saint_mirad wrote: 06 Oct 2020, 18:46
Koraci_u_noci wrote: 06 Oct 2020, 18:39
Pa moras ih malo pogurat. Ja tebe, nisu dzaba postojale provodadzije
Slažem se, zato me i zanima kako ide forumski matchmaking.
Ovako, govorim za sebe kako ja:
Započinjem velikom grupom sudionika i nekoliko različitih kombinacija parova. Dalje, pokušavam izgraditi dubinsko razumijevanje ko su sudionici, a to radim kroz danonoćno praćenje po temama šta pišu, kakvu muziku slušaju, šta jedu za doručak, ručak i večeru, gdje se vole nalaziti, IQ, privlačnost na pojedinim temama, gledišta na život i smrt, ranjivost, kako osoba reaguje kada nešto postane teško, koje strane teško dijele s nekim i kako to može uticati na vezu? Stavim to sve negdje u grafikon ili tabelu.
U glavi motam razne kombinacije različititih dinamika, na osnovu različitih ranjivosti ljudi. Kako će se par osjećati, hoće li biti tu jedni za druge i razumjeti se? Ljudi su vrlo različiti i ja pokušavam zamisliti kako će sve to izgledati u konačnici. Pošto je bitan i taj vizuelan dio, svaki par pošalje jedno drugome tri slike u PP, u kupaćem kostimu, narodnoj nošnji i kežual stajlu. Ako se begenišu, to je to. Behko obično udari pečat na kraju i mi smo tako reći odradili ono što je bilo do nas.