Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Julia-Klara wrote: 13 Oct 2020, 17:01
Nije problem u parovima nego u okruzenju.
Kako objasniti i razumjeti cinjenicu da dvoje imaju savrsen brak iako su razlicite vjere (Srbijanac i Bosanka)
Svugdje je normalno samo na nasim prostoruma nije.
Do nas je.
Zivotinja je zivotinja pa kad te npr. ker il konj jamije, il krava nabode to se rjesava.
Kad te neka nacija svako malo napada i svasta ti radi logicno je da ces se odmaket od tije ljudi.
Pa nije ti ta druga osoba nista uradila.
Rekoh ako je neko normalan i ako se na istim talasnim.
Necu biti s nekim ko podrzava cetnistvo ili ustastvo.
Maja wrote: 13 Oct 2020, 16:12
Ovdje lakse prihvate kad se udas za crnca iz Somalije, pripadnika religije koja stuje skakavce, nego Hrvata.
Apsolutno istina xD mnogo je veci problem nekim clanovima porodice bio sto je sestra u vezi s hrvatom nego ja koja sam u vezi sa totalnim strancem ocekivao bi s ovi prvim imaju slicnu kulturu, isti jezik ali jok
Maja wrote: 13 Oct 2020, 16:12
Ovdje lakse prihvate kad se udas za crnca iz Somalije, pripadnika religije koja stuje skakavce, nego Hrvata.
Apsolutno istina xD mnogo je veci problem nekim clanovima porodice bio sto je sestra u vezi s hrvatom nego ja koja sam u vezi sa totalnim strancem ocekivao bi s ovi prvim imaju slicnu kulturu, isti jezik ali jok
Pa da... sta je neki maximilian iz njemacke ikad uradio protiv bosne?? Nista...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Zato Maximilian, ne voli Poljake, Ruse, Vrancuze i Engleze..
vrhbosnica wrote: 13 Oct 2020, 17:35
Zato Maximilian, ne voli Poljake, Ruse, Vrancuze i Engleze..
Ne spominji mi poljake... imala sam ih i kolega i komsija, nigdje normalna insana.. fakat ne znam koji im je..
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Kako objasniti i razumjeti cinjenicu da dvoje imaju savrsen brak iako su razlicite vjere (Srbijanac i Bosanka)
Do nas je.
Zivotinja je zivotinja pa kad te npr. ker il konj jamije, il krava nabode to se rjesava.
Kad te neka nacija svako malo napada i svasta ti radi logicno je da ces se odmaket od tije ljudi.
Vodis se tim kroz zivot, nemas prijatelja druge nacionalnosti?
Opet dokazujemo kako smo puni predrasuda, da ce rijetko ko stvarno upoznati nekoga i prihvatiti, te prije povjerovati nekom uvrijezenom opstenarodnom misljenju (svi Rumuni Cigani, sve Svabe nacisti, svi Srbi cetnici, Hrvati ustase, muslimani isilovci...)
Divni smo mi
Do nas je.
Vala nemam pojma nit se zamaram sa tim.Ljudi sa kojim se ja druzim, pa sigurno 50% je takvih.Apsolutno ne vidim nikakav problem oko toga.Mozda sto smo u istim krugovima rasli,druzili se,zenili...Ja ovo na forumu citam,ne znam da je iko ikad naceo tu temu medju nama...
Pa ko li puca po tebi i zasto?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Ne spominji mi poljake... imala sam ih i kolega i komsija, nigdje normalna insana.. fakat ne znam koji im je..
Divljaci vecinom, ko i Arapi..
Arapa sam 10ak upoznala.. komsije, kolege, raja...
Tunis, egipat, sirija, palestina..
Svi skroz cool, nisam imala negativna iskustva sa njima
Nije to samo kod nas problem..
uvijek su susjedni narodi ratovali i mrzili se..
Francuzi-Nijemci, Englezi-Francuzi..Iran-Irak i sl..
tako i kod nas..Srbi-Hrvati..