Vladimir wrote: 10 Oct 2020, 14:02
Nora Ibsenova wrote: 10 Oct 2020, 13:36
A evo pitanje za Vladimira, šta je to hrvatski književnik Antun Gustav Matoš uradio Banja Luci pa se njegova ulica sad zove, ni manje ni više, Ravnogorska?
Evo malo da se pozabavimo statistikom, 1979 godine od 403 banjalučke ulice Bošnjaci su imali 81, Srbi 114, Hrvati 55 a ostali što Jugoslavenski narodi, što svjetski narodi 153.
Danas, od 461 ulice 333 su pripale "istaknutim" Srbima i srpskoj baštini a ukupno TRI ulice "bošnjacima i njihovoj baštini" i to: Meša Selimović, Skender Kulenović i Muhamed Mehmedbašić.
Hoćemo li malo o tome kad već pričamo o ulicama?
Dajte i vi u Sarajevu ime po 3 najpoznatija Srbina i riješen problem. Počnite od Tesle, preko Pupina do Principa.
Aleksa Šantić, Đoko Mazalić, Mica Todorović, Branislav Nušić, Andrej Andrejević, Srđan Aleksić, Rudi Alvađ, Mladen Stojanović, Branislav Đurđev, Prijedorska, Despića, Vladislav Škarić. Sve bosanski Srbi.
Zašto bi jedno Sarajevo imalo ulicu Nikole Tesle i dalje mi nije jasno.
U samom centru Sarajeva, je u ratu neporušena, neoštećena i sad ponosno stoji ogromna Srpska Saborna Crkva, Stara pravoslavna crkva, također neporušena u ratu, je nacionalni spomenik BiH. Nijedna crkva u Sarajevu nije srušena.
Banja Luka džamije:
Ferhat pašina - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Arnaudija - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Gazanferija - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Behram - efendijina - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Mehmed-bega Imamovića - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Jama - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Talih - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Stupnička - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Dolačka - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Potočka - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Grabska - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Tulekova - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Hadži Kurd - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Vrbanjska - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Potpećinska - srušena od strane srpskog agresora 1993.
Sve i jedna džamija u Banja Luci je srušena od strane SRPSKOG agresora, ne mađarskog, ne slovenačkog - srpskog.
Porediš presuđenog ratnog zločinca R. Karadžića sa prvim predsjednikom Bosne i Hercegovine, Alijom Izetbegović. Države koja je nastala zbog najčasnije armije. Mi nemamo ulice po našim zločincima, nemamo studentske domove po bošnjačkim zločincima, dok vi imate.
Simpatizeri Radovana i oni kojima ne smeta da spavajuu u domu koji nosi naziv po njemu (ne zapazih da su se ikad srpski studenti igdje požalili što boravu u domu koji nosi naziv po ratnom zločincu) su simpatizeri ideologije koja je izvršila nebrojene zločine, među kojima i genocid.
I to ti ne smeta. Ali ti smeta što Sarajevo zaboga nema ulicu Nikole Tesle.
Ne znam kako živiš u 2020 godini i ne vidiš dalje od svog nosa i četničke idiologije. Što rekla Saga: baš mi te ža.
Baš mi te ža i tebe i svih Srba koji misle kao ti jer ste osuđeni da živite sa nama, nema vam kud dalje od nas, a mi znamo, i pamtimo, šta ste nam uradili.

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.