Kolumne by Tempy

Za forumaše koji vole da pišu, crtaju, fotografišu, izrađuju. Naših ruku djelo!
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Kolumne by Tempy

Post by Tempy »

Odlučio sam otvoriti temu naziva Kolumne by Tempy jer se priče koje ću pisati ne uklapaju ni u priče od 5 riječi a ni u lovačke. Naziv kolumne je samo da se razlikuje od drugih koje u nazivu imaju riječ "priča". Ako nije u redu, molim da se premjesti ili spoji u neku odgovarajuću. Nekad će ih biti jedna dnevno , nekad sedmično, zavisno od vremena i potencijalnih čitaoca. :)
Priča N01

Novogodišnja odluka

Kada dođe zima i približi se dolazak Nove godine, mnogi su skloni „okrenuti list“, pa ili ostaviti neku lošu naviku ili udariti refreš na dosadašnji život unoseći u njega nove zanimljive sadržaje.
Ostaviti cigarete je najčešća odluka, a čuo sam jedan komentar da je ostavljanje cigareta obzirom na najavljeno poskupljenje dobra investicija. Zatim slijedi preispitivanje veza u kojima se pojedini nalaze i odluka o njhovom prekidanju ili učvršćivanju pa i stupanju u zajednički život ili brak.
Istraživanja kažu da se poveća i broj samoubistava prije i tokom praznika. Ako samo i razmišljate o samobistvu odmah odustanite, jer nikako nije praktično štetno je po zdravlje a i skupo brate, ispraćaj oprema za dženazu, dženaza, hm...ali ako ne ostavite cigarete ove godine, sljedeće ste bliže dženazi.
Pred Novu godinu obavezno slijedi podsjećanje na prethodnu najluđu noć u kojoj se neizostavno malo više cugne i da doprinos sveopštoj euforiji iako niko ne zna pravi razlog slavlja. Tako me zaustavi poznanik uz bujicu riječi kako žuri ali ne toliko da nebi srknuli crnu tekućinu i evocirali uspomene iz vremena koja su bila iznimno dobra a ne kao sada sve je bez veze. Gledam na TV, počinje svoju priču moj sagovornik, a ja se kao po običaju tu isključujem jer uho ne propušta frekvencije prepričavanja TV programa. Kada neko počinje rečenicu „gledao sam na TV“, znači da taj puno gleda TV i to je njegov izvor informacija, dalje slijede „čitam u Avazu“, pa „vidio na youtube“ , ili „kaže moj šef“, a tek ovako „tvrdi moja žena“ , sve navedene ne uzimam ozbiljno i ne posvećujem pažnju tako da bude ono na jedno ušlo na drugo izašlo. Sasvim je drugo kada sagovornik kaže „dogodilo mi se danas na ulici (kinu , pozorištu, restoranu, fakultetu“ ...itd , to saslušam sa pažnjom .
Eh sad taj poznanik što me zaustavio započe svoj monolog riječima. - Sinoć sam imao nevjerovatan provod. - Imao je moju pažnju pa uzbuđeno nastavi liznuvši usne. Ja i moj rođak , nastavlja on a srkleti me hvataju kada neko stavi sebe na prvo mjesto u rečenici pa kaže „ja i taj i taj“ , smatram to nepristojnim i egoističnim, ali ne popravljam sagovornika.
Nastavlja, ja i moj rođak smo sinoć u Motelu napravili rusvaj, jer smo i prije nego što smo došli tu već bili cugnuli po tri ture pića. Muzika moj jarane živa, a pjevaljka suknjice tako kratke da smo u početku mislili da je i nema nikako. Dekolte tako dubok da joj kad se nagne malo jače naprijed vidi pupak.
Tu malo zastane i čeka moju reakciju da kažem wow, ili da zinem pohotno, ali uzalud, ta mi scena papanska i ne reagujem pa on nastavlja. Ućejfili mi dobro kad za sto nam sjedoše dvije pičoke u minicama. Sad konta on, moram zinuti na tu njegovu izjavu, a meni samo bi smiješan levatski naziv pičoke za dame u njihovom društvu, pa malkice podigoh obrvu. Nastavi on kako su zbarili te trebe i proveli noć uz dosta alkohola i sexa do besvijesti. Ujutro kaže , progledam a soba se okreće oko mene, pa trkom do WC šolje i ne stigoh do nje već po pločicama ostade trag janjetine, sudžuke, jaja...
Nisam mogao dalje slušati pa sa rukom na ustima ne dočekah da završi kako je povraćao hrastovo triješće sigurno. Dosta je rekoh, žurim dalje i ustanem uz povik da ću ja platiti račun, samo da ne slušam više ovo.
Ne „okrećem list „ nakon dolaska Nove godine, ali znam da od ovog dana neću uvijek pristojno slušati sagovrnika ako vidim da priča samo malo podsjeća na ovu koju sam prepričao.

Btw Majo znaš pitanje da se ne ponavljam? :oo
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times

Re: Kolumne by Tempy

Post by paparaci »

Tempy wrote:Ućejfili mi dobro kad za sto nam sjedoše dvije pičoke u minicama. Sad konta on, moram zinuti na tu njegovu izjavu, a meni samo bi smiješan levatski naziv pičoke za dame u njihovom društvu, pa malkice podigoh obrvu.
:plavi

sumnjam da je rijec o damama :oo

trebao si mu reci: "sta god uzimas, uzimaj manje" :hihi
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

paparaci wrote:
Tempy wrote:Ućejfili mi dobro kad za sto nam sjedoše dvije pičoke u minicama. Sad konta on, moram zinuti na tu njegovu izjavu, a meni samo bi smiješan levatski naziv pičoke za dame u njihovom društvu, pa malkice podigoh obrvu.
:plavi

sumnjam da je rijec o damama :oo

trebao si mu reci: "sta god uzimas, uzimaj manje" :hihi
kod nas se kaze "odvadi" :)

Tempy, svidja mi se kako pises :aplauzz
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Hvala vam, dovoljno da znam da neko čita da nastavim sa pisanjem. :)
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Opa, dEcko se oslobodio. :oo :aplauzz

+1 na pretplati. :oo
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Hvala, hvala, prošao mjesec dana na forumu, vrijeme da se oslobodim. :)
visper
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by visper »

Samo saraj jarane zanimljivo je citta se imam i ja jednog takvog poznanika koji me davi kad se sretnemo ja rijec a on. Roman'. Jednom mi je sat vremena detaljno pricao njegovu posjetu zubaru kad me zub nezaboli
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust »

:ok odlicno tempy, samo nastavi
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

da se i ja parkiram :ok :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

dalje...cekamo... jesi napisao? de...
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Tempy wrote:Hvala, hvala, prošao mjesec dana na forumu, vrijeme da se oslobodim. :)

Kako suptilno daje Maji do znanja da ga pusti u zasticeni dio foruma. :oo :valja :ble
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

dacina_curica wrote:
Tempy wrote:Hvala, hvala, prošao mjesec dana na forumu, vrijeme da se oslobodim. :)

Kako suptilno daje Maji do znanja da ga pusti u zasticeni dio foruma. :oo :valja :ble
na ovaj dio jedva cekam, kad ga je ovako liejpo citat, sigurno ga je lijepo i gledat :)

tempy :aplauzz a i slicicu cekamo... ja pogotovo :rumenko
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

ja bih sve one, koji zeljno ocekuju da nam vide slicice, ako ne postave svoje-BANIRALA na 20 godina
:oklagija
hajd sad, Tempy, Trepavica,indijanac...birajte najljepse SVOJE slicice koje imate i pripremajte ih...
Trepavica

Post by Trepavica »

Julia-Klara wrote:ja bih sve one, koji zeljno ocekuju da nam vide slicice, ako ne postave svoje-BANIRALA na 20 godina
:oklagija
hajd sad, Tempy, Trepavica,indijanac...birajte najljepse SVOJE slicice koje imate i pripremajte ih...
:ooo A ko kaze da sam nestrpljiva vas vidjeti ?! Meni se ne zuri ....A za ovu dvjicu , radoznalih , neka samo odgovor daju za sebe... :ha
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Luna. wrote: na ovaj dio jedva cekam, kad ga je ovako liejpo citat, sigurno ga je lijepo i gledat :)
tempy :aplauzz a i slicicu cekamo... ja pogotovo :rumenko
Svi na forumu lijepo pišu pa je lijepo čitati, nema loših postova, veoma malo.
Eh sad za gledati bih ušao u konkurenciju kod Majinih nosonja na onoj temi. :oo
Ali da ne trošim riječi slika govori kao hiljadu riječi, tako kažu. :)
dacina_curica wrote:
Ništa od suptilnih asocijacija, da nije uslijedio uvlakački remind na pp ništa od pristupa.
Julija-Klara wrote: hajd sad, Tempy, Trepavica,indijanac...birajte najljepse SVOJE slicice koje imate i pripremajte ih...
najljepše sa rezolucijom od 2 pixela kao kod većine. :oo
dacina_curica

Post by dacina_curica »

I? Sve si pregledao, gdje je sad slika? :pendrek
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust »

Ajde Tempy da te vidimo pa da te otracamo :oo
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Kao da kacenje slika ima ikakvu drugu funkciju :oo Jelde komsinice? :oo

P.S. zazalice Tempy sto ikad otvori temu. :oo
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust »

Nece zazaliti :ooo
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Dust wrote:Ajde Tempy da te vidimo pa da te otracamo :oo
Polako ba, niko nije isti dan kada je pregledao slike i okačio pa neću ni ja.
dacina_curica wrote:
I? Sve si pregledao, gdje je sad slika?
Treba voditi računa o tajmingu postavljanja kada na forumu nije prometno puno (kada su tu samo Igla i živi npr.), dok prođe prvi val tračerske paljbe tipa ono "joj Hamo vidi mu glOve". :oo
btw tvoje slike ne vidjeh tamo. :D.
I ne spamajte mi po temi više imate orah-čekić istresanje pa tamo glabajte. :oo
Post Reply

Return to “Kutak za kreativne”