Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14407 times
- Been thanked: 9965 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Jesu, od prosle sedmice su restorani, barovi, kafici zatvoreni skroz, prije toga su zatvarani u 9 navece mislim. Ni gym, kina, bazeni ne rade, koncerti i veca okupljanja zabranjena, grupe do 6 ljudi dozvoljene.
Za sada su otvoreni trzni centri ali se mora nositi maska, wifi je iskljucen po istima jer su se skupljali tinejdzeri u velikim grupama. Restorani mogu spremati hranu ali samo dostava i da sam pokupis hranu.
Nakon jucerasnjeg sranja ocekujemo i zatvaranje trznih te uvodjenje obaveznog nosenja maske i na otvorenom, sto smo vec imali proljetos, kada je Ceska bila zemlja u EU sa najmanjim postotkom zarazenih.
Za sada su otvoreni trzni centri ali se mora nositi maska, wifi je iskljucen po istima jer su se skupljali tinejdzeri u velikim grupama. Restorani mogu spremati hranu ali samo dostava i da sam pokupis hranu.
Nakon jucerasnjeg sranja ocekujemo i zatvaranje trznih te uvodjenje obaveznog nosenja maske i na otvorenom, sto smo vec imali proljetos, kada je Ceska bila zemlja u EU sa najmanjim postotkom zarazenih.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
znaci za koji dan da i mi ocekujemo ovoJulia-Klara wrote: 19 Oct 2020, 11:40 Jesu, od prosle sedmice su restorani, barovi, kafici zatvoreni skroz, prije toga su zatvarani u 9 navece mislim. Ni gym, kina, bazeni ne rade, koncerti i veca okupljanja zabranjena, grupe do 6 ljudi dozvoljene.
vjerovatno je i u drugim zemljama pozatvarano
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 27102 times
- Been thanked: 31058 times
pa prehlada, sad je takvo vrime, ne moras biti pozitivan sve i da ti je u kuciJimmy McNulty wrote: 18 Oct 2020, 23:19 Imao sam apsolutno sve simptome, prošle sedmice se testiram i negativan. Kolega s kojim sam bio u kontaktu, pozitivan.![]()
eto i sam kazes da nemas one baza simptome
naime tako ce i biti cijele zime, imas nemas jesil nisi
sad ovdi izbacili info da ce u jednoj poliklinici radit te brze testove
gripa ili korona
ne kuzin bas samo 4 tisuca za pocetak
pa u 5 mjesecu jos cetri

Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Pa meni nije jasno da ljudi kod nas (u Bosni) pojma nemaju sta se desava u svijetu. Kontaju da se neko protiv njih samo urotio, da nigdje drugo ne postoje restriktivne mjere.Vrag wrote: 19 Oct 2020, 11:47znaci za koji dan da i mi ocekujemo ovoJulia-Klara wrote: 19 Oct 2020, 11:40 Jesu, od prosle sedmice su restorani, barovi, kafici zatvoreni skroz, prije toga su zatvarani u 9 navece mislim. Ni gym, kina, bazeni ne rade, koncerti i veca okupljanja zabranjena, grupe do 6 ljudi dozvoljene.

- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
mi u BiH smo se 3 mjeseca vrtili oko 300, kako je pocelo skakati na zapadu kod nas je preko noci pocelo skakati 50%,80%,110%...
kako? zasto? zbog cega?
imali smo i taj period suse u Evropi, ne vidim da je ozbiljna studija napravljena kako se u stvari korona tako lahko prenosi
poznate su te metode sto pricaju stalno, pridrzava se, ali imam osjecaj da oni sto se najvise toga i drze nekako prvi obole
opet i ovaj broj prevelik je, ne znam da moderno doba pamti ovakvu pandemiju, pogotovo u doba gdje se covjek tehnoloski prebrzo razvija
je li realno da je ustvari korona samo obicna gripa i godinama tu, a tek se sad neko sjetio da izmisli test
meni ovo oko korone dosta ima nelogicnosti ili je to moc medija koji izvjestavaju samo panicne vijesti pa ni sam ne sagledam kako treba
kako? zasto? zbog cega?
imali smo i taj period suse u Evropi, ne vidim da je ozbiljna studija napravljena kako se u stvari korona tako lahko prenosi
poznate su te metode sto pricaju stalno, pridrzava se, ali imam osjecaj da oni sto se najvise toga i drze nekako prvi obole
opet i ovaj broj prevelik je, ne znam da moderno doba pamti ovakvu pandemiju, pogotovo u doba gdje se covjek tehnoloski prebrzo razvija
je li realno da je ustvari korona samo obicna gripa i godinama tu, a tek se sad neko sjetio da izmisli test
meni ovo oko korone dosta ima nelogicnosti ili je to moc medija koji izvjestavaju samo panicne vijesti pa ni sam ne sagledam kako treba
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Prevod za Vraga
Kada bi svako od 83 Miliona ljudi u Njemackoj 1 mm predstavljao (simbolično misljeno) onda bi to bila ruta puta od 83 km duga!Od Te Rute 12.3km je testirano na Covid 19 ,300m Rute je pozitivna na Covid 263 m je ozdravilo a 9,5 m je Nazalost preminulo od Covida 19 i samo 4.47 cm su na intenzivnoj njezi na lijecenju !!!! 4.47 cm od 83 km To je Tako Kao da bi neko 83 km puta brze ceste zatvorio da bi 4.47 cm puta popravljao!!!You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Echt,
du kleines Schweinchen 

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2273 times
- Been thanked: 5449 times
Moji i ne jedu u školi, ne nose ni sendvič ni ništa drugo.spacebound wrote: 19 Oct 2020, 10:27 Ma smiju oni ponijet uzinu, skolska kuhinja ne radi. Nego ne stignu nista uraditi, nema se kad za 20 minuta ni prepisat sa table, pa im je uciteljica zrtvovala dorucak.
Mali jede u skoli.
Mogu valjda izdržati dva ili tri sata maksimalno bez obroka?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Pratim/o, svakako. Vijesti su svima dostupne.Julia-Klara wrote: 19 Oct 2020, 12:04Pa meni nije jasno da ljudi kod nas (u Bosni) pojma nemaju sta se desava u svijetu. Kontaju da se neko protiv njih samo urotio, da nigdje drugo ne postoje restriktivne mjere.Vrag wrote: 19 Oct 2020, 11:47
znaci za koji dan da i mi ocekujemo ovo
Baš maloprije čitam da li su kod nas mjere preblage i kako je to po drugim zemljama i gradovima
https://avaz.ba/vijesti/bih/602969/jesu ... kih-drzava
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Nisam mislila na sve , Nice, naravno.
U pravu si, mjere su jos blage u poredjenju sa zemljama EU.
U pravu si, mjere su jos blage u poredjenju sa zemljama EU.

- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2781 times
- Been thanked: 23003 times
Joj sto me sekiraju,stara kaslje,sestra kaslje.Kazu nije nista,prehladile se.Doduse i kisu,mirise im sve...Stari hoda ko da je maj.Otiso gospodin na trebevic,kosuljica,jaknica... 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2703 times
- Been thanked: 8375 times
- Status: Online
Razumijem ja tebe od prve samo se ne slažem sa tobomNice try wrote: 19 Oct 2020, 08:01Nikad da dočekam da me razumiješ iz prveDuminjo wrote: 18 Oct 2020, 19:23
Svijest smo vidjeli. Ovako odose sada familiji, komšijama i kolegama dalje siriti Virus. Bolje da to rade medjusobno u zatvoru.. Mozda Svijest nadodje![]()
Mislim da se kaznama malo toga može uraditi, nisam jednom čula kad neko kaže, ma šta me briga neka me kazne...
Treba na neki način raditi na svijesti ljudi. Biti primjer, davati neke edukativne emisije, objasniti opasnost, ali...mislim da su sva objašnjenja unaprijed osuđena kod velike većine ljudi.
Niko ne zna ništa tačno i tu se gubi mnogo od onoga što bi se moglo postići. Danas je virus ovakav, sutra onakav i nakon svega imaš pojedinaca koji ga totalno negiraju. Nema, za njih ne postoji. Zavjera.
Pomalo beznadežna situacija, zar ne?
Kakve crne edukacije? Edukacije ljudima koji sve zivo znaju i u sve zivo se petljaju..
Imas nesto sto je propisano i drzi se toga. Jesmo li stoka ili insani? Svi bi neka svoja pravila i zakone sprovodili pa nam zato i vlada haos gdje god se okrenemo.
Kaze gopspon policajac da se stavi maska.. Stavi masku i šuti, kome se pravis pametan.. Taj sto kaze "neka me kazni" kaze u ovakvom društvu gdje se svakome sve zivo progledava kroz prste i gdje se kaznjava samo seljak koji posijece metar drva za zimu..
Evo jedan bezvezni primjer od danas iz škole.
Izlazim i ispred mene neki čikica (valjda neki profa) a nama u susret ide neki dečko bez maske, nabio jaknu preko usta. Mimoidjemo se i čikica se okrene
Ciko: Stani, gdje si poso bez Maske?
Decko: tu je maska u razredu zaboravio sam je
Ciko: prvo svrati u sekreterijat da ti napisu kaznu sto nemas masku pa onda idi po svoju koju si zaboravio.
Kod nas toga nema, ne postoji.. Zato se i kurcimo, da izvines, sa ovim "neka me kazne". Dal je on kaznjen koliko je puta trebao biti, bio bi primjer a ne konj.
Niko ne zna nista jer svi sve znaju

- Duminjo
- Urednik foruma
Ne znam kako ide sa kaznama, bilo je nekih teorija ali to ovdje nikad ne ide kao na zapadu. Znaš i sam.
Ne volim se svađati s tobom
Ne volim se svađati s tobom

Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Duminjo
- Urednik foruma
Kako su prije pricalo za batinu da je izasla iz raja. Tako možemo i o kaznama..Nice try wrote: 19 Oct 2020, 17:39 Ne znam kako ide sa kaznama, bilo je nekih teorija ali to ovdje nikad ne ide kao na zapadu. Znaš i sam.
Ne volim se svađati s tobom![]()
Masa je uvrtila sebi u glave neka nepostojeca "ljudska prava" i misle da imaju pravo na sve..
Reži milicijo sunce vam zarko. Oj sto nisam vlast

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9824 times
- Been thanked: 16565 times
Mogu ako su druga smjena. Moje dijete jede ujutro oko 8, sad ne moze do 10, bude gladan, stomak mu krci, a prije skole ne moze da jede.Nice try wrote: 19 Oct 2020, 17:04Moji i ne jedu u školi, ne nose ni sendvič ni ništa drugo.spacebound wrote: 19 Oct 2020, 10:27 Ma smiju oni ponijet uzinu, skolska kuhinja ne radi. Nego ne stignu nista uraditi, nema se kad za 20 minuta ni prepisat sa table, pa im je uciteljica zrtvovala dorucak.
Mali jede u skoli.
Mogu valjda izdržati dva ili tri sata maksimalno bez obroka?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Napišeš nekom kaznu i ... taj npr nema posao, nema novca, nemaš odakle naplatiti tu kaznu.Duminjo wrote: 19 Oct 2020, 17:42Kako su prije pricalo za batinu da je izasla iz raja. Tako možemo i o kaznama..Nice try wrote: 19 Oct 2020, 17:39 Ne znam kako ide sa kaznama, bilo je nekih teorija ali to ovdje nikad ne ide kao na zapadu. Znaš i sam.
Ne volim se svađati s tobom![]()
Masa je uvrtila sebi u glave neka nepostojeca "ljudska prava" i misle da imaju pravo na sve..
Reži milicijo sunce vam zarko. Oj sto nisam vlast![]()
Mislim da tu leži "snaga" ovih što se bune protiv mjera.
Zato sam spomenula neke druge načine.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti