u glavnom. slazem se sa ovima sto su za pogubljenje trgovaca smrti.
vijest ima potencijala. mozda je ne bi bilo lose pretociti u temu
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
@blento, zivis u zemlji u kojoj je smrtna kazna dozvoljena i da li to smanjuje kriminal? Ne naravno. U Evropi nema smrtne kazne i sigurno ima manje kriminala nego u Americi.blento59 wrote:ocigledno imamo totalno suprotna misljenja po tom pitanju
ima gresaka i krivice kod roditelja
ali to nimalo nije opravdanje za njih
da li bi ti ikada prodavala drogu
ili da formulisem drugacije
u krizi si finansijskoj i imas samo dvije solucije
prostitucija ili dilanje droge
sta bi izabrala?
Uf, bubice, nemoj molim te za ljude koje ne znaš aludirati da su gledali rat iz fotelje.bubica wrote: Kako se ne bi znalo, rat se prezivjeo u BiH ne negdje u fotelji. Mozda je neko imao svega i svacega, a bilo je i onih koji nisu imali nista. Al lahko je otome iz fotelja pisati.
Zar stvarno misliš da su ta djeca koja se bore za goli život stvorila drogu i narkomane?bubica wrote: Znaci meni treba da bude zao ove dijece jer njihovi roditelji su tu dijecu prepustili samim sebi. Ta dijeca unistavaju zivote drugih.
Iskreno, više mi je žao naivne djece koja bi mogla postati žrtvom, nego njegove djece na koju nije mislio kada se odlučio dilati drogu. Neću da tražim opravdanja za njega, neću ni da pokušam razumijeti, jer razumijeti znači oprostiti, a to ne želim. Inače sam protivnik smrtne kazne, smatram to okrutnim, osim za narko dilere, pedofile i okrutne nasilnike nad ženama.Katja wrote:Hoće Tempy, hoće.Tempy wrote:Hoće li neko žaliti za ovim pogubljenim?
Možda će žaliti njegovi otac i majka koji mu nisu mogli omogućiti bezbrižno djetinjstvo, da odrasta u boljem okruženju.
Možda će žaliti njegova žena i gladna djeca, za koju je radio to što je radio jer ništa drugo nije moglo donijeti kruh na stol.
Možda on zaista jeste ljudsko smeće,
a možda je jednostavno očajnik koji je pokušao preživjeti u okolnostima u kojima se našao.
Možda bismo u tim okolnostima i ti i i ja postupili isto.
Ma nije u pitanju empatija prema najvećim zločincima već se ne možemo složiti koji zločin zaslužuje kakvu kaznu.Tempy wrote: Uvažavam stav onih koji su protiv smrtne kazne pa imaju empatiju čak i prema najvećim zločincima.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)