Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49659 times
- Been thanked: 8821 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
A narod ako uzima antibiotike na svoju ruku nece nikog zajebat nego svog najblizeg. Ne ubijes li bakteriju mozes je samo napravit imunom na taj antibiotik. I onda je preneses na nekog bliskog i rasiris bakteriju imunu na taj antibiotik. I tako mutira jos desetak puta i bila 

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Željno očekivani nastavak intervjua sa čuvenim doktor köhnleinom koji je još u martu tačno naveo šta i kako se radi u bolnicama, kakav je virus, itd.
On je prvi koji je izašao sa tvrdnjom da će kreveti na njemačkim intenzivnim odjeljenjima ostati prazni.
U ovom intervjuu iznosi teške optužbe na račun doktora sa klinika koji su liječili (ili da kažem pobili) pacijente.
On je prvi koji je izašao sa tvrdnjom da će kreveti na njemačkim intenzivnim odjeljenjima ostati prazni.
U ovom intervjuu iznosi teške optužbe na račun doktora sa klinika koji su liječili (ili da kažem pobili) pacijente.
Svi mi se morete obratit
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2650 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14350 times
- Been thanked: 9946 times
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
PrestaniSociologBosmal wrote: 16 Oct 2020, 16:29 Rekoh ja sinoc, insajderska, da imamo ogroman broj zarazenih, ljudi me ovdje napadose.
+600
Zao mi osoba iz laba koji nose skafandere non stop, po 6 sati
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5033 times
- Been thanked: 6531 times
Nije mi svejedno i postoji doza straha
Eh, ne razumijem ove nase u vezi, recimo, skole konkretno. Na pocetku, dok je bilo po 2, 3 zarazena, bile su vrlo stroge mjere; sada kada je puno gore po tom pitanju se ne poduzima nista. Okej, jasno mi je za ljude koji rade (licno nisam nikako pauzirala sa poslom cak ni onda na pocetku), svakako nam je ekonomija davno otisla u tacku i sve lancano vuce jedno drugo ali ovo oko skole i vrtica ne razumijem.

Eh, ne razumijem ove nase u vezi, recimo, skole konkretno. Na pocetku, dok je bilo po 2, 3 zarazena, bile su vrlo stroge mjere; sada kada je puno gore po tom pitanju se ne poduzima nista. Okej, jasno mi je za ljude koji rade (licno nisam nikako pauzirala sa poslom cak ni onda na pocetku), svakako nam je ekonomija davno otisla u tacku i sve lancano vuce jedno drugo ali ovo oko skole i vrtica ne razumijem.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Djeca, srecom skoro nikako ne razvijaju simptome ako sjebes skole sjebo si i poslove jer roditelji nemaju dje sa djecomVanilla wrote: 16 Oct 2020, 20:30 Nije mi svejedno i postoji doza straha![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Znam, jasno mi je to da je roditeljima problem gdje sa djecom... ali mi nekako djeluje prerizicno, posebno sada kad su aktuelne i standardne sezonske gripe plus u ovome nasem zdravstvenom haosu gdje ne primaju nikoga ako nisu razvijeni samo simptomi korone. Svakako cim kihnu prebacuju se na online nastavu a sad sve vise kisu.
Usput, kombinovana nastava koju trenutno provode ne daje ni blizu ikakav kvalitet obrazovanja.
Ne znam...
Usput, kombinovana nastava koju trenutno provode ne daje ni blizu ikakav kvalitet obrazovanja.
Ne znam...
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- insomnia
- Rđav kurac
Nije istina. Kod male u razredu i kisu i kaslju...
kihanje svakako nije simptom. Ona ne ureklo se ne pamtim kad je bolesna bila za divno cudo
kihanje svakako nije simptom. Ona ne ureklo se ne pamtim kad je bolesna bila za divno cudo
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40562 times
- Been thanked: 26885 times
Snimak pluća 22-godišnjaka zaraženog koronavirusom

Pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Facebooku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsjetio ljude koji ne vjeruju u opasnost koju nosi COVID-19 da ona ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.
Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus razorio pluća mladića koji ima 22 godine. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gdje je u postotcima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.
Doktori okupljeni u grupu “Udruženi protiv kovida” upozorili su građane Srbije da se očekuje novi val epidemije koronavirusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra, piše Nova.rs.
Tom apelu pridružio se i dr Žujović, jedan od doktora u grupu Udruženi protiv kovida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mjera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.
“Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtjeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom liječniku ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski sat. Ostajte nam zdravi i živi”. poručio je dr Žujović na Facebooku.

Pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Facebooku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsjetio ljude koji ne vjeruju u opasnost koju nosi COVID-19 da ona ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.
Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus razorio pluća mladića koji ima 22 godine. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gdje je u postotcima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.
Doktori okupljeni u grupu “Udruženi protiv kovida” upozorili su građane Srbije da se očekuje novi val epidemije koronavirusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra, piše Nova.rs.
Tom apelu pridružio se i dr Žujović, jedan od doktora u grupu Udruženi protiv kovida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mjera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.
“Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtjeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom liječniku ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski sat. Ostajte nam zdravi i živi”. poručio je dr Žujović na Facebooku.
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Sta nije istina?
Pricam za Sarajevo. Ovdje je tako.
Sedmica online, sedmica na nastavi i ako maltene kihnu zovu roditelje da dodje po dijete. Ako kaslje, ima bolno grlo i sl., ne prima se na pregled sve dok nije temperatura prisutna.
Usput, znaci roditelji se moraju snalaziti za cuvanje tokom sedmice kad su na online nastavi.
Pricam za Sarajevo. Ovdje je tako.
Sedmica online, sedmica na nastavi i ako maltene kihnu zovu roditelje da dodje po dijete. Ako kaslje, ima bolno grlo i sl., ne prima se na pregled sve dok nije temperatura prisutna.
Usput, znaci roditelji se moraju snalaziti za cuvanje tokom sedmice kad su na online nastavi.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13894 times
- Been thanked: 22844 times
Gledam ovog doktora sto je smutio nakav lijek, cekaju da ga fda odobri.
Znaci, ovaj virus nas ujebe na sljedeci nacin,
Nas imunitet reaguje panicno, jer mu je cudo skroz nepoznato, precerano ga napadne.
I onda samo dolijeva ulje na vatru, napravi gore sranje.
I sad ovaj njegov lijek bi kao trebao kontrolisati nas imunitet, da ga na tanane satare, oTaj virus.
Zajebano ovo
Znaci, ovaj virus nas ujebe na sljedeci nacin,
Nas imunitet reaguje panicno, jer mu je cudo skroz nepoznato, precerano ga napadne.
I onda samo dolijeva ulje na vatru, napravi gore sranje.
I sad ovaj njegov lijek bi kao trebao kontrolisati nas imunitet, da ga na tanane satare, oTaj virus.
Zajebano ovo
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac
To je kod pojedinih. I to se desava i sa gripom npr. Pretjerano reagovanje imuniteta
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2770 times
- Been thanked: 22882 times
Ja sam tolko cigara ispusio,jeo senfa,ajvara,sudjukice,cevape,pio pive,rakije,luka...Hajra njemu od mene nema.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times

Ostalo je cutanje.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2770 times
- Been thanked: 22882 times
On nece znat dje je doso,ajvar s desna,senf s lijeva a luk punim pa ga zalije rakija,taman se dozove kad oblak dima a cevap se smjeska i sudjukicom ga nalupa...Eeeee
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
AbdHurija wrote: 16 Oct 2020, 23:24Fuddo de ne prepadaj me više , sve se nadam da ću utorak moći valjda izaći iz izolacije
Izaces, jasta vec izac
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Pa ja, to je kod ovih sto bas najebu.insomnia wrote: 16 Oct 2020, 23:24 To je kod pojedinih. I to se desava i sa gripom npr. Pretjerano reagovanje imuniteta
Dozvolite da se obratimo
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40562 times
- Been thanked: 26885 times
Jedi luk i nema brigeHAVANA wrote: 16 Oct 2020, 23:24 Ja sam tolko cigara ispusio,jeo senfa,ajvara,sudjukice,cevape,pio pive,rakije,luka...Hajra njemu od mene nema.
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"