Lokalni izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9874 times
Been thanked: 11672 times
Status: Offline

Re: Skandalozni spot Ujedinjene Srpske izazvao oštre kritike na društvenim mrežama

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2020, 18:07

Jel ima iznenađenih?
Da je neka naša stranka ovako napravila, Vučić bi već odavno sazvao savjet bezbjednosti Srbije

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Skandalozni spot Ujedinjene Srpske izazvao oštre kritike na društvenim mrežama

Post by insomnia » 20 Sep 2020, 18:27

Krokodil Behko wrote: 20 Sep 2020, 18:07 Jel ima iznenađenih?
Da je neka naša stranka ovako napravila, Vučić bi već odavno sazvao savjet bezbjednosti Srbije
Oni nikad 😂
Lahko bi mi za vucica. No ne bi se moglo opstati od FGR
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8069 times
Been thanked: 19088 times

Post by Maja » 20 Sep 2020, 23:12

Ako nista, treba ovo zabraniti zbog prelose glume.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo » 21 Sep 2020, 01:02

Takvi su im i klijeti/glasaci.

Sve po potrebi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Lokalni izbori u BiH

Post by Krokodil Behko » 21 Sep 2020, 19:00

Uzepeovci i genocidaši ride again

Kako je istaknuo, najčešće su u pitanju prijave za glasanje u regionu.

"Imamo povećan broj prijava za Brčko distrikt, Bijeljinu, Zvornik, Doboj, Brod, Teslić... Ima dosta općina gdje ima iznimno povećan broj prijava za glasanje van BiH. Naravno, takvu ćemo prijavu ispitati. Ne znači da, ako je povećan broj, da je neregularno, ali, jednostavno, to je trend", naglasio je.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Sep 2020, 09:54

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 22 Sep 2020, 10:18

No FGR brine fasizam u dobrih Bošnjana
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 22 Sep 2020, 10:23

:D.

Samo sabura

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22530 times
Been thanked: 20661 times

Post by Masamune » 22 Sep 2020, 10:25

:grana :bua
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2752 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo » 25 Sep 2020, 14:34

Za štampanje listića izdvojeno je 805.528 KM, a listiće štampa Unioninvestplastika dd Sarajevo.

Haman milion :kafa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Sep 2020, 09:45

Za naše istraživanje uzeli smo 15 Facebook stranica stranaka iz Bosne i Hercegovine, pa krenimo redom, ali od one sa najslabijim rezultatom.

Socijalistička Partija
Stranica trenutno ima 3.500 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imali su povećanje od 0,3 %. Posljednjih sedam dana nisu objavili nijedan post i tek 25 osoba je pričalo o njima.

HDZ 1990
Stranica trenutno ima 2.900 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imali su povećanje od 0,3 %. Posljednjih sedam dana objavili su samo dva posta i time ostvarili interakciju sa samo 352 osobe.

BPS – Sefer Halilović
Stranica trenutno ima 4.400 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imali su povećanje od 0,3 %. Posljednjih sedam dana nisu objavili nijedan post , ali je 450 osoba pričao o njima.

PDP – partija demokratskog progresa
Stranica trenutno ima 8.500 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,3 %. Posljednjih sedam dana objavili su 14 postova i time ostvarili interakciju sa 1.900 osoba.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu
Stranica trenutno ima 7.900 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,2 %. Posljednjih sedam dana objavili su dva posta i ostvarili interakciju sa 2.000 osoba.

Nezavisni blok
Stranica trenutno ima 11.800 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,1 %. Posljednjih sedam dana objavili su 18 postova i ostvarili interakciju sa 2.200 osoba.

SBB – Savez za bolju budućnost
Stranica trenutno ima 21.100 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu nemaju promjena u broju lajkova. Posljednjih sedam dana objavili su osam postova i time su uspjeli ostvariti interakciju sa 2.500 osoba.

HDZ Bosne i Hercegovine
Stranica trenutno ima 10.300 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,1 %. Posljednjih sedam dana objavili su 13 postova i ostvarili interakciju sa 5.400 osoba.

Narod i Pravda
Stranica trenutno ima 12.900 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,4%. Posljednjih sedam dana objavili su 12 postova i time ostvarili interakciju sa 10.900 osoba.

Naša stranka
Stranica trenutno ima 33.400 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,1%. Posljednjih sedam dana objavili su 20 postova i ostvarili interakciju sa 19.500 osoba.

SDA – Stranka demokratske akcije BiH
Stranica trenutno ima 32.300 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,3%. Posljednjih sedam dana objavili su 17 postova i ostvarili interakciju sa 23.700 osoba.

Demokratska fronta Bosne i Hercegovine
Stranica trenutno ima 58.500 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu nemaju promjena u broju lajkova. Posljednjih sedam dana objavili su 45 postova i time ostvarili interakciju sa 24.000 osoba.

SDP BiH
Stranica trenutno ima 54.200 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu nemaju promjena u broju lajkova. Posljednjih sedam dana objavili su 18 postova i time ostvarili interakciju sa 26.300 osoba.

Srpska demokratska stranka
Stranica trenutno ima 20.400 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju povećanje od 0,2%. Posljednjih sedam dana objavili su 57 postova i ostvarili interakciju sa 36.800 osoba.

SNSD – Okupljanje za Srpsku
Stranica trenutno ima 26.800 lajkova, i u odnosu na prošlu sedmicu imaju pad od 0,1%. Posljednjih sedam dana objavili su 52 posta i ostvarili interakciju sa 55.700 osoba.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 Sep 2020, 10:15

Ratni zločinac i on

Image

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 01 Oct 2020, 23:19

Prvi u Bošnjaka Srbiju oslobodio krivice, a da ne oslobodi njih.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14266 times
Been thanked: 23746 times
Status: Online

Post by Fuddo » 01 Oct 2020, 23:24

Čarobni wrote: 01 Oct 2020, 23:19 Prvi u Bošnjaka Srbiju oslobodio krivice, a da ne oslobodi njih.
Prvi u mene u kuci
Tj ja
Jebemu mater u pizdu
Hajmo dalje
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Oct 2020, 09:39

"Službe susjednih zemalja udruženim zločinačkim poduhvatom rade na zloupotrebi BIRAČKOG PRAVA..."

Image

Suad Arnautović, član CIK-a BiH, bio je gost Vijesti u 7 Hayat TV-a.

Koliko je važno da se građani registruju za glasanje u Mostaru, da izađu na izbore nakon 12 godina?

- Vrlo je važno. Mostar nije imao izbore od 2008. godine. Mostarci nisu mogli da biraju svoju gradsku vlast već 12 godina i ov e izuzetnaprilika da20. decembra ove godine iskoriste to svoje pravo. Važno je prijavit se, registrovat se, a posebno je važno izaći na izbore.

Imate li podatke koliko je Mostaraca registrovano do sada?

- Kad smo raspisvali izbore u biračkom spisku se našlo nešto više od 100 hiljada koji glasaju na redovnim biračkim mjestima. Također, Mostarci širom svijeta mogu da glasaju putem pošte u DKP-u. Rok je do šestog oktobra.

Kada govorimo o izborima u ostaku BiH odbijen je zahtjev za više od 20 hiljada građana. Šta je razlog? Mnogi traže produženje prijave jer je pandemija koronavirusa usporila poštanski saobraćaj.

- Ovi izbori će po mnogo čemu ostati upamćeni. Jedna od njih je da smo ih organizovali u uslovima pandemije ali i pokušaja struktura unutar vlasti da onemoguće CIK da organizuje izbore. Vezano za ove koje smo odbili, postavlja se pitanje: Šta je korisnije? Je li to zato što je veliki broj prijava došli i što je veliki broj prijava odbijen? Ali smo dali svakome ko je odbijen da se obrat CIK-u i dokaže suprotno. Sinoć je istekao rok u ponoć. Mi ćemo naredne sedmice rješavati te slučajeve. Jako puno žalbi je uloženo.

- Imam sumnje da se udruženim zločinačkim poduhvatom radi na zlupotrebi biračkog prava, ali ne samo od individualaca već i službi susjednih zemalja.

Kako će glasati oni koji su zaraženi koronavirusom?

- Mi smo propisali da će biti poseban moblni tročlani tim koji će imati jedno zdravstvrenog radnika koji će biti osebno opreljen kombinzonima. Ta osoba e glasati putem nepotvrđnog kovertiranog glasackog listića uz pomoć osobe koju ovlasti. Neće se ulazti u stan već će se na jednoj distanci biće komisija i zaražena osoba.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14266 times
Been thanked: 23746 times

I mrtvi glasaju zar ne

Post by Fuddo » 06 Oct 2020, 19:08

Esad Trokić iz Kanade: Na spisku za glasanje iz Srbije je moja mrtva majka

Esad Trokić iz Kanade: Na spisku za glasanje iz Srbije je moja mrtva majka
On je Centralnoj izbornoj komisiji uputio žalbu zbog činjenice da se na listi za glasanje iz Srbije nalazi njegova majka, iako je preminula 2013. godine.

"U Centralnom biračkom spisku za grad Banja Luka (naziv OIJ) strana 32/1131 KOD (OIJ 034) upisana je moja majka Senija Trokić. Moja majka je nažalost umrla 13. marta 2015. godine u Kanadi gdje je i sahranjena", kaže Trokić.

On naglašava da njegova majka nikada nije bila u Srbiji te da je lažiran i njen datum rođenja (10. januar 1945.), a prijavili su je za glasanje pod brojem 743106842.

"Molim vas da postupite po zakonu, izbrišete je sa spiska i da se pokrene krivični postupak protiv organizatora ovakvih kriminalnih radnji", napisao je Esad Trokić u svojoj žalbi.

Naglašava da se on uredno prijavio za glasanje, ali da ga nema na spisku.

"Ja sam se prijavio za glasanje iz inostranstva i do sada moja prijava nije registrovana, a moje ime nije ni među onima kojima je odbijena prijava za glasanje izvan BiH. Molim vas da se pronađe moj uredno dostavljen obrazac za glasanje, da se moje ime zavede u Centralni birački spisak za glasanje iz inostranstva i da mi se na vrijeme dostavi glasački materijal kako bih mogao izvršiti svoju građansku dužnost", zaključio je Trokić.
Vidis ti cime se bagra sluzi,
A ovim nasim klosarima je najbitnije da ga zabije rodji u dijaspori, tj samom sebi na koncu, da mu se osveti sto i njega nije odveo u kanadu.
I hoce drzavu?
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: I mrtvi glasaju zar ne

Post by Krokodil Behko » 06 Oct 2020, 19:55

Nije to ništa. Biće svega. Javljaju da se u nekim srbijanskim mesarama, na tim adresama, prijavljivalo i po nekoliko desetina glasača, za izbore u BiH.

Žestoko će biti u Mostaru. Dodik krenuo po onih nekoliko preostalih hiljada Srba i praviće od njih svoje ljude. Cilja dva mandata u Mostaru, kako bi skupa sa HDZ osvojio 51% glasova, a potom zanemario izbornu volju preostalih 49% i to bi bilo fatalno upravo za te Srbe, pošto oni uglavnom žive u istočnom dijelu grada.
Njima skupa, fali još oko 4000 glasova, iz dijaspore, da bi preglasali probosanski front, a vidjećemo.

Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno » 07 Oct 2020, 15:53

Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24616 times
Been thanked: 6412 times

Post by Veca » 07 Oct 2020, 16:02

...e bas me pozitivno iznenadise, svaka cast! :ok
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 16876 times

Post by spacebound » 07 Oct 2020, 16:03

Jope nepravda, vazda na nejac :tuzna
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”