Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Nora Ibsenova wrote: 14 Oct 2020, 17:26
Ljudi koji su bolovali od korone ili čiji su bližnji bolovali, šta im je pomagalo?
Od lijekova?
Moja mama je pila antibiotike, vitamin d, c i cink, kao i aminofilin. Pitali su je da li zeli neki eksperimentalni lijek, koji je ona odbila, a imena se ne sjeca.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
ElTriconi wrote: 14 Oct 2020, 17:42
Sto antibiotik ako je korona virus?
Dobila je antibiotik prije nego sto je otisla u bolnicu, cim je imala prvi pregled jer joj je ustanovljena upala pluca. Pa joj je taj lijek ostao da ispije propisanu dozu. Antibiotsku terapiju, kako se ne bi smjela uzimati na svoju ruku, tako isto je ne treba ni prekidati dok se ne ispije cijela.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Ljudi koji su bolovali od korone ili čiji su bližnji bolovali, šta im je pomagalo?
Od lijekova?
Moja mama je pila antibiotike, vitamin d, c i cink, kao i aminofilin. Pitali su je da li zeli neki eksperimentalni lijek, koji je ona odbila, a imena se ne sjeca.
Znaci vec su poslali lijekova, na nama da testiraju
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
U Fr dnevno po 20 000 novozarazenih. Kod mene na poslu za divno cudo niko. Jbt nas ima preko sto kad pomislis sano koji su to kontakti jos radimo svo vrijeme osim tri dana u martu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Od lijekova?
Znaci vec su poslali lijekova, na nama da testiraju
Zaista nikakve detalje ne znam, pa cak ni ime lijeka. Mama mi je to pricala na telefon dok je jos lezala u bolnici, samo kratko rekla da su joj ponudili eksperimentalni lijek, i da u tom slucaju treba potpisat da ga uzima na svoju odgovornost. Kad je izasla iz bolnice rekla mi je da je druga pacijentica iz sobe pristala na taj lijek.
Od lijekova?
Kolegici dali Sumamed, i to duplu dozu da pije tj. 6 dana.
Vitamine C i D i paracetamol.
Na početku nisu nista, jer je kuci bila, ali kad se pozalila na otezano disanje odma joj predložili tu terapiju.
Od lijekova?
Kolegici dali Sumamed, i to duplu dozu da pije tj. 6 dana.
Vitamine C i D i paracetamol.
Na početku nisu nista, jer je kuci bila, ali kad se pozalila na otezano disanje odma joj predložili tu terapiju.
Pa otprilike je to uobicajen postupak ako se simptomi pogorsaju