Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2270 times
- Been thanked: 5416 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Zubić postavio niz pitanja nakon uvođenja oštrijih mjera u KS
Profesor geografije Vedran Zubić, jedan od dobitnika nagrade "Heroji 2020" zbog svog doprinosa tokom pandemije korona virusa, na svom Facebook profilu postavio je nekoliko pitanja nakon uvođenja novih mjera u Kantonu Sarajevo po kojima se naređuje obavezno propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa u zatvorenom i otvorenom prostoru kao i okupljanje ljudi na određenom prostoru, ne više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i ne više od 60 osoba na otvorenom prostoru.
"Ne ulazeći u struku ljudi koji donose odluke, a sve sam sumnjičaviji da se ima neka vizija, moram priznati da su mi neke stvari nejasne iz današnje odluke. Ako je uopće to bila neka odluka!", naveo je Zubić.
Postavio je i nekoliko pitanja:
1. Šta je zatvoreni prostor? Da li je to tržni centar? Da li to znači da 30 ljudi mogu biti u tržnom centru ogromne površine? Da li je to kafana bez obzira na površinu? Da li je to autobus ili tramvaj? Da li u njima može biti do 30 ljudi? Na osnovu čega se ovo procjenjuje? Pa zar nije logično da prisustvo u objektu zavisi od površine objekta!?
2. Šta je otvoreni prostor? Šta znači 60 ljudi se ne može skupiti negdje? Na kolikoj površini? Kolika može biti "gustina naseljenosti"? Da li je nogometni stadion "otvoreni prostor"? Ili neka okolna livada? Pa valjda se donese odluka na osnovu gustine na nekom prostoru, a ne kaže se "otvoreni prostor"!?
3. Šta znači odluka o "kliznom rasporedu"? Da li će to neka djeca od 7 i 30 u školi biti? Kako će se to izvesti kod roditelja koji imaju djecu različitog uzrasta? Koji ljudi će "razvoziti" djecu? Pa zar nije logika veća frekvencija saobraćaja!? Pa zar nije bolje da srednjoškolci idu u pola 10 kada se smanji saobraćajna gužva jer ljudi idu na posao!?
4. Zašto samo prijetite kaznama? Zbog čega ne objašnjavate razloge nošenja npr. maske? Zašto nemate svakodnevne emisije o tome da educirate ljude? Pa zar nije bolje da ljudi postanu samosvjesni, a ne da im je stalno neka stega za "vratom"!?
5. Zašto nosimo maske na otvorenom? Koliko jedna maska može 'izdržati' da bude korisna? Da li je zaista dobro da ljudi 7-8 sati nose istu masku? Ja mislim da je to greška, ali educirajte me! Zaista mi nije jasno kako će maska puna izduvnog CO2 i "slina od pepsina" nakon 8 sati biti korisna!?
"Ja nisam nerazuman. Razumijem problem. Znam da je sezona gripa i da ulazimo u period 'zimskog gušenja' koji je ovdje prisutan i bez korone. Jasno mi je da je za neke korona iznimno smrtonosna. Ali mi preporuke tipa 'stalno nosite maske inače ćemo vas kazniti 500 KM' ne zvuče najbolje!", poručio je Zubić.
Profesor geografije Vedran Zubić, jedan od dobitnika nagrade "Heroji 2020" zbog svog doprinosa tokom pandemije korona virusa, na svom Facebook profilu postavio je nekoliko pitanja nakon uvođenja novih mjera u Kantonu Sarajevo po kojima se naređuje obavezno propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa u zatvorenom i otvorenom prostoru kao i okupljanje ljudi na određenom prostoru, ne više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i ne više od 60 osoba na otvorenom prostoru.
"Ne ulazeći u struku ljudi koji donose odluke, a sve sam sumnjičaviji da se ima neka vizija, moram priznati da su mi neke stvari nejasne iz današnje odluke. Ako je uopće to bila neka odluka!", naveo je Zubić.
Postavio je i nekoliko pitanja:
1. Šta je zatvoreni prostor? Da li je to tržni centar? Da li to znači da 30 ljudi mogu biti u tržnom centru ogromne površine? Da li je to kafana bez obzira na površinu? Da li je to autobus ili tramvaj? Da li u njima može biti do 30 ljudi? Na osnovu čega se ovo procjenjuje? Pa zar nije logično da prisustvo u objektu zavisi od površine objekta!?
2. Šta je otvoreni prostor? Šta znači 60 ljudi se ne može skupiti negdje? Na kolikoj površini? Kolika može biti "gustina naseljenosti"? Da li je nogometni stadion "otvoreni prostor"? Ili neka okolna livada? Pa valjda se donese odluka na osnovu gustine na nekom prostoru, a ne kaže se "otvoreni prostor"!?
3. Šta znači odluka o "kliznom rasporedu"? Da li će to neka djeca od 7 i 30 u školi biti? Kako će se to izvesti kod roditelja koji imaju djecu različitog uzrasta? Koji ljudi će "razvoziti" djecu? Pa zar nije logika veća frekvencija saobraćaja!? Pa zar nije bolje da srednjoškolci idu u pola 10 kada se smanji saobraćajna gužva jer ljudi idu na posao!?
4. Zašto samo prijetite kaznama? Zbog čega ne objašnjavate razloge nošenja npr. maske? Zašto nemate svakodnevne emisije o tome da educirate ljude? Pa zar nije bolje da ljudi postanu samosvjesni, a ne da im je stalno neka stega za "vratom"!?
5. Zašto nosimo maske na otvorenom? Koliko jedna maska može 'izdržati' da bude korisna? Da li je zaista dobro da ljudi 7-8 sati nose istu masku? Ja mislim da je to greška, ali educirajte me! Zaista mi nije jasno kako će maska puna izduvnog CO2 i "slina od pepsina" nakon 8 sati biti korisna!?
"Ja nisam nerazuman. Razumijem problem. Znam da je sezona gripa i da ulazimo u period 'zimskog gušenja' koji je ovdje prisutan i bez korone. Jasno mi je da je za neke korona iznimno smrtonosna. Ali mi preporuke tipa 'stalno nosite maske inače ćemo vas kazniti 500 KM' ne zvuče najbolje!", poručio je Zubić.
Fuck you a friendly note to start the day
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4958 times
- Been thanked: 6788 times
E jeste.. Ali doći do toga..zar nije bolje da ljudi postanu samosvjesni,

Pih.. siroti, mora da stvarno nema nikakve potrebea ne da im je stalno neka stega za "vratom"!?
Ne kontam u čemu je problem nosati masku gdje god se krene ili gdje god se neko nalazi..
Svijest ima sidrište.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Vremenski period za nosenje maske sad barem odgovara treba je nositi
,ljudi radite na preventivi ,Corona nije nimalo bezopasna
Ostalo je cutanje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9550 times
- Been thanked: 11285 times
- Status: Online
- Hurija
- Pandora
Ti Behko nisi u Kantonu Sarevo,prati kakve mjere u tvom kantonu uvode ,pitam se samo ko te mjere sprovodi
,mene je dvaput zvao Sanitarni inspektor da pita kako sam i trebam li nešto,ma ništa nije definirano bogami
Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Malo je reci da su mjere glupe i nepotrebne.
Francuzi uvode policijski sat u Parizu, pariskoj regiji i jos osam gradova za sada. Od 21:00 do 06:00 zabranjuje se kretanje osim u odredjenim uslovima.
Dobro mu rece lik sinoc na TV-u. Upravo ste ubili restorane
Francuzi uvode policijski sat u Parizu, pariskoj regiji i jos osam gradova za sada. Od 21:00 do 06:00 zabranjuje se kretanje osim u odredjenim uslovima.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2270 times
- Been thanked: 5416 times
Od kad to behkudin nije u KSHurija wrote: 15 Oct 2020, 09:33 Ti Behko nisi u Kantonu Sarevo,prati kakve mjere u tvom kantonu uvode ,pitam se samo ko te mjere sprovodi,mene je dvaput zvao Sanitarni inspektor da pita kako sam i trebam li nešto,ma ništa nije definirano bogami

jesam li to nesto fulio

Fuck you a friendly note to start the day
- Hurija
- Pandora
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9550 times
- Been thanked: 11285 times
Hurija wrote: 15 Oct 2020, 09:33 Ti Behko nisi u Kantonu Sarevo,prati kakve mjere u tvom kantonu uvode ,pitam se samo ko te mjere sprovodi,mene je dvaput zvao Sanitarni inspektor da pita kako sam i trebam li nešto,ma ništa nije definirano bogami
Meni se čini da jesam u tom kantonu

- Hurija
- Pandora
Hmm imam još viroznu upalu pluća jo
,oparavak nije baš brz ali su nalazi bolji ,kako mi fino to sve Doktor uvi
Last edited by Hurija on 15 Oct 2020, 09:59, edited 1 time in total.
Ostalo je cutanje.
- Hurija
- Pandora
Pa izvini SarajlijicaKrokodil Behko wrote: 15 Oct 2020, 09:57Hurija wrote: 15 Oct 2020, 09:33 Ti Behko nisi u Kantonu Sarevo,prati kakve mjere u tvom kantonu uvode ,pitam se samo ko te mjere sprovodi,mene je dvaput zvao Sanitarni inspektor da pita kako sam i trebam li nešto,ma ništa nije definirano bogami
Meni se čini da jesam u tom kantonu![]()
Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa da. Ko u fr. Udjes sa maskom. Podjes u vc stavis masku, izadjes s maskomKrokodil Behko wrote: 15 Oct 2020, 09:31 ZNači, sad masku nabijem, dok ne dođem do kafića i tamo je skinem?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2768 times
- Been thanked: 22868 times
Majke mi meni ovo nije jasno.Sta misle oni,vec je mnogo ljudi preslo granicu moguceg gubitka.Povratiti se ne mogu.Jos malo nek potraje popalice im sve,belaj neminovan.insomnia wrote: 15 Oct 2020, 09:43 Malo je reci da su mjere glupe i nepotrebne.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2768 times
- Been thanked: 22868 times
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 27031 times
- Been thanked: 31002 times
opet ce svedi najbolje proc
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Zanki
- saudade
jesi ti bila uopce hospitalizirana?Hurija wrote: 15 Oct 2020, 09:25 Vremenski period za nosenje maske sad barem odgovara treba je nositi,ljudi radite na preventivi ,Corona nije nimalo bezopasna
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8840 times
- Been thanked: 5606 times
Odakle odjednom ovakav skok broja zarazenih (juce).
Skoro u jednom danu udupla se cifra.
U Tz mjesec dana se kretao 1 - 10, juce 25.
Evo, i danas je preko 20.
Sad me zanima i preciznost testova koje rade.
Koliko su tacni?
Koliko su tacni?
The Dark Side Of The Forum...
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13892 times
- Been thanked: 22836 times
Ma rodjo, pred kijametMister No wrote: 15 Oct 2020, 14:08 Odakle odjednom ovakav skok broja zarazenih (juce).
Koliko su tacni?
Gotovo je ovo
Prnili smo u sisu
Ako si krvna grupa O
Nemres je fasovat
Jucer javili
Ja nula
Ojjj
Dozvolite da se obratimo
- Zanki
- saudade
krvna grupa nula i izbjegavaj paracetamole i nes fasovat
toe to
toe to
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13892 times
- Been thanked: 22836 times
ShaBa ti tu kompromitujes zadnje nalaze
Fauci jucer reko
Nula grupa, imuna 100%
Dozvolite da se obratimo