SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15065 times
Been thanked: 25931 times
Status: Offline

Re: Prije 17 godina umro je Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH: Koliko danas žive njegovi ideali

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 02:17

Mister No wrote: 20 Oct 2020, 02:06
Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 01:57

Saroliko drustvo.
Tihic je ziva katastrofa, on je tu zaluto.
Salkin mali je ok, al je tu previse narcisoidnosti i egoizma, tako da i njega mores prekrizit.

SaCe Forto.
On je nada. :D.
Kao predsjednik Tihic se od Bakira puno sposobnijim pokazao.
Na kraju Alija ga je i postavio. Bas njega.
Ma zivi odron obojica,
Samo sto je jedan imao MZ koja je djelovala na terenu, pa se cini da je kao nesto napravio.
Njima je limit kakav tendercic, sitna sana.
Nije to doraslo ovim ozbiljnim zajebancijama.
I to je najveca Alijina greska, sto se okruzio poslusnim debilima i lazovima, oni su ga u grob i poslali.
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4414 times

Re: Prije 17 godina umro je Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH: Koliko danas žive njegovi ideali

Post by Taare » 20 Oct 2020, 02:25

Zanimljivo, i Vojislav Seselj isto kaze.
Daj citat.
Svi mi se morete obratit

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 02:26

Fufe wrote: 20 Oct 2020, 02:25
Zanimljivo, i Vojislav Seselj isto kaze.
Daj citat.
Nedam
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 20 Oct 2020, 03:10

Čarobni wrote: 20 Oct 2020, 01:57 Bilo je potrebno 105 uzastopnih grešaka s naše strane da se napravi ovakvo sranje od države.

Alija ih je načinio svih 105, među kojima su prve sjedanje za pregovarački stol sa teroristima i islamizacija ARBiH.
Ja ipak mislim da je veća umjetnost napraviti 2 greške u kratkom postu od 2 rečenice nego 105 grešaka u 4 godine.

Pod teroriste pretpostavljam da misliš što je pregovarao sa domaćim Bobanom i Karadžićem umjesto sa Tuđmanom i Miloševićem. To je radio jer je zapad to očekivao, zašto su stranci dolazili sa onakvim planovima i mapama kako bi nezavisna BiH trebala izgledati? Zašto je na svakoj BiH bila u 3 boje? Zelena-crvena-plava, boje 3 naroda?

Za islamizaciju, kada su BiH građani šetali sa Titinim slikama tada su već rušili džamije.
Kada imaš ideju o multietničkoj ARBiH koja bi po logici trebala okupljati sve građane RBiH, svih nacija i religija i ateista i onda se dobar dio 2 naroda priključi neprijateljima u cilju razbijanja sopstvene države, krenu priče o Turcima i dahijama, ruše se džamije, siluju se sugrađanke i članovi familije samo zato jer su "bule i balijinke", muškarcima se sudi po osnovi jesu li osunećeni, izvrši se genocid kao osveta Turcima, zapad te izda, uvede ti embargo, od zapada (pogotovo od licemjerne Evrope) si ostavljen da krepaš da ti jedina pomoć dolazi od arapskih ratnika (nevažno kako su došli) onda to budi bar u tom periodu neki inat, čak kod onih čije je omiljeno jelo čvarci a piće rakija.
Tu Alija nema nikakve veze.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 20 Oct 2020, 03:42

Fufe wrote: 20 Oct 2020, 02:05 Prva alijina greška jeste to što nije ostao u krnjoj jugi i preuzeo ponuđeno mjesto predsjednika iste.
Dovoljno je bilo pogledati stanje na terenu i znati da nemaš nikakve šanse protiv silnog jna naoružanja.
Druga je povlačenje potpisa sa kutiljerovog plana.
Treća je tolerisanje kriminalnih radnji na svim nivoima civilne vlasti, kao i vojne komande.
Ma osnovna mu je greska bila sto je uopce bio na mjestu predsjednika.
Nije to za njega bilo. On je bio kapaciteta da vodi neki mejtef.
Mislim haloooo - svi se oko tebe naoruzavaju, imas agresorsku vojsku rasporedjenu po zemlji a ti pricas rata nece biti ??? :grana
Mi vec pravili neke kubure od vodovodnih cijevi vidimo ode sve u helac a on prica na televiziji da bosnjaci nisu ratnicki narod. :dole

Kud Nijaz ne ostade predsjednik, ili Silajdzic ... ma bilo ko drugi, i Kljujic bi bio mnogo bolji.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4661 times
Been thanked: 3738 times

Post by Melek » 20 Oct 2020, 04:01

Fuddo wrote: 19 Oct 2020, 22:54
Melek wrote: 19 Oct 2020, 20:13 Ne valja ništa loše govoriti o rahmetli osobi.

Zato, mirno spavajte ...
Ma ima tu milion gresaka, more propusta, al ne mozemo sve svaliti na jednog cojeka.
Bez ikakve zelje da te provociram, omalovazavam, znaci, pricamo ozbiljno, ko ljudi, i postujem te..
Al et, de mi reci, imas li ti objasnjenje za ovo,
Recimo, tvoja Banjaluka
Ima tu desetine hiljada tvojih komsija, rasutih po bijelom svijetu. Ima tu i masa pametnog, obrazovanog svijeta.
Kako je moguce, da od toliko naroda, nikom ne padne na pamet, da bar pokusa ako nista, da se napravi neka asocijacija, od strane najpametnijih, da se taj narod organizuje i vraca svojim kucama?
Mislim, sad je gotovo, al netom poslije rata se moglo, dok su sjecanja i zelje bile friske.
A ne, vecina sve svoje prodala, zamijenila,
I onda, kriv je Alija.
Kako jebote?
I nije ovo kritika tebe, il sta ja znam koga, ovdje i sebe mecem u istu kategoriju, kad je u pitanju odnos prema toj nekoj nasoj drzavi,
Ne valjamo, neodgovorni smo.
Pa, eto konkretno, Tunjo je rahmetli bio iz moje Banjaluke pa je sasvim ozbiljno i konkretno pokušao, ali stvarno pokušao da spriječi sve te pokolje tamo ali nije mu većinski ostatak naroda dao. Možda bi stotine hiljada ljudi još uvijek bilo živo i svoji na svome da je ta opcija prihvaćena, pa kakva je da je.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 04:05

Ali, sad, šta je tu je. Stotine hiljada pobijeno, milionček protjeran a imamo ono šta imamo. Čadjavu dolinu i garavi sokak. U kojem se polumirno spava i žmiri na jedno oko :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 20 Oct 2020, 04:15

Naseef Mushroom wrote: 20 Oct 2020, 03:10 ... da ti jedina pomoć dolazi od arapskih ratnika (nevažno kako su došli) ...
Nesto se ne sjecam da ih je bilo u nekom znacajnijem broju ...

Ovo koliko ja znam - bila jedna grupa desetak turaka 92-ge - prvi esalon koji je iz visokog preko Kralupa probio iznad Ilijasa i primakao se Zuci, i oni su se borili a zatim se vratili u Tursku ubrzo poslije te akcije, a ovo ostalo ... u Hercegovini bila jedna grupa koja je pravila sranja po bosnjackim selima, mlatili ljude koji imaju kazan za rakiju i pucali na djevojke na Jablanickom jezeru iz automatskih pusaka jer su bile u kupacim. Nakon sto smo ih otjerali (a trebali smo ih pohapsiti), otisli za Zenicu. Vise su stete napravili nego koristi ... poslije su provaljeni da su dosli sa britanskim pasosima preko Splita ... :hm

I oni famozni kampovi za obuku, dva ili tri ... fol iranski neki insruktori, nidje veze. Nastavnik naoruzanja i gadjanja u centru iznad Pazarica ustvari bio sirijski student koji je zaglavio u Bosni, lazno se predstavljao kao iranski porucnik ... lik nije znao ni osnove gadjanja, nikad nije ratovao ... Samo jedan od njih je zaista bio iranac koji je dosao kao dobrovoljac ali njegova taktika diverzantskih dejstava je bila prilagodjena pustinjskom ratovanju, ne nasim terenima tako da od njihove obuke nije bilo neke koristi.

Ali svakako hvala im sto su nam pomogli kad je bilo najteze. :ok

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 04:28

Melek wrote: 20 Oct 2020, 04:01
Fuddo wrote: 19 Oct 2020, 22:54

Ma ima tu milion gresaka, more propusta, al ne mozemo sve svaliti na jednog cojeka.
Bez ikakve zelje da te provociram, omalovazavam, znaci, pricamo ozbiljno, ko ljudi, i postujem te..
Al et, de mi reci, imas li ti objasnjenje za ovo,
Recimo, tvoja Banjaluka
Ima tu desetine hiljada tvojih komsija, rasutih po bijelom svijetu. Ima tu i masa pametnog, obrazovanog svijeta.
Kako je moguce, da od toliko naroda, nikom ne padne na pamet, da bar pokusa ako nista, da se napravi neka asocijacija, od strane najpametnijih, da se taj narod organizuje i vraca svojim kucama?
Mislim, sad je gotovo, al netom poslije rata se moglo, dok su sjecanja i zelje bile friske.
A ne, vecina sve svoje prodala, zamijenila,
I onda, kriv je Alija.
Kako jebote?
I nije ovo kritika tebe, il sta ja znam koga, ovdje i sebe mecem u istu kategoriju, kad je u pitanju odnos prema toj nekoj nasoj drzavi,
Ne valjamo, neodgovorni smo.
Pa, eto konkretno, Tunjo je rahmetli bio iz moje Banjaluke pa je sasvim ozbiljno i konkretno pokušao, ali stvarno pokušao da spriječi sve te pokolje tamo ali nije mu većinski ostatak naroda dao. Možda bi stotine hiljada ljudi još uvijek bilo živo i svoji na svome da je ta opcija prihvaćena, pa kakva je da je.
Vjerujes u tu opciju?
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 04:39

Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 04:28
Melek wrote: 20 Oct 2020, 04:01

Vjerujes u tu opciju?
Sad baš i ne vjerujem jer se nije desila. Jesam li vjerovao? - pa bila je dosta realna - ostati u Jugoslaviji. Tad nemaš baš opravdanja za pokretanje nekog masovnog genocida, zar ne? I Crna Gora je ostala u Jugoslaviji pa se iz nje izvukla daleko pametnije, uz minimalne gubitke. A u njoj živi podosta Bošnjaka. Sandžak npr još uvijek nije pobijen i popaljen. Zato - što da ne, ima konkretnih primjera. A u BiH je naravno bio genocidni teatar. Sve što je moglo poći po zlu pošlo je. Primjer za udžbenike. Ama mirno spavajte ja vam velim :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 04:44

Melek wrote: 20 Oct 2020, 04:39
Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 04:28

Vjerujes u tu opciju?
Sad baš i ne vjerujem jer se nije desila. Jesam li vjerovao? - pa bila je dosta realna - ostati u Jugoslaviji. Tad nemaš baš opravdanja za pokretanje nekog masovnog genocida, zar ne? I Crna Gora je ostala u Jugoslaviji pa se iz nje izvukla daleko pametnije, uz minimalne gubitke. A u njoj živi podosta Bošnjaka. Sandžak npr još uvijek nije pobijen i popaljen. Zato - što da ne, ima konkretnih primjera. A u BiH je naravno bio genocidni teatar. Sve što je moglo poći po zlu pošlo je. Primjer za udžbenike. Ama mirno spavajte ja vam velim :kafa
Ostali su i Albanci.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 05:08

Ako već ideš na ratnu opciju onda barem pripremiš narod u najvećoj mogućoj mjeri pa onda ratuješ. Ako ništa drugo narod ti treba da bi mogao da vodiš rat. Kad već vidiš i znaš da će ti narod biti neminovno neutralisan tamo gdje je manjina i nema nikakve šanse u tom momentu, onda ga barem planski evakuišeš gdje možeš pa ti onda i taj dio naroda pomaže pri ratovanju i tad se on konkretno bori da vrati svoje. Kakva je to ratna strategija prepustiti taj narod samom sebi pa da ga prvo pokolju, zatim siluju i na kraju protjeraju ne tebi - već vani? Da bi onda potom i svalio konkretnu krivicu na njega da su oni krivi što nisu ovo-ono. To nije ratovanje, to je ciganija. To je mizerno i to je jako evidentno da je cilj i ambicija tog mirnog spavanja baš bila Čadjava Dolina i Garavi Sokak.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 05:15

A nevjerovatna je to stvar i to ono baš.. Sad imaš situaciju da te čadje iz doline ne podnose jer si Dijaspora, pa te krive što nisi poginuo sa dva metka u dvocijevki protiv odreda četnika, što nisi prepustio svoju ženu da je siluju a djecu da ti pokolju. Ako to nisi uradio onda si im - izdajnik. A baška što si sad bogat u dijaspori. Amman, Reihane :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 05:17

Melek wrote: 20 Oct 2020, 05:15 A nevjerovatna je to stvar i to ono baš.. Sad imaš situaciju da te čadje iz doline ne podnose jer si Dijaspora, pa te krive što nisi poginuo sa dva metka u dvocijevki protiv odreda četnika, što nisi prepustio svoju ženu da je siluju a djecu da ti pokolju. Ako to nisi uradio onda si im - izdajnik. A baška što si sad bogat u dijaspori. Amman, Reihane :kafa
Ko te bolan ne podnosi?
Koji ti je kurac?
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 05:20

Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 05:17
Melek wrote: 20 Oct 2020, 05:15 A nevjerovatna je to stvar i to ono baš.. Sad imaš situaciju da te čadje iz doline ne podnose jer si Dijaspora, pa te krive što nisi poginuo sa dva metka u dvocijevki protiv odreda četnika, što nisi prepustio svoju ženu da je siluju a djecu da ti pokolju. Ako to nisi uradio onda si im - izdajnik. A baška što si sad bogat u dijaspori. Amman, Reihane :kafa
Ko te bolan ne podnosi?
Koji ti je k....?
Ma de ne seri, Tita ti. Eno ti onog Sociologa pa protabiri sa njim. Ili možda selektivno čitaš ovaj forum?
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 05:23

Melek wrote: 20 Oct 2020, 05:20
Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 05:17

Ko te bolan ne podnosi?
Koji ti je k....?
Ma de ne seri, Tita ti. Eno ti onog Sociologa pa protabiri sa njim. Ili možda selektivno čitaš ovaj forum?
Kakav bolan sociolog i pm, cuj citaj forum
Jesu forum i sociolog bitni za nesta u pm
Sto te ne bih podnosio?
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 05:27

Alijini ideali su sročeni u toj njegovoj Islamskoj Deklaraciji a njegova konkretna zasluga ogleda se u sreći da je bio okružen ostatcima ostataka hrabrih patriota što su uspjeli izvojevati ono što jesu.

Bez maske :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 05:40

Melek wrote: 20 Oct 2020, 05:27 Alijini ideali su sročeni u toj njegovoj Islamskoj Deklaraciji a njegova konkretna zasluga ogleda se u sreći da je bio okružen ostatcima ostataka hrabrih patriota što su uspjeli izvojevati ono što jesu.

A to je, sta, konkretno?
To, izvojevano?
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 20 Oct 2020, 05:59

Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 05:40
Melek wrote: 20 Oct 2020, 05:27 Alijini ideali su sročeni u toj njegovoj Islamskoj Deklaraciji a njegova konkretna zasluga ogleda se u sreći da je bio okružen ostatcima ostataka hrabrih patriota što su uspjeli izvojevati ono što jesu.

A to je, sta, konkretno?
To, izvojevano?
Pa taj neki konkretni status quo koji vlada na terenu. Ni tam ni vam. Pa vidiš sam, šta ti ja tu imam objašnjavati. Pola FBiH i nekom polunadom da će ista kad-tad profunkcionisati, plus manje-više halaljena pc. A ako misliš da je nezavisna BiH izvojevana, to baš tako i nije, ona je priznata u paketu sve skupa sa ostalim republikama na konto medjunarodnih pravnih normi prije početka mirnog sna.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 20 Oct 2020, 06:15

Melek wrote: 20 Oct 2020, 05:59
Fuddo wrote: 20 Oct 2020, 05:40

A to je, sta, konkretno?
To, izvojevano?
Pa taj neki konkretni status quo koji vlada na terenu. Ni tam ni vam. Pa vidiš sam, šta ti ja tu imam objašnjavati. Pola FBiH i nekom polunadom da će ista kad-tad profunkcionisati, plus manje-više halaljena pc. A ako misliš da je nezavisna BiH izvojevana, to baš tako i nije, ona je priznata u paketu sve skupa sa ostalim republikama na konto medjunarodnih pravnih normi prije početka mirnog sna.
Temelj ima, doniraj, lobiraj, ako mores
Ako nemres, nema veze
Okrenes se onom sto mores, i ne miniras one koji mogu i hoce.

Ti druze, kolko ja vidim, odlicno baratas karabinom,
Al trebas sam sa sobom rascistit,
Jel ti ikad naumpalo da se u doba karabinjanja pomolis
I kazes, evo mene, i ja cu vam pomoc?
Pa nije,
I nek nije.
StoS, sto bi?
Da ti sutra reknu, ejs, islamiziro si se.
Bizi goni
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Politika u BiH”