Velike novinarske izmišljotine

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Zli džiin svake noći divljački siluje sarajku

Post by Konsultant » 06 Dec 2012, 17:36

aaa i vas, ko mala djeca. nocu je komsija namiruje, muz posumljo i sad vadiona :jok

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 06 Dec 2012, 20:03

S obzirom kako doticna opisuje taj seksualni odnos nje i dzina, meni se cini da se njoj to sve pravo dopada :oo
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 06 Dec 2012, 20:08

Dust wrote:S obzirom kako doticna opisuje taj seksualni odnos nje i dzina, meni se cini da se njoj to sve pravo dopada :oo
vidi se iz texta. ni sekunde ne osjeca gadjenje. komsija se navadio previse.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9205 times
Been thanked: 10936 times

Srbijanski mediji: Hanka Paldum u ratu mučila Srbe

Post by Krokodil Behko » 20 Jan 2013, 08:42

Image

Beogradski „Kurir“ u svome današnjem izdanju objavljuje priču sa naslovne strane u kojoj tvrdi da je Hanka Paldum u januaru 1993. mučila Srbe u logoru Silos Tarčin. Izjavu protiv nje za ovaj list dao je ratni zatvorenik Goran Golub, dok najveći dio javnosti u Srbiji tekst smatra propagandom uoči njenog koncerta u Beogradu

Kako piše beogradski Kurir, slavnu sarajevsku pjevačicu sevdalinki Hanku Paldum, srpska žrtva Goran Golub tereti da ga je mučila logor na Igmanu. Golub tvrdi da je Hanka bila strah i trepet logora, te se iživljavala na srpskim zatočenicima. Hanka se još nije oglasila, a ove optužbe se objavljuju uoči njenog odlaska u Beograd na nastup.

Svjedok Golub tvrdi: “Naredila mi je da raširim noge i svom snagom me nagazila na spolni organ. Mučila me i uživala smijući se 1993.” Odvjetnik Goluba inače Dušan Tomić, tvrdi da će ići privatna tužba, a da je njegov klijent prije dva dana svjedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svjedok Tužilaštva, protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u logoru “Silos”.

Golub, je Srbin Sarajlija, sada živi u Bratuncu, kaže da ga je pjevačica mučila, kada je sa drugim srpskim zatočenicima iz logora uređivao plato za vojsku Alije Izetbegovića, gdje su trebale pjevati estradne zvijezde iz Sarajeva. Zbog toga je najavio tužbu, traži odštetu i javno izvinjenje. Po njegovom riječima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, “ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta”. Golub, koji je u logoru bio od 1992. do 1996. godine, jedan je od logoraša sa najdužim stažom, a “strahotu”, koju je, kako kaže, doživio “od jedne estradne zvijezde iz Sarajeva, koja sada često pjeva i zarađuje veliki novac u Srbiji”.

Ipak srpski mediji ističu da je čudno kako Golub još nije prijavio Državnom tužiteljstvu u Sarajevu, već najavljuje prijave.
Ipak, za većinu javnosti ovaj tekst se doživljava samo kao propagandističko novinarsko žutilo uoči velikog nastupa velike bosanske zvijezde u Beogradu.

Ruana

Re: Srbijanski mediji: Hanka Paldum u ratu mučila Srbe

Post by Ruana » 20 Jan 2013, 12:44

Cime se stoka sve sluzi.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 20 Jan 2013, 12:49

Ovo nije prvi put da je optuzuju.
A taj Golbic,bas bio neki golub,pa posta
veteran logora.
Hajirlija neki....jasta :p
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 20 Jan 2013, 13:54

Šta reći na ove nebuloze?Autore članka u mašinu za faširano......drugačije ne razumiju :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 Jan 2013, 14:21

I ja mislim...

Ipak, za većinu javnosti ovaj tekst se doživljava samo kao propagandističko novinarsko žutilo uoči velikog nastupa velike bosanske zvijezde u Beogradu.

Ali zar svi ne rade isto... Oni nama, mi njima, oni nama, mi njima...loptice se bacaju... I stalno tako. :ljut
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Jan 2013, 18:37

Šta li bi Mušan rekao na sve ovo? :D

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 20 Jan 2013, 18:47

Znaci, Hanka kao heroina na celu mudolomske divizije, njemu je posvetila pjesmu
:oo

:ha
E sad necu ni kako ja hocu

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 20 Jan 2013, 18:48

IM_ex wrote:Znaci, Hanka kao heroina na celu mudolomske divizije, njemu je posvetila pjesmu
:oo

:ha

:aplauzz :plavi :plavi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8660 times
Been thanked: 5396 times

Post by Mister No » 20 Jan 2013, 19:08

silence wrote:I ja mislim...

Ali zar svi ne rade isto... Oni nama, mi njima, oni nama, mi njima...loptice se bacaju... I stalno tako. :ljut
Ne rade Silence, nikad nisu ni radili svi isto.
Samo Srbi nastoje na sve moguće načine da pokažu da je sve bilo isto pa dižu optužbe, bez ikakvih osnova, protiv nekih poznatijih Bošnjaka ili pripadnika A BiH.

Kao, eto, ubijali smo mi, el evo i balije su, još im se pjevalo dok su mučili nedužne Srbe. Ko te pita jel istina, bitno je da narod u Srbiji to pročita.

Inače i Nedžada Salkovića su isto tako optužili, pa čovjek otišo na sud u B. Luku na osnovu optužnice, ispričo se sa ljudima i gotovo..povučena optužnica.

Ali je bitno da je po vijestima pisalo da je optužen N. Salković za zločine...
Last edited by Mister No on 20 Jan 2013, 22:07, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...

mili milic
Na probnom
Na probnom

Post by mili milic » 20 Jan 2013, 19:13

Jao brate!Jes' nas sCelo ovo s'komsijama!?Losiju kartu nismo mogli izvuc.
S 'ujama se inekako moze dogovorit,s'ovima preko Drine nikako!I nikad.
Jer-"Vlast je vlast,a strast je strast"!...Pa ti kontaj sad.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 20 Jan 2013, 19:26

Mister No wrote:
silence wrote:I ja mislim...

Ne rade Silence, nikad nisu ni radili svi isto.
Samo Srbi nastoje na sve moguće načine da pokažu da je sve bilo isto pa dižu optužbe, bez ikakvih osnova, protiv nekih poznatijih Bošnjaka ili pripadnika A BiH.

Kao, eto, ubijali smo mi, el evo i balije su, još im se pjevalo dok su mučili nedužne Srbe. Ko te pita jel istina, bitno je da narod u Srbiji to pročita.

Inače i Nedžada Salkovića su isto tako optužili, pa čovjek otišo na sud u B. Luku na osnovu optužnice, ispričo se sa ljudima i gotovo..povučena optužnica.

Ali je bitno da je po vijestima pisalo da je optužen neki Bošnjak za zločine...
Mister, mislila sam na estradu i gostovanja... Šta je bilo u Sarajevu kada je trebao da gostuje i kada je gostovao Aca Lukas?...E sada se vraćaju loptice...

A naravno kada je rat u pitanju, nisu svi radili isto, ne može se čak ni porediti...

Kada smo kod optužbi, naljutila sam se i jako razočarala kada sam pročitala da su uhapsili četiri Goraždaka, četiri heroja Armije BiH... :ljut Izgleda da je samo, vema važno nešto reći...a onda treba dokazivati suprotno... :grana
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 20 Jan 2013, 22:03

Neka samo nasi "lete" tamo, ovako im i treba.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Mister No
Has thanked: 8660 times
Been thanked: 5396 times

Post by Mister No » 20 Jan 2013, 22:22

Dust wrote:Neka samo nasi "lete" tamo, ovako im i treba.
X-čina
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Jan 2013, 11:07

Golubov advokat podiže optužnicu protiv Hanke Paldum u Sarajevu

Nastavljaju se pritisci medija u Srbiji oko slučaja navodnog zlostavljanja srpskog zatvorenika na planini Igman u Sarajevu ratne 1993. godine, pred koncert koji su pjevači iz Bosne i Hercegovine održali za pripadnike Armije Republike BiH. Beogradski Kurir, fotografišući nepoznate modele, objavio je i ilustraciju pod nazivom “Ovako je Hanka mučila Goluba”, navodeći u naslovu da joj prijeti i do 10 godina zatvora te da je zarobljenom Goranu Golubu “gnječila testise”

Image

ako je svima koji poznaju Paldum i njen karakter zaista teško povjerovati u ovakve konstrukcije te iako je sama pjevačica pozvala Gorana Goluba da je pogleda u oči i kaže da je istina ono što je ispričao – spomenuti list donosi vrlo opširnu priču o cijelom slučaju, navodeći da ukoliko se dokaže da je Hanka Paldum mučila logoraša Gorana Goluba iz logora “Silos” kod Hadžića i da mu je 1993. godine, dok je kopao rovove na Igmanu, zgnječila polni organ, mogla bi da bude osuđena na do 10 godina zatvora!

- To djelo spada u tešku jtelesnu povredu s trajnim posledicama, za šta je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora. Pitanje je i da li to može da se povede i pod djelo zločin protiv čovječnosti, ali ni u tom slučaju kazna ne bi mogla biti veća od 10 godina – kaže za Kurir advokat Toma Fila i dodaje da je potrebno povesti sudski postupak u Republici Srpskoj ili Srbiji pa proslijediti Federaciji BiH, ali je pitanje šta bi oni učinili.

Golubov advokat Dušan Tomić kaže da će protiv Hanke Paldum uskoro podnijeti krivičnu prijavu Opštinskom sudu u Sarajevu.

- Tražićemo nadoknadu štete za duševnu i fizičku bol, za seksualno zlostavljanje. Ona je bila u uniformi i vojničkom čizmom je Golubu stala na testise i nekoliko minuta ih gnječila.

Uništila je čoveku genitalije, zbog čega nije mogao da oformi porodicu i ima djecu – kaže Tomić i dodaje da je Golub ranije dao dvije izjave u vezi s tim slučajem, na osnovu kojih je pozvan za svjedoka pred sudom u BiH u procesu grupi optuženoj za zločine u logoru “Silos”.

Logoraš Dukić: Pravili smo joj pozornicu!

Dukic-logorasBranislav Dukić, predsednik Saveza logoraša Republike Srpske, koji je bio zatvoren u sarajevskom naselju Hrasnica, kaže da je lično učestvovao u gradnji pozornice za nastup Hanke Paldum u Hrasnici.

- Bio sam dio radnog voda koji je 1993. godine pravio pozornicu za Hanku Paldum. Nastupala je pred Četvrtom motorizovanom brigadom, čiji je komandant bio Fikret Prevljak. Znam da je poslije nastupa u Hrasnici i Butmiru prošla kroz tunel i preko Igmana otišla za Konjic. Šta se tamo dešavalo, ne znam – kaže Dukić i dodaje da je prije pet-šest godina, kad je Hanka izjavljivala da je bila za Jugoslaviju, javno odgovorio da to nije istina jer je podržavala muslimane u toku rata.

Inače, mnogi misle da je ova priča lansirana u medije ovih dana zbog najavljenog koncerta Paldum u glavnom gradu Srbije.

igla
Na probnom
Na probnom

Post by igla » 21 Jan 2013, 22:21

- Bio sam dio radnog voda koji je 1993. godine pravio pozornicu za Hanku Paldum. Nastupala je pred Četvrtom motorizovanom brigadom, čiji je komandant bio Fikret Prevljak. Znam da je poslije nastupa u Hrasnici i Butmiru prošla kroz tunel i preko Igmana otišla za Konjic.

1.ako je bila u Hrasnici,ona je vec prosla kroz tunel.TO JE PRVA GRESKA.
2.Koja bi to uradio,da na jedno mjesto skupi vojsku.i omoguci njihovo lakse stradanje.
prolazio sam kroz to naselje,i znam da od hrasnice do linije nije bilo 1km razmaka.
sto znaci da bi bilo masu mrtvih

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 21 Jan 2013, 23:20

Hanka Paldum: Mrava nisam zgazila, pomagala sam Srbima

Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum šokirana je brutalnošću medijske kampanje koja je pokrenuta ovih dana protiv nje u Srbiji nakon informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora "Silos" u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu.

Posebnu nevjericu izazvala je informacija da je Paldum logorašu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu "zgnječila polni organ", uz gomilu psovki. Mediji u Srbiji špekuliraju da bi Paldum mogla da bude osuđena na do 10 godina zatvora.

Golubov advokat Dušan Tomić izjavio je srbijanskim medijima da će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu.

"Zatečena sam. Ne mogu da vjerujem da se ovakve gnusne optužbe iznose na moj račun. Ovo je dio kampanje koja je vođena protiv svih koji su tokom agresija na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sjećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića... Sve koji su ovdje ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno šta se dešava", kazala je Paldum za AA.

Ona vjeruje da je sve to dio šire kampanje koja se već duže vremena vodi protiv BiH i Bošnjaka.

"Taj čovjek je vjerovatno izmanipuliran. Ne znam ko ga je našao, ali vjerovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sjedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti onda ćemo tražiti zraka da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo ukraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić... Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne riječi koje sam čula. Iz mojih usta nikad nisu izašle takve riječi", istakla je.

Dodaje kako ne može dosegnuti odakle kreće prljava kampanja koja se vodi protiv nje u Srbiji.

"Ovo je čitava jedna haranga protiv svih nas. Daj da nas sve izjednače, da nas u svim segmentima pokušaju uništiti, razvaliti... Advokat Duško Tomić, koliko sam čula, traži da se izvinem? Zašto?! Umjesto da se oni izvinu, da se izvinu oni koji me na pravdi Boga napadaju, oni traže da se ja sada izvinjavam", ogorčena je Paldum.

Tokom opsade Sarajeva od strane agresorskih vojnika koji su stizali u njenu zemlju Paldum, kako ističe, nije mogla vjerovati da će za 20-tak godina ona biti optužena da je ratni zločinac, a ne oni koji su ubijali hiljade Sarajlija, uključujući i djecu.

"To je nevjerovatno. Vidimo kompletnu situaciju kakva nam je. Ne možemo nikako da stanemo na zelenu granu, nikako da se dogovorimo... Krenuli su neki da razvale Bosnu i bošnjačko biće i u tom pravcu se ne zaustavljaju. Koriste sva moguća sredstva i načine da odrade ono što su zamislili. Nažalost niko od ljudi u Sarajevu, pa i od mojih kolega, nije ustao i rekao: 'Nećemo to dozvoliti, mi znamo šta je istina jer smo bili ovdje u ratu i skupa preživljavali'. Zna se dobro ko je Hanka Paldum. Ja sam Srbima u Sarajevu pomagala tokom agresije. Nažalost, danas svi šute".
E sad necu ni kako ja hocu

Ruana

Post by Ruana » 21 Jan 2013, 23:24

"Taj čovjek je vjerovatno izmanipuliran. Ne znam ko ga je našao, ali vjerovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sjedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti onda ćemo tražiti zraka da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo ukraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić... Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne riječi koje sam čula. Iz mojih usta nikad nisu izašle takve riječi", istakla je
:aplauzz

Post Reply

Return to “Mediji”