Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49659 times
Been thanked: 8821 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by ElTriconi »

A narod ako uzima antibiotike na svoju ruku nece nikog zajebat nego svog najblizeg. Ne ubijes li bakteriju mozes je samo napravit imunom na taj antibiotik. I onda je preneses na nekog bliskog i rasiris bakteriju imunu na taj antibiotik. I tako mutira jos desetak puta i bila 🤗☺️
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
SociologBosmal
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 36 times
Been thanked: 92 times

Post by SociologBosmal »

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Željno očekivani nastavak intervjua sa čuvenim doktor köhnleinom koji je još u martu tačno naveo šta i kako se radi u bolnicama, kakav je virus, itd.
On je prvi koji je izašao sa tvrdnjom da će kreveti na njemačkim intenzivnim odjeljenjima ostati prazni.

U ovom intervjuu iznosi teške optužbe na račun doktora sa klinika koji su liječili (ili da kažem pobili) pacijente.

Svi mi se morete obratit
TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2650 times

Post by TAFKAP »

U Francuskoj 30.000 novooboljelih u jednom danu. :sok
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14350 times
Been thanked: 9946 times

Post by Julia-Klara »

opet :rol
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

SociologBosmal wrote: 16 Oct 2020, 16:29 Rekoh ja sinoc, insajderska, da imamo ogroman broj zarazenih, ljudi me ovdje napadose.
+600
Zao mi osoba iz laba koji nose skafandere non stop, po 6 sati
Prestani
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5033 times
Been thanked: 6531 times

Post by Vanilla »

Nije mi svejedno i postoji doza straha :cudi

Eh, ne razumijem ove nase u vezi, recimo, skole konkretno. Na pocetku, dok je bilo po 2, 3 zarazena, bile su vrlo stroge mjere; sada kada je puno gore po tom pitanju se ne poduzima nista. Okej, jasno mi je za ljude koji rade (licno nisam nikako pauzirala sa poslom cak ni onda na pocetku), svakako nam je ekonomija davno otisla u tacku i sve lancano vuce jedno drugo ali ovo oko skole i vrtica ne razumijem.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Vanilla wrote: 16 Oct 2020, 20:30 Nije mi svejedno i postoji doza straha :cudi

Eh, ne razumijem ove nase u vezi, recimo, skole konkretno. Na pocetku, dok je bilo po 2, 3 zarazena, bile su vrlo stroge mjere; sada kada je puno gore po tom pitanju se ne poduzima nista. Okej, jasno mi je za ljude koji rade (licno nisam nikako pauzirala sa poslom cak ni onda na pocetku), svakako nam je ekonomija davno otisla u tacku i sve lancano vuce jedno drugo ali ovo oko skole i vrtica ne razumijem.
Djeca, srecom skoro nikako ne razvijaju simptome ako sjebes skole sjebo si i poslove jer roditelji nemaju dje sa djecom
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla »

Znam, jasno mi je to da je roditeljima problem gdje sa djecom... ali mi nekako djeluje prerizicno, posebno sada kad su aktuelne i standardne sezonske gripe plus u ovome nasem zdravstvenom haosu gdje ne primaju nikoga ako nisu razvijeni samo simptomi korone. Svakako cim kihnu prebacuju se na online nastavu a sad sve vise kisu.
Usput, kombinovana nastava koju trenutno provode ne daje ni blizu ikakav kvalitet obrazovanja.
Ne znam...
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Nije istina. Kod male u razredu i kisu i kaslju...
kihanje svakako nije simptom. Ona ne ureklo se ne pamtim kad je bolesna bila za divno cudo
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40562 times
Been thanked: 26885 times

Post by Rum »

Snimak pluća 22-godišnjaka zaraženog koronavirusom

Image

Pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Facebooku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsjetio ljude koji ne vjeruju u opasnost koju nosi COVID-19 da ona ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.

Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus razorio pluća mladića koji ima 22 godine. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gdje je u postotcima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.

Doktori okupljeni u grupu “Udruženi protiv kovida” upozorili su građane Srbije da se očekuje novi val epidemije koronavirusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra, piše Nova.rs.

Tom apelu pridružio se i dr Žujović, jedan od doktora u grupu Udruženi protiv kovida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mjera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.

“Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtjeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom liječniku ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski sat. Ostajte nam zdravi i živi”. poručio je dr Žujović na Facebooku.

"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Vanilla »

Sta nije istina?
Pricam za Sarajevo. Ovdje je tako.
Sedmica online, sedmica na nastavi i ako maltene kihnu zovu roditelje da dodje po dijete. Ako kaslje, ima bolno grlo i sl., ne prima se na pregled sve dok nije temperatura prisutna.
Usput, znaci roditelji se moraju snalaziti za cuvanje tokom sedmice kad su na online nastavi.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13894 times
Been thanked: 22844 times

Post by Fuddo »

Gledam ovog doktora sto je smutio nakav lijek, cekaju da ga fda odobri.
Znaci, ovaj virus nas ujebe na sljedeci nacin,
Nas imunitet reaguje panicno, jer mu je cudo skroz nepoznato, precerano ga napadne.
I onda samo dolijeva ulje na vatru, napravi gore sranje.
I sad ovaj njegov lijek bi kao trebao kontrolisati nas imunitet, da ga na tanane satare, oTaj virus.
Zajebano ovo
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

To je kod pojedinih. I to se desava i sa gripom npr. Pretjerano reagovanje imuniteta
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2770 times
Been thanked: 22882 times

Post by HAVANA »

Ja sam tolko cigara ispusio,jeo senfa,ajvara,sudjukice,cevape,pio pive,rakije,luka...Hajra njemu od mene nema.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:D Fuddo de ne prepadaj me više , sve se nadam da ću utorak moći valjda izaći iz izolacije
Ostalo je cutanje.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2770 times
Been thanked: 22882 times

Post by HAVANA »

On nece znat dje je doso,ajvar s desna,senf s lijeva a luk punim pa ga zalije rakija,taman se dozove kad oblak dima a cevap se smjeska i sudjukicom ga nalupa...Eeeee
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Hurija wrote: 16 Oct 2020, 23:24 :D Fuddo de ne prepadaj me više , sve se nadam da ću utorak moći valjda izaći iz izolacije
Abd
Izaces, jasta vec izac
Dozvolite da se obratimo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 16 Oct 2020, 23:24 To je kod pojedinih. I to se desava i sa gripom npr. Pretjerano reagovanje imuniteta
Pa ja, to je kod ovih sto bas najebu.
Dozvolite da se obratimo
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40562 times
Been thanked: 26885 times

Post by Rum »

HAVANA wrote: 16 Oct 2020, 23:24 Ja sam tolko cigara ispusio,jeo senfa,ajvara,sudjukice,cevape,pio pive,rakije,luka...Hajra njemu od mene nema.
Jedi luk i nema brige
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
Post Reply

Return to “Zdravlje”