoliko različitih kombinacija parova. Dalje, pokušavam izgraditi dubinsko razumijevanje ko su sudionici, a to radim kroz danonoćno praćenje po temama šta pišu, kakvu muziku slušaju, šta jedu za doručak, ručak i večeru, gdje se vole nalaziti, IQ, privlačnost na pojedinim temama, gledišta na život i smrt, ranjivost, kako osoba reaguje kada nešto postane teško, koje strane teško dijele s nekim i kako to može uticati na vezu? Stavim to sve negdje u grafikon ili tabelu.
U glavi motam razne kombinacije različititih dinamika, na osnovu različitih ranjivosti ljudi. Kako će se par osjećati, hoće li biti tu jedni za druge i razumjeti se? Ljudi su vrlo različiti i ja pokušavam zamisliti kako će sve to izgledati u konačnici. Pošto je bitan i taj vizuelan dio, svaki par pošalje jedno drugome tri slike u PP, u kupaćem kostimu, narodnoj nošnji i kežual stajlu. Ako se begenišu, to je to. Behko obično udari pečat na kraju i mi smo tako reći odradili ono što je bilo do nas.
Svaka čast, ovo je studiozan i detaljan pristup. De mi reci, kakvo je iskustvo sa ovima sto se spare? Imaš li informacija? Traje li to ili bude neka kraća varijanta od par meseci?

Dunjaa
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 497 times
Been thanked: 1124 times

Post by Dunjaa » 06 Oct 2020, 19:22

Neka se sami jave. Neka same brojke za sebe govore, neću ja ništa.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9666 times
Been thanked: 11413 times

Post by Krokodil Behko » 06 Oct 2020, 19:22

saint_mirad wrote: 06 Oct 2020, 18:34
Krokodil Behko wrote: 06 Oct 2020, 18:24

Dunja nije forumski starješina, a zadnja je spajala.
Nisam fkt gledao koja su pravila spajanja, osvrnuo sam se na fenomen. Da li bolje funkcionisu ovi koje spoji neko trece lice ili kad se sami upoznaju na forumu?

A kako bi bilo, da ti ovo sve shvatiš kao zajebanciju?

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 06 Oct 2020, 19:25

Zajebancija ili ne, zanimljiv eksperiment.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27269 times
Been thanked: 31268 times

Post by Zanki » 06 Oct 2020, 19:25

od nikako do jako lose :jutarnja
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 06 Oct 2020, 19:31

Zanki wrote: 06 Oct 2020, 19:25

od nikako do jako lose :jutarnja
Ma jah, Facebook i Instagram su mnogo bolji i transparentniji za ovakve stvari. I tamo se gradi online persona, ali je manje slika iskrivljena nego na bilo kojem forumu.

ExNihilo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ExNihilo » 06 Oct 2020, 19:41

Facebook i Instagram su odlični ako kriterijima dominiraju pitanja poput voznog parka, klubova u koje se izlazi, radijusa sise i guzice, popularnosti, te drugi aspekti fotošopiranog života. Ako pak kriterijima dominira sposobnost sastavljanja prosto-proširene rečenice, te stavovi/vrijednosti po različitim pitanjima, forum se nameće kao bolji izbor. S tim da, valja i to reći, prisutni su i trendovi instagramizacije foruma kroz dijeljenja atributa. Pa ko voli, nek' izvoli.

A što se iskrivljenosti tiče, pa ljudi često žive u četiri zida, a ne upoznaju istinski jedno drugo. Kako će preko foruma, i zašto to očekivati uopće.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 06 Oct 2020, 19:46

ExNihilo wrote: 06 Oct 2020, 19:41 Facebook i Instagram su odlični ako kriterijima dominiraju pitanja poput voznog parka, klubova u koje se izlazi, radijusa sise i guzice, popularnosti, te drugi aspekti fotošopiranog života. Ako pak kriterijima dominira sposobnost sastavljanja prosto-proširene rečenice, te stavovi/vrijednosti po različitim pitanjima, forum se nameće kao bolji izbor. S tim da, valja i to reći, prisutni su i trendovi instagramizacije foruma kroz dijeljenja atributa. Pa ko voli, nek' izvoli.

A što se iskrivljenosti tiče, pa ljudi često žive u četiri zida, a ne upoznaju istinski jedno drugo. Kako će preko foruma, i zašto to očekivati uopće.
Za Instagram i hajd, ali Facebook kao platfroma nudi dobre grupe i stranice gde se štošta i može napisati, nisu sve sise i gola dupeta.

Super je lozit se na forumske sapioseksualke, mada i to ima tamnu stranu. Često se predstavljaju onim što nisu, i muškarci i žene. I ljudi vole gledat nešto lepo, nećeš svaki dan kad dođeš s posla sa hanumom raspredati da li je slobodna volja iluzija. Nekad je dosta da ti umijesi pitu, i nakon toga LZN and chill.

Nije za očekivati da se ljudi upoznaju preko foruma samo u teoriji, sam kažeš da su u praksi stigli do braka i razvoda.

Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9220 times
Been thanked: 9957 times

Post by Koraci_u_noci » 06 Oct 2020, 19:48

Da, procitah nedavno bas jednu dobru konstataciju na tu temu, da ljude koje najduze poznajemo, obicno najslabije poznajemo. Valjda ih uzimamo zdravo za gotovo, ne trudimo se dovoljno ili je druga strana previse zatvorena, dok smo spremniji otvoriti se prema nepoznatom jer i sami imamo izvjesnu dozu anonimnosti. Vjerujem da je moguce da te neko sa kim se samo dopisujes puno bolje poznaje od onog sa kim zivis
Pobjeci sad od svega zelim

ExNihilo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ExNihilo » 06 Oct 2020, 19:57

saint_mirad wrote: 06 Oct 2020, 19:46
ExNihilo wrote: 06 Oct 2020, 19:41 Facebook i Instagram su odlični ako kriterijima dominiraju pitanja poput voznog parka, klubova u koje se izlazi, radijusa sise i guzice, popularnosti, te drugi aspekti fotošopiranog života. Ako pak kriterijima dominira sposobnost sastavljanja prosto-proširene rečenice, te stavovi/vrijednosti po različitim pitanjima, forum se nameće kao bolji izbor. S tim da, valja i to reći, prisutni su i trendovi instagramizacije foruma kroz dijeljenja atributa. Pa ko voli, nek' izvoli.

Za Instagram i hajd, ali Facebook kao platfroma nudi dobre grupe i stranice gde se štošta i može napisati, nisu sve sise i gola dupeta.

Super je lozit se na forumske sapioseksualke, mada i to ima tamnu stranu. Često se predstavljaju onim što nisu, i muškarci i žene. I ljudi vole gledat nešto lepo, nećeš svaki dan kad dođeš s posla sa hanumom raspredati da li je slobodna volja iluzija. Nekad je dosta da ti umijesi pitu, i nakon toga LZN and chill.

Nije za očekivati da se ljudi upoznaju preko foruma samo u teoriji, sam kažeš da su u praksi stigli do braka i razvoda.
Ma Facebook je sada realno mrtav sa tog aspekta. Stvar se odavno preselila na Instagram, ali čak i tokom pre-Instagram ere i Facebook je karakterizirala sadašnja Instagram estetika: pohvali se kako izgledaš, šta imaš, i koliko lajkova skupljaš.

Realno govoreći, na forumima se ponajmanje i raspreda o "ozbiljnim" temama. Dominiraju ove, hajmo reći društvene, a i tamo gdje se omakne poluozbiljna tema - malo je zaista ozbiljne diskusije i tema više služi kao proxy za socijalizaciju. Drugim riječima, ko na forum dolazi da raspravlja je li slobodna volja iluzija, za njega vrijedi ona momak, ti si zalutao.

Kažem to kao momak koji je zalutao. :D. :D. :D.

ExNihilo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by ExNihilo » 06 Oct 2020, 19:58

Koraci_u_noci wrote: 06 Oct 2020, 19:48 Da, procitah nedavno bas jednu dobru konstataciju na tu temu, da ljude koje najduze poznajemo, obicno najslabije poznajemo. Valjda ih uzimamo zdravo za gotovo, ne trudimo se dovoljno ili je druga strana previse zatvorena, dok smo spremniji otvoriti se prema nepoznatom jer i sami imamo izvjesnu dozu anonimnosti. Vjerujem da je moguce da te neko sa kim se samo dopisujes puno bolje poznaje od onog sa kim zivis
Zapravo, ljudi se mijenjaju vremenom, ali je naša percepcija usidrena. Pa nam promjena promakne kod onih najbližih. Jer to što smo ih nekad poznavali, ne znači da poznajemo još uvijek.

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 06 Oct 2020, 20:03

ExNihilo wrote: 06 Oct 2020, 19:57

Ma Facebook je sada realno mrtav sa tog aspekta. Stvar se odavno preselila na Instagram, ali čak i tokom pre-Instagram ere i Facebook je karakterizirala sadašnja Instagram estetika: pohvali se kako izgledaš, šta imaš, i koliko lajkova skupljaš.

Realno govoreći, na forumima se ponajmanje i raspreda o "ozbiljnim" temama. Dominiraju ove, hajmo reći društvene, a i tamo gdje se omakne poluozbiljna tema - malo je zaista ozbiljne diskusije i tema više služi kao proxy za socijalizaciju. Drugim riječima, ko na forum dolazi da raspravlja je li slobodna volja iluzija, za njega vrijedi ona momak, ti si zalutao.

Kažem to kao momak koji je zalutao. :D. :D. :D.
Facebook je mreža za boomere i milenijalce, mada milenijalci i mlađi koriste uveliko Instagram i TikTok i Tinder i sta sve ne. Postoji generacijski jaz, neće deca na socijalnu mrežu gde im babo ima profil. :oo

To što se i opšti forumi poput ovog ili klixa trivijalizuju i služe kao supstitut društvenim mrežama je zapravo argument više. Sad i na forumima ima fotke članova, ko je šta obukao, komentarisanje, nudes u inbox i sve. Isto ko Facebook i Instagram. :D

Nisi ti zalutao, ti znaš sebe. Progutao si crvenu pilulu, većina nikad ne stigne do tu.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13962 times
Been thanked: 23079 times

Post by Fuddo » 06 Oct 2020, 20:05

aJa analiza, teorija,
Tacno hoce da ubiju cojeku volju za kurvanjem
Dozvolite da se obratimo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14425 times
Been thanked: 9985 times

Post by Julia-Klara » 06 Oct 2020, 20:12

Bas vala... dosli ovdje filozofirat o drustvenim mrezama :rol get a room pa tamo filozofirajte
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad » 06 Oct 2020, 20:14

Jes, imate pravo. Continue as usual, samo nek se baca šuplja.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 06 Oct 2020, 20:19

Pa nes je naizvrat vodati
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23803 times
Been thanked: 6234 times

Post by Veca » 06 Oct 2020, 20:22

...slabi ste vala, nista od vas!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7854 times
Been thanked: 18560 times

Post by Maja » 06 Oct 2020, 20:23

Super je lozit se na forumske sapioseksualke, mada i to ima tamnu stranu. Često se predstavljaju onim što nisu, i muškarci i žene.
Nije problem u njima vec u tebi ako ne znas prepoznati ko je fejk a ko iskren :cudi

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”