Demokratska partija (USA)

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9510 times
Been thanked: 11249 times
Status: Online

Re: Malik Obama o bratu Baracku: "Obogatio se i postao snob, on je okrutan čovjek"

Post by Krokodil Behko »

Fuddo wrote: 02 Aug 2020, 16:18 Ovi ko da su iz Rogatice, sam crni.

Isti vala, a ovamo nešto fol liberalan.
Uzed čovjek sebi sve, a Malik osta na govno nalik
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times
Status: Offline

Re: Malik Obama o bratu Baracku: "Obogatio se i postao snob, on je okrutan čovjek"

Post by Melek »

Malik, Malik
Na g@vn@ nalik
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

A koji to predsjednik ne želi da ga ljudi obožavaju?
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mislim, jbt, izletiti pred ljude i tražiti da te biraju automatski znači da želiš da te obožavaju.
. . . . . . . . .
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8832 times
Been thanked: 5601 times

Post by Mister No »

Fuddo wrote: 02 Aug 2020, 16:18 Ovi ko da su iz Rogatice, sam crni.
A sto bas iz Rogatice? :D.
The Dark Side Of The Forum...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3245 times

Post by Melek »

Vraga bi on bio predsjednik da mu je gepard onomad dokačio pramdida, a ni Malik ne bi toliko doguro, ha ja!
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Ne znam ni da li bi iko čitao ovu knjigu da Obama nije bio predsjednik i tražio da ga obožavaju.
. . . . . . . . .
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3711 times
Been thanked: 6784 times

Post by Matan »

Ma ovaj je jos gori..
o bratu tako...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

A tetka Hava. Dobro Fu do kaze. Rogatica. I to iz nekake ciganske mahale
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Mister No
Has thanked: 8832 times
Been thanked: 5601 times

Post by Mister No »

Rogatica :123
The Dark Side Of The Forum...
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Haj nemojte se svadjati baraka obama
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Demokratska partija (USA)

Post by Krokodil Behko »

Biden u augustu prikupio više od 300 miliona dolara
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

ŠOKANTNI REZULTATI NAJNOVIJE ANKETE: Prednost Bidena skočila na 17 posto, žene ne vole Trumpa

Prema svim anketama, prednost Joea Bidena nad Donaldom Trumpom prešla je u dvocifrene postotke, a po onoj CNN-a i SSRS-a, dostiže čak 17 posto razlike. To otklanja svaku sumnju u favorita američke predsjedničke utrke kad bi se već sutra održavali izbori.

Više je razloga zašto se Trump našao u velikoj nevolji nakon prve predsjedničke rasprave i objave da mu je dijagnosticiran koronavirus, no brojni američki analitičari ističu kako su glavni među njima - ženskog spola. Američke žene su, izvan svake sumnje, već odabrale svojega predsjednika i on definitivno nije Trump.

Prosjek posljednjih pet reprezentativnih anketa govori da je Biden među glasačicama povećao podršku na više od 25 posto. Nijedan kandidat nijedne stranke u završnici izbora u SAD-u nije imao više od 24 posto podrške među biračima, tako da je Biden najveći politički ljubimac američkih žena svih vremena, zaključuje CNN.

Bidenovo veliko pridobivanje glasačica na stranu demokrata izniman je napredak u odnosu na iskustvo Hillary Clinton otprije četiri godine. Clintonova je 2016. uživala tek oko 14 posto simpatija birača istoga spola. Usprkos poodmakloj dobi, „Pospani Joe“ očito još dobro zna čime isprovocirati pozitivne političke emocije kod Amerikanki, kod kojih Trumpove priče o mentalnoj nestabilnosti demokratskog kandidata nisu naišle na plodno tlo.

Više je nego zanimljivo kako Bidenov izborni štab ne bilježi ni približno isti napredak među muškarcima: kao dokazani verbalni mačo zlostavljač, Donald Trump još uvijek kod muških glasača prednjači pred Bidenom za oko 3 posto.

Činjenicu da se američke žene u preferencijama masovno pomiču ulijevo, dok muškarci ostaju postojani i politički stabilni, stručnjaci tumače sve većim jazom između rodnih grupa u tamošnjem društvu. Podaci iz anketa znakovito ukazuju da se od Trumpa naročito demonstrativno distanciraju bjelkinje. Biden među bijelim ženama koje su registrirane glasačice vodi u prosjeku za oko 13 posto, dočim je Trump u istoj biračkoj kategoriji 2016. godine u prosjeku bilježio oko 5 posto prednosti. Joe Biden je po obljubljenosti među bjelkinjama bolji za čak 18 posto od svoje stranačke kolegice Hillary Clinton.

Najveći Bidenovi dobici na izbornoj mapi, a u usporedbi s Clintonovom, registrirani su upravo tamo gdje ima puno bijelih žena: u regiji Velikih jezera u pograničnom pojasu s Kanadom. I bez iznimnoga napretka koji Biden bilježi među glasačicama možda bi također pobijedio na skorim predsjedničkim izborima, ističe se u analizama, no masovna podrška u ovoj kategoriji dovodi ga u puno ugodniju izbornu poziciju. Američke žene, a naročito one bijele boje kože, masovno su odlučile političko klatno nacije skrenuti ulijevo.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Trže me Behko reko SDA u Americi 😂,mislim da će Republikanci odnijeti i ovog puta pobjedu na izborima ,mada je Biden vidim zavodnik 🌝
Ostalo je cutanje.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Toliko je zavodljiv da mu ni unuka ne moze odoliti
Image
No dobro “ćud je ženska smiješna rabota”
Last edited by insomnia on 15 Oct 2020, 09:39, edited 1 time in total.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Hurija wrote: 15 Oct 2020, 09:22 Trže me Behko reko SDA u Americi 😂,mislim da će Republikanci odnijeti i ovog puta pobjedu na izborima ,mada je Biden vidim zavodnik 🌝

Sinoć sam gledao na Axios, dokumentarac. Višestruko je više, glasanja poštom i na tako te alternativne načine. Neka agencija za statistiku, čvrsto vjeruju da će se na dan izbora desiti tzv. red mirage. Odnosno, u noći nakon zatvaranja izbornihm jesta, ispašće da je dobio Trump, ali svi predviđaju, da će Biden nadmoćno osvojiti glasove poslate poštom i bit će ih oko 6-7 miliona i tako da će se na konačne rezultate, čekati oko deset dana.

Zato se Trump i protivi takvom načinu glasanja, tvrdi da je izborna prevara u pitanju isl. Izgleda da glasači republikanaca, još uvijek ne znaju upaliti kompjuter, seljaci :ha
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko »

Izborna je trka mnogo bliza nego sto ankete pokazuju, Republikanci su uspjeli da registruju vise glasaca nego demokrate u swing states, brojevi novih glasaca koji su postali punoljetni od 2018 koji su se registrovali ko Republikanci su ogromni.
Ti padas u onaj zacarani krug cuo ja na tv reko mi glumac placen da cita vijesti kako svi glasaju za Demokrate, ja vidim sta se desava oko mene,
Na CNN Biden i 20-st ljudi u autima na predizbornom skupu, Trump 20000 ljudi, i onda izadje Don Lemon i place ko da ih je Trump puskom natjero da dodju na skup, znaju oni da ima Covid-19 i opet dolaze a tako ce i na glasanje da izadju.

Problem sa glasanjem postom je jednostavan, veec hapse ljude koji se pojave sa 150 koverti glasackih listica, ili dodju da glasaju za pola mrtve familije.
Jedina sansa je da Biden uzme lopatom na noc izbora tako da glasovi postom nemaju nikakav utjecaj, problem je da se to desi sanse su oko 2% i onda ce da nastane problem jer glasanje postom otvara vrata manipulaciji jer bilo ko je mogao ubaciti listic u postu, i ako ispadne da je izlaznost veca od 60% sto je neki standard ispasce da je prevara,
Harris bila na avionu sa ljudima koji imaju Covid-19 znaci i ona ga zakacila.
Biden i sin mu Hunter ispalo uzimali pare od Ukrajinaca i Rusa sto bi bila jos jedna glupava prica,FB i Twitter blokirali ( cenzurisali) a sto narod kaze sto se krije mora da je istina.

Sve u svemu bicei intresantno.

Jedino ne shvatam kakve veze ima koristenje racunara sa glasanjem postom?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 15 Oct 2020, 18:37 Izborna je trka mnogo bliza nego sto ankete pokazuju, Republikanci su uspjeli da registruju vise glasaca nego demokrate u swing states, brojevi novih glasaca koji su postali punoljetni od 2018 koji su se registrovali ko Republikanci su ogromni.
Ti padas u onaj zacarani krug cuo ja na tv reko mi glumac placen da cita vijesti kako svi glasaju za Demokrate, ja vidim sta se desava oko mene,
Na CNN Biden i 20-st ljudi u autima na predizbornom skupu, Trump 20000 ljudi, i onda izadje Don Lemon i place ko da ih je Trump puskom natjero da dodju na skup, znaju oni da ima Covid-19 i opet dolaze a tako ce i na glasanje da izadju.

Problem sa glasanjem postom je jednostavan, veec hapse ljude koji se pojave sa 150 koverti glasackih listica, ili dodju da glasaju za pola mrtve familije.
Jedina sansa je da Biden uzme lopatom na noc izbora tako da glasovi postom nemaju nikakav utjecaj, problem je da se to desi sanse su oko 2% i onda ce da nastane problem jer glasanje postom otvara vrata manipulaciji jer bilo ko je mogao ubaciti listic u postu, i ako ispadne da je izlaznost veca od 60% sto je neki standard ispasce da je prevara,
Biden i sin mu Hunter ispalo uzimali pare od Ukrajinaca i Rusa sto bi bila jos jedna glupava prica,FB i Twitter blokirali ( cenzurisali) a sto narod kaze sto se krije mora da je istina.

I na koji se način, ti razlikuješ od tih "demokratskih medija", kad i sam pišeš propagandno i na osnovu ničega?
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 15 Oct 2020, 18:48
rocko wrote: 15 Oct 2020, 18:37 Izborna je trka mnogo bliza nego sto ankete pokazuju, Republikanci su uspjeli da registruju vise glasaca nego demokrate u swing states, brojevi novih glasaca koji su postali punoljetni od 2018 koji su se registrovali ko Republikanci su ogromni.

I na koji se način, ti razlikuješ od tih "demokratskih medija", kad i sam pišeš propagandno i na osnovu ničega?
Ja pricam sta ja vidim oko sebe i vjerujem svojim ocima i usima vise nego glumcu koji cita vijesti

Image

Image

Ohio
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 15 Oct 2020, 18:52
Krokodil Behko wrote: 15 Oct 2020, 18:48

Ja pricam sta ja vidim oko sebe i vjerujem svojim ocima i usima vise nego glumcu koji cita vijesti

Image

Image

Ohio

Fake, radiš fake i to svjesno. Trumpov nastup u dvorani, a s druge strane, usput snimljeno par automobila demokrata.

To ne odgovara istini. Istina je ovo

Biden makes big push in Ohio, once seen as long shot for him

https://apnews.com/article/election-202 ... f61ae9674f

Zašto ne pominješ, da se za razliku od govečeta Trumpa, Biden pridržava svi mjera protiv širenja Covid19, a to se odnosi i na socijalnu distancu na skupovima i to jer baš i bilo u Ohiu. hajde sad, ponovi sve još jednom.
Post Reply

Return to “Svijet”