Ono sto je zanimljivo je da od 11 000 zarazenih ni 1 500 nije u Pragu. Uglavnom se opet sve desava u manjim gradovima, pretpostavljam rudnici i velike fabrike
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png) 
- Has thanked: 14472 times
- Been thanked: 10008 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

A ne znam. Djeca često kašljucaju, kišu...spacebound wrote: 17 Oct 2020, 16:37Od starijeg sina uciteljica garant djevicaStrogo se drzi svih pravila, nema odstupat ni milimetra

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..." 
Balada o Bohoreti

Balada o Bohoreti
- MunDzi
- Svadjalica 
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Pa nije uciteljicama uopste lahko. 
One su izlozene svim bolestima.
Sasvim je normalno da su zabrinute.
Nisu one ljekari da znaju odluciti koji kosalj je "normalan" a koji je od korone.

One su izlozene svim bolestima.
Sasvim je normalno da su zabrinute.
Nisu one ljekari da znaju odluciti koji kosalj je "normalan" a koji je od korone.
- Duminjo
- Urednik foruma 
- Has thanked: 2718 times
- Been thanked: 8470 times
Akcijom inspektora sinoć je u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu prekinut koncert za vrijeme kojeg su prekršene sve mjere koje su predviđene za suzbijanje širenja koronavirusa. Klubu u kojem je zatečeno okvirno 500 osoba izdata je zabrana rada.

Kao što je poznato, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je održan koncert srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, kojem je prisustvovao veliki broj posjetitelja.
Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.
Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesavjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.
Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix.ba je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektoricom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog štaba.
"Tom prilikom je, između ostalog utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorice u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen", kazao je Mehanović za Klix.ba.
Kantonalnim inspektorima u akciji su asistenciju pružili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Iz Operativnog centra policije su za Klix.ba kazali da je akcija sprovedena u vremenskom periodu od 23:30 sati do 1:15 sati iza ponoći.
Ovo nije prvi put da se u Tuzlanskom kantonu krše mjere nadležnih, s obzirom na to da su ovakve situacije zabilježene i na predizbornim skupovima Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradaču i Srebreniku gdje se uunutrašnjosti objekata okupio daleko veći broj osoba od dozvoljenog.
klix.ba

Kao što je poznato, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu sinoć je održan koncert srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, kojem je prisustvovao veliki broj posjetitelja.
Sve epidemiološke mjere su prekršene u unutrašnjosti objekta, ali i na platou u neposrednoj blizini ulaza, gdje se nalazio daleko veći broj osoba od dozvoljenog, bez maski i fizičke distance.
Ne obazirući se na znatno narušeno epidemiološko stanje, nesavjesni gosti uživali su u lukavačkom ugostiteljskom objektu sve dok zabavu nisu prekinuli inspektori i policija.
Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Amel Mehanović za Klix.ba je kazao da je grupa od ukupno četri inspektora, predvođena glavnom kantonalnom inspektoricom sinoć izvršila kontrolu u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu gdje je utvrđeno kršenje naredbe Federalnog kriznog štaba.
"Tom prilikom je, između ostalog utvrđeno kršenje dozvoljenog radnog vremena i fizičke distance među prisutnima. Prema procjeni glavne kantonalne inspektorice u unutrašnjosti objekta nalazilo se oko 500 osoba. Automatski je izdata zabrana rada objekta, prekinuta je muzika, a objekt je ispražnjen", kazao je Mehanović za Klix.ba.
Kantonalnim inspektorima u akciji su asistenciju pružili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Iz Operativnog centra policije su za Klix.ba kazali da je akcija sprovedena u vremenskom periodu od 23:30 sati do 1:15 sati iza ponoći.
Ovo nije prvi put da se u Tuzlanskom kantonu krše mjere nadležnih, s obzirom na to da su ovakve situacije zabilježene i na predizbornim skupovima Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradaču i Srebreniku gdje se uunutrašnjosti objekata okupio daleko veći broj osoba od dozvoljenog.
klix.ba
- Duminjo
- Urednik foruma 
Ja bih ovo sve redom prvo u zatvor da prenoce. Pa onda pušto kad plate debele kazne

- Julia-Klara
U Pragu nemiri
Navijaci i huligani protestovali zbog mjera Vlade kojima se ukinute fudbalske i hokejaske utakmice (mjere vaze naredne 3 sedmice), te su se sukobili sa policijom.
Masala...

Navijaci i huligani protestovali zbog mjera Vlade kojima se ukinute fudbalske i hokejaske utakmice (mjere vaze naredne 3 sedmice), te su se sukobili sa policijom.
Masala...

Bilo bi prenapučeno u zatvoru i eto ti nepoštivanja mjera.Duminjo wrote: 18 Oct 2020, 12:53 Ja bih ovo sve redom prvo u zatvor da prenoce. Pa onda pušto kad plate debele kazne
Kao što rekoh, sve je do svijesti pojedinca.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..." 
Balada o Bohoreti

Balada o Bohoreti
- Julia-Klara
... a kod nas te svijesti nema 
Cak i da je sve oko hoax, da je previse uvedenih mjera, nece mi biti jasno da nikad niko nije pomisio da, cak i da sam ne razvije ili ima simptome, ima nekoga starijeg u porodicu na kojeg moze prenijeti virus.
Ja sam rizicna grupa , spominjala sam, i dijabetes i onkooski pacijent, ruku na srce , moze me pokositi ko klasje.
Koliko god ovo sve izgledalo kao gripa ili prehlada, uvijek mi je negdje “in a background” sta ako se desi? Da li sam ja dovoljno oprezna, da li su ostali?
Kompleksno...

Cak i da je sve oko hoax, da je previse uvedenih mjera, nece mi biti jasno da nikad niko nije pomisio da, cak i da sam ne razvije ili ima simptome, ima nekoga starijeg u porodicu na kojeg moze prenijeti virus.
Ja sam rizicna grupa , spominjala sam, i dijabetes i onkooski pacijent, ruku na srce , moze me pokositi ko klasje.
Koliko god ovo sve izgledalo kao gripa ili prehlada, uvijek mi je negdje “in a background” sta ako se desi? Da li sam ja dovoljno oprezna, da li su ostali?
Kompleksno...

- Krokodil Behko
- Globalni moderator 
- Has thanked: 9711 times
- Been thanked: 11448 times
- insomnia
- Rđav kurac 
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Lijepo je vidjeti da toliko mladih ljudi misli svojom glavom  

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

- Duminjo
- Urednik foruma 
Svijest smo vidjeli. Ovako odose sada familiji, komšijama i kolegama dalje siriti Virus. Bolje da to rade medjusobno u zatvoru.. Mozda Svijest nadodje
- Krokodil Behko
- Globalni moderator 
Uglavnom, propao je koncept imuniteta krda.  Švedska zatvara gradove i uvodi vanredne mjere.
E jedva sam se dosjetio, ko je ono tvrdio, da će ići dobro
Zanki na aparatima

Zanki na aparatima

- ElTriconi
- Đulaga 
- Mood:
- Has thanked: 51247 times
- Been thanked: 9097 times
- Status: Online
Kakvo krdo nismo marmuni, evolucija i to, to su nam praociKrokodil Behko wrote: 18 Oct 2020, 20:18 Uglavnom, propao je koncept imuniteta krda. Švedska zatvara gradove i uvodi vanredne mjere.
Zanki na aparatima

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Zizi
- Has thanked: 9717 times
- Been thanked: 8349 times
- Duminjo
- Urednik foruma 
Ispitali boga oca i nisu stavili slabljenje ili gubitag cula okusa i mirisaZizi505 wrote: 18 Oct 2020, 21:05 Redoslijed simptoma oboljelog od korone
https://radiosarajevo.ba/magazin/zivot- ... dom/393440
- Krokodil Behko
- Globalni moderator 
- Hurija
- Pandora 
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Par dana nisam osjetila nikakav miris parfema ili dezodoransa recimo , okus je bio ali nekako ispran bljutav a miris hrane i kuhanja me je baš iritirao , smrcala recimo nisam , kašalj je bio umjeren , hehh šta vas je briga niste vi doktoriDuminjo wrote: 18 Oct 2020, 21:16Ispitali boga oca i nisu stavili slabljenje ili gubitag cula okusa i mirisaZizi505 wrote: 18 Oct 2020, 21:05 Redoslijed simptoma oboljelog od korone
https://radiosarajevo.ba/magazin/zivot- ... dom/393440

Ostalo je cutanje.

- insomnia
- Rđav kurac 
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kae sad se samo morete jebati
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans

- Jimmy McNulty
- Sitna buranija 
Imao sam apsolutno sve simptome, prošle sedmice se testiram i negativan. Kolega s kojim sam bio u kontaktu, pozitivan.